69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • McFrost
    A fa drótból, papírzsepiből, fa és pillanat ragasztóból, fatapaszból készült Adóba Lacus könyve alapján.
  • McFrost
    Köszi!
    Keret nem saját, asztalos cimbim csinálta nekem eddig mindet.
    Szerintem nem vastag, az erdőben nem nő minden szabályok szerint.
    A nádat az aszparágusz (vagy mi) nevű növény szárításából gondoltam.
  • m1garand
    Az biza drót. :)
  • lackoka25
    A massza miből van gipsz?
  • Gubberx
    Szia!

A fákat miből és hogyan csináltad mert szeretnék én is készíteni majd hamarosan :D
  • m1garand
    Nagyon meggyőző!
  • Marci7
    Ígéretes! :)
    Tetszik a növényzet! Szerintem jól teszed, hogy csak a farönköket teszed fel. A jobb oldalt lévő, árokba hajló bokrok(?) mondjuk nekem kissé vaskosnak tűnnek, nagyon látszik, hogy igazi. :) Nem tudnád valamivel helyettesíteni? A nádat egyébként miből tervezed készíteni? Hamarosan nekem is kellene csinálnom pár szálat egy kisebb diorámához. :)
    Szép a keret is, te készítetted?
    A figurák festését elkezdted már? :)
  • McFrost
    Készül az alap:

• m1garand
    A Jagdpanther-nél próbáltam eszerint eljárni.
  • stultus78
    Biztos ismeritek, de ez mindent elmagyaráz rendesen. Csak nem t-90-re
    http://www.missing-lynx.com/articles/other/modulationmr_1.html
  • stultus78
    Igen nézegetem a videókat meg a leírásokat is. Valamin gyakorlok. Ha nem megy inkább még kihagyom. Majd meglátom.
  • m1garand
    Vagy a Mario Eens videóját.
    50-50 hígítás + egy kis clear.
    0,9-1 bar nyomáson, kb. 1cm távolságból.
    Gyakorolj előtte!
  • Marci7
    Szerintem nagyon hígan, viszonylag kis nyomáson, és figyelj rá hogy nagy kontraszt legyen az alapszín és a "highlight" között, mert nem fog látszani különben. Később a lakkozás és átmosás miatt úgy is sokat tompul. Maszkolószalagot vagy papírt is használj majd.
    Láttad az erről (is) szóló Jimenez-féle videót?
  • stultus78
    Hogy lehet szépen fújni a modulációt?
    Milyen nyomáson? Milyen hígan?
  • Marci7
    Ha ilyen modulációt csinálsz rá akkor még jobb lesz... :) Hajrá!
  • lackoka25
    oké!
  • stultus78
    Köszi.A dión van alatta törmelék.
  • lackoka25
    Szép szép :) egy észrevétel a bal oldalon kettő a jobb oldalon egy futógörgő a levegőben van az direkt ilyen lesz alá valami tereptárgy?
  • stultus78
    Felírtam. Ezt már nem piszkálom. Legközelebb úgy csinálom.
  • stultus78
    Na még 1x
  • stultus78
    Erre gondolsz.

Szerintem simán teszek a maradék festékbe fehéret és a magasabban lévő részeket fújom le az jó lesz.
  • m1garand
    Szép lett! Nagyon bejön.
    Kicsit nagy az átszóródás, az alapszint hígabbra keverve, 1 alatti nyomással, viszonylag közelről fújva lehetne javítani.
    De most már lehet nem kellene piszkálni.
  • Marci7
    Értem, köszi!
    Szerintem még fakíthatnál a színeken, a sárgán mondjuk deck tan-nel, a zölden valami világosabb, élénkebb zölddel, a feketén meg szürkével.
    Biztos mutattam már, de azért itt egy kis inspiráció megint, Varga Tibi makettje:
    T-90
  • stultus78
    A homok véletlenül lett ilyen. Eredetileg tamiya deck tan szinével akartam leszórni, de nem lett volna elég ezért összeöntöttem a desert yellow festékével, halvány fi..om sincs hogy milyen arányban. Kicsit sárgásabb lett mint szerettem volna.
    Hidd el nem sok fog látszani a sártól
  • Marci7
    Nahát, már kész is a festés? Szuper! :)
    Nagyon tetszik, jók lettek a színek! Ez a homokszín milyen festék?
    Ugye jó saras lesz? :)
    Én egyre inkább gondolkozok az új Meng megvételén...
  • stultus78
    Én is vettem egyet
  • McFrost
    Jó lett!
    Én elcseréltem az enyémet egy Zrínyire :D
  • stultus78
    Átfújtam oliva drab-al így már a szomszéd nője is zöldebb :)

• Kferro
    Túl sok cég nem gyártja ezt a Dorniert. Vagy a Revell (pozitív panelvonalas), vagy az ICM makettjét tudnám ajánlani.
  • Kferro
    Fura ez a szín egy KV-2-eshez. Szerintem ezek inkább zöldek voltak.
  • highlander15
    Srácok,tudtok ajánlani valami olcsóbb,de jó minőségű Dornier Do-17 makettet?Ami repülőmakettezésben kezdőnek is menne?
  • stultus78
    Ezzazzz :)
  • stultus78
    Jó ötlet.
  • Marci7
    Ez igaz, de azért ez már inkább barna, mint zöld...:) Szerintem fújd át valami zöldesebbel is. Esetleg úgy, hogy a zöld foltok körvonalának marad ez a barnás szín, a zölddel meg csak "fakítod" a közepét.
  • stultus78
    Ez lemaradt http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=187381&ord=&page=8
  • stultus78
    Találtam egy építést ahol a végeredmény nagyon tetszik. Azokat a színeket használom. Az oroszok igénytelenségét kihasználva szinte bármelyik zöld jó lesz :)
    Azért lehet átfújom majd meglátom :)
  • Marci7
    A neten elég sok árnyalatot látni, szóval ez igazából ízlés kérdése is lehet, de ennél én mindenképp világosabb ("zöldebb") zöldet fújtam volna rá. A Zvezda dobozon pl. ha jól emlékszek, egy egész világos zöld van.

• stultus78
    Vagyis chaki :)
  • stultus78
    Tamiya kheki drab. Próbáltam oliva drab-al de ez jobban tetszett. Nem tudom pontosan milyen az orosz zöld.
  • Marci7
    De örülök, hogy végre ezt is csinálod! :)
    Maga a festés szép lett, de milyen szín ez? A homok és a fekete mellett nem zöld kellene még legyen?