69149
-
#65419 A fa drótból, papírzsepiből, fa és pillanat ragasztóból, fatapaszból készült Adóba Lacus könyve alapján. -
#65418 Köszi!
Keret nem saját, asztalos cimbim csinálta nekem eddig mindet.
Szerintem nem vastag, az erdőben nem nő minden szabályok szerint.
A nádat az aszparágusz (vagy mi) nevű növény szárításából gondoltam. -
#65417 Az biza drót. :) -
lackoka25 #65416 A massza miből van gipsz? -
#65415 Szia!
A fákat miből és hogyan csináltad mert szeretnék én is készíteni majd hamarosan :D -
#65414 Nagyon meggyőző! -
Marci7 #65413 Ígéretes! :)
Tetszik a növényzet! Szerintem jól teszed, hogy csak a farönköket teszed fel. A jobb oldalt lévő, árokba hajló bokrok(?) mondjuk nekem kissé vaskosnak tűnnek, nagyon látszik, hogy igazi. :) Nem tudnád valamivel helyettesíteni? A nádat egyébként miből tervezed készíteni? Hamarosan nekem is kellene csinálnom pár szálat egy kisebb diorámához. :)
Szép a keret is, te készítetted?
A figurák festését elkezdted már? :) -
#65412 Készül az alap:
-
#65411 A Jagdpanther-nél próbáltam eszerint eljárni. -
#65410 Biztos ismeritek, de ez mindent elmagyaráz rendesen. Csak nem t-90-re
http://www.missing-lynx.com/articles/other/modulationmr_1.html -
#65409 Igen nézegetem a videókat meg a leírásokat is. Valamin gyakorlok. Ha nem megy inkább még kihagyom. Majd meglátom. -
#65408 Vagy a Mario Eens videóját.
50-50 hígítás + egy kis clear.
0,9-1 bar nyomáson, kb. 1cm távolságból.
Gyakorolj előtte! -
Marci7 #65407 Szerintem nagyon hígan, viszonylag kis nyomáson, és figyelj rá hogy nagy kontraszt legyen az alapszín és a "highlight" között, mert nem fog látszani különben. Később a lakkozás és átmosás miatt úgy is sokat tompul. Maszkolószalagot vagy papírt is használj majd.
Láttad az erről (is) szóló Jimenez-féle videót? -
#65406 Hogy lehet szépen fújni a modulációt?
Milyen nyomáson? Milyen hígan? -
Marci7 #65405 Ha ilyen modulációt csinálsz rá akkor még jobb lesz... :) Hajrá! -
lackoka25 #65404 oké! -
#65403 Köszi.A dión van alatta törmelék. -
lackoka25 #65402 Szép szép :) egy észrevétel a bal oldalon kettő a jobb oldalon egy futógörgő a levegőben van az direkt ilyen lesz alá valami tereptárgy? -
#65401 Felírtam. Ezt már nem piszkálom. Legközelebb úgy csinálom. -
#65400 Na még 1x
-
#65399 Erre gondolsz.
Szerintem simán teszek a maradék festékbe fehéret és a magasabban lévő részeket fújom le az jó lesz. -
#65398 Szép lett! Nagyon bejön.
Kicsit nagy az átszóródás, az alapszint hígabbra keverve, 1 alatti nyomással, viszonylag közelről fújva lehetne javítani.
De most már lehet nem kellene piszkálni. -
Marci7 #65397 Értem, köszi!
Szerintem még fakíthatnál a színeken, a sárgán mondjuk deck tan-nel, a zölden valami világosabb, élénkebb zölddel, a feketén meg szürkével.
Biztos mutattam már, de azért itt egy kis inspiráció megint, Varga Tibi makettje:
T-90 -
#65396 A homok véletlenül lett ilyen. Eredetileg tamiya deck tan szinével akartam leszórni, de nem lett volna elég ezért összeöntöttem a desert yellow festékével, halvány fi..om sincs hogy milyen arányban. Kicsit sárgásabb lett mint szerettem volna.
Hidd el nem sok fog látszani a sártól
-
Marci7 #65395 Nahát, már kész is a festés? Szuper! :)
Nagyon tetszik, jók lettek a színek! Ez a homokszín milyen festék?
Ugye jó saras lesz? :)
Én egyre inkább gondolkozok az új Meng megvételén... -
#65394 Én is vettem egyet -
#65393 Jó lett!
Én elcseréltem az enyémet egy Zrínyire :D -
#65392 Átfújtam oliva drab-al így már a szomszéd nője is zöldebb :)
-
Kferro #65391 Túl sok cég nem gyártja ezt a Dorniert. Vagy a Revell (pozitív panelvonalas), vagy az ICM makettjét tudnám ajánlani. -
Kferro #65390 Fura ez a szín egy KV-2-eshez. Szerintem ezek inkább zöldek voltak. -
#65389 Srácok,tudtok ajánlani valami olcsóbb,de jó minőségű Dornier Do-17 makettet?Ami repülőmakettezésben kezdőnek is menne? -
#65388 Ezzazzz :) -
#65387 Jó ötlet. -
Marci7 #65386 Ez igaz, de azért ez már inkább barna, mint zöld...:) Szerintem fújd át valami zöldesebbel is. Esetleg úgy, hogy a zöld foltok körvonalának marad ez a barnás szín, a zölddel meg csak "fakítod" a közepét. -
#65385 Ez lemaradt http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=187381&ord=&page=8 -
#65384 Találtam egy építést ahol a végeredmény nagyon tetszik. Azokat a színeket használom. Az oroszok igénytelenségét kihasználva szinte bármelyik zöld jó lesz :)
Azért lehet átfújom majd meglátom :) -
Marci7 #65383 A neten elég sok árnyalatot látni, szóval ez igazából ízlés kérdése is lehet, de ennél én mindenképp világosabb ("zöldebb") zöldet fújtam volna rá. A Zvezda dobozon pl. ha jól emlékszek, egy egész világos zöld van.
-
#65382 Vagyis chaki :) -
#65381 Tamiya kheki drab. Próbáltam oliva drab-al de ez jobban tetszett. Nem tudom pontosan milyen az orosz zöld. -
Marci7 #65380 De örülök, hogy végre ezt is csinálod! :)
Maga a festés szép lett, de milyen szín ez? A homok és a fekete mellett nem zöld kellene még legyen?