Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

m1garand
Csak ígérgeted. Utólag nem tudunk majd segíteni.

makett.tk

m1garand
Arra figyelj, hogy ne legyen poros, szöszös. Zárt helyen szárítsd! Lefedve vagy zacskóban.

makett.tk

oneal1
este, folytatom a sherman-t, majd ha alakul valami akkor teszek fel pár képet, nem azért mert olyan jó lesz, hanem, hogy mondjátok, hogy mikre kell mégjobban figyelnem😄

!Forza Ferrari!

Hát, te tudod...

stultus78
Dehogy vagyok kétségbeesve 😊

Csak idegesít hogy ilyen béna vagyok.<#falbav>

De van egy csodaszerem......

Nekem sem tetszett.... <#vigyor2>
Második menet.
Ha most is szar lesz NEM ÉRDEKEL!

Ennek is lockolt már a bootloadere?

m1garand
Küldök Ferirõl egy képet. XD

makett.tk

Nem kell azt lezárni, isten ments. Az én véleményem szerint jól néz ki. Nagyon amúgy se fog látszani a kabinbelsõ, ha összeragasztod a 2 felet, meg szélvédõ plusz hátsó kabintetõ még rámegy. Nem kell itt kétségbeesni😊

Üdv. Az volna a kérésem hogy aki mostanába vesz revell 1:72 vagy 1:76 makettet és van rajta egy world of tankos logó és nincs szüksége a benne lévõ kódra kérem írja le mert szükségem lenne rá itt az email cimem : [email protected]
stultus78
Sõt keresek bele egy nagyfejû pilótát. 😊

stultus78
😊 mostmár zárva. Nagyon naggyon zárva.

Ja, látom már... Sajnos egyet kell értsek Ferivel, kicsit furcsa lett a grafitozás.
Zárva vagy nyitva lesz a kabintetõ?

😊

stultus78
😊 hidd el nem fogok többet hozzányúlni.

Az a gond, hogy ezzel a grafitozással még inkább úgy néz ki kabin, mintha valami gõzmozdonynak lenne a belseje. 😊
Szóval szerintem most már ne piszkáld. Fesd le az oxigéntartály tartóját (a lyukacsos izét) alumíniumra, s kész.

stultus78
😊 Az ülés szélét próbáltam grafittal fémesre buherálni ,de ezekszerint az sem jött össze. A jukacsos micsodánál félreêrtettelek. Lefestem majd.

Jól néz ki, de miben is más most a trimmkeréken kívül? 😊 Úgy látom, nem festetted le a fémszínû, lyukacsos akármit, amit javasoltam.

stultus78
Ígértem képeket íme:

Telefonnal készült ezért nem a legjobb. Matt lakkozom és most már tovább lépek.

m1garand
Ettõl lehet megõrülni igazán! A ferde szemûek mindent összeraknak és csak azután festenek.

makett.tk

stultus78
Ez tényleg jol néz ki. Ezekszerint tévedtem <#wo.rship>

Egész jó is lett a végeredmény.

Ez is ecsettel lett festve:

stultus78
Ebben igazad van. Ha vastag a réteg akkor lesz csúnya.

Tamiya shermanépítés. Ha jol emlékszem ebben festenek ecsettel.

http://www.youtube.com/watch?v=jTNgI4XVzu8

http://www.youtube.com/watch?v=NmnrhBYBk2w

Erre most hirtelen nem emlékszem, de mivel én jó pár makettemet ecsettel festettem, így bizton állíthatom, hogy azzal is nagyon szépen festeni.
Az, hogy kevés munka sikerül jól ecsettel, az annak tudható be (s ha a neten szétnéztek, ez látható is), hogy rendre nagyon vastag és csíkos festékréteget kennek fel a makettre. Nem szabad. Jól hígított festék és több (3-4) rétegben kell festeni.

stultus78
Persze hogy lehet csak rengeteg gyakorlat kell hozzá. Ha jól emlékszem te mondtam nekem hogy 100-bol 1 ecsetes festés igazán szép.

Most barátom nem értek veled egyet. Bizony, ecsettel is nagyon szépen lehet festeni egy makettet. Egyszínû jármûvet, meg repülõt különösen. Ha jó a festék hígítása, akkor akár olyan felületet is meg lehet csinálni vér és izzadság nélkül, mint szórópisztollyal.

oneal1
😄 rendben, én lefotózom majd😄 azthiszem😄

Akkor nem ragasztom fel a kigészítõket amit nincs kész maga a test, aztán majd festem a kiegészítõket és úgy rakom fel a kész tankra.

!Forza Ferrari!

stultus78
Nem mindíg jó a kézikönyv után menni! Elõszõr gondold végig mit hogy fogsz összeragasztami, hogy fogod ecsettel lefesteni. Amikor azt mondtuk hogy ne nagyon foglalkozz még a festéssel, arra gondoltunk hogy ecsettel nagyon nehéz szépen festeni nagy felületet(pl.: harckocsi test ). Nem véletlen fest mindenki kompresszorral fest. Ezért most megmondom nem lessz szép! De ez nem a te hibád. Mindenki így kezdte. Csak kell ez is ahhoz hogy beletanulj. Az a lényeg hogy ha nem sikerûl valami elsõre ne csüggedj tanulj a hibákból és legközelebb jobb lesz. Én az elsõ makettem nem mertem lefotózni.

oneal1
jaja az biztos, csak azt mondták, sokan hogy elõbb csak az összerakással törõdjek, de azzal rendesen😊

Amúgy akkor a kiegészítõket amiket a testre rakok pl lapát meg ilyenek, azokat fel se tegyem, csak majd ha kész a test festése?

!Forza Ferrari!

Ok. Csak mert könnyebb úgy lefesteni a kerekeket, hogy nincsenek felragasztva.

oneal1
Mar ossze van szerelve a futomu igen, de a kerek konkreten nincs ragasztva, az volt a leirasban h azt nem kell

!Forza Ferrari!

"de most h nezem mar latom h egyszerubb lett volna onmagaban😊"
Mintha azt érteném ki a szavaidból, hogy már ráragasztottad a kerekeket a fotómûre?

oneal1
A kerekeken van ilyen, azt ugy voltam vele h megcsinalom ha fenntvan de most h nezem mar latom h egyszerubb lett volna onmagaban😊

!Forza Ferrari!

Lehet nagyon feszült. Próbáld megragasztani pillanatragaccsal.

Aha, éjszaka a Sherman lánctalpa (gumi) kettészakadt magától...
Ilyenkor mi van? 😊

A sorja gyakorlatilag az összes olyan felületi hibát jelenti, melyek a mûanyag öntése során keletkeznek, s az eredeti jármû felületén nincsenek. Leggyakrabban a különbözõ alkatrészek élén található vékony kiemelkedõ vonalat hívjuk sorjának.
Lackóka utólagos engedelmével berakom ezt a képet. Anno az õ Tigrisén emeltem ki, hogy hol található még sorja:

Nem tudom egyébként, hogy a Sherman futómûve mennyire bonyolult (nem vagyok nagy Sherman fan, számomra a legunalmasabb harcjármû a Tigris mellett 😊 ), de szerintem túl gyors a tempó amit diktálsz. Nem kell sietni. Inkább végezz szép, precíz, pontos munkát.

oneal1
Ragasztottam is amugy😊

!Forza Ferrari!

oneal1
Pontositsunk😄 sorjazas alatt azt ertjuk h a vagokeretbol maradt darabokat szepen levagjuk,csiszoljuk?😊

ha nem akkor nem er rohogni.

am este fel tiztol, fel 1ig nyomtam

!Forza Ferrari!

😄

A komplett felfüggesztést lesorjáztad? Vagy már ragasztottad is? Mennyit maketteztél te tegnap? 😊

oneal1
2 ujjam is kapott a szikevel, de megvan mindenem😄
felfuggesztes, hatso panel, alvaz kesz.

!Forza Ferrari!

No mi történt? Megvan minden ujjad? 😊

Legyen idõd. 😊

oneal1
elsõ tapasztalatom, hogy a szikével is meg kell tanulni bánni...😄 no comment😄

!Forza Ferrari!

m1garand
Jobb késõbb mint soha. 😊

makett.tk

stultus78
Jelentem a trimmkerék beszürkült világos szürkére, A botkormány tövénél meg fémes lett az a "valami" 😊

Holnap lekoptatom az ülést és koszolom a pedáloknál.
Aztán mattlakk. Ha lesz idõm dobok képeket.

m1garand
Jó kit!

makett.tk

oneal1
eddig jó vagyok!😄😄😄

!Forza Ferrari!

m1garand
Természetesen! XD

makett.tk

Természetesen nem jó!
Vagy pillanatragasztó, vagy forrasztás.

Üdv a fedélzeten.
A rézmaratásokhoz pillanatragacsot használunk. A hagyományos makettragasztók nem jók erre.
Üdvözlök mindenkit!
Viszonylag új vagyok a fórumon,és éredklõdni szeretnék,hogy a Tamiya extra thin cement jó-e réz-maratások ragasztásához?Vagy vennem kell,másik ragasztót.Elõre is köszönöm a válaszokat
oneal1
megjött a sherman végre😊

köszönöm mindenkinek a sok segítséget, ma este állok neki a ragasztásnak, teszek majd be képeket, ha valamit nagyon rosszul csinálok tessék rámlszólni, kül nem tanulom meg😊

!Forza Ferrari!