Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sajnos én sem találok.
A Magyar Légierõben ugye az M3-as változat repült?
A Magyar Légierõben ugye az M3-as változat repült?
SZiasztok!Lehet magyarországon Su-22M4-es makettet kapni valahol? mert én sehol sem találok.Ha igen légyszi linkeljetek oldalt.Elõre is köszi
Mikoyan
Mikoyan
Én viszont neked tartozom köszönettel, amint jó idõ lesz már csak csinálnom kell és semmi kérdés köszi neked és mindenkinek 😊 <#pias>#pias>
Nem szoktad elolvasni, amit írunk?
Ezt Kferro tökéletesen leírta:
"A szükséges matricát körülvágod, s beleteszed egy vízzel teli tálkába. A matricát nem kell megáztatni, elég ha csak víz felületére fekteted a matrica alját. Amikor eltelik a kellõ idõ, kiveszed csipesszel a a matricát a hordozópapírral együtt, oda teszed a maketten, ahova kell, majd a papírt csipesszel kihúzod. Én eközben a matricát szike hegyével szoktam óvatosan ott tartani, majd a helyére igazítani."
Elõtte és utána Sofix, de ezt már tudod.
Ezt Kferro tökéletesen leírta:
"A szükséges matricát körülvágod, s beleteszed egy vízzel teli tálkába. A matricát nem kell megáztatni, elég ha csak víz felületére fekteted a matrica alját. Amikor eltelik a kellõ idõ, kiveszed csipesszel a a matricát a hordozópapírral együtt, oda teszed a maketten, ahova kell, majd a papírt csipesszel kihúzod. Én eközben a matricát szike hegyével szoktam óvatosan ott tartani, majd a helyére igazítani."
Elõtte és utána Sofix, de ezt már tudod.
Igen, az utóbbit szorgalmaznám.
bár jól átgondolva egyszerûbb volna a lekenni az apróbb dolgok nélkül és majd az átmosás után felragasztani õket. vagy tévedek?
!Forza Ferrari!
rendben köszönöm! amúgy úgy értettem, hogy külön lefestem az apróságokat és ezeket felteszem és utána sofix stb...
!Forza Ferrari!
Nem. Az apróbb alkatrészeket külön fesd le. A japánok csinálják azt a hülyeséget, hogy felpakolnak minden alkatrészt a jármûre, de hogy utána hogy festik meg szépen, azzal nem foglalkoznak.
Ettõl eltekintve a sorrend, amit leírtál, jó.
Ettõl eltekintve a sorrend, amit leírtál, jó.
Ebelinnel. Én a pisztolyból mindent azzal mosok.
nah így akkor már megvan minden ami kellhet😄
sorrendet kell csak rendbe raknom.
Még van pár alkatrész ami fel kell, hogy kerüljön a tankra, machine gun, ásó stb... ezeket fessem le, ragasszam fel, tehát minden legyen rajtaés utána sofix majd matrica, sofix, átmosás, befolyatás és matt lakk?😄
sorrendet kell csak rendbe raknom.
Még van pár alkatrész ami fel kell, hogy kerüljön a tankra, machine gun, ásó stb... ezeket fessem le, ragasszam fel, tehát minden legyen rajtaés utána sofix majd matrica, sofix, átmosás, befolyatás és matt lakk?😄
!Forza Ferrari!
Sajnos víz nem szokott jó lenni, mert a tartály falára könnyen odaszárad. Erre alkohol a legjobb. Ecsethez viszont jó lesz a víz is, ha nem tudsz alkoholt használni.
Viszonylag hamar.
Nyugi, a maketten nem fog annyira érzõdni, hogy milyen finom illata van! 😄
Az az... 😊

egyszerre lesz csillogó és illatos is a tankod 😊
[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne
Kinyitottam, olyan mint vmi oblito😄
de ha ez az akkor majd visszamegyek, csak nem akartam hulyeseget venni😊
de ha ez az akkor majd visszamegyek, csak nem akartam hulyeseget venni😊
!Forza Ferrari!
Olive green Tamiya. Ennek a kicsit világosított keveréke lesz a kasztni külsõ színe. A képek sz@rok lehet azért.
makett.tk
Õszintén szólva a zöld nekem nem igazán tetszik. Milyen festék ez?
makett.tk
Én is abba a hibába estem hogy olaj bázisú festékkel csináltam az alap színt és akrillal mostam át... Képeket inkább nem is mutatnék róla mert nem vagyok büszke a végeredményre 😄
[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne
Igen! 😊
tehát a sofixal után ismét mehetnek az olajbázisú dolgok, frankó mert lidls olaj van😊 lidl olajfestéket meg kipróbálom higítani a revelles higítóval
!Forza Ferrari!
Ha lelakkozod több rétegben Sofix-szal, ahogy írtam, akkor nem kell akril barna és fekete (azzal nagyon nehéz befolyatni), hanem a Lidl olaj tökéletes erre (vagy Revell enamel).
mibe fogtam úristen😄😄
okés akkor meglesz a sofix, és akkor akriból kell barna és fekete?
azért kérdem mert megvennék egyszerre mindent
bocs a sok kérdésért😊
okés akkor meglesz a sofix, és akkor akriból kell barna és fekete?
azért kérdem mert megvennék egyszerre mindent
bocs a sok kérdésért😊
!Forza Ferrari!
"A Revell gondolom enamel, tehát nem jó, mivel ugyanúgy felmarná, mint az enamel festéket..."
Tehát nem jó. A lakk nem bántaná a festéket, de a lakkot az átmosás már igen.
Egy doboz Sofix kb. 700Ft, ha a jól emlékszek, de egy életre elég...
Az akril festék nem a Lidl féle festéket jelenti! 😊 Az makettezésre nem igazán alkalmas. Az akril festéket (pl. Tamiya, Gunze) valamivel drágábbak, mint az enamel, de ha pisztollyal festesz majd, megéri megvenni õket.
Igen, a legvégén, ha már semmit sem csinálsz rajta csak mattítanád, akkor jó az enamel is.
Tehát nem jó. A lakk nem bántaná a festéket, de a lakkot az átmosás már igen.
Egy doboz Sofix kb. 700Ft, ha a jól emlékszek, de egy életre elég...
Az akril festék nem a Lidl féle festéket jelenti! 😊 Az makettezésre nem igazán alkalmas. Az akril festéket (pl. Tamiya, Gunze) valamivel drágábbak, mint az enamel, de ha pisztollyal festesz majd, megéri megvenni õket.
Igen, a legvégén, ha már semmit sem csinálsz rajta csak mattítanád, akkor jó az enamel is.
akkor vennem kell a lidls festékbõl az akril változatot meg sofix.
Akrilt simán vízzel higítom majd ugye?
Akrilt simán vízzel higítom majd ugye?
!Forza Ferrari!
jaaaa éééértem😊 rendben akkor holnap beszerzek egy ilyen sofixot
köszönöm!
Csak, hogy magamban tisztázzam, már lakkból sem jó az a bázisú amivel az alapfestés készült?
köszönöm!
Csak, hogy magamban tisztázzam, már lakkból sem jó az a bázisú amivel az alapfestés készült?
!Forza Ferrari!
A Sofix tulajdonképp egy fényes lakk...
A Sofix padlólakkot szinte bárhol meg tudod venni! Pl. Tesco.
A Revell gondolom enamel, tehát nem jó, mivel ugyanúgy felmarná, mint az enamel festéket...
Szerintem ráérsz még akrilra váltani, mert ahogy írtam, azt nem nagyon lehet ecsettel szépen festeni. Ahhoz is kell saját hígító (pl. Tamiya), vagy ha nem azt veszel, akkor desztillált vízzel, végsõ esetben alkohollal + kevés mosogatószerrel tudsz hígítani...
Matricafeszítõ nem is kell! Az inkább repülõkhöz szükséges.
A Revell gondolom enamel, tehát nem jó, mivel ugyanúgy felmarná, mint az enamel festéket...
Szerintem ráérsz még akrilra váltani, mert ahogy írtam, azt nem nagyon lehet ecsettel szépen festeni. Ahhoz is kell saját hígító (pl. Tamiya), vagy ha nem azt veszel, akkor desztillált vízzel, végsõ esetben alkohollal + kevés mosogatószerrel tudsz hígítani...
Matricafeszítõ nem is kell! Az inkább repülõkhöz szükséges.
átnéztem pár leírást, matricázás elõtt mindenképp fényes lakkot javasolnak, majd újra fényes lakk és utána az átmosás , folyatás.
Nekem pedig csak matt lakkom van jelenleg:S akkor ezzel neki se álljak?
Nekem pedig csak matt lakkom van jelenleg:S akkor ezzel neki se álljak?
!Forza Ferrari!
Koszonom a reszletes leirast!😊
annyi kerdesem van h a sofix lakkol hol lehet kapni, illetve a revell lakk nem jo helyette? Mert az van meg itthon😊
aztan ha mindez megvan akkor ugye kell vennem akril festeket, amit siman vizzel higitok?😊
annyi kerdesem van h a sofix lakkol hol lehet kapni, illetve a revell lakk nem jo helyette? Mert az van meg itthon😊
aztan ha mindez megvan akkor ugye kell vennem akril festeket, amit siman vizzel higitok?😊
!Forza Ferrari!
Nyilván jobb lett volna akrillal festeni, de azt nem nagyon lehet ecsettel... De szerintem menni fog így is! 😊
Azt javaslom, hogy ha kész a festés, akkor a zöld(!) címkés Sofix padlólakkal kend át 1-2 vékony rétegben. Ezután tedd fel a matricákat, és még 1, vagy akár 2 vékony(!) réteg lakk. Mondjuk ezt elõbb ki kéne próbálni, mert nagy felületen még nem ecseteltem Sofix-ot... Akár lehetne hígítani is, de pl. az alkohol ha jól tudom, valahogy elveszi a fényét.
Ha a matricákat fölött is van lakk, csinálhatsz egy átmosást. Nem nehéz, de azért el lehet rontani... 😊 Csináltam errõl egy gyors tutorialt, keresd vissza, itt van valahol. Lényeg, hogy kevés olajat nagyon erõsen hígíts fel, és egy lapos ecsettel vidd fel. A résekben ne(!) üljön meg, mert nem lesz jó! Ha van rajta sok lakk, akkor lehet, hogy ezt hígíthatod Revell hígítóval, de elõször ki kéne próbálni ezt is.
Aztán jöhet a befolyatás barnásfeketével, valamivel kevesebb hígítót teszel bele, egy vékonyabb ecsetet hozzáérintesz a részlethez, és körbefutja a festék. Nem baj, hogy mellémegy, hígítós ecsettel le fogod tudni törölni.
Remélem, tudtam segíteni!
Ha a matricákat fölött is van lakk, csinálhatsz egy átmosást. Nem nehéz, de azért el lehet rontani... 😊 Csináltam errõl egy gyors tutorialt, keresd vissza, itt van valahol. Lényeg, hogy kevés olajat nagyon erõsen hígíts fel, és egy lapos ecsettel vidd fel. A résekben ne(!) üljön meg, mert nem lesz jó! Ha van rajta sok lakk, akkor lehet, hogy ezt hígíthatod Revell hígítóval, de elõször ki kéne próbálni ezt is.
Aztán jöhet a befolyatás barnásfeketével, valamivel kevesebb hígítót teszel bele, egy vékonyabb ecsetet hozzáérintesz a részlethez, és körbefutja a festék. Nem baj, hogy mellémegy, hígítós ecsettel le fogod tudni törölni.
Remélem, tudtam segíteni!
Tehat jobban jartam volna viz bazisu alap szinnel, majd utana olajbazisu befolyatassal. Na majd legkozelebb😊
!Forza Ferrari!
Nem használhatsz olaj festéket befolyatásara ha enamel az alapszínre. Mind kettõ olaj bázisú és a hígítója hasonló. Felfogja marni! Várd meg Kferro mit ír!
makett.tk