Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

m1garand
Gubberx
Keresgéltem rengeteget, de a motortér belsejérõl konkrétan nem találtam adatot 😊

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

m1garand
Gyerekek! Használjátok a google képkeresõjét!

makett.tk

Panzer III J-hez melyik lánctalp kellhet?

http://www.hobbyeasy.com/en/category/AF35T/20/6/maker/all.html
Gubberx
Köszönöm ez sokat segített most 😊

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

m1garand

makett.tk

Szinte biztos vagyok benne, hogy fehér kell legyen. De ne tiszta fehérrel fesd, hanem keverj bele egy kis szürkét és/vagy sárgát.

Gubberx
Üdv urak 😊 Folytatom a Hobby Boss M26 Pershing heavy tankom és a motorteret készítem épp, a kérdésem az lenne hogy a teknõ belsejének milyen színnek kellene lennie a motortérben?

oneal1
kiváncsi vagyok már a végére, hogy hogyan is mutat majd a befolyatás és matt lakk után😊

!Forza Ferrari!

oneal1
másik fajtát vettem, nem volt olyan amit mutattál, valami "gyengébbet" kértem és úgynézki mûködik😊

mai program a befolyatás lesz

!Forza Ferrari!

Oneal1!

Azt vetted, amit a képen mutattam?
(A H-100 nem biztos, hogy a legjobb erre a célra, mert foltos lehet száradás után, meg valamivel talán "agresszívebb" is mint a másik)

Tényleg elég csúnya ez a Tigris, de gondoljatok bele, ha gyerek kategóriás, akkor legfeljebb úgy 12 éves lehet a készítõje, ráadásul írta, hogy 4 éve csinálta... 😊 Abban a kategóriában szinte nem is látni szép munkát, viszont a tavaly októberben megrendezett Bolyai makettversenyen láttam néhány szép munkát ifjúsági kategóriában (13 éves kortól felfelé).

Pl. ez a Crusader nagy kedvencem volt. Arra már nem emlékszek, hanyadik lett, de talán elsõ. Mellette az én T-34-em, nem épp a kedvenc munkám...

Ez a Panzer tavaly Szolnokon elsõ lett, megelõzve az enyémet... 😊

Itt a többi kép is, szebbnél szebb munkákkal...

Bolyai 2012

stultus78
Az a trabant nagyon kemény.

Ennek is lockolt már a bootloadere?

Uppsz. 😊

alátámassz = alátámasszam
látható = láthatók

Csak hogy alátámassz mondanivalómat, íme pár kép a 2009-es Szolnoki Makettversenyrõl. Igen szép munkák voltak látható, mint pl. Szabó Ákos Corsair-je:

Pénzes Attila An-26-osa és Trabija:

Michalkó Pisti Heinkel He-111-ese:

S még jó pár...

Persze hangsúlyozom, ezek a felnõtt kategória indulói, ifi makettekrõl nem találtam képet.

Mielõtt bárki is azt hinné, hogy a szolnoki (vagy egyéb magyarországi) makettversenynek ennyire alacsony a színvonala, elmondom, hogy a fiatalabb (gyermek, junior...stb.) makettezõknek szánt kategóriákban nagyvonalúbban pontoznak a bírók. Ennek egyik oka, hogy egy fiatalabb, kezdõ makettezõtõl még nem várható el, hogy ugyanolyan magabiztossággal kezelje az ecsetet, szórópisztolyt, s egyéb szerszámokat, mint az idõsebb, 20-30 éve makettezõk. Ráadásul ifi kategóriákban mindig jóval kevesebb induló van, mint a felnõtteknél.

De ezt a Tigrist én sem jutalmaztam volna I. hellyel... Elég csak összevetni Marci T-34-esével. Ég és föld.

Random_
Jézusom! Ez nagyon gáz!

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

m1garand
Vagy használhatsz még H-100-at az Aromás hígító, amíg volt belõle én azzal hígítottam a mûvészolajat és az enamelt.

makett.tk

m1garand
Hogy-hogy, neked nem elég egy elsõ hely? 😊
Nekem is itt figyel a polcon ez a kit.
Vak a bíró? Ki ad ilyenre díjat, be se engedtem volna....

makett.tk

oneal1
huh a lakkbenzin már szépen teszi a dolgát úgylátszik! köszi ismét a segítséget!!

!Forza Ferrari!

stultus78
Én is akarok majd egy ilyet építeni. De ezt jól elintézték.
Remélem én majd többet tudok kihozni belõle. 😊

Ennek is lockolt már a bootloadere?

Gubberx
Mi baj vele? <#csodalk><#idiota>

m1garand
WTF a szolnokin ezzel elsõ helyet NYERT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

makett.tk

m1garand
Nem, ez kifejezetten olajfestékhez(?) való, csak mûvészellátóban lehet venni. 😞 Esetleg próbáld meg a Supralux lakkbenzint, amirõl tettem fel képet, nekem most az van helyette és nem tûnik veszélyesnek, csak nagyon büdös! 😊

oneal1
oks, és sima festékboltban lehet kapni ilyet? mert dombóváron semmi makett bolt vagy ilyen mûvészellátós dolog sincs:S

!Forza Ferrari!

Ha az akrilt bántja (bár igaz, ez nem igazi lakk...), akkor az enamelt egész biztosan felmarja. Viszont szerintem a White Spirittel nem lesz gond. Arra készülj fel, hogy nem olcsó. 😞

oneal1
na vagy igem, arra is gondoltam ha semmi nem jó akkor van enamel lakkom, de utána megint nem használhatom az olajat mosásra és befolyatásra😊

!Forza Ferrari!

oneal1
igen a zöldet vettem, rendebn akkor keresek white spiritet😊

köszönöm

!Forza Ferrari!

Melyik Sofixet vetted, a zöld cimkéset, amit ajánlottunk?
Javaslom, hogy ha tudsz szerezz be White Spiritet, azzal nem lesz gond.

m1garand
Az enamelt szerintem minden felmarja. Esetleg enamel lakkot rákenni és ha az betonkeményre szárad.

makett.tk

oneal1
4 réteg sofix került fel, 2 matriázás elõtt, 2 utána

!Forza Ferrari!

Hány réteg Sofixot kentél rá? Szerintem kell vagy 3, de legalább kettõ, hogy megvédje az enamelt... A terpentint felejtsd el! Ilyet vegyél, bár lehet, ez is oldja az enamelt:

Vagy még jobb lenne a mûvészellátós lakkbenzin, a White Spirit.

oneal1
mármint a revelles higítóval? azzal tényleg az, de valami mással csak lehet higítani a lidls festéket😄

már egy tippem van a terpentinre😊

!Forza Ferrari!

oneal1
micsoda a reménytelen próbálkozás?😄

!Forza Ferrari!

m1garand
Szerintem reménytelen próbálkozás.

makett.tk

oneal1
okés köszi!

!Forza Ferrari!

Bandzsi0001
Netes kép---

by:Jordan Dent

Bandzsi0001
nem teszem rá az életem de ink terpentint (terpentin+lidl-s olaj)

oneal1
szerezzek be akkor lakkbenzint?

!Forza Ferrari!

oneal1
gáz van😄

úgy néz ki, hogy a revell higító olajfesték kombó feszedi a sofixet és az alatt levõ festéket simán:S

most próbálnám az átmosás, de ez igy nem lesz jó, még jó hogy nem látszó helyen próbáltam ki.

!Forza Ferrari!

A legolcsóbb postaköltség 3709 Ft.

Igazából az m4-et csak odaírtam leggyakoribban hallott típusnak 😄 amúgy a su-17 M3-at néztem.1500 ft mennyi lehet postaköltséggel?
Vigyázz, mert ez az oldal, a neve ellenére nem magyar, hanem lengyel. Megegyezik a jól ismert model-making.eu-val.
M1Garandnak igaza van: iszonyat drágán adják a maketteket. Ha valami mégis jó árban van, akkor is számolj a nem csekély összegû postaköltséggel, ami drágább, mintha Kínából rendelnél.

Melyik készletet nézted amúgy ki? S miért M4? Miért nem M3? 😊

Üdv. Lennének eladó makettjeim, méghozzá REVELL 1:72 és 1:76 -hoz méretarányú harcjármûvek. Igen jó áron adnám 1500ft/darab. Egyenlõre M24 Chaffe, T-34/76 , Tiger II . Barátom diorammához akarta õket használni de egy hónappal a vásárlás után feladott az ötlettel mivel új hobbit talált így eladná õket. Akit érdekel irjon prvátot és érdeklõdjön hogy van e még mert végesek a készeletek. Képet is ott küldök vagy e-mailon keressetek meg : [email protected]
Ingyenes.

Vki tudja, hogy a Szolnokon rendezett makett kiállításra mennyi a jegy? Tavaly kellet fizetni?

m1garand
Az árakat láttad? 😊

makett.tk

Kferro! Képzeld épp most rábukkantam egy oldalra ahol kapható,de sajnos most nincs készleten.A ritkább gépekbõl is van mint például a Mig-23-as.
Keresgélj:http://www.super-hobby.hu/ <#vigyor>
Igen az M3-as.