Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Al Age
Közben beugrott, hogy a repülõim voltak 1:72-esek, a tankok gondolom akkor nagyobbak...

A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott.

Al Age
Köszönöm, akkor egy próbát mindenképp megér. :)
1:72-esek a tankok, ugye?

McFrost
Ó anyád!

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

McFrost
Mutatok képet amit én csináltam gunzéval, kék kupakos, szerinted besimult? :D

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Al Age
Az elõzõ kérdés továbbra is aktuális, azonban itt egy újabb. :)
Az elsõ féknyergek márkajelzésein gondolkodom. Kép.
Maga a felirat bele van süllyesztve a féknyeregbe plusz matrica is van a szetthez. Kérdésem, hogy ha használok feszítõt és lágyítót, akkor az a matrica rendesen bele fog süllyedni a helyére? Az egész felirat 6 milliméter hosszú...
Nyilván a fenti lenne a legjobb megoldás, de kétségeim vannak vele kapcsolatban, annyira apró az egész, nem tudom elképzelni, hogy ezek a csodaszerek ennyit tudnának alakítani a matricákon. Gondolkodom azon, hogy vagy kigittelem simára az egészet és úgy teszem rá a matricát, vagy pedig matrica helyett festeni fogom.
Esetleg ezzel kapcsolatban tud valaki tippet adni?

Al Age
Leírom inkább konkrétan mit szeretnék.
Egy Tamiya Ducati Desmosedicit fogok elkészíteni és amiért a feszítõs/lágyítós kérdést feltettem az konkrétan "karbonozással" kapcsolatos.
Ilyen karbon matricát vettem és ezt szeretném felvarázsolni konkrétan például a hátsó sárvédõre. De ehhez hasonlóan lehet, hogy a légszûrõház is kapna belõle.
Ezek után tudtok tippet mondani, hogy lehetne ezt a képeken láthatóhoz hasonlóan szépen megvalósítani?
Úgy gondoltam, hogy maszkolószalaggal csinálok egy tejes maszkot, ami alapján méretre vágom a matricát és ezek után a csodaszerek használatával megpróbálkozok valahogy felapplikálni azt a helyére.

m1garand
Pedig a feszítõ a lényeg!

makett.tk

Al Age
Köszönöm mindkettõtöknek.
Microscale Set és Sol is van a megamaketten.
A banner alatt linkelt oldalon nézelõdtem, ott a Gunze kék kupakosát (ez a feszítõ, ha minden igaz) nem nagyon ajánlják, több hozzászólót is találtam akik csak a lágyítót használják, ha kell.
Tamiyából meg nincs is külön feszítõ és lágyító, az említett Mark Fit használati leírásánál olvasható, hogy a matricázandó felületre is kenjük, aztán meg rá a matricára is.
A Gunzéval és a Tamiyával az a bajom, hogy neten idehaza nem találtam olyan helyet, ahol raktáron is lenne - eBay-en viszont van.

Szia!

Nekem eddig a Microscale-hez hasonló Aeromaster lágyító-feszítõjével volt dolgom, azok elég jók, bár nem tudom, hol lehet ilyet venni. A Gunze cuccokat elég sokan használják, a képeken látott eredmények alapján elég jók. A Tamiyát nem igazán ismerem.
Az írásod alapján úgy értem, hogy csak lágyítót szeretnél venni. Ennek nem hiszem, hogy sok értelme van, ha már veszel, vegyél feszítõt és lágyítót is. :) Tamiya matricához sajnos szükséges is, mert szörnyen vastagok... :( Nekem a lentebb látható Tamiya Zero-m matricái néhány helyen be sem simultak a panelvonalakba, pedig többször is átkentem.

m1garand
Gunze-t használok. OK.

makett.tk

Al Age
Sziasztok!

Tamiya makett matricázásához szeretnék matrica lágyítót venni, melyiket érdemes?
Gunze Mr. Mark Softer (zöld kupakos)
Tamiya Mark Fit (sima vagy Strong?)
Microscale Micro Sol

Elõre is köszi!

stultus78
Persze a lámpa testet át kellett fabrikálni.

Ennek is lockolt már a bootloadere?

stultus78

Ebbõl alakítottam át. 2 Nagyobb foglalattal.

m1garand
Miféle fajta az a csíptetõs izzófoglalat amit használsz, a fotós izzókhoz?

makett.tk

m1garand
Köszi a képeket.
Téged sem fúj el a szél. :)

makett.tk

m1garand
http://www.youtube.com/v/OspnCKRrLgY&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

makett.tk

McFrost
Szolnoki képeim:
link

Hogy megéri e azt nem tudom....
link

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Bandzsi0001
Köszi mindenkinek!

Am, ICM? 3500+póstát ér az?

Makettinfon nemrég(tegnap) kínáltak egy ICM Berge Panthert.
Nem pont ugyanez a felépítmény,de hasonló.

És boldog szülinapot :)

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

m1garand
Gratula!

makett.tk

soo277
Isten éltessen!
16 de jó neked! atya ég de rég volt!!

8600k,32gb,2080,Acer predator 27"

Bsz!!:) Jól néz ki az a pizza:) no meg a torta is. De 16 évesen sörözni? ejjejjj:):)

Bandzsi0001
Nem akartam mondani, de ezt látnotok kell: A szülinapi pizzám :D

McFrost
Örülök, egy pillanatra mintha láttalak volna titeket, de ez nem biztos.

m1garand
Képek a mostani ill. korábbi makett versenyekrõl:
LINK

makett.tk

m1garand
http://www.youtube.com/v/TbnzVjxW7EY&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
Érdekes lehet.

makett.tk

m1garand
A hülyeség határtalan. <#nevetes1>

makett.tk

stultus78
Élmény? A "Madárfa virágzik" és a "Nééézd Cicaaa!"után mi jöhet még. <#taps>

m1garand
A szárnyvégek nem koptak? Nézd meg Zsolt friss képeit.

makett.tk

m1garand
Jók a képek, és tényleg jó volt a hangulat. Élmény volt.

makett.tk

stultus78
Jó buli volt. (Nem csak én táncoltam) <#idiota>

A japán festék magától is könnyen kopott, foltokban leválhatott. Ezt próbáltam utánozni... :)

A képekért nagy-nagy köszönet, mert én mégsem tudtam menni... :(

stultus78
A gép eleje és törzse miért van ennyire koptatva?

stultus78
Feri!
Itt vannak a nyers képek. Néhány kép elég sötét lett, azt majd kijavítom. Nem is lett olyan sok.

Bandzsi0001
vagy mág bege... makettet de legalább valmi árat tudnék

Sziasztok!

Lassan elkészül a Zero-m:

Képek

m1garand
Örömmel láttam a diorámád.

makett.tk

mármint akarsz venni egy BergePanthert?

Bandzsi0001

Ilyet vagy hasonlót nem tud valaki? Én sehol sem találok, csak rewieveket...

stultus78

oneal1
jól néz ez ki, tetszik!

!Forza Ferrari!

oneal1
köszönöm!:)
mondjuk még nekem is van vissza belõle, szeretnék kis koszolást csinálni rá illetve egy videón láttam, hogy pát pöttyöt tesznek fel, tömény olajfestékbõl és azt szépen elmossák higítós ecsettel.

!Forza Ferrari!

Jó lett gratula nekem az elsõ ilyen lett a tiédhez képest nagy összevisszaság :)
McFrost
Elsõre tökéletes!

Bandzsi0001
gratulálok és szép lett, 1 kérdés: mint kezdõ minden nélkül kb menyibe fájt ez így összehozni

oneal1
köszi az észrevételeket, ebbõl tanulok!:)

igen az sajnos nem úgy sikerült ahogy akartam, de majd talán legközelebb!:)
Színem nem volt az alura, elhatároztam, hogy külön nem veszek már hozzá, ezt 2 bõl kevertem ki.

Igen, igen, tervben van a fejlesztés:)

!Forza Ferrari!

oneal1

!Forza Ferrari!

m1garand
Jó szándékú kritika:
A befolyatás nem úgy sikerült ahogy kellett, nem simult fel a felületre foltos maradt.
Másik az alumínium szín, gondolom kevés szín állt rendelkezésedre.
Remélem folytatod és beruházol airbrush+acryl technikába.

makett.tk

m1garand
Eddig KIRÁLY!

makett.tk