Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jagi
szép!<#eljen>

DJ Skyline
szép!<#eljen>
én a pedálokat króm ezüsstel és metálkékkel festettem,ahogy az útmutató is jelölte!😊

Jagi
Nekem a Mistu eset óta van... úgyhogy nekem sem régi.

kbx
Na majdnem kész az RX-7 mûszerfala, már csak a pedálok krómfóliázása van hátra!!
A középkonzolt feljavítottam mert ingerszegény volt egy kicsi, a tamiya mûszerfalárol levagdostam héhány gombot amit ezen nem jelöltek, és felragasztottam...

I don\'t wanna war, I just wanna peace! Yeee come on!

DJ Skyline
én a majdnem 50cm-s BP Tankert álldoztam fel erre a célra,ami már évek óta csak porfogó szerepet tölt be a vitrinben festetlenül!😊

Jagi
Nekem erre van 1-2 kasznim azt fújo elõször próba képpen.

DJ Skyline
egyenlõre leakarom "alapozni" ezzel a színnel,hogy lássam a hibákat...de amíg ilyen "bizonytalan" addig nem akarom elrontani a 2 napos munkát amit a kasztnin csináltam összességében!😊

Jagi
Hát jobb mint a másik... 😊szerintem fújhatnád még közelebbrõl. nállam az átlag színek 2 rétegbõl megvannak és szép egybefüggõ a felület. Próbáld ki ezt is. Viszont a metált még 4-bõl sem sikerült kihozni(szarul fed, de csak abból volt szín)...

DJ Skyline
nem ez egy festetlen részre ment

Jagi
A jobb oldali?

DJ Skyline
fater azt mondja,hogy levette azt a piros gennyt...100%,hogy nem vette le...teljesen más eredményt kaptam a vackerájjal és a vackeráj nélkül...
eredmény: (össz vissz annyi a baja,hogy poros,meg nem volt lemosva az a rész fújás elõtt!😊)

Jagi
Ja a lényeg, hogy még az sem tudja aki eladja:
Vélemény inkább nem...
... veled semmi bajom (tudod te ezt), csak errõl jutott eszembe, de ezt inkább a digitgépes topikba kellett volna.
Csak itt vannak azok az emberek akik kb átérzik a helyzetem és nem értik félre a szöveg nagy részét . :_)

Jagi
Tegnap mundjuk ezért buktam ki. Az öcskös barátnõje vett egy gépet )talán Canon póversot 6800) a fótohólban látta is meg minden csak:
Az eladó csak annyit tudott elmondani róla, amit egy átlaglogikájú ember levág, mert rajta van a gépen. Azt hogy a vakuja milyen, a macro mod milyen, fókusz záridõ ilyesmi... arról lövése sincs tehát csak eladja (nem lenne hátrány érteni is hozzá).
ha kell vmi nézz tesztet a neten abból kiderül minden, jobb esetben szakember végzi, de ha nem is az legalább, egy pár gépet latott már, nem csak a dobozát

DJ Skyline
foggalmam sincs hány centi....ennél a képnél olyan 3-5 cm-re lehetett a lencs a flakontól...

DJ Skyline
thx!<#idiota>
mondjuk azt a magyar leíráshoz már nem írnák oda,hogy lekéne szedni!😄 de a szórási technikákra álldoznak 5 sort!😄

kbx
Igen azt általában el kell ávolítani, azért van hogy ne tudjál fele festeni!!
De neked sikerült<#zavart1><#vigyor>

Jagi
a nagyon közeli képeket min milyen távolságról lehet fényképezni? Az enyémen (Hp 735)10 cm ezeléggé nagy van már 3-4 cm-es makros gépek olyan 70 k körül. Nagyon gondolkozom rajta...

DJ Skyline
<#confused><#kerdes>
nem tom!😊

DJ Skyline
matt színû

DJ Skyline
mindjárt más anélkül a vacak nélkül...

Jagi
a gépeden milyen a macro mod?

Jagi
Ez is lehet a gond.

Jagi
Ha messzirõl van nyomatva tényleg így néz ki.

Jagi
de alapbol fényes a festék? Mert akkor közrlebbrõl kellene nyomatni, vagy több festéket(ezt csak óvatosan), vagy mindkettõt...

DJ Skyline
DJ Skyline
ó b+...most nézem,hogy van ebben egy piros szar amit lekell szedni festés elõtt!<#banplz>
és ezt 1000000000000000000%,hogy nem vette le a fater...meg most én sem...gyanús volt,hogy nehezen lehet fújni ezt a szart....<#help>

kbx
Olyan mintha kitünne alatta a fehér mûanyag...

DJ Skyline
it iz!😊

Jagi
Ez matt?

Jagi
Ezek alapján én is erre tudok gondolni...

kbx
Szerintem inkább kevés rajta a festék azért ilyen, de nem tudom így megállapítani, próbálgatni kell a helyes mennyiséget!!

kbx
Én szimplám mosogatószerrel szoktam tisztítani fújás elõtt, PUR meg ilyesmikkel, szerintem jobb mint a szappanos víz, mert nálam volt csomószor, hogy a szappan nyomot hagyott a kaszni, de a mososgatószer nem + tökéletes zsíroldó! Aztán felitatom a vizet a kaszniról pzs-vel. Ha van rajta por az lehet látni ha fény felé fordítod a kaszni... Én mindig megnézem(mert a pzs-bõl marad rajta mindig)fújás elõtt, ahol kell leszedem, aztán festés!! Így nagyon kevés porszem szokott beleragadni...

DJ Skyline
well...
remélem jól látszik!😊 mint egy narancshéj

a jobb oldali nincs letisztítva...de mintha oda több festék ment volna

Jagi
...ez nem hülyeség. Az optikai egeret is viszi? 😊
Ezt kipróbálom.

DJ Skyline
<#idiota>...acetonmentes mûszaki tisztítóval fogom letörölni...azzal szoktam megpucolni az egeret is!😊

Jagi
TV SHOP. Hahaha! Ez jó felvételt kérünk.
Jó napot kívanok minden kedves nézõinknek, mai vendégünk az országosan elisnert makettvirtuóz Dj Sky. Ma a Szurermegalemosót fogja bemutatni... 😄<#nyes>

DJ Skyline
szvsz nem jól mostam le...majd keresek valami selejt makettet,mondjuk az anyahajót,és a fedélzetet elosztom 2 félre...az egyiket lemosom alkoholos valamivel...a másikat nem...mint a TV Shopban tudod amikor tesztelnek valamit!😄 aztán lefújom és meglátjuk mi lesz...ha megint ragyás lesz ott ahol tök tiszta akkor a festékkel van baj...ha nem akkor meg a mosással

Jagi
Mondtam, hogy alattomos... 😊 A világos színekkel nekem mindíg bajom volt...

MikX
Ez a vicces, de úgy szoktam csinálni, mégis olyan lett!
Mivel lehet azt lepolírozni, vagy mit csináljak vele szted?

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

Seaweed
Nalam meg rendszeresitve van ket ciposdoboz...az egyiknek a fedelet tuningoltam is, atlatszo vastagabb fenymasolo foljaval, igy belelatok anelkul hogy le kellene venni a tetejet 😉)
DJ Skyline
mikor szárítod a kasztnit nem árt,ha beleteszed a makett dobozába és ráteszed a doboz tetõt...így lehet lassabban szárad,de nem lesz poros...nálam bejött

MikX
Nekem meg kicsit rücskös lett, biztos vmi por rászállt, nemtom, úgyhogy polírozhatom le!

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

modellmaker
aha.

ennek az lehet a leggyakoribb oka, hogy nem zsírtalanítottad elõtte rendesen a felületet, vagy picit sûrû a festék.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

DJ Skyline
kb.

modellmaker
ragyás? mintha egy narancshéjra fújtad volna?

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Glpetyus
😄DDDDDDDDDDDDDDD

Seaweed
Jah gondolom..te meg az alkoholos torlokendobol is kinyerned szopogatassal az anyagot <#idiota>
DJ Skyline
lehet nem tudom!<#nemtudom>

Glpetyus
Azt iszom,nem makettre locsolom.... 😊
95%-os alkoholt,persze....<#idiota>

Glpetyus
Nem túl sok festéket fújt rá ?