69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • m1garand
    Írsz a Revell-nek (lehet angolul is) és küldenek. [email protected]
  • ngcsnet
    Sziasztok!

Van valakinek Revell 1:24 Porsche 911 Carerra (996)? Kézikönyvét keresem, sajnos az interneten a 996-osét pont nem találtam.
  • McFrost
    makettinfo.hu-n érdeklődj
  • highlander15
    Sziasztok!Tud valaki T-72-t a Zvezdán kívül elérhető áron és jó minőségben?Vagy Tamiya T-72M1-et viszonylag jó áron?
  • m1garand
    Jó lesz, csak a vágás nyomát dolgozd el.
  • m1garand
    Nagyon minőségi ez az ET model.
  • McFrost
    Nyakig vagyok az újra szegecselésben, azt hiszem ínhüvely gyulladásom lesz.
    Közben az emelő pontokat is fel akarom javítani, valahogy így nézne ki.

• McFrost
    Szép a réz!
  • m1garand
    Pici haladás a Maus-onmál:http://makett.tk/cyber-hobby-maus/
  • m1garand
    Ismerős, lehet rézlemezt lehetett volna megpróbálni a fonáka felől pontozva. Amúgy gratula.
  • McFrost
    Igen, nem vagyok droid. A szegecs feje 0,7 a szára 0,5 mm vastag. 1 órán át jelöltem és tűhegyes wolframmal pontoztam, ám a 0,5-ös fúrót nem könnyű irányítani törés nélkül, néha azt hittem, a sztirol lap győz.
  • m1garand
    Elég nehéz ilyen kicsiben reprodukálni!
  • stultus78
    Kicsit be volt rúgva a szegecselő. De azért jobb mint a régi.
    Remélem az enyémmel nem lesz ennyi pepecs meló.
  • McFrost
    Elkezdtem a Zrínyi szegecselését:
  • McFrost
    Én a lidlben vettem egy gépet és meg vagyok vele elégedve.
  • zsgaby
    Köszi a tippet. Régóta szemezek valami akkus minifúró készlettel.. polírozáshoz csiszoláshoz vágáshoz... conrad-nal láttam is 6-8e huf.
  • McFrost
    Mini marókészlet, vékony lemezre ragasztott öntapadós csiszoló papír, körömreszelő.
  • zsgaby
    Ilyen kis helyen mivel csiszolsz/reszelsz?
  • m1garand
    Jó lett!
  • McFrost
    Megcsináltam a vezető fölötti optikát, Forintos Kálmán adta a mérteteket a bronkóról. A makett a tanuló kocsiról készült, azon ott a vezető fölött nem volt optika, de a széria kocsikon meg igen.
    Megjöttek a szegecsek is a héten, az optika körül ki is javítottam a buborékosokat. Következő csapás irány a teljes szegecs ápdét.

Elkészültek a rácsok is:

• m1garand
    Jól mutat, már csak a függőleges rögzítőket kell még pótolni egy kis sztirol lapból.
  • McFrost
    Zrínyi rács régen és ma:

• McFrost
    Zrínyi rács régen és ma:

• Scany01
    üdv
    újra színre léptem és még mindig porosodik a churchill-em meg a szétbombázott cromwell szín nélkül látom nagy divat lett a diorama és akkor már én is csinálnék az enyémekkel is
    abban kérném a segítséget mint sokan tank fanok ahogy elnézem egy kis történelmet kérnék a 2 tankról hogy ki kell harcolt és milyen terepen?
  • m1garand

• m1garand
    Nem egyszerű feladat. Sok szegecs, csavar miatt nagyon látványos lesz. Lesz rajta mit befolyatni.
  • McFrost
    Zrínyi sem pihen, csak a messzer :D

• McFrost
    A másik kép, mer elbasztam:D

• McFrost
    A héten megkaptam az általam elkutyult pisztolytáskát a BAM-tól, így végre elkészítettem őket és rögzítettem is a helyükre.

• Jeffjohnson
    Zsírtalanítást ne felejtsd el alapozás előtt. Egyébként mit szeretnél lefesteni?
  • modellmaker
    Fém alapozót ajánlok. Arra utána tudsz festeni bármilyen modellfestékkel, acryl, enamel. Gyárt a Tamiya is, meg a Gunze is fémalapozót, simán metal primer néven futnak ezek a termékek.

Pici ecsetet meg érdemes művészellátóban venni, minél kisebb az ecset, annál több nulla jelzi a méretét. Pl: 3/0 vagy 000 egy "három nullás" ecsetet jelöl, de van ennél kisebb is. Nézegesd meg őket, tippeld be, hogy neked melyik méret lesz a nyerő.
  • Kata
    Milyen festéket ajánlotok fémre, ecsettel való részletes, rendkívül miniatűr felületek festésére? Illetve erre alkalmas ecsetet merrefelé találni?
  • stultus78
    Szétvágni egy olyan király ecsetet
    Egész élethű :)
  • modellmaker
    Az az alap videó a videó beszúrásnál. [Nem értem miért kellett belerakni alapértelmezetten akármit is, miért nem maradhatott üresen, mint az url beszúrás...]
  • Bandzsi0001
    sorry ezt se tudom hogy csináltam nem is halgatok ilyet :/
  • Bandzsi0001

Ezen besírtam amikor megláttam, hatalmas ötlet.
  • Jeffjohnson
    Részvétem, ez még a régi Italery színvonalát is alulmúlja. Lesz dolgod vele rendesen. Sok sikert és türelmet!
  • Jeffjohnson
    Ezért írtam, hogy mindenki maga dönti el mit használ de én próbálok okulni Sanyi esetéből és egy kipróbált terméket akarok használni mert nekem a makettezésben nem az az élmény, hogy mit tudok a művészellátóból olcsón megoldani hanem ,hogy azt kapom a terméktől amit várok.
    Egyébként ha utánaszámolok idő/pénz/végeredmény arányosan nagyon is jók az AK termékei. Azt a színt kapod amit vársz méghozzá a méretarányhoz világosítva és nem utolsó sorban nem kell külön ecsethez és airbrushoz venni hanem mind2-höz használható ez árban szintén nagy előny. Aztán meg nem kell kísérleteznem azzal se, hogy mi mihez jó mire való hanem külön pakkban megveszem mondjuk a rozsdát és attól azt kapom amit vártam onnantól már csak az én ügyességemen múlik a dolog (hova, mennyit festek) és nem utolsó sorban megszűnik a "ezt, hogy csinálta" mondat mert van tutorial és pontos leírást kapunk ami ismételten időt spórol és végeredmény is jobb lesz.

Végül is az a fontos, hogy ez egy hobbi amit csak akkor jó csinálni ha élvezi az ember.
  • Marci7
    Akkor ha jól sejtem, minden WS feloldja a ragasztót, nem csak ez a kettő... :(
    Hogy érted, hogy "soha nem száradnak"? A művészolajnak (szerintem) az a legjobb tulajdonsága, hogy sokáig szárad, hosszasan lehet festegetni vele, és ha egy nagyobb adagot kinyomok a Pannoncolorból, másnapra még simán használható marad. A Lidl-félénél nekem egyedül ez nem tetszik, hogy hamarabb szárad.
    Az AK festékeket nem ismerem, arra nem mondtam semmi rosszat. :) Én a többi AK cuccra gondoltam, ami állítólag nagyon jó... Ezt sem kérdőjelezem meg, csak szerintem helyettesíthető.
  • m1garand
    Ahogy írtam a W&N white spirite szétmarta ragasztásokat. A művész dolgok inkább vászonara, fára stb. valók. Az olajfestékek (panno) soha nem száradnak. SZVSZ. Az AK legalább ki van próbálva, nem te teszteled minden alkalommal amikor festesz. Méretarányosan sötétítve van, a seteknél nem kell színt keverni mint a tamiyánál. Első alkalommal biztos ilyet kellett volna vennem sokat megspóroltam volna. Kezdőként nagyon féltem a festékkeveréstől.