Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szia McFrost!

Megmondom õszintén, nekem a jelenlegi állapota nem igazán tetszik a Hetzerednek.
Mikor lefestetted, tetszett, aztán az erõs átmosástól teljesen más lett... Az elsõ meszeléses képeken sem tetszett még annyira, de mikor tovább dolgoztál rajta, már nagyon-nagyon bejött! Most sem rossz az oldalán lévõ sáron és a lábnyomokon kívül.
A sár olyan, mintha egy jó nagy saras pocsolyába hajtott volna bele, olyan folyékony hatása van. Persze ha így gondoltad, akkor teljesen jó... 😊 Nekem a sárvédõkön lévõ tetszik, a többi lehetne sûrûbb, darabosabb, és kicsit fröcskölhetnél rá fogkefével vagy ecsettel.
A lábnyomokról nekem is kb. az jutott eszembe, mint Ferinek... 😊 Akartam is írni, hogy nem hinném, hogy "teli talppal" mászna fel valaki a jármûre. Az a hatalmas lefolyás is rontja az összképet, inkább sok kicsi kellene, ha mindenképp meg akarod jeleníteni a lábnyomokat. A tetején viszont szerintem jók lettek!

Teljesen jó ez a szúnyogháló. Talán egy picit vastag rácsnak, de mivel úgysem versenyre megy, s látszani sok nem fog belõle, így bõven megfelelõ.

m1garand
Maus update, szerintem jó lett ez a spéci szúnyogháló rácsnak:

makett.tk

Naná, tessék is magad hangolni a Messzerre! 😊
Van hozzá elég anyagod, vagy küldjek?

A Hetzered egész jó, igen mocskos jószág. Viszont azok a lábnyomok (bevallom õszintén) nekem annyira nem tetszenek. Fõleg amik a frontpáncélon vannak. Talán Michael Jackson le tudna úgy jönni róla, de egy hóthagyományos német katona nem. 😊

oneal1
hát ez nem gyenge!!!😊

gratula!

!Forza Ferrari!

Bandzsi0001
kva jók a lábnyomok 😊 <#taps> énmeg holnap mek venni kék ledeket😊 na vajon mihez?

McFrost
Egyenlõre ennyi, majd még a dioval össze lesz dolgozva!
Pihi és húsvét, aztán Ferikém csapassuk az Emilt! 😄

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

McFrost

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

McFrost
Egyenlõre ennyi, majd még a dioval össze lesz dolgozva!
Pihi és húsvét, aztán Ferikém csapassuk az Emilt! 😄

Bandzsi0001
Szerintem abból adódóan hogy a felét takarja a torony meg kicsi is nem éri meg enyit szórakozni vele

m1garand
Köszi a tippeket, én is szúnyoghálóra gondoltam.

makett.tk

Gondolom épp az a baj, hogy ez nem sima rács.

Mi lenne, ha rézhálót (Z63) vagy szúnyoghálót ragasztanál be elforgatva(!), de elõbb a négyzetek közé egyenes rézdrótokat ragasztanál? Nem tudom, mekkora a maketten ez a rész, de biztos aprólékos munka lenne...

Bandzsi0001
olcsó: sûrû szûnyogháló
drágább: fotómaratott rács

m1garand
A lánctalpakat nem sikerült összefûzni, a leírásban csak félrevezetõ rajz volt, hogy hány tagból áll. A szemeket alig lehetett ívelni, széttöredeztek, a fogaskerékre nem ül rá, feszül. Még jó, hogy a kilátszó részek felõl kezdetem építeni. Remélem a többi része nem les ilyen macerás.
Viszont, ötlete van-e valakinek arról, hogy a képen szereplõ nyílások rácsozását mivel lehetne pótolni, mert a maketthez nincs ilyen csak a nagy nyílások vannak. Valamivel be kellene rácsozni belülrõl, alulról.

makett.tk

m1garand
Maus update
Link

makett.tk

Bandzsi0001
na ezaz, valmi ilyesmi szín kéne
akkor lehet valmi rewell kéket veszek mert ahoz van feketém sötétíteni

A US Navy Blue egy nagyon szép kék árnyalat, a TEK-es BTR meg inkább olyasmi szín, mint anno a Kék Villámé volt:

Én a te helyedben nem próbálnám ki a Revell és a Gunze keverését.

m1garand
Ha kimaszkoltad volna a területet megspóroltál volna egy csomó melót.
Vagy leragasztod a lyukat ás belülrõl töltöd ki.

makett.tk

Bandzsi0001
esetleg usa navy blue

ill lehet a revell meg a mr.hobby akrilt keverni?

S eldöntötted már a színét? 😊

Bandzsi0001
a paszta helyén volt egy lõrés, ami igazábol nincs ott, és a siszolása során lejött a varrat naggya is majd megoldom

kül tényleg nem olyan rosz bár sok javítni való van rajta meg még a tek is csinált módosításokat...

Úgy tudom, egész jó ez a Zvezda BTR, egyedül a kerekeket szokták kritikával illetni.
A 2. képen jól látom, hogy elcsiszoltad a hegesztési varratot? Ott mi volt a gond? Nem volt lehetõség arra, hogy elkerüld?

Bandzsi0001

Bandzsi0001

Bandzsi0001

McFrost
Én csak olajjal alapozom.

Gubberx
és erre olaj vagy akril a jobb?

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

McFrost
Ezeket mindenképpen alapozni kell.

McFrost
Igazából "csak" annyit csináltam, hogy 5x átmostam a meszelést.
Kell még befolyatni, rozsda, kosz, sár, erõsebb megfolyás, lábnyomok....

Gubberx
Üdv, a fém alkatrészeket amit adnak a maketthez milyen festékkel lehet festeni? eddig mindent vagy ledobott magáról vagy pl ha rácsos volt a fém akkor megölt a lyukakban...

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

m1garand
De-de érdemes megnézni a gyártó honlapját, hogy kell használni. Pont Stultus futott bele egy ilyen pofonfába.
Drága az biztos, és szvsz házilag is lehet pótolni ill. kikeverni csak utána kell járni, próbálkozni kell egy kicsit. Igazából a végeredmény miatt linkeltem. És azért, hogy miket fest meg még utólag.

makett.tk

McFrost
Persze, befolyatok még mindent, rozsda, erõsebb folyások. Utána sár.
Jó videó. Ezek a varázsszerek nagyon csábítóak, de marha drága. Néha az az érzésem, hogy használatukhoz nem sok tudás kell.

m1garand
Egy kicsit öregíteni kéne talán, még a fehéret.
Winter wheathering

makett.tk

m1garand
Nekem valahogy nem lett a kedvencem a téli álca.
Szvsz, jó lett!

makett.tk

McFrost
Látszódik, éjjen!

McFrost
Weathering update:

McFrost
Weathering update:

McFrost
Weathering update:

m1garand
Hangember! XD

makett.tk

Én csak egy picinyke, apró kérdést tennék föl: mi a fenének alapoztad? Jó, nem vagyok Isten, akinek a szava szent és sérthetetlen, de van némi tapasztalatom a makettezésben, s nem véletlenül írtam, hogy ne használj alapozót. Mivel a Ferrarit (ha jól értem) úgyis ecsettel fogod festeni, így gyakorlatilag tökmindegy, hogy alapozod e, vagy sem.
Esküszöm srácok, máskor kétszer is meggondolom, hogy segítsek... Uff!

A kérdésedre ("hígítóval letudom szedni") a válaszom: nem tudom. Még soha nem használtam Revell alapozót, de fújj ki belõle egy keveset egy sztirollapra, vagy csak egy öntõkeret darabra, hagyd megszáradni, s majd próbáld ki hígítóval lemosni. Na, csak segítettem...

stultus78
Vagy várd meg mit mondanak a többiek.

Ennek is lockolt már a bootloadere?

stultus78
Hígítóval meg ilyesmivel nehogy nekiállj mert kidobhatod!!!

Inkább próbáld meg lecsiszolni. Az a baj hogy az alapozó megmarja a felületet száradás közben ezért szinte lehetetlen leszedni normálisan.

stultus78
Próbálkozz hideg zsíroldóval hátha bejön.

Asus P5B,E1200@3,2ghz,2*1gb Kingmax 1066mhz@cl4 HD2900 pro@900/2500mhz,Toshiba 60GB,Maxtor 160GB,Samsung 500GB,Vista Ultimate, Logitech Z2300,Acer 22\",Sok hűtő:)

stultus78
Mivel alapoztad?
Nekem kiszõrösödött az alapozásom anno. Csak a csiszolás segített rajta.

Elkövettem a nagy baklövést, mégis alapoztam.
Vettem egy revell fujós alapozot összeraktam a F1es ferrari motorját és lefujtam de nagyon vastag lett sajnos.1 fújás után láttam hogy ez nem jó szóval nem is folytattam.A kérdés hígítóval letudom szedni nem fogja megmarni az anyagot?És nem lesz így csúnya a festés?

Asus P5B,E1200@3,2ghz,2*1gb Kingmax 1066mhz@cl4 HD2900 pro@900/2500mhz,Toshiba 60GB,Maxtor 160GB,Samsung 500GB,Vista Ultimate, Logitech Z2300,Acer 22\",Sok hűtő:)

Bandzsi0001
azon filóztam hogy suliba kiesztergálom

McFrost
Panther löveg jó görbe, egyszerû készlet, olyan igazi Tamiya.

Bandzsi0001
Dobozbontás (a panther nél is) btr
panther

am a régi torony már nem volt a kitbe majd valamit alkotok 😊
a makett elsõ látásra fujj, jobban megnézve elmegy, majd szép lesz készen 😄