Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

stultus78
Lehet megint túlzásba estem. De nekem tetszik.

Ennek is lockolt már a bootloadere?

stultus78
Fülpiszkáló?

highlander15
Sikerült véletlenül eltörnöm az épülõ Zisz-151-esem elsõ tengelyét.Mivel tudnám pótolni?Én tollbetétre gondoltam,vagy drótra.

\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI

stultus78
Hát csak az maradt.

Igen, jó lett volna, ha megfújod elõtte a sárgával...
Ecset?

Üdv! Engem érdekelne egy hajó, mégpedig egy viktoriánus béli, vagy hasonló. Santa Maria kilõve, mivel annak mondanivalója van. Tippet tudtok adni nekem, hogy merre nézelõdjek? Régi álmom.
A lényeg, hogy viszonylag nagy legyen :)(40 cm-tõl felfelé)
Továbbá érdekelnek 3-4 nézetes rajzok is bármiféle építményekrõl, szigorúan saját használatra, hobbi 3D rajzolásra, köszönöm.

stultus78
Én barom most esett le. Lefesthettem volna a rést mielõtt összeraktam.
AUUUUUU

stultus78
Sajnos kívülrõl nem tudtam volna betenni a kipufogókat. Próbáltam. Valahogy megoldom.

stultus78
A kipufogó be van ragasztva. És nem tudom hogy maszkolom ki :)
A csík pedig az illesztés javítása (pillanatragasztó grafittal keverve)

Szépen alakul!
Két észrevételem lenne:
- A kipufogót szerintem kár volt beragasztani (már ha be van egyáltalán), mert azt hogy fogod kimaszkolni?
- A szárnyon, a belépõélen az a fekete csík ugye nem illesztési hiba?

stultus78
A messzer is halad a hasát kell javítani aztán kabintetõ és lassan festhetõ.

Bandzsi0001
Gratula, sok sikert hozzá :)

stultus78
No srácok. Zrinyi 2 105mm Gun.

Bazi nagy doboz benne 14 keret a gép-alja,teteje, fonal kötélnek,szemenkénti lánctalp és a fotómaratás.A keretek általánosan mondva szépen részletesen öntött darabok,bár sajnos sorja sok van rajta.Hál istennek ez nem mondható el a szemenkénti lánctalpról.
A gép alsó része valami miatt elvetemedett (nem vészes)
Ami fura az az hogy a felsõ rész belseje is szegecselt amellett hogy telis-tele van ez az oldal kilökõtüske nyomokkal.

Tetszik, hogy a löveg gondolom kis mérete miatt egybe van öntve, a vége mégis lyukacsos.

Bár én szerzek majd hozzá egy fémet.
A szerelõ füzet elsõ ránézésre elég bonyolult de majdcsak megoldom valahogy.
Kár hogy nincs hozzá egy magyar figura.

Összegezve átlagosan sorjás de elég részletes makett.NAGYON TETSZIK :)
Több kép és majd az építés ITT lesz. nézzétek meg ti is.

m1garand
Király!

makett.tk

stultus78
Köszi.

Amúgy halad a messzer is. Majd dobok képeket ha lesz idõm.

Megjött a Zrínyi! Este dobozbontás. :)

Hát barátom, le a kalappal! Szép munka.

m1garand
Kinek van M-26?
HobbyBoss M-26
Ez egy lengyel topic, de érdemes a képeket végig nézni és tanulni belõle.

Ez pedig egy Sturmtigris ez elképesztõ!
AFV Club Sturmtiger full belsõ

makett.tk

m1garand
http://www.youtube.com/v/j2BzGemc7gU&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

makett.tk

m1garand
Köszi!

makett.tk

Egér

http://www.youtube.com/v/06poRKFKWL4&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
m1garand
Mestermû!
Örülök, hogy újra építesz.

makett.tk

Szerintem ez így teljesen jó lenne!

stultus78
Esetleg ez már jobb de ez meg kicsit soknak tûnik.Bár ott nemigen oltottak tüzet.(photoshop!)

stultus78
Kösz srácok ez gyors volt.
A fal gipszbõl van bekentem ragasztóval és szórtam rá homokot az a textúra. Az alját nem tudtam kisimítani rendesen ezért így marad. ott hó lesz meg törmelék kb a nyomig. Nem hiszem hogy a ragasztó amivel bekentem tûzálló úgyhogy muszáj lesz festenem. Ez a "betmen" jel nem tetszik :). Egyenlõre a kormot festem újból, aztán majd a csíkokat meg ilyesmit. dobok képeket holnap is.

Bandzsi0001

Forintos Kálmán diorámája:

McFrost

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

McFrost

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Ja, egyébként hogy/mibõl készült a fal rücskös felülete és a föld?

A fal felülete és színe tetszik, a sérült rész sem rossz! Az alsó rész viszont elég fura, vagy ott törmelék lesz? A föld is jól néz ki, amennyire látszik.
Nem tudom, mibõl csináltad, de szerintem a kiégett részt megpróbálhatnád igazi korommal, ha nem ég el, az lenne a legélethûbb. Ha nem, szerintem ez sem rossz (leszámítva, hogy Batman jel :D), csak középen lehetne több, meg én vékony csíkokat húzgálnék bele. Akár olajjal (is).
Hajrá, várom a folytatást! :)

stultus78
T-90 alap. Elég bénán néz ki ez a kiégett ablak. Tudtok mutatni nekem valami referenciát?

Szép letisztult formák jó lesz ez<#eljen>
m1garand
Maus update:
Lánc a torony lõszeradagoló nyílásának, kupakjához.
A kipufogókat ki kellet marni.
A torony elõtti pajzs merevítõit és az MG nyílást ki kellett fúrni.
Hiányoznak hegesztési varratok. Az üzemanyagtartás felfogatását ill. üzemanyag vezetékét komplett meg kell csinálni. stb.
Kis egyszerû makett, azt hittem én.

Maus

makett.tk

Az lenne a kérdésem még mindig az F1-es autót rakom össze. hogy a futómûre van matrica.Lefestettem már. Elõször lakkozom és utánna matricázom vagy fordítva? a Lakk a revell 1-es kódszámúja.Lakkozni is 2 rétegben kell?

Asus P5B,E1200@3,2ghz,2*1gb Kingmax 1066mhz@cl4 HD2900 pro@900/2500mhz,Toshiba 60GB,Maxtor 160GB,Samsung 500GB,Vista Ultimate, Logitech Z2300,Acer 22\",Sok hûtõ:)

m1garand
Panorámakép Kubinkából:

Link

makett.tk

m1garand

makett.tk

Van rajta sok javítás mert nem nagyon stimmeltek a hézagok!
A fehér csíkok azok hegesztések!
m1garand
A PE imádat megmaradt :) De mi az a javítás, hegesztés?

makett.tk

Csinosítgattam kicsit a panzer I-et
m1garand
http://mammutmail.com/

makett.tk

McFrost
http://mega.co.nz

McFrost
Szerzek.

Pistinek is azokat az anyagokat kellene valahogy eljuttatnom. Azért neked könnyebb volt valahogy odaadni. :)

Pisti!

Esetleg van valami FTP helyed?

stultus78
A messzerhez nekem adtál egy csomó mindent :)
Lapozgatom is rendesen.

McFrost
Jó ötlet.

m1garand

makett.tk

McFrost
Figura lesz a tetején, a kibúvó és a löveg között. Egy pedig az úton a kocsi mögött, Black Model Army Balázs faragja nekem.
Elõröl lemostam a nyomokat amúgy.

m1garand
Ha bele állítod a mocsárba akkor még jó lehet a lábnyomos story. De láttam valahol cipõtalp sablont. Vagy egy jobb figura talpa. De akkor lenne az igazi ha figurát raknál hozzá, az nagyon jól sikerült a makett versenyen kiállított diorámádon.

makett.tk

McFrost
Köszönöm!
Mi van akkor ha egy farral az árokba csúszott kocsit képzeltem el? Ha valaki bokáig süpped a sárban, annak a lábnyoma talp+sarok, vagy egy nagy lúdtalpas gombóc? Akkor is hátul mennek fel? A lábnyom formája tényleg sz@r, ez nem is vita tárgya.
Marci! A sár formálya nem végleges, készítek hozzá majd egy diót: a Hetzer elakad egy földúton, parancsnoka a tetején toporogva a távolba kémlel távcsövável, még a töltõ egy kannával a kezében vissza felé fog poroszkálni benzinért. A sár majd a dioval lesz végleges.
Történelmileg:
A kocsikat 44-45 fordulóján kaptuk, tél volt, havas tél= sár, fényképek tanulsága szerint. Konrad hadmûveletben vetették be õket, BP felszabadítására indultak a Pilisbõl és a környékérõl. A sikertelenség után a Balaton vonalától délre próbálták felszabadítani az országot (Tavaszi ébredés). Na most, alanyunkat a Pilisbõl levezényelték a Balatonig, az mondjuk 100 km latyakban, 40 km/h sebességgel, gondolom nem a sztrádán és szembe forgalomba egy alacsony építésû vassal.
Akkor kérdezem én, hogy lehetne-e akármilyen saras? :D

Feri! Nincs semmilyen anyagom.