Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

m1garand
stultus78
Mit találtam http://karopka.ru/catalog/tank/ Érdemes nézegetni a képeket vannak szép makettek.

Ennek is lockolt már a bootloadere?

BTR-80:

BTR-80A:

Miben különbözik a két torony?

stultus78
Irkálj más fórumokra is hátha van akkor valakinek feleslegbe.

Bandzsi0001
Ha a fényhídra gondolsz akkor nagyából már kitaláltam de ink az a problem hogy "80"-as a torony nem "80a" , szóval azt is átkell alakítani
(a régi kitekbe még bennevolt mindkét torony, enyimbe már csak az új :/ )

stultus78
Aaahaaa. Sikerült a szirénát kigondolni hogy hogy csinálod meg?

Bandzsi0001
Ide lesz beszerkesztve, nameg még a hátuljára és az orrába is 2-2 ,összesen van rajta 10db villogó+fényhíd

stultus78
Mire fogod használni?

Sziasztok !

Hátha valaki örömmel tudná itt használni a továbbiakban:

Eladó egy TIP BS 170 fûrész gépi lombfûrész kis asztali szalagfûrész

további infó itt:
Gépi lombfûrész , szalagfûrész

Köszi, Üdv: Péter

ELADÓ MODELLJEIM: http://picasaweb.com/rallymodels

Bandzsi0001

Piros 5mm led és 2x1+1mm es fénykábel (optikai kábel)

https://lh4.googleusercontent.com/-wcjCVFdweGs/UWQiL8Y7oaI/AAAAAAAAAfs/Rw5FlFSh7rY/s898/DSCF0648.JPG

egyik fele ablak felé fordítva is világít, leddel majd mutatom 😊

stultus78
Sajnos nekem sincs olyan ismerõsöm.

Szétszedtem,, s vizsgálom, hogy mit lehet vele kezdeni. Vagy a másik mego9ldás az lenne, hogy tetetnék rá egy hûtõgépkompresszort, az csendesebb is lenne. De sajnos nincs már, aki megcsinálná nekem.

stultus78
Jujj ilyenkor mit lehet csinálni?

Szombat délután festettem a Messzert, s épp egy kisebb hibát javítottam ki, s utána már a fényes lakk jött volna a matrica alá, amikor "beállt" az egyik dugattyú.

stultus78
Auuu . Mi lett vele?

Értem. Kezdd el festeni a Messzert, ha én már nem tehetem, mert tönkrement a kompresszorom...

stultus78
Mert nem égett el 😊

Èrtem mit akarsz mondani. Majd nézek képeket hogy pontosítsam.

McFrost
De ha matrac, akkor az egyik fele miért ép?

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

stultus78
Matrac akart lenni. Majd megy még rá törmelék is. Tapéta lesz fent leszakadva, kicsit kormosan. A parketta is folyamatban van.
Csak idõm nem nagyon van.

A messzer is halad kijavítottam az illesztési hibákat. A futómû és a szárnyak teljesen kész vannak. Kabintetõ és festés van hátra.

McFrost
Felülre égett parketta, a fal legyen valamilyen gyerekszoba színû kormos szintén. Amúgy kúrta jó, egyedül azt a rugós izét nem értem.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Nem rossz, de inkább a Messzert csinálnád... 😄

Viccet félretéve, nagyon tetszik, amit csinálsz. A részletekbe nem megyek bele, Marci elég alaposan kielemezte, de az összhatás nekem nagyon bejön.
Külön öröm látni, hogy csak rátetted a macit. 😊

az iszap és a sár jól konzervál nálunk 8 millió éves õsfákat találtak igy konzerválva 😊
stultus78
hmmmm jó ötletek.

Törmeléket még festem akkor, megégett tapéta és a parketta nekem is eszembe jutott már dolgozom rajta,lefolyások rendben lesznek ha felraktam a hót. Kormon még igazítok fekete pasztellkréta porral.Ha a gép is rajta lesz akkor látom majd igazán mi kell még rá.Kösz a tippeket.

m1garand

makett.tk

Szépen halad!
A föld színe nagyon tetszik, de a törmelék "világít" rajta, szerintem inkább fesd még azt is. Aztán mehetne rá sok por, mivel ugye leomlott a fal.
Belül is jól néz ki, csak még kissé egyhangú, a törmelék biztos dob rajta. Esetleg megégett tapéta darabok, bútorok vagy ilyesmi?
Felülre szerintem mehetne szintén tapéta, itt-ott kiégve, a padlóra pedig törött parketta, meg oda is törmelék.
A falon a nedves részek nagyon élethûek! Esetleg egy kis zöldes lefolyás is mehetne ide-oda, meg erõsebb barnás is (mint amilyen volt, csak nem annyi). A korom is nagyon jó lett/lesz, látom kicsit szürkítettél rajta. Én a közepét visszafújnám feketével, hogy csak a szélén maradjon egy kis szürke, esetleg sárga/barna is mehetne a szélére, de csak minimálisan.
A falat mondjuk sajnálom, hogy nem sárgán hagytad, szerintem sokkal, de sokkal jobban mutatna!
Figurák is lesznek?
Gratulálok, eddig nagyon tetszik!

m1garand
A lengyeleknél egy 'orosz' Matildát találtak teljesen épen egy folyóban.

makett.tk

Kis érdekesség
Mintha gyári új lenne😊

m1garand
DÚRVA!!!!!!!!!!!!!

makett.tk

stultus78
NNo egyenlõre ez van. Az épület belsejébe még akarok rakni törmeléket ami nem teljesen fekete. A felsõ emelettel nem tudom még mit kéne tenni mert így elég furcsa. Talán kimeszelem a falat meg valamit teszek a padlóra. A törmelékre ahol nem áll a T90 teszek még hófoltaokat és lakkal nedvesítem itt ott.
Ötlet , észrevétel jöhet.

<#eljen>

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

stultus78
Száraz ecseteléssel fakítottam a megfolyásokon. A füstöt holnap megcsinálom. Nem akarom a kormot bántani mert ha hozzányúlok megint túlzásba esek és kezdhetem megint elölrõl 😊
A törmelék rögzítve van olyannyira hogy akár csiszolhatnék is vele 😊
A törmeléken csak átmosást tervezek, pasztellkrétával reszelek rá pár árnyalatot és annyi. majd meglátom hogy néz ki.

Ja, értem! Szerintem sikerült is elérni a célt, tényleg olyan hatása van. Kicsit talán még lehetne rajta fakítani (átködöléssel?), ahogy írtad is.
Akkor a kormozáson még javítasz, ahogy a képen látszik, vagy így marad? Így sem rossz.
A törmeléket már fixáltad és így fogod festeni, ugye?
Várom a folytatást! 😊

stultus78
A sarat persze nem a házra akarom csak rosszul fogalmaztam.

stultus78
Hát õszintén szólva a barna lefolyással akartam egy nedves hatást kelteni mert sarazni és olvadó hót is akarok majd rá tenni. A törmeléket még nem tudom hogy milyenre festem. lehet hogy kap egy kis barnás színt meg sarat. Arra is egy kis hó és annyi.Jó kép, Elraktam.

Na, ez így már nagyon jó lesz! 😊 Kár, hogy nem maradt a másik szín, nekem az jobban tetszett. A barnás lefolyásokat nem igazán értem, hogy keletkezhettek volna a valóságban, de jól néznek ki... 😊 A kormon talán még annyit lehetne finomítani, hogy egyenesebben menjen felfelé, egészen a másik ablak aljáig.
A törmelékes rész is elég jól néz ki, kíváncsi leszek a festésére is... 😊
Hajrá, szép lesz!

Hali! Tud valaki linkelni egy oldalt ahonnét tudnék beszerezni Mig-23 1:48-as makettet? elõre is köszi

Mikoyan
Hú bocsi a link nemjó de a jobb felsõ sarokban írd a keresõbe hogy Tiger! 😊válogass kedvedre 😄
http://www.makettinfo.hu/index.php?jobb=model/airplanes_helicopters&&hash=#_
olvasd ezt el! 😊
Az ecset makettezõecset legyen.
Elõször nézd meg,hogy milyen színûre akarod és a makettes oldalakon tudsz festéket is vásárolni.(minta van mellettük a képen)
A makettezés nagyon jó hobbi ! <#whatever>
Sziasztok,
új hobbit keresek és a makettezés mellett döntöttem, szeretnék elõször egy kisebb léptékû makettet építeni. 1/72-es méretarányban gondolkodok ezen belül egy Tigrist szeretnék elkészíteni. Ebben kérném a segítségeteket, hogy milyen festéket(kódú) és milyen ecsetet használjak? Mivel teljesen tudatlan vagyok a témában, így 1-2 linket is elfogadnék, meg tanácsot, hogy hogyan kezdjek neki, meg mire figyeljek az építés közben.
Esetleg Tigris tanknál, milyen festési variációk vannak?
Válaszotokat elõre is köszönöm.

stultus78
Na jelenleg így néz ki a panel program.

Eddig ez tetszik legjobban. Az oldala megint sok lett de valahogy fakítok rajta. Majd meglátom.

stultus78
Nomeg a Messzer futómûve készül. 😊

stultus78
Most állítom be a futómûvet a talajhoz. Ha meglesz a dió végsõ alakja festem a gépet is.

Én azt javasolnám, hogy ha újra is fested, ugyanez a szín legyen, mert az szuper!
A korom nem rossz, de tényleg kicsit túl sok. Az oldalsó falnál nem tetszik a "lefolyás", mert ott ahhoz szerintem nagyon sokat fújtál. Ha újat csinálsz, szerintem ne legyen ilyen széles a folt, de amúgy jó lesz!
A T-90 mikor lesz festve?

stultus78
Újrafestem semmi kétség 😊
Túl sok a korom. Kicsit nézegettem mivel lehetne megcsinálni a lefolyásokat a falon.
Egyedül az ablak alja meg a bal oldali fal felsõ része lett jó.
Az alapszín sem tetszik igazán.Nem elég paneles.

McFrost
Kissé túlzásba, igen, de nem rossz!
Bal felül az oldalfal elõre nézõ része kormos, viszont a kidõlt elsõrész meg nem.

highlander15
Köszi,már megoldottam úgy tûnik! Kicsit vastagabb,mint kellene,de nem feltûnõen,meg bekoszolva,besározva nem tûnik fel annyira.

\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI

stultus78
max újrafestem.