69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • greg benz
    Köszi, örülök, hogy tetszik :)

Az orrmány egy utcai Fujimi készletből van, még régen vettem valakitől egy összerakottat bagóért.

Ebből a készletből van:

A házasítás lényegében úgy történt, hogy a képen is látható részt kivágtam a fujimi készletből, majd a Tamiya WRC orrát leműtöttem úgy, hogy a szélesítés részek megmaradtak, és ráillesztettem őket az új Fujimi orra. Aztán egy csomó Epoxy putty, csiszolás, ismét putty, csiszolás, stb, és megszületett az új orr :)

Pár kép a műtéti folyamatról :)

• gordon 24
    És honnan szedted az új órrmányt?

Régebben én is agyaltam egy ilyen játékon, de úgy gondoltam, hogy 2 makettből lehetne királyul összerakni.

Van a wrx sti makett ami már a face liftes, de ugye abból nincs wrc és van a wrc ami nem faceliftes.

Egy kis csavarral meg lehet csinálni a wrx sti-t öregre a wrc-t fiatalra viszont baromi költséges, hiszen mind a 2 makett kb 10000 huf.

Szóval érdekel, hogy milyen folyamatok voltak, hogy csináltad? Egyébként baromi szép! nagy grat!
  • McFrost
    Újra gyártottam a láda fedelét peremesre és próbálkoztam a zsanérral:

• McFrost
    Újra gyártottam a láda fedelét peremesre és próbálkoztam a zsanérral:
    [img width=900 height=675]http://farm8.staticflickr.com/7327/11032861024_4b7e1a0227_b.jpg[/img]
    [img width=900 height=675]http://farm8.staticflickr.com/7323/11032709415_d6a85e24b3_b.jpg[/img]
  • greg benz
    És még mindig bőven van mit csinálni
  • Random_
    Húú szép meló!
  • greg benz
    Hali!

Hoztam nektek egy kis autót :)

Több napos puttyozás, csiszolás, ismét puttyolás, csiszolás stb. után nagyjából megszületett a facelift, avagy 1 évet fiatalodott az autó :)

De még mindig nem teljesen kész..

Az alap makett ugye a 2005-ös WRC, ami még a békalámpás verzió volt

Én viszont a 2006-osat szeretném megépíteni, ami már a facelift verzió.

Számomra egyébként ez a legszebb Impreza WRC a 99-es után :)
  • Bandzsi0001
    nagyon szépek srácok, közbe itt is készül valmi nade mi?(ma még dobok fel képet hogy állok)
    Ahol hull a forgács.....

[off ]ott van gesztenyepüré is...
  • McFrost
    A tároló dobozt mindenképpen ki akartam nyitni, ugyanis a sárvédőkről leszedett szerszámokat bele szeretném tenni és még 1 benzines kannát is. A nyitás legegyszerűbb módja egy új gyártása, ami még közel sem kész.

• m1garand
  • McFrost
    Tuti olcsóért vetted, magas minőségű a készlet! Linked van az eladóról?
    Zrínyivel mi van?
  • McFrost
    Mivel nem tetszettek a rövidebb rácsok, így úgy döntöttem eltakarom őket. Ehhez le kellett operálnom a kipufogókat, hogy rendesen hozzá férjek a területhez:

• stultus78
    Ujj szerzeményem Meng Merkava 3D

Nem is tudom mit mondjak. Amikor kibontottam a dobozt a lélegzetem elállt.
    Baromi jó minőség!! Sehol egy beszívódás, nem láttam rajta szinte semmi hibát! Esetleg abba belelehet kötni hogy a modern harckocsikon megszokott csúszásgátló réteg nincs eleve öntve, DE! szerintem jobb is így én már ki is találtam hogy lehet szépen megcsinálni. :) (A torony úgy néz ki mint egy ufó.) Simán elmenne egy sci-fi ben.
    Talán amit érdemes cserélni (de azt se lenne muszáj.) a torony hátsó málhatartójának alján lévő láncok és golyók, a páncéltesten lévő rácsok, és a hátulján elhelyezett tárolódobozok lemezei.A lánctalp sajnos nem a működő féle, de cserébe ez is szépen öntött és nem sok takarítani való van rajta. Akinek van ideje kifúrkálhatja ha akarja. Én ezt inkább kihagyom. Amúgy is szoknya takarja a nagy részét.

Egyszóval király! e-bay-en szereztem be postával 9600ft-ért!! Nézzetek körül itthon mennyibe van! Megérte!!

Képek ITT
  • stultus78
    Feribácsi. Visszamostam a port ahogy tanácsoltad, aztán ahol hó van bekentem egy kis vizes faragasztóval, szórtam bele porcukrot, vízzel és még cukorral addig pakoltam amíg jó nem lett. Aztán megszórtam a tetejét egy picit szódabikarbónával. Végül körberajzoltam fényes lakkal. meg persze ahol a víz elfolyik ott is.
    Adóba Laci könyvében szépen le van írva minden. Mindenkinek ajánlom! Szerintem kötelező darab.
  • stultus78
    A Picassán fent van mind.Ott meglesheted.
  • stultus78
    Odabasz! A jó munkához idő kell :)
    De legalább van időd fotózgatni. :)
  • stultus78
    Mc Frost. Ok vettem. Lesz még finomítva.

• greg benz
    Sikerült 3888×2592 felbontásban feltölteni, lassú netesek szeretni fognak
  • McFrost
  • McFrost
    De ne keeljen már szólni! :D
  • greg benz
    Lassan elkészülök a döggel (így 3 év után )
    A beltér most lett kész, a kasztnin már csak apróságok vannak, legközelebb szerintem a kész gépet postolom már.

• greg benz
    Mindjárt rakok :)
  • McFrost
    Mi pedig örömmel néznénk több autót!
  • greg benz
    Abszolút nem értek és vonzódom a repülőkhöz, de ez még nekem is tetszik :)
    Mindig irigykedve nézem az ilyen repülők/tankok/egyéb harcjárművek festését, én sose tudnám ilyen jól megcsinálni..mert ugye autónál sokkal egyszerűbb a helyzet, lefested a színnel, matrica, aztán lakk :)
  • Kferro
    Köszi! :)

Nem, a komplett motort vettem ki, mert az egyszerűbb volt, mint az összeállítási rajz által javallott, s általad már beragasztott területet kioperálni.
  • McFrost
    Imádom!
    Motorról lekaptad a sallangot?
  • McFrost
    Jó lesz nagyon!
    Hó imitálási szép lett.
    Annyi gondom van, a tároló dobozok oldala be van ziknizve, és a kosz ott áll meg először, nálad meg majdnem szüzek.
    Annyi tanács még, hogy nem kell ide +6 megás képeket feltenni, mert lefossa a szerver a bokáját!
  • m1garand
    Nálam nem jönnek be a képek.
  • Kferro
    Pisti!

Nagyon jól néz ki a kis műgyanta csoda! Azok a házi scratchek nagyon feldobják!
    Ahhoz meg külön gratulálok, hogy nem lett semmi baja a leeséstől. Azért az infarktus megvolt? :)

Zsolti!

Tetszik az olvadó hó imitációja, különösen a 3. képen tűnik nagyon jónak! Leírnád, hogy miként csináltad?

De hogy én se maradjak le, haladtam a Messzerrel. Képek:

• stultus78
    Kivételesen én is haladtam. A t-90 tornyát koszoltam és próbáltam olvadó latyakos havat rátenni, meg törmeléket. A pigment néhol sok lett. azt majd még visszamosom. Szerintem egész jó.

• stultus78
    Jó lett. Tetszik a szellőző.És ezek szerint strapabíró is.
  • McFrost
    Folytattam a munkát ezekkel: löveg tuning, szellőző hiányzó csavarjai, zsanérokba is az összes szegecs bekerült.
    Majd leejtettem az egészet. Ám nem hiába van már benne 2 tubus zselés loctite ;D semmi nem esett le róla ami rögzítve lett.

• McFrost
    Jó lesz nagyon, örülök, hogy szerető gazdát kapott.
  • Kferro
    Igen, ez egy olló. Angolul: Yes, this is a scissor.

Kb. ilyesmiről beszéltünk. Ez ívesen vág, de van belőle egyenesen vágó is. Neked melyikre van inkább szükséged?

Viszont ha már valamelyik nap érdeklődtél a Messzer iránt... Tegnap elkezdtem a festését. Egyelőre csak az RLM02 került fel a géppityukhoz, és a kabintetőre, valamint az RLM65 a gép hasára.

Remélhetőleg ma folyt. köv...
  • McFrost
    Feri! Ez az amiről beszéltünk?
  • stultus78
    Tényleg sok javítani való van rajta, de legalább te haladsz vele. Nekem mostanában nincs sok időm építeni. Pedig szó szerint hiányzik. Most is dög fáradt vagyok.
  • McFrost
    Összeállítottam az egyik futóművet, hát ennél bonyolultabb már nem lehet....
    A görgők full buborékosak, és deformálódottak, ezért átcsapoztam az egészet így mozog minden. A laprugó kötegről még hiányoznak az összetartó pántok.

• McFrost
    Uram! Védj meg, nem akartam beszólni!
  • stultus78
    Mi a helyzet Feri bácsi gombáztunk? gombáztunk?

• Marci7
    :D :D :D