Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

stultus78
http://rlm.at/cont/gal998.htm

Ennek is lockolt már a bootloadere?

McFrost
https://plus.google.com/photos/114610797893387450173/albums/5869654501129205649/5869666769681516002

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

m1garand
Gyerek látott valaki képet a hétvégi kiállításról?
Linkelje legyen szíves, köszönöm.
Nem hiszem el, hogy csak pofáznak róla és képet senki nem tölt fel!

makett.tk

McFrost
A botkormányon sokat agyaltam, végül beragasztottam. Az ülést lehet hogy kiszedem, mert nem tetszik, hogy nincs benne öv, azt lehet faragok egyet.
Az oxigén szabályozó kijön. Azt a két kis kereket vizsgáltam sokáig, olyan lehelet vékonyak, így gondoltam a legjobbnak.
Ugye ezért kérdeztem, hogy mi milyen színû, mert a rajzon minden C60, ahhoz bontani sem kellett volna semmit....

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Pisti!

Meg vagyok lepõdve, hogy a Messzered mûanyaga szürke színû. Azt hittem, hogy a szokásos Eduard drappos-barnás árnyalatú. Hozzáteszem, hogy nekem ez szimpatikusabb. :)

Örülök, hogy már ilyen szinten állsz a Messzerrel. Mondjuk én jobban bontva hagytam volna a kabinbelsõt a festéshez. Így biztos, hogy nálam külön lenne az ülés, a botkormány, az oxigénpalack tartója, a mûszerfal felsõ rész, de legfõképp a trimmkerék.
Valószínûleg így sem lesz probléma, csak könnyebb megfesteni az apróbb részleteket, ha nincs semmi útban, s szabadabban tudod mozgatni az ecsetet.

m1garand
Ó szegecselõ is!?

makett.tk

Bandzsi0001
Ilyenkor úgy utállak, de ezt vedd bóknak, grat és további sikereket <#taps>

stultus78
ÚÚÚÚÚÚÚ! F6F!! Nyami Nyami :)

És a szerzemények... :)

A verseny képeit majd holnap próbálom feltenni... Még ki is kell válogatni, ami nem jó... :(

Köszönöm!
Sanyi: azzal bizony! :)

m1garand
Zõõõd repcsivel. XD

makett.tk

stultus78
Gratula!

KÉPEKET KÉRÜNK!!

McFrost
Bf-109 E1:

McFrost
Makettel....

A kis Miguel Jimenez :)
Bandzsi0001
<#taps><#taps> Mivel nyertél?

m1garand
Képet................képet!

makett.tk

Azt azért hadd áruljam már el, hogy Marci barátunk egy aranyéremmel lett gazdagabb a móvári versenyen. :)
Gratulálok neki!

Bandzsi0001
<#finom> Közbe lehet lesznek róla fótóim, pár kapcsolaton keresztül XD

Ricsi!
Képzeld, mit láttam tegnap kora reggel az autópályán... TEK-es BTR-80-at! :) "Kicsit" meglepõdtem, ezért nem nagyon figyeltem a színét, de úgy emlékszek, inkább feketés volt, mint sötétkék.
Egyébként Mosonmagyaróvárra mentünk, amint felraktam a képeimet, belinkelem.

Hali!Valaki tudna linkelni egy magyar oldalt,ahol tudok szerezni Szu-22-t?
McFrost
Na errõl beszélek kisfiam :D

Itt az én E-4-es(!) kabinom, hátha segít:

És az E-3-as mûgyanta:

Úgy nézd, hogy ezek már régi munkák... ;)
Szerintem a mûszerfalat RLM02-re fesd, mert az E-1 korábbi típus. A többi kb. ugyanaz.

McFrost
Ja és ne várd tõlem, hogy a fekete fehér fotókról bárminek a színét is felismerjem :D

McFrost
Átnéztem, épp ezért kérdeztem, mert van amiben a kerekek feketék, az oxigén állító meg ilyen krémszín.
Persze még így sem tudok semmit belõle :D

Átnézted azokat az anyagokat, amiket küldtem? :)
Amúgy festhetsz mindent RLM02-re, de pl. a mûszerfal lehet akár RLM02, akár sötétszürke is.

McFrost
Köszi Feri!
Van valahol leírás, vagy kép, de inkább írás, hogy minek milyen színûnek kell lennie a Messer fülkéjében? Mert az Edu szerint minden C60, azaz RLM02 a pedálok, az oxigén szabályozó, a vezérsík állító kerekek....

Lehet egyszerûbb lenne csiszolgatás helyett óvatosan lemosni Ebelinnel, vagy konyhai Flóraszepttel azt a sárgát.

stultus78
Ezt most megcsiszolom rendesen, aztán a gunze H-4 -sárgával akarom lefesteni véglegesen. Legközelebb világos színek alá mindig alapozok. :)
Ezt is meg tanultam :)

Igen, sárga alá ajánlatos alapozni fehérrel, hogy szép legyen. Bár a fehér meg szinte sehogy sem fed... :)
Nem tudom, csak a képen látszik úgy, vagy tényleg ilyen citromsárga a színe? Szerintem kicsit narancsosabb kellett volna legyen, a Tamiya XF-3 pl. szerintem tökéletes szín hozzá.

stultus78
Remélem a többi szín jobban fed majd.

m1garand
ÁHÁ! Ezért látszik úgy mint ami meg van folyva. Azért gondoltam, hogy zsíros. Alapoznod kellett volna szvsz.

makett.tk

stultus78
Így van egyszerre sokat fújtam. Nem fedett a festék a fenének sem (nem volt agyonhígítva!). A 4.rétegnél kevertem bele kis fehéret az már jobb volt. szerintem türelmetlen voltam és nem vártam meg hogy megszáradjon. De ezt már utólag jobban látom mint akkor.

Ekkora felbontású képekkel nem lehet nehéz kiszúrni. :) Bár én erre most nem nagyítottam rá, szóval nem tûnt fel.

Szerintem túl sok híg festéket fújtál rá egyszerre, így könnyen beletapadhatott a por.

stultus78
Igen maradt egy kicsi de már nincs ott.

És le volt mosva!!!!! :)

m1garand
Le volt ez a makett mosva? Mint ha egy kis maszkoló ott maradt a vezérsíkon.

makett.tk

stultus78
Hinnye de jó szemed van!<#taps>
Eddig nem láttam. Valószínûleg pár porszem tapadt bele. Csiszolom és javítom mielõtt fojtatom. Ezért szeretek én ide feltenni képeket. Rögtön kiszúrjátok a hibákat.<#worship>

Pisti!

Nagyon tetszenek a fáid, igazán élethûre sikeredtek. Szép munka!

Zsolti!

Jó látni, hogy végre haladsz a Messzerrel. Azt viszont hadd kérdezzem már meg, hogy a függõleges vezérsík sárgájában miért láthatók olyan apró kis szemcsék?

Sziasztok elsõ világháborús német reptérrõl képek esetleg? Valami jó link?
Van egy Fokker E. III-som és diorámát akarok csinálni.
Elõre is köszönöm! :D
stultus78
A messzert is elkezdtem festeni.

A dió meg itt jár.
Ahol fényes lakkot láttok oda megy majd a hó foltokban. A többi helyen majd lefújom félfényes lakkal, mert most túl nagy a kontraszt a vizes és a szárazabb területeken.

Nem akarok most már sokat foglalkozni ezzel mert a t-90 meg nem halad semmit.

McFrost
Trinát mestertapasz + fogkefe.

Nincs több gally és a kisebb direkt ilyen, megviselte az élet. Ha elmész sétálni és nézed a fákat (én ezt csináltam hetekig) biztosan fogsz látni egy ilyen csenevész fát is....

Nekem is tetszenek! A nagyra én még tennék több gallyat. A kisebb fánál furcsa, hogy olyan vastagok az ágai még a végén is, nem?

A Messzerrõl várjuk a képeket! :)

stultus78
A kérget mibõl csináltad?

McFrost
Nám! ;-)

stultus78
Ezek kib.szotjól néznek ki!!!
Gratula!! Remélem megmutatod majd az egészet is.

McFrost
Elkészültem a Hetzer mellé szánt fákkal, egy a domboldalon fog feszíteni, a másik pedig egy csenevész, amelyik az út mellett fog állni és megkapta az arra járóktól az évek alatt.

Elkezdtem a Messzert is.

m1garand
Gratula!

makett.tk

greg benz
Sziasztok!

Hosszú idõ után újra sikerült befejeznem egy makettet<#zavart1>

Most egy orosz tankot élesztettek újra:)