Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

m1garand
Új T-90 a Meng modeltõl, hátha ez jobb mint a Zvezda.
Link

makett.tk

McFrost
Egy érdekesség:
Mióta láttam a Pro Modellben Kormos Péter Dóráját kifilézve, eldöntöttem, hogy nem repülõ gépet csinálok, hanem egy földön lévõt, nyitott motor térrel. Az Edu motorja szépen kidolgozott és nekem is sikerült igényesre lefestenem, így már tuti így lesz! Van Battkától 2 fám, majd építek neki valami erdõszéli szerelõs alapot. Ma javítottam a fülkében amit kellett, meg össze építettem a hátsó futómûvet, leválasztottam a géppuskákat és elkezdtem próbálgatni, hogyan is áll. Kissé bizonytalan lettem, mert a géppuskákra két félbõl kell ráépíteni egy burkolatot és nem nagyon értettem, hogyan is kell azoknak állniuk. Ezért leszedtem a "motorháztetõt", gondoltam azzal tudok valamit is tájolódni. Ledöbbentem! Bár írja az útmutató, hogy ha zárt teret építünk x,y,z,q alkatrész nem kell, de ha beépítem akkor nem megy rá a "motorháztetõ"! 2-3 mm hézag van, ilyet? Ez beszarás! Lehet nekem furcsa, de akkor hogyan is állunk a realitás és a történelmi hûség talaján?

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

McFrost
Befolyatás ás átmosás eltorzította képet. Nézd meg ezen a botkormányt, az még szûz.

Amúgy már javítottam sokmindent, az orgon kapott utasítások alapján.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

1. Ok. Jómagam ezt a Gunze festéket nem használtam még, viszont akárhol láttam, mindig picit barnábbnak tûnt egy fokkal a Gunze RLM02-es. Itt pl. Papp Peti Emiljének a belseje látható, szintén ezzel a festékkel festve:

Itt meg Brett Green Emilje látható:

Mindkét képen a Gunze színe barnásabb árnyalatú, míg a tiéd inkább szürkébb, sõt néha még az is az érzésem, hogy zöldes szürke. :)
Ebbõl is látszik, hogy mennyit számít a fotó, és a megvilágítás.

Csináltam gyorsan egy összevetést, amin jól látható ugyanannak a festéknek az árnyalatbeli különbsége:

2. Ok.

3. Az útmutatók (fõleg ami a színeket illeti) nagyon sok hibával készülnek. Nem szabad nekik hinni.

McFrost
Köszönöm, igyekszem!

1. Te ajánlottad.
2. Inkább szürke, de javítani fogom.
3. Jogos. Útmutatóban így van, de javítom.

Bandzsi!

Örülök, hogy végre haladtál a BTR-rel. Ugyanakkor hadd jegyezzem meg, hogy a két tömítésen még javíts, mert nem elég sima az eldolgozásuk, így az festésnél felületi hibaként jelentkezni fog.
Ráadásul érdemes lenne még a két "pötty" elõtti vízszintes beszívódást is tömíteni, s elcsiszolni.

Egész szép lett a kabin, s jó látni, hogy így haladsz a Messzerrel. Ugyanakkor van pár problémám:

1. Milyen festéket használtál a kabinbelsõhöz, mert nekem ez nem igazán tûnik RLM02-nek (lehet, csak a fotó csal?).
2. Sok fotót láttam már Messzer kabinokról, de fekete trimmkereket még nem láttam, max. középszürkét.
3. A botkormány bõrhuzata barna volt, nem fényes fekete.

Ezektõl eltekintve szép munka, jó lett a kabin befolyatása.

m1garand
Szép a kabin.

makett.tk

McFrost
Messer:

Bandzsi0001
Na újra itt, grat mindenkinek, mostmár talán én is aktívabb leszek itt a nyár.
Tegnap pisztolyt karbantatottam már harcra kész...ezt meg multkor tömítettem, valaki mondta hogy hátulról csináljam, szerintem jó lett

OK Köszi!
stultus78
Jó lett!

Ne felejtsd el hogy a kipufogók helyét a burkolaton elõre fesd ki! Mielõtt a 2 részt összeragasztod. Én azzal is megszívtam. <#falbav>

Ennek is lockolt már a bootloadere?

m1garand
Bocs ez csak kerék.

makett.tk

m1garand

makett.tk

m1garand
Ezt találtam:
http://afvdb.50megs.com/germany/jagdpanther.html
ami ezt írja: Kgs 64/660/150
http://afvdb.50megs.com/germany/pz5.html#AusfA
A Panther-ével egyezik.

makett.tk

McFrost
Bf-109 E1 motor:

Az kell ami a sima panther A -hoz?
Annyi még lenne hogy a jagdpanther-hez melyik láncalp jó?

itt egy link
http://search.eim.ebay.hu/?elc=-2&kw=panther+track+1%3A35&ect=
Mostanában nem ragadtattam el magam igazábol van mindenem ami kellhet!
meg idõm sem nagyon van a gyerek állandóan úton van meg már eléri a cuccaimat /makettes cucokat/aztán figyelni kell rá. tök jók ezek a könyvek de látom nem magyar! csekély angol tudásommal sajna nem nagyon érteném :)
m1garand
Mit vásárkodtál mostanában?
Én ma rendeltem két csodaszép könyvet:

Link
Link2

makett.tk

Látom nem olyan rossz bár hozzáteszem ezen a panzer I-en minden olyan kicsi
a csattok sem akkorák mint a pantheren elég õrítõ!
m1garand
Aha a ragasztó kilágyítja, próbáld ki, vagy milliputty-ból gyurmázz vékony hengert, és azt tapaszd fel hasonlóan én úgy csináltam. Másnapra betonkeményre szárad.

makett.tk

hu talán 3000 körül de szerintem sokáig kitart!
m1garand
Veszek egy ilyet, mennyi volt az teljes ára?

makett.tk

McFrost
Ki kéne próbálnom....

az mûanyag volna? érdekes erre nem is gondoltam!!
meg nem kevergetem az alapozót vettem egy ilyet!!

m1garand
A hegesztés nagyon izé, azaz ronda. Inkább vékony húzott szálat használj.

Tutorial:
http://www.youtube.com/v/X5BP0Qnjooc&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

makett.tk

Ardenneki jármû lesz még nem tom milyen festéssel !
Csak izgatott voltam és felraktam de még korántsem kezdek bele :)
McFrost
Másik sincs kész, sõt! :D

m1garand
Van maratás benne bõven. Milyen festés lesz rajta?

makett.tk

Ez lesz a következõ áldozat!
https://lh6.googleusercontent.com/-Vp944xfqk3g/UYOec0JHwaI/AAAAAAAACQc/blx5X1GnKZw/s2500/008.JPG[/img

Haladtam a vassal tûzoltóberendezés hátsó sárvédõ balta antenna lánösszehúzó szerkezet stb.Negatívum rosszul raktam föl a baltát és hátul az összekötõ rúd hosszú volt ezért kivágtam belõle egy darabot
Al Age
Fényezéssel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Kompresszorom és pisztolyom nincs, ezért festék spray-ket használtam.
A fõbb kasztnielemek kaptak elõször egy matt szürke alapot, ahol kellett tömítettem, csiszoltam, ezután ment mindegyik elemre matt fehér alap, amire került a fényes piros szín. A gondom az, hogy nem elég fényes. Maga a festés szerintem rendben van, szép, homogén lett a végeredmény, de lehetne fényesebb.
Ilyenkor mit lehet tenni?
Lakk, polír?
Matricázás elõtt vagy után?
Köszönöm elõre is.

A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott.

Persze, látszik. :)
Csak szerintem egyszerûbb lett volna fújni a fémet is, a csövet és egyebeket meg majd persze ecsettel.
Várom a folytatást!

McFrost
Értem! :D
-azért remélem látszik, hogy nincs még kész és ezek csak az alapszínek ;-)
-ezeket fújtam, a többit majd ecsettel, javítom amit kell

Értem!

"-köpött a pisztoly, pont rosszul tartottam"
És javítod? :)

"-mert ezt írta a papír"
Arra mióta "hallgatunk", ha ott tele van a Google képekkel? :)

Biztos Feritõl is láthattad, és én is írtam/mutattam, hogy a burkolata alumínium színû. A belsõ része valamilyen barnás lehet, a csõ pedig sötétzöld vagy fekete (szerintem).

McFrost
Helló!
-igen gunze, a kép csalhat
-gyári hígítója és szemre
-köpött a pisztoly, pont rosszul tartottam
-motor nem poros
-mert ezt írta a papír
-:D

Szia McFrost!

Ha jól emlékszek, ez Gunze akril, ugye? A színe nekem furcsának tûnik, de lehet, csak a kép csal.
Mivel és mennyire hígítottad a festéket? Az ülésen sajnos látszik valami porszem - vagy a pisztoly köpködött?
Valamiért a motor is porosnak(?) tûnik.
Az oxigénszabályzó miért 02-re lett fújva? :)

(Remélem, nem veszed kötözködésnek ezeket, sosem annak szánom!)

stultus78
Én is festettem. eltosztam mert tiszta szösz lett...
Motor látszik majd vagy eldugod?

Ennek is lockolt már a bootloadere?

McFrost
Festve:

Jaj, bocsi! Én az E-100-ra gondoltam. Nem is értem, hogy nem vettem észre... :)

m1garand
Köszi, ügyi vagy!
Hol kellene látnom a Maus-t?

makett.tk

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy csak most, de itt vannak a képeim:
MosonShow 2013

Jó,ez mondjuk igaz.

m1garand
Izé, arról se szóltál, hogy mégy/vagy Móváron.

makett.tk