Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én mondjuk Faller Expert-et használok tûset. Az is megoldja a mûanyagot és úgy dolgozik.
m1garand
Itt van video is arról amit Marci leírt:
http://makett.tk/ragasztok/

makett.tk

Marci leírta a lényeget.
Még annyit, hogy sok makettet a Revell ragasztóival ragasztottam össze, de mióta Tamiya Extra Thin-em van, azóta gyakorlatilag nem használom a Revell cuccait, pedig van még belõle itthon.

Igen, láttam már. De én a szimulátorokat szeretem, nem az ilyen arcade játékokat. 😊
Bár a grafikája nem ilyen jó, de én maradok az Il2-nél...

A kettõ teljesen más. A Tamiya ragasztó kicsit oldja a mûanyagot, így nagyon szépen össze lehet "forrasztani" az alaktrészeket. Pl. ha egy repülõnél a két törzsfelet össze szeretnéd ragasztani, akkor nem bekened a belsõ feleket és az illesztõcsapokat, mint a Revellnél, hanem szárazon összefogod az alkatrészeket, majd az ecsettel befuttatod a rést. Nem kell sok, mert nagyon könnyen befolyik bárhová (hígító-szerû a folyékonysága, tethát hígabb, mint a víz). Harcjûrmûnél még akár hegesztési varratot is imitálhatsz vele, ha úgy csinálod. (kicsit több anyagot használsz, majd jól összenyomod)
Szerintem mindenképp nagyon jó, gyorsan szárad, nem fogy belõle sok a használattal (csak el ne felejtsd visszazárni a kupakot, mert gyorsan párolog... 😊 ), egész erõsre köt (ha ragasztottál valamit, azt késõbb nem, vagy csak nehezen tudod szétszedni), és az ára sem vészes, 1000-1500Ft között mozog. (én a Luckymodel-rõl rendeltem, kb. 1200Ft volt postával!) Kicsit erõs a szaga, érdemes nyitott ablaknál használni. 😊

Bandzsi0001
Srácok tanács kéne.
Eddig mindig revell csõrös ragasztót használtam de látom mindenki a tamiya zöldkupakosat részesíti elõnyben. És lassan kel vennem valamit mert fogy, és arra lennék kiváncsi hogy a két ragacs miben tér el egymástól: csak kiszerelés? vagy száradási idõ? erõsség? kémia?

Gubberx
hmm jól hangzik 😊

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

m1garand
Nem, a War Thunder-ben lesz irányítható tank is. De ott is a gold a fõ.

makett.tk

stultus78
Egész jónak tûnik lehet kipróbálom õket.

Ennek is lockolt már a bootloadere?

Gubberx
Erre gondolsz?

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

m1garand

makett.tk

m1garand
Talán nyáron jön a tankos része is.

makett.tk

stultus78
Feri ezt láttad már? warthunder neked való online mmo.

Az nem paca hanem tömítés és meg is van csiszolva 😊 a gépfegyverek azok jól állnak szerintem csak a kép csal ha a képet megfigyeled felsõ görgõkön
tök feszes a lánc szerintem egy kis hasának kell lennie a hatókerék alatt!
McFrost
Kipufogó mellett mi az a paca? Arra figyelj, hogy a kettõ géppuska együtt mozgott, tehát nem állhat ilyen csálén, megfúrni sem ártana õket. Aztán a lánc szerintem laza alul, ami nem gond, de akkor felül is annak kellene lennie.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

stultus78
Én is én is.

De ezek a kis láncszemek õrítõek ugyan úgy kell kivágni egyesével mint egy alkatrész ráadásul 5 helyen van odafogatva nem egyszerû 😊
Azok a fránya hegesztések hmm pedig próbáltam kicsit csinálni meg szépet de ezt még gyakorolni kell 😊 meg mást is 😊 Csak a felsõ görgõk vannak beragasztva/azt mindig be szoktam/ átnézem még a csiszolni valókat köszi!
Hát igen kicsit nagyok a hegesztések meg nem is olyan jó barázdásak mint ahogy szeretném itt majdnem minden 2X szer kisebb mint a pantheren elég szivós cucc a géppuskát megcsiszolom!
Szépen alakul a Panzer!
A hegesztések nekem kicsit nagynak tûnnek (fõleg német jármûhöz képest), bár lehet, csak a képeken tûnik így, mert ugye ez egy egész kis méretû jármû.
A görgõket és a láncot ugye nem ragasztottad fel megint?
Ha nem, a görgõket én még átcsiszolnám...

Köszönöm! 😊

McFrost
A balos géppuskát sorjásnak látom, és a varratok nekem nagyon lehúzzák 😞

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Felraktam a szerszámokat és a baloldali láncot!
Ja ja bódogat 😄
Bandzsi0001
Utólag, de boldogat 😄

m1garand
Én is!

makett.tk

Köszönöm szépen! 😊

Marci!
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! 😊

m1garand
Én is. De a lágyítót nem szoktam használni csak a feszítõt, az eddig még ok volt.

makett.tk

A Gunze lágyítót-feszítõt én nem használtam még, de én is hallottam, hogy agresszívebb anyag, mint pl. az Aeroscale/Microscale (amit én használok). Viszont jobban bele is tudja simítani a vastagabb matricákat a panelvonalakba.

stultus78
Noss akkor itt a turpisság. Én akril lakkot használok és mindenhol. Hogy a befolyatás is jobban folyjon.

McFrost
Én mindig enamel lakkot teszek alá 😊, ecsettel, épp, hogy túllógjon a matricán. Sosem bántotta.

stultus78
Úgy látszik nem csak festeni de matricázni is gyakorolnom kell <#idiota>

Tiszta béna vok.<#rinya>

stultus78
Én is 😊

Azt olvasgattam hogy nagy mennyiségben megmarja a festéket.
De hogy a lakkot is? <#confused>

McFrost
Én mindig alá alapozok fényes lakkal.

stultus78
Gyerekek marta már meg valakinek a gunze festését a gunze matricalágyító?

stultus78
Egyszer már políroztam, aztán a lakknál megint szöszös lett. Nincs kedvem vele tovább szöszmötölni. A színek a megadott rlm színei a gunze-tõl. Így utolag én is látom hogy nagyon virít. Majd megpróbálom filterezni. Foltokat még most csináltam elõször a festék híg volt de nagy nyomáson, látszik az oldalsó kereszt alatt-mellet meg is folyt ezt még gyakorolni kell.Az alját is megpróbálom kicsit filterezni hátha segít, bár nekem a színével nincs bajom.

Mcfrost. A plexit utoljára akarom rátenni nehogy azt is eltosszam.

Mindezen kívül még jó sok hiba van rajta. De hát gyakorlat teszi a mestert nem igaz? 😊

McFrost
Gút, de miért nincs rajta plexi?

Bandzsi0001
Makettinfó/cserebere

Nem eladó... <#vigyor3>

Nagyon szépen alakul! Szinte meghozta a kedvemet egy ilyenhez... 😊
A szöszösségen vajon nem segítene, ha átpolíroznád? Mondjuk vizes 2000-es csiszolópapírral.
Úgy látom, a foltozást kicsit hígabb festékkel és/vagy kisebb nyomással kellett volna fújni, mert kicsit köpködõs lett.
A felsõ színek szerintem szépek lettek, de a sárga nagyon citromsárga (inkább olyan kellene legyen szerintem, mint a 2-es az oldalán), az alsó kék meg nagyon szürke... Ezekkel még esetleg kezdhetnél valamit. Milyen festék ez, Gunze?

Az enyém ilyesmi volt:

m1garand
<#taps> Alakul!

makett.tk

stultus78
Közben én is haladtam a Messzerel

A festés csúnya lett 😞 Az nem tetszik (szöszös). De nem szeretnék vele többet kínlódni olyan amilyen. Éppen matricázok ezért még nincs kész.

stultus78
6-ért megveszem tõled 😊

m1garand
Sok szépen megépítettet láttam. Jó vétel, honnan van?

makett.tk

McFrost
Kinnt makróztam a természetben.

Bandzsi0001
Megérte javítani, sokkal jobb az egész! A színével is csináltál valamit, vagy csak a fotók jobbak?

McFrost
Javítások után:

Kormos Peti Dorájának az építését volt alkalmam nyomom követni a HC-n. Sajnos azóta az ismert problémák miatt töröltette magát onnan, így a képek sincsenek már meg, de hallatlanul izgalmas volt olvasni a napi frissítéseket tõle. Nagyon komolyan utánajárt a dolgoknak, s volt olyan, hogy napokig egyetlen csõnek a pozícióját vizsgálta a fórumtársakkal együtt a rendelkezésére álló monográfiák, képek, gyári szevizkönyvek alapján.

A motorburkolat problémája Stultus barátunknál is elõjött. Volt szerencsém élõben megsasolni, s valóban hihetetlen, hogy egy minden ízében nagyszerû makettnél ezt a problémát nem tudták megoldani.

Elvileg ez teljesen más kategória lesz - sokkal jobb, mint a Zvezda.
Én tuti megveszem majd, bár ha jól sejtem elég borsos ára lesz...