69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • McFrost
    Tényleg, igaza van Petyusnak, a kék és piros színek körvonalát javíthatnád, és félve kérdezem meg, hogy a T-90 torony körüli tárolók nem aluból vannak?
  • Glpetyus
    Fú ez de tetszik. Ha kicsit sikerülne lejjebb "tekerni" a futóművet,az tényleg nagyon jót tenne !
    A piros festék kicsit kikenődött a szélekre azt is javítsd ki!

McFrost Zrínyije meg no comment,alig várom hogy kész legyen.

Jómagam egy Kv-1-et "mókolok" ,régen összeraktam már,le is volt fújva egy alap zöld színre,úgyhogy pár nap és kész :)

• McFrost
    http://www.hadmodels.com/
  • jocking
    Hali!
    Az lenne a kérdésem, hogy német repülőgép makettekhez honnan lehetne beszerezni "áztatós" horogkereszt matricát a függőleges vezérsíkra? Van pár német repülőgép makettem, és azért csak kellene rájuk ilyesmi, hogy teljes legyen a kép.
  • Marci7
    Amúgy én most festettem az Eduard Bf 110-est. Azóta már a felső kamó is kész, hajlakkos fehér következik. (itt még látszik egy hiba, rácseppent a festék, már javítva van)
    Pár kép a hasáról:

Illetve belekezdtem a Meng Toyotába is, majd lesz arról is kép. Elég jó kit, csak vannak benne bosszantó hibák...
  • Marci7
    Aha, erre gondoltam én is. Így érthető is, hogy furán állnak. :)

Hmm, irigyellek érte... :)

(off)
    Sanyi! Most már tényleg visszavinném a cuccaidat, mondjuk holnap, ha ráérsz. Ha megfelel, kérlek írj, hogy hánytól vagy otthon!
  • stultus78
    Igen ezt már én is észre vettem.Ha még emlékeztek terepgyakorlatra szántam a gépet,ahogy éppen áthajt egy akadályon, ezért elég magasra húztam az első futóműveket. Próbáltam javítani de annyiszor letörtek már a kerekek hogy egyszerűen képtelen vagyok normálisan visszatenni. ha jobban megnézitek kicsit csálén állnak. Ezért nem nyúlok hozzájuk.A sár többségben Mig pigment "Russian Earth" nem tudom miért ilyen a színe.
    Amúgy nekem valamiért nem jön be a mig product. Vagy nem tudom használni :) ami valószínűbb.

Canon 7D 50mm fix-el. (még ismerkedek vele)
  • m1garand
    Nekem az a lilás sár nem tetszik, egyszer én is kevertem valami hasonlót.
  • Marci7
    Tényleg jól néz ki! :) Gratulálok!

Viszont valami első ránézésre is feltűnt: a futóművel valami nem stimmel! Nagyon magasan van az egész tank, vagy talán a hátulja lett épp jó. Főleg így, hogy törmeléken hajt át, középen még a normál állapotnál is fentebb kellene hogy legyenek a görgők. Nem tudnád valahogy javítani? Egyébként tényleg szép munka! (a sár nekem így is bejön, igazi rászáradt sár hatást kelt a maketten)

Jut eszembe, milyen géppel fotózol?
  • McFrost
    Szééépp!
    Az orgon készült egy T-90, rajta hóval, érdemes lenne rákuksiznod!
  • m1garand
    Fényes lakkot rá! SZÉP!
  • stultus78
    Egy kicsit foglalkoztam a T90-el. A sarazást valahogy csillogóbbá, vizesebbé kéne tenni, és hiányzik még róla a foltokban olvadt hó, de megint rámozdultam a témára.
    Ezt sikerült egyenlőre kihozni a dologból. :)

• stultus78
    Nagyon jól néz ki.
    Remélem nekem is kikerül valami hasonlót alkotnom majd.
  • McFrost
    Köszönöm Lackó!
    Ápdét: porral oltó, alátét fa és sárvédő:
  • lackoka25
    Szia! Szép építés a lánctalp nagyon tetszik és a maratásokat is frankón csináltad:)Ennél már csak a festés lehet jobb gratula!
  • Tikal #66084
    :))
  • McFrost
    Én is gyerekként raktam össze és a lényeg az volt, hogy úgy maradjon. Nem célirányos volt a ragasztás, hanem célra törő. Aztán volt makett ragasztó, meg teknokol és pillanat ragasztó.
    Akkoriban leejtettem egy Sea Cobra-t és darabokra hullott, tavaly leejtettem a Zrínyit és szinte semmi baja nem lett.
  • McFrost
    Feri Barátom!
    Ilyen az eredeti:
  • Tikal #66081
    Mit értesz nem hozzáértő összerakás alatt? ( Nem azért kérdem mert nem így van, csak tudni akarom, mert valószínű ez is lehet az oka, még gyerek voltam mikor ezeket összeraktam, lakkozva le lettek, bár lehet nem megfelelően, ragasztó meg a revell meg noname valamik voltak szerintem :) )
  • McFrost
    Ragasztó és festék minősége, tárolás és a nem hozzá értett összerakás (nem rosszaságból írom) miatt lehet.
    Az én 20 éves komolytalanságaim is mind széthulltak, pont ezek miatt, viszont egy hozzáértő által elkészített és festett vadászgép még most is pöpec.
  • Tikal #66079
    nekem a legöregebb 18 :) rakéták, futóművek peregtek le, és sárgult, fakult a festés is... :(
  • Marci7
    Egyetértek, tárolástól, és elkészítéstől is függhet. Pl. ha megfelelően van összeragasztva, nem fog széthullani, a matrica nem jön le ha lakkozva van a makett, és a lakk sem sárgul el, ha jó lakkot használunk.
    Bár tapasztalatom még nincs ilyesmiben, kb. 6 éve makettezek...
  • Bandzsi0001
    nemigen tudok tapasztalatról beszélni mert nekem max 10-12 éves makketteim vannak (ezeknek semmi látható öregedése) de szerintem tárolás függő
  • Tikal #66076
    erről valakinek vélemény?
    "meddig állnak el ezek a makettek? Gyerekkoromban maketteztem, aztán elpakoltam őket egy dobozba mikor már nem volt nekik hely, és most hogy elővettem őket, peregnek szét, megfakultak.... :("
  • Kferro
    Te jobban látod, mint én a fotóról, szóval lehet festés után jobban fog kinézni.
  • McFrost
    Köszi nektek!
    Azok a ködgránát tartók és azért van fent, mert elég jól hasonlít az eredetire.
  • Kferro
    Eddig nagyon jó! Szemből a masina nagyon brutálisan néz ki!
    Viszont hátul, a(z amúgy nagyon szép) láda mellett lévő kis tartályok színvonala szerintem nem méltó a makett jelenlegi állapotához, legalábbis a fotón nekem úgy tűnik. Azokkal nem akarsz valamit kezdeni?
    Amúgy mik lennének azok a tartályok?
  • Bandzsi0001
    Príma kis gép lett-lesz
  • McFrost

Frissítés történt:

• Kferro
    A tömítésről nem tudok mit mondani, de amikor elővette a fúrót, kikapcsoltam a videót... Szörnyű nézni! :o
  • m1garand
    A lényeg: 6:19-nél kezdődik.
  • m1garand
    EGYSZERŰEN HASZNÁLHATÓ TÖMÍTŐANYAG:
  • Glpetyus
    Utólag is boldog új évet mindenkinek!
  • McFrost
    Igen körülbelül, ám mi van ha még döntjük a képet úgy, hogy a gép seggét letoljuk? Lehet majdnem sík lesz a tér.
  • Tikal #66065
  • Tikal #66064
  • Random_
    Valóban! A fényképező van megdöntve! :D
    Ember így nem tud állni domboldalban az meg a másik... ha nem mondod a kabátot fel se tűnik, de éreztem, hogy gyanúsan áll a srác.
  • McFrost
    Mást nem látunk a képen, amihez lehetne viszonyítani.De a fickó kabátjának a lógása a mérvadó, sztem ez a kép trükkös :D
  • Bandzsi0001

a meredekséget kicsit talán elcsalja a kép de pl ülő figura simán megmarad mind az első mind a hátsó padon ha odarakom
  • McFrost
    Az nem tetszik, hogy ebben a pózban senki és semmi nem maradt meg a kocsiban, így le sem tesztelhették.