69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Freeda Krueger
    Én azt is javasolnám hogy keress dobozbontásokat,hogy mit is találsz a dobozban.
    Ez is segíthet a konkrét makett kiválasztásában.
  • davidragon
    köszi, ez is hasznos tippnek tűnik!
  • McFrost
    www.makett.org -on van külön hajózó szekció, hozzáértőkkel!
  • davidragon
    köszi neked is!!! minden infó jól jön!
  • Marci7
    U.i.2: most látom, hogy Trumpeter-ről nem is volt szó, nem tudom honnan vettem... :)
  • Marci7
    Bár a hajókhoz nem értek, én mindenképp azt javasolnám, hogy előbb valami egyszerűbbel kezdj.
    Megnéztem pár képet 1:350-es Bismarck-okról, hát, nem semmi... Ezek hatalmas felületek, amihez sok ragasztóra (esetleg tömítőanyagra is) lesz szükséged, illetve festékből is sokat igényelhet egy ilyen makett.
    Nem tartom kizártnak, hogy első próbálkozásra esetleg nem sikerülne úgy, mint ahogy szeretnéd, építés közben is könnyen elfogyhat a lendület. Szóval először célszerű valami kisebbet, olcsóbbat megvenni, ami kevesebb alkatrészből áll. Ha élvezted az építést és megvan hozzá a kitartás, akkor nyugodtabban belefoghatsz a következőbe. :)
    U.i.: Trumpeter 1:350-es Bismarck-ot én nem találtam, viszont van Tamiya, Academy (mintha ezek ugyanazok lennének, csak átdobozolva), és Revell. Utóbbi a legszebb, de kb. kétszer annyiba is kerül, mint a többi; a Revell (külföldi rendelésre gondolok) szállítással együtt úgy 30.000Ft-ra jön ki, a többi kb. 15e Ft. Az itthoni áraikat nem ismerem, de valószínűleg magasabbak. Hogy neked megér-e ennyit egy makett, azt már te döntöd el. :)
    Remélem, tudtam segíteni!
  • davidragon
    köszi!
    ez egyébként mennyire őrült vállalkozás? mintha azt képzelném, hogy holnap a Real Madrid focistája lehetek? vagy van legalább egy hangyányi realitás alapja?
  • Freeda Krueger
    A "SAS" sajnos bezárt,a "Replica" boltot ajánlanám tán tudnak segíteni.
    Esetleg a makettinfon a hajós topikokat.
  • davidragon
    Sziasztok! Új vagyok itt is és makettezés témában is, néhány dologban tudtok segíteni? :)

Az alaphelyzet, hogy szeretnék itthonra egy, vagy talán kettő nagyobb hajó makettet. Egy Bismarck esetleg mellé egy Tirpitz lenne az álom. Kicsit körülnéztem, 1:350-es méretben lenne ideális.
    Az elsődleges cél, hogy dísz legyen belőle, de nem szeretnék készen venni valamit, ha saját kezűleg rakom össze, az növeli az értékét számomra.
    Viszont még sohasem volt dolgom makettel, nem tudom milyen nehézségekkel kell szembenéznem majd, fogalmam sincs mennyi időt kell rászánni, melyik gyártótól érdemes venni, de hogy egyáltalán hol van olyan bolt Budapesten, ahol tudnak segíteni és értenek is hozzá. (ma voltam a sas utcában, de nem találtam a military boltot, talán már bezárt!?)
    Azt hiszem ez két elég durva modell, esetleg előtte valami kisebbet érdemes gyakorlásként készíteni?

(A legtöbb makett oldal repülőkre szakosodott, olvastam párat, szóval kíváncsi lennék egy-egy személyes véleményre tőletek is!)

Nagyjából látjátok, mi a helyzet, a kérdéseimen kívül, ha bármi hasznosat még tudtok mondani, hálás vagyok! :)

Köszi!!!
  • zsgaby
    Mindíg is szerettem volna egy csillagrombolót :) De 140 jenki pénzért nemkell :)
  • stultus78
    Már nagyon várom a végét :) eddig jól néz ki.

Bájgúnár-
    Esetleg ha találsz egy gyűjtőt akkor korrekt áron eladhatod de ahhoz idő kell.Nézz körül külföldi fórumokon ott nagyobb az esélyed találni valakit.
  • McFrost
    makettinfo.hu
    De szerintem túláraztad.
  • bajgunar
    Hy all!
    Van egy pár StarWars makettem. Totál egyben van mind. Csak ki lett bontva a doboz, de egyik sincs se szétszedve (egyik lett elkezdve, de csak 1-2 nagyobb rész lett kipattintva), se összerakva, de még csak kitördelve sincs a keretből.
    Ezeket hol tudnám eladni korrekt áron? Vagy esetleg itt nem érdekli valamelyikőtöket?
    Nem mai darabok (~15 éves dobozok)!!!
    Ilyenek:
    AMT STAR WARS MODEL KIT IMPERIAL TIE FIGHTERS
    1995 Amt/Ertl Fiber optic Star Wars Star Destroyer model kit
    1996 AMT ERTL ENCOUNTER WITH YODA ON DAGOBAH ACTION SCENE MODEL KIT
    Star Wars ROTJ - SPEEDER BIKE MODEL KIT
    Vagy van esetleg valahol ilyen SW fun oldal, esetleg bolt ahol ezt lehetne értékesíteni?
    Köszönöm segítségeteket!
    Am. egyben az egész (4 doboz) eladó 45.000 -ért! (szerintem ez korrekt ár, ha átlagban számolom az ebay-es árakkal, sőt!!!)
  • McFrost
    Köszönöm!
  • Random_
    Nagyon jól mutat!
  • McFrost
    Megcsináltam a lámpákat:

Kivittem a fényre a kicsikét és körbe fotóztam.

• McFrost
    A forrasztással a fő gondom, hogy nincs 5 kezem.
  • lackoka25
    Vagy forrasztózsír nekem az vált be!
  • stultus78
    Kösz a tippet.
  • McFrost
    Neten: az alváz egyezik a Turánnal.
  • m1garand
    Egy kis flux vagy folyasztószer csodákra képes. Azzal egy pillanat alatt felfut az ón ahova kell.
  • stultus78
    Gyantaöntőt én is keresek.
  • stultus78
    Szívesen odaadom amit nem használok matricát.
    Csak még átgondolom hogy mit akarok. Képeket hol találtál?
  • McFrost
    Akitől vettem a friult, ő a gyárival rakta össze.

Forrasztást én is erősen tanulom, bár van már tapasztalatom, de az kúrta kevés.
    Zrínyihez van amúgy egy szakajtó kép!
    Nem adsz belőle matricát? Az enyémhez nincs és kellene, de 5 db-ért nem akarok venni a HAD-tól egy ívet 3500 + postáért.
    Nincs ott nálatok valaki, aki önt gyantát?
  • stultus78
    A fellelhető kevéske fotó miatt egyenlőre f.ngom sincs hogy mit akarok belőle.
    Ahogy látom forrasztod a fémet. Nagyon jól néz ki. Én nem tudok forrasztani, hülye vagyok hozzá. Majd azt is gyakorolni kell valahogy.
  • stultus78
    Beezony :)

Volt szerencsém egy Bronco 40/43M zrínyit szerezni.
    Nem annyira rossz a kitthez kapott lánctalp, de nem teljesen pontos és ahhoz mérten hogy működőnek van kikiáltva nem nagyon lehet úgy összepattintani hogy ne ugorjon szét legalább 3-4 helyen, úgyhogy nem sokat ér.Persze tudom hogy marha drága a friulmodel, de ha megéri akkor megéri.Ha nem boldogulok a kittben lévővel akkor lehet veszek egyet.
  • McFrost
    Lefenekeltem a hátsó sárvédőket:

• McFrost
    Van Zrínyid? Van már elképzelésed milyet építesz?

Ha szép a gyári. nem éri meg.
    Én azért vettem, mert 1.: olcsóbb volt, 2.: az eredeti használhatatlan.
    Viszont könnyű vele dolgozni, és tényleg mutatós, meg minden, de ez is sorjás és törékeny is.
    Összegezve: a szépségnek ára van!
  • stultus78
    Baba lesz. Nagyon állat az a lánctalp! Érdemes venni fémet? Annyira élethű.Nagyon töröm a fejem hogy én is veszek a zrínyihez, mert ami van az nem az igazi.
  • McFrost
    Feltettem a lánc tartó kampókat:
  • McFrost
    Milliméter papírból sablon?
  • McFrost
    Nem nehéz, miért nem csinálsz?
  • jocking
    Thx. Átnéztem az oldalt, de ahogy látom, itt csak egy adott géphez tartozó komplett matricázás mellé adnak az említett matricából. Viszont nekem olyan maketteim vannak, amik már le vannak festve/matricázva, és csak a felségjelzés hiányzik a függőleges vezérsíkról, tehát nekem a matricák 90%-a felesleges. Én inkább olyasmire gondoltam, ahol egy A5-ös lapon van pl. 4 méretarány, mindegyik méretarányból 4-5 horogkereszttel. Ilyet viszont csak külföldi oldalon találtam, onnan meg a szállítás miatt nem éri meg.:S
  • Apa27
    Valaki csinál közületek makettekhez téglácskákat?
  • Marci7
    Debreceniek!
    Valaki nem szeretne mostanában innen rendelni?
    wargammers.hu
  • Marci7
    Esetleg megpróbálhatnád úgy, ahogy az Adóba László írta az egyik könyvében; ott azt hiszem, hogy porcukorból (is) készített olvadt havat. Hogy hogyan fixálta, arra nem emlékszek, de valószínűleg lakkal. A cukor nagyon szépen elkezd oldódni, ha több lakkot(?) használsz, így olyan, mint az olvadt hó. :)
  • stultus78
    Pontosan ahogy mondod. A kerekeken sárosabb lesz a hó, lesz felfröccsenés a kötényeken. Vékonyka hóréteg több helyen, lábnyomok, tőrmelék. A lánctalpra is akarok némi nedves sarat. Huh sok munka van még. De már látom a végét. :) A dióval is lesz még meló. Azon gondolkodom ha a szodabikarbónát keverem pigmentel meg lakkal akkor vajon jön e az a hatás amit keresek. Majd kipróbálom.
  • Marci7
    Szép! :) Amit még el tudnék rajta képzelni:
    - nedves foltok a kötényzeten felfröccsenve is, főleg hátul
    - a hó lehetne piszkosabb, sarasabb (friss hóhoz képest szerintem kicsit sok lenne így a "nedvesség" rajta)
    - sáros foltok, lábnyomok a tornyon, üa. tartályokon
    - több hó, vékonyabb rétegekben (de gondolom ez tervben van :) )
  • stultus78
    Javítottam dolgokat és elkezdett havazni is. :)

• stultus78
    Igazatok van. Javítom a dolgot.
    Ahogy utána néztem nem csak a toronynál a dobozok, de minden tároló teteje aluból van. Ezt is javítom.
    Kösz az észrevételeket.