Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
makett.tk
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
(ilyesmire gondoltam csak kapott egy találatot az oldala)
A több elfogadható.
Majd valamilyen feketével fesd át és meglátjuk milyen lesz.
A sorját még nem késõ lekaparni.
Ehhez kellet volna esztergált csõ
Kitartás!
makett.tk
makett.tk
Ilyen volt csak a meszelés és kis koptatás nem igazán tudom mivel is kellett volna átmosni egy fehér meszelést!
Ne lenne ennyire csíkos.
Linkeltem videót is elõtte.
Lesz még ebbõl jobb is.
makett.tk
A sár legyen változatosabb (fõleg sötétebb, szinte fekete is mehet rá ahol nedves), és fõleg több! A feszítõ és meghajtó görgõkre is jusson -gondolom ez tervben van 😊 -, de a sárvédõt se felejtsd el!
A lefolyások tényleg nagyon erõsek, szedj vissza belõlük és nem lesz ez rossz! 😊
Ez így gáz? jöhet hideg meleg 😊
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
Mindenféle kritikát elfogadok igy volt ez régen is és most is de ne legyen sértõ mert szerintem az nem idevaló! És a festésben mindenféle segítség jól jön!
Egyébként nincs hajam tar kopasz vagyok és ki vagyok gyurva 😄
meg holna megyek hajdúszoboszlóra ugyhogy Debrecen útba esik és nem kéne beszólni senkinek 😄 amugy van debrecenben jo makettbolt?
Szerintem szép építés, ne felejtsd zsírtalanítani a maratott alkatrészeket és azt is alapozni. Sajnos festeni csak élesben lehet igazán azaz fejben ill. papíron meg kell tervezni a festést, szín keverést. Az a lényeg, hogy ne kapkodj.
Keréksablont érdemes csinálni a sok kerék miatt, nagyon vékony mûa. lapból körzõvel kivágod a felni át mérõjét. Vagy veszel gyárit ami tényleg el van vékonyítva.
makett.tk
Ez a felület már sokkal-sokkal jobb, gratulálok!
Egyébként ha szabad megkérdeznem, mivel fotózol?
Én továbbra is várom a képeidet (ha itt nem, legalább az .org-on...😊 ), mert általában jó látni hogy haladsz a maketteiddel, és ha elfogadod, szívesen leírom a meglátásaimat, különösen festés terén, mert ahogy elnézem az építésben már nem kell sokat fejlõdnöd! 😊 Szóval hajrá!
nem az hogy mi mennyibe kerül meg elrontod meg Hans beleesik akkora gödör én erre gondoltam! Ellenben a baloldalt kijavítottam szerintem ez azért megállja a helyét!
Ez egy Eduard (Weekend ed.) Bf 110 1/72-ben. A kabinra most nem vagyok olyan büszke, ilyen lett, zárt tetõ alatt lesz, és amúgy is elég kicsi. 😊
Készül most más is, de az még titok. 😄
Persze, Te döntöd el, hogy Dragon makettet csinálsz szívesebben hónapokig, fél évekig, vagy Tamiyát néhány hétig, de szerintem majd' minden szempontból jobb az olcsóbb és egyszerûbb kit:
- hamarabb (és könnyebben) össze tudod rakni, nem unhatsz rá
- nincs annyi hibalehetõség, szinte magától épül a makett 😊
- jobban fel lehet javítani
- olcsóbb, ha elrontod, nincs akkora baj, stb.
Egyébként ha csak a végén teszel fel képet ide, szerintem ugyanannyira (sõt, még jobban) meg fogjuk mondani a véleményünket és szólunk a hibák miatt, viszont akkor már késõ lesz javítani! Azért sem értem, miért a legbonyolultabb projektekbe fogsz bele máris, mert így sokkal inkább szólni fognak/fogunk a hibák miatt. Ha mondjuk dobozból építenél egy Tamiya tankot, akkor nem azon "veszekednénk" hogy milyen is az öntött felület, hanem legfeljebb azért szólnánk, hogy valahol még van egy kis sorja, szedd le. 😊 De ezt már annyiszor tanácsoltuk neked, hogy többször nincs is értelme, ha úgy sem szeretnéd megfogadni...
Sok sikert a továbbiakban!
meg az végképp nem ide tartozik hogy ki milyen költségvetéssel dolgozik!
Mcfrost is ugyanígy megsértõdött anno és nem is írt ide vagy fél-egy évig, átment más makettes oldalra ahol ugyanezeket a kritikákat kapta és rájött, hogy itt mindenki csak segíteni akart... te is bejárhatod ezt az utat de szerintem ettõl te jobb leszel ha megfogadod az itteniek tanácsát. Senki sem született úgy ,hogy elsõre mindent jól csinál.
Egyébként meg senki sem javasolta, hogy máris próbálkozz a felületkezelésekkel, pláne nem rézzel telepakolt Dragon maketten, míg a festési tudásodban is vannak még bõven bizonytalanságok. Mindezt nem azért mondom, mert én olyan jól festek, mert persze nem így van. Viszont én nagyon örülök ha kritikát olvashatok a makettemrõl, mert csak ebbõl lehet tanulni, késdõbb pedig szép makettet építeni, és nem úgy, ha a legdrágább cuccokat veszed meg.
Laca egyébként sokkal sûrûbben és finomabban csinálta azokat a nyomokat. Ez most olyan mint valami öntött felület, pedig a Jagdpanther oldala nem igen volt az...
makett.tk