69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • m1garand
    Ezek talán még jobbak is a katalógusban leírt "újítások" miatt.
  • Glpetyus
    Ezek jó festékek?
  • Glpetyus
    A vallejo tényleg jó festék,habár csak 4-5 szin van otthon.
    de 2008 körül vettem őket és tökéletesek most is !
    Figurákhoz való színek,úgyhogy nem az air változat. Külön kiemelném a legtöbbet használt emberi bőr színt,ami még mindig félig van,pedig MINDENRE azt használtam. (kb 15 120mm-es figura,6 mellszobor,és vagy 10 54 mm-es) Szó szerint 1 csepp kell belőle.
  • m1garand
    Ill. a MigAmmo már csak ilyen!
  • m1garand
    Ne ezt figyeld!
    Az AK és MigAmmo festék meg ecsethez és airbush-hoz is jó! XD
    http://www.ak-interactive.com/Documentacion/ak-interactive-catalogue-2013.pdf
    A katalógusban szépen le van vezetve. Ami feltűnő, hogy az olajfestéket kiváltotta a wash és társai termékekkel.
  • Bandzsi0001
    Én is vallejo buzi vagyok már mást festéket nem is nagyon veszek amióta kipróbáltam, mondjuk én csak airt veszek mert ez is ecsetelhető:
    csak mundjuk 1 cseppet kinyomsz valami nem ndevszívóra és ha megszárad (1 óra után is akár) egy csepp vizel vissza is lehet varázsolni az ecsetre
  • Marci7
    Akkor a Vallejo tényleg jó választás lehet, mert van direkt ecsethez való festékük is (Model Color). Vízzel lehet hígítani, így még külön hígító sem kell hozzá... :)
  • zsgaby
    Én is arra gondoltam hogy megpróbálnám a revell 55-öt valami sárgával hátha kiadja, csak ecsettel festek, ritkán, és ha kevés, soha nem találom el mégegyszer az árnyalatot :)
    Pedig felmerült hogy a futómű üregeit is jópofa erre a színre festeni. Valahol láttam :)
  • m1garand
    Csak aztán nehogy rabjává válj az ilyen "csodaszereknek" :)
  • Marci7
    Egyszer azt olvastam, hogy a Vallejo "Emerald" színe tökéletes lehet ilyen célra. Majd én is ki szeretném próbálni... (egyébként keverni sem lehet nehéz, mondjuk világoskékből + sárgából, zöldből)

• Bandzsi0001
    :/
  • Bandzsi0001
    Most találtam, nekem nagyon tetszett hátha segít valakinek :D (3 részes)

• zsgaby
    Egyetértek, bár a múltkor kerestem (azóta is keresek) orosz kabinbelső színt (az a jellegzetes kékeszöld) és valahol láttam hogy valamelyik gyártónak van ilyen. Persze sehol sincs :)
  • zsgaby
    Köszönöm szépen :)
    Jó ötlet :)
  • pinnacle
    Rendben. Akkor még megbeszéljük a többit.
  • Marci7
    Én nem tudok menni, de meg tudok kérni valakit, hogy hozza el nekem.
    0,5-ösből érdekelne 2db.
  • pinnacle
    Nem tudom, hogy mennyire strapabíró ez a lap. De megyek Szolnokra, ha ott jó akkor leviszem.
  • Marci7
    Ez engem is érdekelne! Postázás szóba jöhet?
  • Glpetyus
    megkereslek valamikor
  • pinnacle
    200 Ft-ért veszem, ha nem kell elmennem vele a világ végére, akkor neked kemény 201 Ft-ért adom :D
  • Glpetyus
    0.5-ös,ilyen méretben mondjuk 2-3 "tábla".
    Hogy-é' adják? :)
  • pinnacle
    Holnap elvileg lesz nekem kellemes mennyiség. Mennyi kéne meg milyen?
    0,5 és 1 mm vastag van 20x25-ös.
  • Glpetyus
    hol lehet Bp-en sztirol lapot (vagy ahhoz hasonlót) venni ?
    hobbi boltban kérdeztem,azt sem tudta mit akarok.
  • Glpetyus
    http://www.makettinfo.hu/upload/200903/148763_50401_Kep_429.jpg

ez jobb,kinti kép.
  • Glpetyus
    egy ilyen képem van róla,sajnos asztali lámpánál készültek annak idején.
    meg a ps-t sem ismertem még :D

link.
  • McFrost
    Ez így tökéletes.
  • Glpetyus
    holnap teszek,ha megtalálom a gépen.
    itt is kerestem lent a kereső ki is adja az akkori hozzászólásaimat de a képeket nem. Szerintem csak linkeltem őket annak idején.
  • Glpetyus
    jobban jártál volna a maszkolószalaggal :)
    na nem mintha javíthatatlan dolog lenne
  • stultus78
    Esetleg tudnál képeket dobni róla? Én is beszereztem egy Meng merkavát. Persze láncot és a golyókat cserélni kell rajta, csúszásgátló felület is házimunka lesz.
  • McFrost
    Mert a fújósablont és kötényt olyan vékony lemezből adja a Bronco, hogy nem tudtam rendesen összeszorítani :(
  • Glpetyus
    nagyon szép,de az oldalán a keresztnél mért van akkora szórás ?
  • Glpetyus
    Pár éve vettem egy academy merkava 3-ast. Eduard maratással,azt hiszem 3 lap volt a zacskóban.
    A makett undorító volt,a srapnel védő láncokról + golyókról még ide is raktam képeket,hihetetlen szánalmas volt,láncra semmiképp nem hasonlított.. A makett felületéről hiányzott a csúszásgátló burkolat.
    Lánc persze nem járt az eduardhoz,csak a toronykosár,egyébként megjegyzem,az sem volt jó,így át kellett építenem az egészet. Hetek teltek csak ezzel az egy résszel. Lánc szettet már nem sikerült szereznem,elkedtem magam legyártani bizsu nyaklánc,meg műanyag golyók összeállításával....hát gondolhatjátok..összesen 5 hónapomba telt. Mégegyszer nem csinálnám.
  • McFrost
    Na sok a szöveg, makettezzünk:D
    Következett:
    -száraz ecsetelés
    -matricázás (HAD gyártmány)
    -lajstromszám fújás
    -görgő gumírozás
    -apróságok mázolása 1 soron

• Glpetyus
    Én annó egy tamiya wespe-nél éreztem ezt az euforikus érzést amikor összeraktam dobozból,mint te a kv 1 nél.
    Most fejeztem be amúgy a trumpeter Kv-ját..élvezetes és könnyű makett volt,szerintem elég részletes is,nem is javítottam azt hiszem semmit különöset rajta. diorámát szeretnék alá rittyenteni ,de sajna az utóbbi 2 hét termése az egy darab kifestett harckocsizó volt.
  • Marci7
    "Úgyhogy -ez persze csak a saját véleményem- ezek nagyon jó termékék,de ügyesebb senki nem lesz tőlük."

Azt hiszem, ezzel össze is lett foglalva a lényeg. :)
  • m1garand
    Én is így gondolom, a kiegészítők nem mindig érik meg az árukat. De van amikor azért van szükség rá mert, még 2014-ben sem tudnak pl: műanyagból rendes MG-t csinálni. De a fémlánctalp az aránytalanul drága.
    De a festékbe és airbrushba inkább belerakom a pénzt a jobb eredmény reményében.
    Talán a dioráma az egyetlen amiben egy makettező ki tudja magát élni, nem függ semmilyen gyártótól.
  • Glpetyus
    Amúgy meg félre ne értsétek, nem vitát akarok szítani,de pl én olyan vagyok,hogy inkább megpróbálok inkább több munkát beletenni egy makettba,mint pénzt.
    Egy kezemen meg tudom számolni hányszor vettem külön maratást egy maketthez.Nekem az a halálom,amikor egy 15 ezres réztől hemzsegő -magában is gyönyörű részletes !- dragon szetthez még megvesznek 5 tábla rezet ,aminek a felét fel sem használja,meg + fém láncot a gyári szemenkénti helyett.Mindjárt 30-40 ezer ft-nál járunk,és akkor még az építést el sem kezdtük. Lehet hogy csak az irigység mondatja velem -bár őszintén mondom,hogy nem!-,de én szívesebben nézem már a kreatív ötletektől hemzsegő egyedi diorámákat,amik tele vannak esetenként kézzel készült tárgyakkal,figurákkal.
    Ha nem ismernétek,nekem ez a srác a kedvencem: jba
    Azt hiszem minden része kézzel készült a diorámáinak.
  • m1garand
    Tudjátok ha van rá igény, és igen az amatőrök ezáltal könnyebben boldogulnak. De őszintén én élvezni szeretem amit csinálok nem pedig minduntalan küszködni. Pl: a Hk-ik gumírozott görgőinek, ill. kerekeinek festése(első makettemet ezen a ponton akartam abba hagyni, nagyon kiakadtam), inkább vettem egy fotomaratott keréksablont ami a legtöbb makettemhez jó volt. De az Abrams-hez nem, de ekkor már megvolt a minta, hogy hogyan lehetne élvezetesebbé tenni ezt műveletet.
    De a közel jövőben elképzelhetőnek tartom az olyan maketteket ami sokkal egyszerűbb összerakni (sok minden ki van öntve és nem 800-1000db-ból áll csak mondjuk a fele. Sajnos nekem sincs annyi időm és kedvem se, hogy a gyártók agyament dolgait javítsam. A saját feljavításokat többre tartom. Valahogy úgy látom egy makettet a festés és a dioráma adja el. Túl sok idő kell a makettek összeállításához, ha meg ráadásul nem is pontos pl: Maus-om 2 volt belőle de a T. gyártó összekevert mindent, Van az a KV-1-em azt csak összeraktam, nem néztem semmi wa.-t, még képeket se és állítom az volt a legélvezetesebb makett építésem, festésem mert haladt és nem fogott vissza semmi. Én ezek miatt örülök, hogy egyszerűbb festés a és a finishing és, hogy van egy olyan ember (MIG) aki ingyen és bérmentve tanít. Ha innen nézzük a méreg drága airbrush-om miatt én is oda tartozom, IGEN én is amiatt vettem ilyet, hogy könnyebben tudjak szépen festeni mert, tényleg ég és föld egy kínai és egy márkás airbrush működése. Pedig lehet, hogy csak az össze-vissza festékek hígítók szarok ill. ennyi kombinációt egy kezdő szinte soha nem tudja megtanulni. (Nekem akkor kezdett működni a festés, festékfújás amikor vettem a Tamiya festékhez Tamiya hígítót és nem mindenféle egyéb anyaggal hígítottam.)Mert azért a Mig festékeknél is be kell tartani az arányokat és szigorú ajánlások vannak a csoda szerekhez is de legalább ez meg van mutatva, le van írva, ki van próbálva. Nem szájról szájra terjed. Ja még valami ezek nem mérgezők, nem büdösek. A családi béke szempontjából se mindegy. Nem kapok Mig-től százalékot XD.
  • Glpetyus
    :D
    Az nem baj,ha egyszerűbb mert talán olyanok kedvét is meghozza,aki amúgy nem érez magában elég tehetséget hozzá.
    nem is baj,ha pl -konkrét példa,hamár szóba jött- ilyen előre elkészített bemosót használnak az emberek.Nagyon is jó dolog hisz megkönnyíti az életünket. Egyébként 1000 ft egy ilyen bemosó 35 ml,és magamból kiindulva,nem hiszem hogy többre lenne szükség mint 3 féle szín. (jómagam feketét,és barnát szoktam használni) Bár mondom,én sima egyszerű enamel festékből kiveszek 1-2 cseppet,és felhígítom szintetikus hígítóval. Ezt nem kell tárolni hisz elfogy,ha túl sötét nem rohangálok boltba vagy a netre másik flakonért,hanem rakok hozzá kis fehéret és kész.
    Úgyhogy -ez persze csak a saját véleményem- ezek nagyon jó termékék,de ügyesebb senki nem lesz tőlük.

Csak nehogy aztán egy idő után az összes makett ugyanúgy nézzen ki a kiállításokon...

• McFrost
    Igazad van Sanyi, de nem erről van szó, hanem arra akartam kilyukadni, hogy ez a hobbi is egyre egyszerűbb lesz és azon múlik, kinek van több lóvéja! Tudod, mint a WOT!