Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

m1garand
Meg lettél fertõzve? Mármint ebay-el.

makett.tk

Ricsi: erre én is kíváncsi leszek! 😊 Hajrá!
(nem tudom, honnan vettél dûznit, de én régebben egy baleset után kiadtam érte 4-4500Ft-ot, viszont eBay-en lehet kapni kb. 300Ft-ért!)

Azt hiszem, kész a festés a Cobrán:

m1garand
Nagyon ígéretes!
Mi lett a düznivel?

makett.tk

Bandzsi0001
Kapott a pisztolyom 1 új düznit szal holnap festés van <#pias>

többi kép

Ilyen lesz!

stultus78
Srácok! A Kecskeméti repülõnap melyik napjára érdemes jegyet venni az elsõre vagy a másodikra? Vagy mindkét nap ugyanaz megy?

Ennek is lockolt már a bootloadere?

m1garand
Ez alapján teljesen jó amit csináltál, ember meg nem mondja, hogy a te festésed másabb.
De munkád minõsége többet nyom a latban mint egy-két melléfogás. Lehetne "what if" is. Ha hibátlanul megcsinálod akkor sokat fejlõdtél.
Elég porosnak tûni, ha kap egy por réteget mondjuk fújva (buff) akkor sokat visszavesz az erõs színekbõl. Olajfolyást itt nem látni.

makett.tk

Ezt most úgysem terveztem versenyre vinni. 😊

A konkrét példányról csak ennyi:

m1garand
Lehet, hogy díjat nem ér, de szép lesz. Szerintem jól sikerült a színeket összemosni. Az eredetirõl van kép?

makett.tk

Vadász István szerint az a baj, hogy fordítva csináltam: ahogy az egymásra tett lemezek alól kifolyik a mindenféle kosz, pont ott kellene sötétebbnek lennie, de én világosra festettem. Írtam, hogy ez még csak a moduláció, a koszolásnál majd figyelek rá.
Szerinte nem a legjobb repülõkön alkalmazni a technikát, mivel a legtöbb felület sima.

m1garand
Szerintem jól sikerült festés. A színkódok nem voltak megadva? Mi a probléma vele?

makett.tk

Milyen kár, hogy ez egy Airacobra... 😄

eléég gatyi spitfire még zöld
lol

azok mind szürkék voltak

haha

Ha festési hiba van, szerintem azt észreveszed/veszitek mindenképp... 😊
Lehet, hogy sötét, de nekem így most nagyon tetszik. Meg hát ahány OD gép volt, annyi féle árnyalat látszott rajtuk, ahogy elnézem a képeket... 😊
Sajnos a többieknek egyelõre nem nyerte el a tetszésüket. Sem a színe, sem maga a festés. 😞 Még jó, hogy ez csak teszt makett...

m1garand
Köszi.
Szépek a színátmenetek.
Igaz a gyors fotókon nem lehet majd a hibát észrevenni, csak ha majd kész van akkor. Fura ez a logika.
Nem sötét egy kicsit?

makett.tk

Átdolgoztam a festést. Pár eredeti méretû kép Sanyinak... 😊
(Bár ilyen méretben nem túl szépek ezek a gyors fotók... Majd ha kész, csinálok rendeseket!)

m1garand
Szép, csak a képek nagyon kicsik!

makett.tk

Festegetek, festegetek...
Jöhet minden vélemény, akkor is ha negatív!

Ami még tervben van, az a kontraszt növelése a szürke árnyalatok közt, a zöldbe pedig még szeretnék egy kis változatosságot vinni (fõleg eltérõ árnyalatú panelekkel), illetve még pár helyen világosítok is rajta.

McFrost
Azokat még át kell mosni, valóban.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Szép! De a körmeinek nem inkább rózsaszínesnek kellene lenniük? A szája meg kicsit élénk piros lett. 😊

McFrost
Kiss József rohamtüzér közlegény bevetésre készen:

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

McFrost
víz

Köszi!
És mivel hígítottad?

m1garand
Szép!

makett.tk

McFrost
Köszi!
Marci: van benne minden! Az alapokat megcsináltam lidl-s akrillal, de túl gyorsan szárad ezért csíkos lett. Vallejoval átmostam inkább, de igen bevált. Jól takar és szereti a higítást, mint a revell enamel. Jó vele dolgozni, csak úgy mint a Lifecolorral, mert azt is használtam itt. Ezek mind jól ecsetelhetõek.

Nahát, ez nagyon szép! 😊 Gratulálok! A Vallejo bevált?

Jeffjohnson
<#eljen>

McFrost
Józsi:

McFrost
Józsi:
http://kepkezelo.com/images/47p3nranajbnxxy1q6.jpg

az még nekem is megy 😊
Jeffjohnson
festés elõtt ne felejts el zsírtalanítani

meglátjuk! a kipufogó meg a kapaszkodó én is látom de a felület sima a kapaszkodónál! csak lehet úgy tûnik a kipufugósorja egy kicsit át van dörzsölve putty-val hogy ha majd rozsdásítom akkor érdesebb legyen!
Jeffjohnson
Azta mennyi fém, Lákátos család meglátja már viszi is...

Kíváncsi vagyok, hogy a páncélzat textúrájából mennyi fog alapozás után átjönni. Lehet a kép csalóka de mintha a kipufogón meg a kapaszkodókon maradt volna egy kis sorja.
Szépen néz ki! Várom a folytatást.

Megtörtem a csendet 😊
másik oldal sárhányótartó és lánctalptagtartó!
Jeffjohnson
Ami közel van a festéshez az egy T-34, Marder ,Pak-38 meg egy Schwimmwagen + néhány figura és egy KT is van már eléggé közel hozzá. Lehet bevárom a légvédelmi reflektort is + van egy Dragon mortar team amit szintén lehetne festeni de azt csak miután az Italeri figurákon gyakoroltam.

Ez a terv aztán meglátjuk mi lesz belõle <#whatever>

Ez jól hangzik! 😊 Én is várom a képeket! 😊 Ha megkérdezhetem, milyen típusokról van szó?

Hamarosan én is "visszatérek" képekkel együtt, ma érkezett meg az új fényképezõ. 😊

Jeffjohnson
<#duhos2>lesznek képek

McFrost
Képet! <#idiota>

Jeffjohnson
Szerintem erre tudod a választ 😄 de most nagy a lelkesedés és van jó pár makett ami festésre vár így nem lehetetlen <#idiota>

S fejeztél már be makettet? Mondjuk én csak ne beszéljek...

Jeffjohnson
nem nem 😊 kb. amilyen tempóban én építek életem végéig elég makettem van <#idiota> anno Sanyival szépen bevásároltunk.

Na igen, az AK-t ki kellene próbálni. Leginkább arra vagyok kíváncsi, hogy valóban ugyanolyan jól használható e pisztolyhoz, mint ecsethez, ahogy azt a prospektusban láttuk anno.

m1garand
Makettel el vagyok látva. 😊
De a AK és LifeColor csípi a szemem.

makett.tk

Nézd meg a Replicát. Most leárazások vannak, s bizony, vannak igen jó árú makettek is. Mondjuk én a repülõket néztem elsõsorban.

Bera Karcsiék? Csak Karesz! Csak õ épít olyan tempóban, amennyi idõ alatt más még ki ki sem veszi a szekrénybõl a makettet. 😊

Jeffjohnson
naja, makettet én még itthonról nem nagyon vettem de ez legyen a magyar boltok problémája

McFrost
Tamiyával elszaladtak az árak....ebayen vettem Jpanzer L70-et 5ezeré postával, itt meg +8...

Jeffjohnson
<#eljen>

Bandzsi0001
Tudtam én kikell ezt linkelnem 😄 és az a poén hogy white spiritet kerestem amikor véletlen megtaláltam

Jó vásárlást 😊

McFrost
Nem érhetek Bera Karcsiék nyomába sem 😊