Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

😄 😄 😄

Á felesleges, akkor álarc volt rajtam.
A valóságban így nézek ki:

Csak szóltam...

McFrost
Jólvan Ferenc, megjegyeztem az arcod!
😄

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

A szomszédnak kutyái vannak... 😊

m1garand
Mi ez kitömted a szomszéd macskáit?

makett.tk

stultus78
😊

Ennek is lockolt már a bootloadere?

Tessék:

Ja, a Messzerrõl? Arról még nincsenek. 😊

McFrost
Voltak hibái, elismerem. Képek? 😄

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Haladgat. Kijavítottam egy-két apróbb hibát amit az elõzõ tulaj elkövetett. 😄

McFrost
Mi van a messzerrel Feri? 😄

McFrost
Javítottam a kipufogó állását, feltettem az esztergált antenna tartót és megcsináltam az elsõ különálló görgõket.

Nem, a kabin az maradt "gyári", így vettem pakkba. Aztán most szívok, mert nem fér bele az ülés a gyári teknõbe😊 Maga a készlet sem egy nagy durranás, igyekszem a legtöbbet kihozni belõle. A kabin kap még egy kis fémet😊

Tetszenek a legújabb feljavítások, s természetesen még mindig csodálom a kitartásodat. Én már rég félretettem volna ezt a gyantakupacot. 😊

Nagyon szépek az ülések! Várom a folytatást. A kabin is gyanta lesz?

McFrost
H!

Felraktam a kipufogókat, imitáltam a leszerelt/leszakadt elsõ sárvédõket, kalapáltam a rácsot a motortéren......sajnos nem versenyképesek a fotóim, sorry!

Végre nekikezdtem az 1/48-as F-14-nek. 2 ülés elkészült itt az eredmény (telós képek) Gyanta ülések, a katapult kallantyút tettem még fel. Aztán festés.

m1garand

makett.tk

m1garand
Bestbuy!

makett.tk

McFrost
A lidl-ben most ez a befogós tartós nagyító (világít is) 1800 Ft, szerintem megéri. Benne van az elem is 😄

m1garand

makett.tk

m1garand
m1garand
Figyu! Nem kötözködöm csak jobbító szándékkal leírom a véleményem. Tudod olyan baráti alapon. Ha mindenre azt mondod, hogy 'nekem tetszik' és PONT akkor tényleg kötözködés. De még akkor is ha nem is hasonlít az eredetihez. Tudsz te jobbat is, csak hajlamos vagy a legegyszerûbb megoldást választani.

makett.tk

McFrost
Az eredetin még buflább volt:

McFrost
Azt deformálódás nélkül nem tudod megfogni hajlítás alatt.
Makettezzé, ne kötözköggyé 😄

m1garand
Forrasztó ónból sok méretbõl tudsz válogatni. Vagy ónhuzal de az ritkább. Nekem is tetszik csak baromi aránytalan.

makett.tk

McFrost
1 mm-es drótból van. Ez ugye csalóka, mert az eredetin szögletesbõl indul az anyag és úgy kovácsolva nyújtották kör alakúra. Ez ilyen köztes megoldás, nekem tetszik, még ha nem is ez a tuti.

m1garand
Brutális ez a sok szegecs. A malacfarok nem túl vastag, így nem sok mindent lehetne rá fûzni?

makett.tk

m1garand
Egy scannelést megérne!

makett.tk

Egy kis idõt kihagyok itt, s máris milyen haladások történnek! 😊

Zsolti!
Nagyon jól néz ki a T-90-es, kíváncsian várom a porozást, sarazást. A fotók meg szokás szerint nagyszerûek! Majd egyszer felugrok már megnézni, hogyan is fotózol. 😊

Pisti!
Továbbra is le a kalappal, csodálom a kitartásodat! Nagyon tetszenek a házi scratchek.

stultus78
Sikerült szereznem eredeti 43-as magyar újságokat (pdf) bibiiiii 😊

McFrost
Zrínyi: tovább. Zsanércsere, malacfarok és kipufogó tuning.

stultus78
Üdv itt.

Ha megvárod míg megszárad óvatosan lelehet kapargatni. Már én is jártam így nem is egyszer.

Hosszú idõ (évek) után ma ismét nekikezdtem gyerekkori hobbimnak.
Nem lett könnyebb. 😄

Neki is láttam egy 1/72-es Fokkernek, de már az elején elrontottam. Véletlenül rácseppent a szárnyra a ragasztó és nem vettem észre... amikor megpróbáltam letörölni... jött vele a szárny felülete is. -.-'

De kezdésnek nem volt olyan rossz. Na persze még nem festettem, csak ragasztgattam. Azt majd jövõ hónapban fizetés után. Ez a kis alsószárnyas Fokker E 3-ast még karácsonyra kaptam... Gondoltam, hogy nem lesz mestermû. 😄
De azért a csiszolgatás egész jó lett.

Na majd a következõ! 😄
m1garand
Úgy jó lesz, szvsz.

makett.tk

stultus78
NNos a koptatás nélküli képen láthatod a régi festést. Elkezdtem a koptatást és mint mindig túlzásokba estem. Másnap már én is láttam rajta hogy milyen elnagyoltra sikerült, ezért az egészet leszedtem és újra festettem. Most az alap kamuflázs lett csúnya a kopás meg elmegy.
Ha a 2 képet megnézed más a minta. Egyébként ugyan az a festék csak ilyen jól eltalálja a gépem a színeket 😊
Talán ha zölddel rámegyek kicsit kevesebb levegõvel. De majd meglátom. Úgyis csumma sár meg kõpor lesz az egész.

m1garand
Stílusos AK reklám:

makett.tk

Egyébként a zöldet átfújtad, vagy csak a fotón más most?

Szép ez a koptatás! 😊 Szivacs + ecset?

m1garand
Olyan mint ami leesett a polcról. XD <#eljen>
Csak a hátsó kötények túl újak.

makett.tk

McFrost
Jó lett, tetszik!

stultus78
Ezt akartam felrakni.

stultus78
az elsõ kép még a régi. Azt ne nézzétek.

stultus78
Kezd összeálni a gép.

Én is haladtam a t-90-el. (leesett a polcról, egy pár dolog letört róla.) Most javítottam.
A festés átszóródásáról egy szót se! Tudom hogy milyen. De így marad. Majd a sár eltakarja 😊

Jelenleg itt tartok.

Face-n találtam,de hátha...
a Dragonnál lehet terveznek M-103 at kiadni

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

McFrost
H!
Jelentem a munka nem állt meg, dolgoztam szorgosan, ennek következtében el fogyott 260 db szegecsem 😞 Kellene még kb. 50 db.....
Megcsináltam az emelõ füleket, kijavítottam a buborékos zsanérokat, beraktam a figyelõ prizmákat-periszkópokat-távnézõket vagy miket ;D

stultus78
Igen orosz.

m1garand
Marci, szerintem jól van ez így.
A képen a \'barna\' verzió van. Ez orosz lesz?

makett.tk

Szép lett, tetszik! 😊 Talán annyit csinálhatnál még rajta, hogy a vízszintes felületeket teljesen világosra fested, mert pl. a torony közepe sötét maradt, ami szerintem nem logikus.

stultus78
Lusta voltam elõvenni a vakut.
Amúgy innen lestem.

m1garand
Égész jó! (miért ilyen zajos ez a kép)

makett.tk