69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • McFrost
    Kösz!
    A fákat Bató Zsolt csinálta mint említettem korábban, tőle vettem.
    Tiszti gatyó direkt ilyen, igen.
    A kő még csak fél kész, de direkt ilyen csíkos, mint a valódi meszelés, de ezt még úgy is átmosom, finomodni fog.
  • m1garand
    Szerintem B@SZOTT jól néz ki!
    A követ egy párszor átmeszelné, ne legyen ilyen csíkos.
    A tiszt úr gatyájában direkt ilyen hangsúlyosak azok a merőleges vonalak? Gondolom lesz még fű és stb.
    A fák is nagyon jók lettek (mesteri), egy pár képes tutoriált összeállíthatnál róla.
  • McFrost
    Szereplő próba 2:

• McFrost
    Szereplő próba 1:

• lackoka25
    Majd meglátjuk mert egy panther g-t is tervezek majd ahhoz meg még fölhasználható
  • V43 1105
    Így kell makettezni: link
  • McFrost
    Az eredeti láncra még igény tartok.
  • lackoka25
    Jagdpanther update hátsó tárolódobozok első sárvédő ill teteje!
  • Glpetyus
    sokat csal a kép,legalábbis a színeket tekintve.
    A lánctalp pora pl egyáltalán nem ennyire harsány.
    Ha valaki tudna segíteni hogy milyen,és mekkora teljesítményű lámpákat használjak a fotósátorhoz (ami házi gyártmány),azt örömmel venném.
    A képek már szinte félhomályban készültek,de a zöld szin nagyjából ilyen,azért választottam ezeket az elkészült képekből.
  • m1garand
    Olyan mintha fáradt olajban ázott volna. De ezt leszámítva szép.
  • McFrost
    Jááájj, Batya! Tök barbis :(
    :D a fotó teljesen eltorzította a színeket.
  • Glpetyus

Sziasztok!
    Elég gyengék lettek a képek,elnézést érte.. (most készül egy fotósátor)

• McFrost
    Átcsiszoltam a talapzatot, majd lelakkoztam. Azután elkészítettem a táj alapját levegőn száradó gyurmából, faragasztóval rögzítettem. Ha holnapra kiszárad, az út részletet egyformára csiszolom és jöhet a föld. Fák helye kialakítva.

• Glpetyus
  • m1garand
    Nekem a 6393 van meg. Zimmerites Dragont még nem láttam közelről. A készletem még a válság előtt vásároltam, és ezek pont utána jelentek meg.
  • lackoka25
    Igen ez talán újabb csak nincs hozzá szemenkénti lánctalp bár ha külön megveszed teljesen jó! Meg nem kell külön zimmeritezni!
  • McFrost
    Nekem ez a készlet van meg:
  • lackoka25
    :) árban is jó meg nagyon részletes szerintem meg nem is bonyolult!
  • m1garand
    Valami említésre méltó szívás volt vele?
  • m1garand
    Na az én is megveszem, úgyis megkaptam a 2. milliós jutalmamat erre a hónapra. :)
  • lackoka25
    Majd kapnak a köténylemezek minimális gyűrődést biztos.
    A festést meg az utómunkát ugy is elb@szom,de majd meglátjuk!
  • lackoka25
    Köszi:) Csak a kisebbség meg ne tudja mennyi réz van rajta :)
    A jármű Dragon 6393 a feljavitó az griffon L35029 lajstromú ehhez a kithez ajánlott készlete!
  • m1garand
    Azok a köténylemezek, megérdemelnek egy kis gyűrődést sérülést.

• m1garand
    Ez melyik KIT, melyik feljavító?
  • m1garand
    Lacikám ezen több a "vas" mint a műanyag! Nagyon szép munka! Csak megfontoltan fessél!
  • bgabor
    Na, a Panther elkelt. Az Abrams és a Marder még megvan.
  • lackoka25
    Miután Befejeztem a kis panzert újra nekiveselkedem a nagy erősnek!
    Felkerült a sárhányó és a tűzoltó berendezés!
  • McFrost
    Javítások és a 3. arc:

Fotózni még nem tudok :)
  • m1garand
  • McFrost
    Az előző egy szerelő, ruhája és arca szutykos, mert lejavította a Zrínyit, mert nekimentek egy dűlőúton a partoldalból kilógó kidőlt fa törzsének.
  • Glpetyus
    ez jobb lett mint az elöző.
    tudom hogy nagyon nehéz 35-ben normális arcot festeni,de egy pici pirosságot még adj az arcnak!
    persze lehet hogy csak a fénykép csal,hisz én egy egész tankról nem tudtam normális képet produkálni :D
    a bajusz tök jól áll "neki".
  • Misuka963
  • McFrost
    Na sok itt a szöveg, közben meg érdemi munka nem folyik részetekről :D
    Én folytattam a másik "pofával", a szem környékét kell még szűkíteni sötétebb árnyalattal, Bocskai csak alapszínű,órája sincs festve és a kéztövét kell sötétíteni.
  • McFrost
    Az italeri izom makett inkább, híjján van minden finomságnak, szegényes és elnagyolt részletek, vastag-bumfordi apróságok.
  • Glpetyus
    nem az a lényeg,hogy mennyire jók az illesztések.pl van egy félkész Afv Club UHU-m
    hát ez inkább felső kategóriás makett,mégis olyan rosszak az illesztések mint az állat,van ahol a test alsó felső része közt 4 mm hézag van !
    Mégis marha pontos makett,italeri sosem lesz ilyen jó minőség szerintem.
    bár az új készleteit nem ismerem. Szeretnék egy ab-40-est venni,az pl elég jónak tünik.
  • McFrost
    Szerintem is fölös ezen vitázni. Én sem adnék pénzt olyan italeri készletért, amit más is gyárt, max. postaköltséget.
  • bgabor
    Nekem egy-két ajándékba kapott Tamiyától eltekintve csak Italeri makettjeim vannak. Pontos, jól illeszkedő darab volt mindegyik. Építettem Italeriből PzIVF2-őt, Shermant, Panthert, Elefantot SU-100at és még kis olasz M13-ast is, mind megfelelő volt. Sose láttam szükségét másik gyártót keresni.
  • Glpetyus
    ajánlom az első pár képet a figyelmetekbe,na ettől nem lehet szarabb az italeri....
  • Glpetyus
    Hát baszki,ilyeneken veszekedni :D
    Nem olyan szar az italeri,vannak elég jó készletei is,meg olyanoknak kurva jó,akik szeretnek szarból várat építeni.
    biztos nem emlékeztek,de vagy 2009-ben építettem egy Panther-t én is. 1969-es (!!!) tamiya készletből. Saját kezűleg javítottam fel,mindössze egy dragon ds láncot kapott mert az vállalhatatlan volt.

itt az eredménye.
    nem egy világmegváltó makett,de igyekeztem akkori tudásomnak megfelelően egy türhető makettet kihozni ebből a rakás sz@rból.
    Egyik kedvencem lett a "kis" dög. (talán pont a belefektetett munka miatt)
  • bgabor
    Ha hiszed ha nem, én pont ugyanezt a reviewet linkeltem be neki prviben a saját képek mellé.