Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

stultus78
Kipróbáltam egy colormoduláció micsodát.

Ennek is lockolt már a bootloadere?

Hol? :D

m1garand
Amit beraktál képet azon is elég átgondolatlan kopások vannak. XD

makett.tk

De, ezt tervezem, bár nekem kicsit más terveim vannak vele. :)

Nekem nem igazán tetszett, amit a videóban láttam, elég összecsapott munkának tûnik... (átgondolatlan kopások, pigmenthegyek, stb.)

m1garand
Marci! Nem ezt akarod megépíteni?
http://www.youtube.com/v/Wi-f1xA9AMU&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

makett.tk

stultus78

Úgy emlékszek, ahol kicsit sötétebb volt ott 800-ast használtam, de a legtöbb kép 400-assal készült, végülis ez még nem vészes...
Ezt az fix 50mm-eset ki szeretném majd próbálni, már olvastam a makett.org-on is, hogy jó, és tényleg nem vészes az ára.
Köszi a segítséget! :)

stultus78
off.....

Az állvány a fotós legjobb haverja! :)

Szerintem ezzel a géppel felmehettél volna akár 800-ig is.

Ajánlom a fix 50-es lencsét (nem drága , 1:8 a fényereje!!)
Nekem nagyon bejött.

csak így tovább! <#worship>

Örülök, ha tetszettek. :)

Stultus, ha fentebb tekerem akkor sötétebb is lesz a kép, ugye? Így rémlik, és fénybõl sajnos nem volt valami sok... (vakuval fotózni meg nem szeretek, bár tavaly bevált ugyanitt) Szóval kicsit magasabb ISO-t kellett használni hogy rövid záridõvel tudjak fotózni (így is kicsit bemozdult néhány kép), ez látszik is, de most ez van... :) Legközelebb lehet viszek állványt is, vasárnap reggel általában lehet nyugodtan fotózni...
Köszönöm a tanácsot!

Én is ilyet kaptam, csak arany színû a Bolyais logó. :) Meg egy 72-es Italeri Bf 110-et, sajnos pozitív panelvonalas, így még nem tudom, mi lesz a sorsa.

m1garand
<#taps>
Fogod hordani is? :)

makett.tk

McFrost
Jó képek Marci.
Én ezt kaptam:

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

stultus78
Ebben egyet értek én is.
A többi kép amit láttam túl kicsik. :)

stultus78
Marci egy tanács fotózáshoz. Legközelebb rekeszpriorítással fotózz kb f/8-12 között. Mélyebb élesebb kép. Csak tartsd meg a gépet.

m1garand
Tényleg és mit nyertetek?

makett.tk

m1garand
Marcikám a nélkül, hogy megbántanék bárkit, ezek az eddigi legjobb képek, nagyon jól sikerültek!

makett.tk

stultus78
Neked is gratula.Lassan minden nevezéseden kapsz valamit.
<#taps>

Sziasztok,

Itt vannak az ígért képeim:

Bolyai 2013

Ne haragudjatok, nem lettek túl jók a képek: remegett is a kezem, a fény is változó volt, stb... A színek nem az igaziak, szerkeszteni meg most se idõm, se kedvem... :) Majd egy párat megcsinálok, a kedvenceim közül.

Sanyi, köszönöm szépen! :)

m1garand
De a minõségét azért jelzi. Gratula!

makett.tk

Igen, aranyat kaptam a Zero-ért. Bár nem volt nagy verseny, rajtam kívül kb. 4 makett volt a kategóriámban...

m1garand
Te is nyertél?

makett.tk

Köszönöm szépen, és én is gratulálok Neked! Jó volt élõben is látni a Hetzeredet, nagyon tetszett! :)

Hamarosan én is feltöltök pár képet.

McFrost

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

McFrost
Köszönöm! Egy élmény volt találkozni Veletek!

Marcinak gratu a Zéróért!

m1garand
Azt ígérték a szervezõk, hogy a facebook oldalukon kint lesznek a képek.
https://www.facebook.com/pages/Bolyai-Makett-Klub-Egyesület

makett.tk

m1garand
Végre:
McFrost diója is meg lett:
http://www.flickr.com/photos/105188647@N06/

makett.tk

Gratulálok!

stultus78
Gratula szép volt <#taps><#worship> Fotókat linkeltek?

m1garand
Gratulálok, nagyszerû eredmény!

makett.tk

McFrost
Hetzerrel, ezüstöt kapott.

m1garand
Te mivel neveztél?

makett.tk

McFrost
Makettinfon és orgon láttam.

m1garand
Srácok! Tud valaki képeket linkelni a versenyrõl?

makett.tk

oneal1
ez nagyon durva

!Forza Ferrari!

érdekes
mást is megmozgat a téma(engem is érdekelne,de kivárom hátha)

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

oneal1
köszi!

az igen, jó olcsó makettet néztem ki...:D

!Forza Ferrari!

itten
talán ki lehet fogni...
vagy
itten

Szerintem csak hatalmas mázlival lehet hozzájutni :(
Vagy kiadja a HobbyBoss/Trumpeter :)

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

m1garand
Nem találok ilyet.

makett.tk

oneal1
sziasztok

lehet elkezdem a második tankomat.

nem tudjátok hogy amerikai m103-as tank van e makettben? nem találtam sehol:S

!Forza Ferrari!

McFrost
Én ezért teljesen feleslegesnek tartom.
Azért milyen illúzió romboló, hogy a tank oldalán a 20-30as páncél lemezeket vékonyabb varrattal tették össze, mint felette azt a kapaszkodót...

stultus78
Igen igazad van tisztában vagyok vele. Majd ha már jól megy, és arányosan, közelit is csinálok addig nem :)

Köszi Marci leírtam.

Szükséged lesz hozzá etil-acetátra (ha nincs, megfelelhet a Tamiya ragasztó is), csiszolópapírra és egy fogpiszkálóra.
Ezt Pánczél Matyi írta az org-on:

"A hengerelt felület kialakítása a következõen készült (fröccsöntött alapanyagról beszélünk):
1., maró anyaggal (itt etil-acetáttal) jól bekened a felületet, kb. 2 ncm-t.
2., egy kör keresztmetszetû, fa fogvájóval "behengergeted" a felületet.
3., megvárod, amíg megszárad a felület, majd megcsiszolod 500-600-as csiszolópapírral.
4., újra átkened a felületet etil acetáttal."

Bolyaira szerintem én is megyek.

McFrost
Azért azt tudni kellene a valóságban hogyan is néz ki egy hegesztési varrat. Na most az itt húzott, amúgy látványos dolognak nem sok köze van a valósághoz.....ugyanis a kb. 1 mm széles varrat itt, a valóságban 35 mm, amit egysorosan takarva, hogy így nézzen ki, max. egy hegesztõ robot tud megcsinálni. Arról nem is beszélve, hogy a 35ös varrat már orbitális anyagokat tart össze. Ilyen szélesen ember csak több soron tud hegszteni, az meg nem így néz ki.

Bolyaira megyek.

Bandzsi0001
Üdv újra itt utóbbi idõbe kicsit offon voltam ....

Én megyek!

m1garand
Megy valaki a Bólyaira?

makett.tk

stultus78
Szerintem is nagyok, de majdcsak belejövök. :)

Marci érdekel! Kécci írd le megint.Surfacer nincs kéznél jelenleg, azért maradt a paszta de szerintem jó lett. Majd festés után jobban látszik.

Kösz a képeket! Tudtam hogy számíthatok rád :)

oneal1
én is ilyesmit csináltam majdnem ugyan ez a verzió, de én varratokat még nem mertem:) várom a végét!:)

!Forza Ferrari!

m1garand
Na most már el agy látva képekkel:
http://the.shadock.free.fr/sherman_minutia/

makett.tk

m1garand
Most töltöttem fel egy kis Sherman válogatást.
http://m1garand1978.minus.com/uploads

makett.tk

m1garand