Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Seaweed
Milyen pisztolyt kaptal?!
DJ Skyline
köszi!

Glpetyus
<#falbav>

Seaweed
joetvagyat

DJ Skyline
nekem lett pisztolyom,még ki nem próbáltam,nincsen air amivel mûködne a stukker!😄

DJ Skyline
tudom melyikre gondolsz,majd mindjárt megkeresem,csak pizzát rendelek!😄 <éhes nagyon>

Seaweed
Nekem szinte az osszes Ita ecset, nyest es loszor..en meg vagyok veluk elegedve es nem is voltak olyan hude dragak! (ugyis pisztolyal fujok ma mar a legtobbet...szal <#hehe>)
Seaweed
Jah jut eszembe eloszor valmelyik masik gyarto kezdett gyartani embereket a Type VIIC-hez...amit lattam azok ilyen akcio pozban voltak...pl viharban a "hidon"-toronyban esokabatban kukker a kezukben/szemuk elott meg az agyut kezelve.
Glpetyus
😄DD !

Jagi
Nem jó. Kezdetben... drága hozzá. Én mûvészellátóban veszem az ecseteim nagy részét kb fele annyi áron. a nagyon picibõl ugye sûrûbben kell újat venni.
Bár 4-5 éve vettem egy revell ecsetet 300 Ft körül (óccsó volt) és azóra is megvan^^

Glpetyus
Ez kurva jó 😊

Seaweed
De visszaterve a kezdo problemaira:

Vegyel makettgyarto ceg nevevel ellatot ecsetet azok altalaban jo minoseguek! (van tobb fele, loszortol a draga nyestszorig minden fele..)
Jagi
én 2-es nebuloból szoktam csinálni, de sajna nem idõtálló (a minõség ugye...) 😊

Jagi
Simán, ott még volt vélaszték hellyel-közel...
nekem 2-3 napon belül lehozták amire szükségem volt, de sajna...

Seaweed
Jah sima normal ecsetet osszelapitod..hat vegulis igy keszul gyarilag is a lapos ecset <#gonosz1>
DJ Skyline
nincs,eléggé kevés ecsetem van ha azt nézzük...6 ecset ha nem számolom bele a 5/0-s,és 1-es ecseteket amikbõl kettõ van...de olvastam valahol hogyan lehet laposecsetet csinálni!😄

Sztem ennyi elég is 😊
nekem sincs sok, viszont most kellene vennem egy ötnullásat (nekem adode a tied?<#idiota><#vigyor3>) és egy nagyobb laposat, mert a másik már elég régi

Seaweed
Laposfeju ecseted nincs is?! En azt szeretem a legjobban! A legtobbet egy ezer eves Tomcat laposecsetem hasznalom (emlekeztek meg a Tomcat makettboltokra)..

Illetve ha valaki tud valamit az ecsetekrol az a Vallejo!
Seaweed
Nekem se sokkal tobb van..kb 10-12db +2-3 gagyi ocso' ecset a mar vazol feladatokra 😉)
Seaweed
Van osszeallitasi utmutato termeszetesen, es van benne festesi utmutato is..ellenkezo esetben eleg nehez lenne osszerakni... <#vigyor5>

A ket linkelt kozul az egyik 1/72-es a masik 1/144-es meretarany...ez utobbi kicsi. (szamomra mindig is kerult meretarany volt) 72-es az altalanos meretaranyes foleg ezt ajanljak kezdoknek.
DJ Skyline
nekem össz-vissz ennyi ecsetem van!:\

DJ Skyline
persze,hogy kapsz összeállítási útmutatót...nem nehéz összerakni,de kezdés ként lehet az 1/144-es /kék-fehér/ MIG érné meg jobban,de viszont az 1/72-es az nagyobb

Seaweed
Jaja en is iroszer reszlegen vasaroltam par gagyi ecsetet ilyen celra...pl kivalo a putty pacsmagolasara..azutan mar tenyleg ki is dobhatod..mert a fele sorte oda lesz a muvelet vegen <#hehe><#nevetes1>
Jagi
Én a fujimi Sky R32-est fogom megrendelni...
Ahhoz van a motor? Egyáltalán megéri?

bazs1
De ezek nem túl nagyok!

bazs1
ez nagyon tetszik, meg ez csak nem tom hogy mennyire bírnám összerakni, meg ezekhez kell venni festéket meg ragasztót is! Amúgy kapunk hozzá összerakási útmutatót mint a BBURAGOhoz?

én az ilyen "iskolai" ecseteket nem ceretem, könnyen hullik a sörtéjük, és beleragadhat a felületbe, viszont száraz koszoláshoz, poroláshoz, és egyéb ilyen mûveletekre kiváló

DJ Skyline
nekem vannak 1000 éves ecseteim is,amirõl már jön le a fa "bevonat"😄 de van Herlitz ecsetem is,ami nem makett ecset,hanem rajz órán fest a nép vele temperával,meg vízfestékkel!😄D de ugyanolyan jó,mintha vennék egy Revellt pl

"Ecsetet, minden maketthet újat veszek"

??
Hát én kiszoktam mosni az ecseteket higítóban, és oylan mintha új lenne, sztem pénzkidobás minden maketthez új ecsetet venni.

DJ Skyline
de van a revellnek easykit részlege is,amit nem kell festeni,ragasztani,hanem csak pattintani kell,mint a Bburago-t,de ha van festéked,ragasztód meg miegymásod,akkor kedvedre szórakozhatsz rajta

Jagi
ha nem fogy el a festék igen. Ecsetet, minden maketthet újat veszek, de a régivel sincs semmi, csak kicsit szét van a sörtéje.
A ragacsból meg ameggyi marad annyi...

A seteket én nem szeretem. Nem tudom mennyire érik meg, de én mindig külön veszem...

bazs1
ok😊

DJ Skyline
ajjajjjajjj egy ilyet rendelek az fix!

DJ Skyline
addig használod,amíg ki nem fogy!😊 de ilyen szetteket nem nagyon árulnak makett boltban
kis kép sajna,de a lényeg látszik,hogy van a makett,hozzá egyéb szarok

bazs1
És ami abban van ragasztó, festék, ecset azok egyszer használatosak, vagy legközelebb is fel lehet használni?

DJ Skyline
vannak start szettek amihez jár festék,ecset,ragasztó,de azokat inkább a nagyobb bevásárlóközpontokban lehet kapni,Tesco meg ilyen szar helyeken

bazs1
ok!

Seaweed
Amugy ha ez a vagyad az Airfix, a Heller , az Italeri es a Revell is gyart olyan kitt-et amiben benne van a ragaszto es a festek is(van amelyikben ecset is van). Vegyel olyat. Ezek direkt kezdoknek vannak, kezdo szintu makettekkel.
Seaweed
Abban a csoda malomszarban semmi sincs! Csak egy kupac plazapatkany aki le fel flangal egesz nap....

Ragasztot se adnak hozza! Miert adnanak?! Hasznalja ki melyiket szereti...ez nem lamasag!
bazs1
Ugye a 2es fok az még nem olyan nehéz!

bazs1
Még ragasztót se adnak hozzá? Ezt a LÁMAságot!<#lama>

bazs1
Tudom röktön arra gondoltam, de lehet hogy a MALOMban a BAMBINIben is van! nem tom! DE Alföldben van pár 100 darab!

Seaweed

Seaweed
Az Alfold Aruhaz emeleten a jatek es sportosztalyon talalsz maketteket, meg festeket, par alapveto szerszam is szokott lenni. Mashol a varosban en nem tudok. (persze ettol meg lehet)
bazs1
Ok, köszi! Holnap mek Kecskemétre majd ott szétnézek!

Seaweed
<#vigyor3>
Jagi
helyesírás 1-es 😊

Jagi
ragasztó festék putty, csiszolópapír, szerszámok (tûreszelõ, csipesz, különbözó csípõ- vágófogók, cutter) ezeket mind neked kell megvenni, de ezek ccsal egyszeri beruházások és sztem normális szerszámokkal lehet jó eredményt elétni 😊

seaweed tudna mit meséli, neki milye van 😄
8-as betûvel is egy oldal 😊

Seaweed
Neked kell venni..es szerintem eloszor olvasd el a FAQ anyagait.
bazs1
OK! egyébként a festék az hozzá jár, vagy nekem kell külön venni?