Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jóhvan, chill testvér😄
nem olvastam el az összes hozzászólást, de igérem, megbántam😄

bazs1
NA elkezdtem polírpapírral! Alakul!

Seaweed
Szerintem eleg erthetoen leirtak hogy csiszolas majd polipasztaval polirozas...en is csinaltam mar ilyet..es mukodik a modszer...tokeletesen atlatszo lesz, es nyoma se lesz a ragasztonak (bar en nem szoktam osszeragasztozni az atlatszo reszeket mert azzal kezdem hogy kimaszkolom..igy az vedi...)
bazs1
Akkor szopacs!

hát az üveget cseszheted😞
mert a ragasztó megmarja az üveget, és attól kezdve, már ott nem lesz áttetszõ...
márha olyan mûanyag üvegre gondoltál, mint pl szélvédõ, ha meg tényleges üvegrõl beszélsz, akkor lazán le lehet szedni higitóval😄

Seaweed
okok...meg nem ertemutol magam..most meg mindig a csomag szimes reszevel foglalkozok..ha odaerek a makettehekhez akkor csinalok fotot igerem!
DJ Skyline
ezt is érdemes elolvasni,még ha nem is rak valaki össze autót akkor is érdekes lehet!😄
Pillanatkép Dubai autóskultúrájáról

Jeeprõl jut eszembe... Seaweed <#nezze>

DJ Skyline
Willys Jeepek itthon!😊)

kbx
Én már igen! A Skylinenál, mikor már minden készen volt, az üveg arra várt, hogy beragaszam, akkor vettem észre, hogy egy apró ragasztófolt van a szélvédõ közepén!!<#falbav> Úgy hogy csiszolhattam 1000-el aztán 2000-el, majd 2500-el, aztán ruhávlal átpolíroztam, aztám jött a polírpaszta! A végeredmény csodálatos lett, semmi nem látszik!!!

I don\'t wanna war, I just wanna peace! Yeee come on!

Seaweed
<#nemtudom><#confused>
DJ Skyline
nem minden eseteben,tul.képp szabadon választott,de ahoz,hogy másmilyenre fesd kell lenni megfelelõ infónak (képek elsõsorban),meg matricának!😊
de ez kategóriánként változik,pl egy autót úgy festesz le ahogy akarsz,egy repülõ már más tészta

bazs1
Fogom igen festeni! a belsejét nem akarom! Lehet hogy az üveget lefestem valamien szürkés színre(NEM BIZTOS)! Ti mindig ugyanúgy festitek le a gépet mint ahogy a papiron van?

DJ Skyline
eddig nem rossz,de fogod festeni is(?),mert ha már felragasztottad a kabintetõt,akkor a belsejét már nem tudod festeni!

DJ Skyline
a makett átlátszó darabjai mindíg is neccesek voltak...2 féle megoldás van:
1. nagyon kell vigyázni,hogy ne legyen ragasztós,a felragasztása elõtt jobb megnézni ragasztó nélkül,hogy mit kell ragasztózni,és azt is nagyon finoman kell beragasztózni
2. lekell csiszolni a ragasztót 2000-es polírpapírral,majd felkell polírozni,és elvileg olyan lesz mint amilyen volt,de ilyet még nem csináltam,szal csak ennyit tudok róla!😊

bazs1
Nem folyt szét csak ami a kezemen volt az ráragatt a gépre! Sz@r ügy!

bazs1
REpcsi(1):
Képminõség elég gyenge! bocsesz!

nemtom, hasonló problémám nemigen volt eddig, majd talán az okosabbak megválaszolják 😊 De a legkönnyeb megoldás, hogy legközelebb vigyázz rá hogy ne follyon szét a ragasztó 😄

bazs1
És mondjuk az üvegrõl?

Nedves csiszoló papírral, vagy ha kényes helyen van, megpróbálhatod szikével felpattintani.

bazs1
Ti mivel szeditek le az esetleges ragasztó maradványokat a makettekrõl?

Egy anyag amivel a matrica könnyebben felfekszik a felületre 😊 Ajánlott a használata.
FAQ-ban van is róla szó asszem, a Matricázás fejezetben.

õõ az meg mi?😄

Matrica lágyító sem egy utolsó dolog 😉 (Feltéve ha nem használtál)

hm... jó 5let😊

DJ Skyline
nem rossz! én a matricát egy fülpucolóval szoktam rásimítani a felületre,így kijön alóla a felesleges víz,meg a buborékok is orvosolhatók vele

kész a shelby😊
Sajna a hátán megszakadt a matrica, mert nem simul rá rendesen v.mi miatt, de amúgy sztem egész jó lett... bocsi a sok képért...

bazs1
BAki itt! valami nem jó az árakkal!

Üdv,ugye hogy az Aoshima +gyanta a nyerõ?
bazs1
NA kész van mindkét repcsi, most kisebb igazításokat csinálok és aztán lefestem!

bazs1
Én is!

DJ RUSH99
neem😄

E30 4ever

MikX
Jahh, ez a 190Evo Merci? Azt hittem egy Mitsu 😄

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

DJ RUSH99
ez az😊

E30 4ever

DJ RUSH99
igen,fujimi fekete evo II-es... 1999-en néztem már... nincs is nekik olyan:/

E30 4ever

MikX
Nem jön be a kép, de ez egy Fujimi nem?
www.1999.co.jp/eng/plamo

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

DJ RUSH99
nem tudtok nekem mutatni olyan képet amin mutatják a doboz tartalmát errõl az evo-ról?:d

kép

E30 4ever

Magnumrolcsi
Húúú.. <#buck><#eljen>

Az a 25$ nem sok.

bazs1
Ok akkor nem teszek bele!

Egyáltalán nembaj 😊

DJ RUSH99
tudom h nem makett,ezért sry,csak gondoltam ilyn kérdéssel hozzátok fordulnék,hátha😄

szal: nem tudjátok hol tudnék szerezni bburago v bármilyen más modellben citroen xantia-t? elõre is thx😊)

E30 4ever

bazs1
Elkezdtem össze rakni a másodikat is! Nem tudom hogy baj e ha nem rakok bele pilótát? Szerintetek?

MikX
Ohh...
Akkor a mielõbbi viszont látásra!
Aztán ne tartson soká 😄

geronimo77
Üdv mindenkinek!

El kell hogy búcsúzzak egy darabig. Elköltözök és az új lakásban még nincs net. a munkahelyemen meg tiltólistán van az SG.

Szóval, "I'll be back!!"

Geronimo\'s garage - www.gportal.hu/portal/geronimo

MikX
Hehe, add nekem a pisztolyt...
Bár nekem van, de egy régi Badger 350-es Single, nem egy nagy szám, de amíg nem veszem egy másikat, jó lesz

bazs1
MAjd holnap, mer csak webkamim van azt már rosszak a fény viszonyok!😄

DJ Skyline
honnan lehetne vajon rendelni egy 1/24-es Interceptort!<#fejvakaras>
nézegetem azt a japó oldalt,de nem tudom!<#nemtudom>
az az igazság,hogy soha nem rendeltem még külföldrõl!😄

DJ Skyline
nekem meg kompresszorom nincs,de pisztolyom van😄

DJ Skyline
kéne az 1/24-es Aoshima kit,meg a Mad Max Conversion Kit ami $25! :\

MikX
Hi All!
Meglett a kompresszorom, még nincs lefestve, meg nem végleges, de mûxik legalább 😄
Ki is próbáltam, yo lett...
Már csak egy jobb pisztolyt kell vennem...