Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez is segíthet a konkrét makett kiválasztásában.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
Megnéztem pár képet 1:350-es Bismarck-okról, hát, nem semmi... Ezek hatalmas felületek, amihez sok ragasztóra (esetleg tömítõanyagra is) lesz szükséged, illetve festékbõl is sokat igényelhet egy ilyen makett.
Nem tartom kizártnak, hogy elsõ próbálkozásra esetleg nem sikerülne úgy, mint ahogy szeretnéd, építés közben is könnyen elfogyhat a lendület. Szóval elõször célszerû valami kisebbet, olcsóbbat megvenni, ami kevesebb alkatrészbõl áll. Ha élvezted az építést és megvan hozzá a kitartás, akkor nyugodtabban belefoghatsz a következõbe. 😊
U.i.: Trumpeter 1:350-es Bismarck-ot én nem találtam, viszont van Tamiya, Academy (mintha ezek ugyanazok lennének, csak átdobozolva), és Revell. Utóbbi a legszebb, de kb. kétszer annyiba is kerül, mint a többi; a Revell (külföldi rendelésre gondolok) szállítással együtt úgy 30.000Ft-ra jön ki, a többi kb. 15e Ft. Az itthoni áraikat nem ismerem, de valószínûleg magasabbak. Hogy neked megér-e ennyit egy makett, azt már te döntöd el. 😊
Remélem, tudtam segíteni!
ez egyébként mennyire õrült vállalkozás? mintha azt képzelném, hogy holnap a Real Madrid focistája lehetek? vagy van legalább egy hangyányi realitás alapja?
Esetleg a makettinfon a hajós topikokat.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."
Az alaphelyzet, hogy szeretnék itthonra egy, vagy talán kettõ nagyobb hajó makettet. Egy Bismarck esetleg mellé egy Tirpitz lenne az álom. Kicsit körülnéztem, 1:350-es méretben lenne ideális.
Az elsõdleges cél, hogy dísz legyen belõle, de nem szeretnék készen venni valamit, ha saját kezûleg rakom össze, az növeli az értékét számomra.
Viszont még sohasem volt dolgom makettel, nem tudom milyen nehézségekkel kell szembenéznem majd, fogalmam sincs mennyi idõt kell rászánni, melyik gyártótól érdemes venni, de hogy egyáltalán hol van olyan bolt Budapesten, ahol tudnak segíteni és értenek is hozzá. (ma voltam a sas utcában, de nem találtam a military boltot, talán már bezárt!?)
Azt hiszem ez két elég durva modell, esetleg elõtte valami kisebbet érdemes gyakorlásként készíteni?
(A legtöbb makett oldal repülõkre szakosodott, olvastam párat, szóval kíváncsi lennék egy-egy személyes véleményre tõletek is!)
Nagyjából látjátok, mi a helyzet, a kérdéseimen kívül, ha bármi hasznosat még tudtok mondani, hálás vagyok! 😊
Köszi!!!
Bájgúnár-
Esetleg ha találsz egy gyûjtõt akkor korrekt áron eladhatod de ahhoz idõ kell.Nézz körül külföldi fórumokon ott nagyobb az esélyed találni valakit.
Ennek is lockolt már a bootloadere?
De szerintem túláraztad.
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
Van egy pár StarWars makettem. Totál egyben van mind. Csak ki lett bontva a doboz, de egyik sincs se szétszedve (egyik lett elkezdve, de csak 1-2 nagyobb rész lett kipattintva), se összerakva, de még csak kitördelve sincs a keretbõl.
Ezeket hol tudnám eladni korrekt áron? Vagy esetleg itt nem érdekli valamelyikõtöket?
Nem mai darabok (~15 éves dobozok)!!!
Ilyenek:
AMT STAR WARS MODEL KIT IMPERIAL TIE FIGHTERS
1995 Amt/Ertl Fiber optic Star Wars Star Destroyer model kit
1996 AMT ERTL ENCOUNTER WITH YODA ON DAGOBAH ACTION SCENE MODEL KIT
Star Wars ROTJ - SPEEDER BIKE MODEL KIT
Vagy van esetleg valahol ilyen SW fun oldal, esetleg bolt ahol ezt lehetne értékesíteni?
Köszönöm segítségeteket!
Am. egyben az egész (4 doboz) eladó 45.000 -ért! (szerintem ez korrekt ár, ha átlagban számolom az ebay-es árakkal, sõt!!!)
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
Kivittem a fényre a kicsikét és körbe fotóztam.

makett.tk
Csak még átgondolom hogy mit akarok. Képeket hol találtál?
Forrasztást én is erõsen tanulom, bár van már tapasztalatom, de az kúrta kevés.
Zrínyihez van amúgy egy szakajtó kép!
Nem adsz belõle matricát? Az enyémhez nincs és kellene, de 5 db-ért nem akarok venni a HAD-tól egy ívet 3500 + postáért.
Nincs ott nálatok valaki, aki önt gyantát?
Ahogy látom forrasztod a fémet. Nagyon jól néz ki. Én nem tudok forrasztani, hülye vagyok hozzá. Majd azt is gyakorolni kell valahogy.
Volt szerencsém egy Bronco 40/43M zrínyit szerezni.
Nem annyira rossz a kitthez kapott lánctalp, de nem teljesen pontos és ahhoz mérten hogy mûködõnek van kikiáltva nem nagyon lehet úgy összepattintani hogy ne ugorjon szét legalább 3-4 helyen, úgyhogy nem sokat ér.Persze tudom hogy marha drága a friulmodel, de ha megéri akkor megéri.Ha nem boldogulok a kittben lévõvel akkor lehet veszek egyet.

Ha szép a gyári. nem éri meg.
Én azért vettem, mert 1.: olcsóbb volt, 2.: az eredeti használhatatlan.
Viszont könnyû vele dolgozni, és tényleg mutatós, meg minden, de ez is sorjás és törékeny is.
Összegezve: a szépségnek ára van!

- nedves foltok a kötényzeten felfröccsenve is, fõleg hátul
- a hó lehetne piszkosabb, sarasabb (friss hóhoz képest szerintem kicsit sok lenne így a "nedvesség" rajta)
- sáros foltok, lábnyomok a tornyon, üa. tartályokon
- több hó, vékonyabb rétegekben (de gondolom ez tervben van 😊 )
Ahogy utána néztem nem csak a toronynál a dobozok, de minden tároló teteje aluból van. Ezt is javítom.
Kösz az észrevételeket.
A piros festék kicsit kikenõdött a szélekre azt is javítsd ki!
McFrost Zrínyije meg no comment,alig várom hogy kész legyen.
Jómagam egy Kv-1-et "mókolok" ,régen összeraktam már,le is volt fújva egy alap zöld színre,úgyhogy pár nap és kész 😊
Az lenne a kérdésem, hogy német repülõgép makettekhez honnan lehetne beszerezni "áztatós" horogkereszt matricát a függõleges vezérsíkra? Van pár német repülõgép makettem, és azért csak kellene rájuk ilyesmi, hogy teljes legyen a kép.
Pár kép a hasáról:
Illetve belekezdtem a Meng Toyotába is, majd lesz arról is kép. Elég jó kit, csak vannak benne bosszantó hibák...
Hmm, irigyellek érte... 😊
(off)
Sanyi! Most már tényleg visszavinném a cuccaidat, mondjuk holnap, ha ráérsz. Ha megfelel, kérlek írj, hogy hánytól vagy otthon!
Amúgy nekem valamiért nem jön be a mig product. Vagy nem tudom használni 😊 ami valószínûbb.
Canon 7D 50mm fix-el. (még ismerkedek vele)
Viszont valami elsõ ránézésre is feltûnt: a futómûvel valami nem stimmel! Nagyon magasan van az egész tank, vagy talán a hátulja lett épp jó. Fõleg így, hogy törmeléken hajt át, középen még a normál állapotnál is fentebb kellene hogy legyenek a görgõk. Nem tudnád valahogy javítani? Egyébként tényleg szép munka! (a sár nekem így is bejön, igazi rászáradt sár hatást kelt a maketten)
Jut eszembe, milyen géppel fotózol?