69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Jeffjohnson
    Nekem tetszik talán az oldalszámok lehetnének kicsit láthatóbbak.
  • modellmaker
    Hey yo!

Játszottam egy kicsit a színekkel. A NATO által használt barna, zöld, fekete és homok színeket vettem alapul. Banner még nincs, plusz kellene egy kis tesztelés is ha megnézitek, írjatok bele vmit, hogy lássam, milyen ha új üzenet érezik, illetve spammelni kellene még ahhoz is, hogy lássam az oldalszámokat...

Itt meg tudjátok nézni.
  • zsgaby
    A türkizkéknél lehetne kicsit diszkrétebb szín, persze attól függ hányan nézik tablet/okostelefonról. Ezt érdemes mérlegelni. Részemről asztaligép vagy laptop. Lényeg hogy a banner ne legyen hangsúlyosabb a belinkelt képeknél. Aztán ha nem így lesz én akkor sem sértődöm meg :))
  • modellmaker
    greg a fórumon ~aktív, e hónap 25-én volt utoljára itt, az más kérdés, hogy ide nem posztol. Jó, mondjuk most nyár van, szabadság, nyaralás, de ezek helyett makettezhetne is. Viccet félretéve te még mindig aktívabb vagy. Az meg a helyrerakáshoz pont jó lenne.
  • Jeffjohnson
    Nagyjából 5-6 aktív ember van itt Greg nincs köztük és a banner már sok-sok éve változatlan. Lehetne egy csomó hasznos linket belerakni.

Szóval, Sanyi for president :D
  • m1garand
    Ha greg nem csinálja, akkor megpróbálom, de én nem akarom lemondatni.
  • Marci7
    +1 Sanyi :)
  • Jeffjohnson
    Én biztosan nem hurrogtalak le :).

Ha Sanyi vállalja, akkor én is rá szavazok.
  • McFrost
    Kell a változás.
    Sanyi legyen a gazda.
  • modellmaker
    A felületet szívesen megcsinálom, de minden másról döntsetek ti. Mikor ~fél éve javasoltam, hogy kéne egy új, aktívabb HG, akkor le lettem hurrogva. :D
  • Jeffjohnson
    Egy olyan HG sem ártana, aki foglalkozik a topiccal.
  • m1garand
    Legalább színt cseréljünk, és a banner linkek se működnek már.
  • Glpetyus
    szerintem ez most így elég gáz
  • Jeffjohnson
    Nagyon ráférne már egy frissítés.
  • modellmaker
    Kérdés: az új fórumhoz csináljunk/csináljak új kinézetet, vagy maradhat ez, ami kiégeti a retinánkat?
  • m1garand
    Ezeket te jobban megtudod csinálni, rézvezeték és forrasztás.
  • Marci7
    Köszönöm!
    Az miért baj, hogy szabályosak a kapaszkodók? Tudom, szovjet technika, de akkor is... :)
    Nem, azokat a rácsokat nem adják maratásból.
    Legközelebb nem hagyok ilyet javítatlanul, de nem szerettem volna feljavításokra költeni, mert csak gyakorlásnak szántam ezt a makettet. Házilag meg nem biztos, hogy szépen sikerült volna kivitelezni.
  • Glpetyus
    Szép,precíz építés idáig,a kapaszkodókért tényleg kár,mert vékonyak és szabályosak -most még kijavíthatod,később talán bánnád,hogy nem tetted meg-.
    Másik meg a motor rácsai,ha jól látom a készlet tartalmazza a réz változatot.
    Na ha már van,azt érdemesebb lett volna feltenni.Ez is szép lehet ügyes festéssel,de a réz azért szebb végeredményt ad.
    További jó munkát.
  • Marci7
    Arra gondolsz, hogy túl vékonyak lettek, ugye? Sajnos így van, ráadásul nem is mind ugyanolyan vastag, de már nincs erőm újrakezdeni... :)
    Azért fúrtam ekkora lyukakat, mert a műanyag alkatrészek ilyen vastagok voltak. Egy kis felhígított tömítőt még mindenképp futtatok köréjük, szerintem nem lesz ez vészes.

Csak most, csak Neked! :D Itt kedvedre nagyíthatod:album

Örülök, ha tetszett, és köszi a tanácsot!
  • m1garand
    Marci azok a kapaszkodók méretarányosak? Jó tanács ha már ilyen marha nagyra fúrtad a lyukakat akkor előbb tüntesd el. Tapasz, öntőcsap beragasztás stb. ne legyen nyoma se és a felületre ragaszd a kapaszkodót. Vagy a lyuknak megfelelő réz, öntőcsap kapaszkodót gyárts. Most látom a másik oldal nagyon jól sikerült. Miért van az, hogy a képeidet csak szökőévben egyszer lehet kinagyítani??????????????????????????
    Amúgy nagyon szép, precíz az építés AZAZ AMIT EZEKBŐL A 10X10cm képekből látni lehet. :)
  • Marci7
    Némi haladás SU-152 téren:

Várom a javaslatokat, kritikákat! :)
  • Marci7
    Szerintem jó így a cím. :)
    Ha minden jól megy, megyek a Bolyaira - hátha Feri is velem tart... :D
  • McFrost
    Most épp túl vannak a semmittevésen :D

Amúgy a szervíz szó olyan modernek tűnik, a javítás volt még a másik opció.

Köszi Marci, Bolyain? Reményeim szerint ott leszünk. Ferit hozd el, mert eltűnt mint az arany óra :D
  • Marci7
    Karbantartás után... ;)

Nagyon szép munka, gratulálok hozzá! Remélem, élőben is meg tudom majd nézni.
  • m1garand
    Karbantartás = senki nem dolgozik. :)
  • McFrost
    Karbantartás után
    1944 tavasza
    Zrínyi II.
    MKH. 1. Rohamtüzér osztályának 1. ütegének 1. kocsija Galíciában

• Mrichard
    Pasztellkrétám van elég sötétes h ha lereszelem vagy csiszolópapíron porrá alakítom és akkor vízzel kéne felvinni? Olyat hallottam ,hogy ragasztóval meg pasztellkréta és még valamivel szokták a sarat csinálni, de nem tudom pontosan ezeket még kezdő vagyok.
    Lakom fehér színű van azzal meglehetne csinálni? Ha lehet akkor h kell felvinni a felületre ecsettel rádörzsölöm?
    Van még egy kérdésem a koszolást, halványítást művész olajjal lehet csak megcsinálni?
  • McFrost
    Pasztellkréta por mind kettőhöz jó. Finomra kell csiszolni a megfelelő színt és vízzel vagy lakkal felvinni. Sarazáshoz én kerti földet használok.
  • Mrichard
    Sarazni akarom koszolni meg rozsda foltokat egy pár helyen , jah és ecsettel festetem le az egész felületet sajna nincs még modern festő szerkezetem.
  • Mrichard
    Tavasszal vettem egy makett kiállításon egy Trumpeter IS 3M-et 1/35.
    Zöldre lefestettem Tamiay Color XF-5-ös színnel.
    Költeni nem nagyon akarok sokat rá , de így is úgy is kell rákölteni mert nincs felszerelésem
  • McFrost
    Biztosan!
    Tudni kellene:
    - méret arányt
    - stílust
    - jármű fajtáját
    - pénztárcád vastagságát
  • Mrichard
    Sziasztok, valaki tudna nekem tanácsokat adni , hogy a modellemet szépen élethűre , koszosra , piszkosra , rozsdásra , sárosra , hogy tudnám megcsinálni, és még milyen felszerelések tudnám ezeket a munkálatokat megvalósítani?
  • McFrost
    Jajj, most esett le mit is írtál, hízott a májam rendesen :D
    Köszi!
  • m1garand
    OK
  • McFrost
    Libafos zöld volt, honvédségnél festették, nem biztos, hogy volt 20 egyforma.
  • m1garand
    Pedig azt kell, hogy mondjam így messziről olyan mint 2 tojás. Mondjuk nekem a levelibéka zöld kanna nem jön be. Lehetne olyan méregzöld mint a tank.
  • McFrost
    Minden tiszteletem Kálmáné, imádom a műveit!!! Ez is tök eredeti és utánozhatatlan lett!
    Nem is főztünk egy alapanyagból. A kannákat az úton előbb ellőtte :D
    Amúgy nem ismerek 10-nél több épített Zrínyit, talán még annyit sem :(
    Versenyezni pláne nem szeretnék vele.
  • Glpetyus
    jön közületek valaki a gödöllői makettshow-ra ? (november környékén szokott lenni)
  • m1garand
    Nagy lesz a konkurencia:
  • Glpetyus
    ez dobogós lesz a kategóriájában :)