Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

én is, nem az?<#fejvakaras><#idiota>

PrasCo
http://www.ipmsdeutschland.de/Flugzeuge/Gaeste/Catalina_Wolf/Catalina_rear_gunner_03.jpg
Már azt hittem, WC-papír... <#zavart1>
ááááá<#wow3> én is akarok így makettezni...
kifestve nincs róla kép?

DJ Skyline
õõõõõ...inkább nem fûznék hozzá semmit!<#wow2> a 4milis budipapír elég meredek,de a füles se semmi mellette! <#help>

<#eljen>
Már várom, hogy elkészüljön, csak ne kapkodd el.

DJ Skyline
szóval akkor íme...ma nem haladtam túl sokat,inkább széjjel bontottam a hátsó részét,mert tényleg szarul nézett ki...lecsiszolgattam a sorjákat (kivéve azokról amik fent maradtak hátul),és feltettem a harmadik fedélzeti részt,meg csiszolgattam a már feltett fedélzeten a ragasztó maradékokat,stb...ja meg feltettem az elejére egy nagyobb maratást...íme a képek

Seaweed
Jaja! Ha sajatunkrol teszunk be kepet mindig fuzunk hozza olyan dolgokat amik az epites alatt gyulemlettek fel.
Seaweed
Olvasd a rendszeresen a topicot es akkor kepben leszel hogy ki mit epit, mit vett es mi varja hogy elkeszuljon...mindig elujsagoljuk/megbeszeljuk egymassal a dolgokat epp ez a jo benne 😉)
DJ Skyline
nem ez nem az enyém,pl mindjárt belinkelem a tengeralattjárómat,amit haladtam ma,csak lekell kicsinyíteni a képeket!😄 de álltalában odaírjuk ha a miénk,pl "ez volt a mai haladás",vagy "így sikerült", stb...szal ha a mi maketteinkrõl kerülnek fel képek,azt lehet tudni,az X-1-t csak érdekesség képp tettem be!😊)

89
tied? Az a baj, hogy nem tudom mikor raktok be saját képet, s mikor belinkeltet. Én még csak most kezdem el befejezni (elsõ makettem) a Me bf 109-g-met, de elég ratyin néz ki. Kiváncsi lennék a ti mûveitekre is, vagy legalább az elsõ próbálkozásokra 😄

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

Jagi
szép cssk a panelvonalak... de inkább nem kötexek 😊

DJ Skyline
1/32 Revell Bell X-1

stb

Jagi
lehet bene vmi 😊
az elsõ néhány makettem inkább egy megszáradt festékkupacra hasonlított 😊

DJ Skyline
gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás...senki nem szórópisztollyal, 3/0-s ecsettel a kezében születik! 😊

Amúgy itt vannak festéssel kapcsolatos pdf-ek.

Hát erre elég hosszú választ lehetne írni, konkrétabb kérdésed nincs?

vakondo
hello mindenkinek el tudnátok mondani hogy ti hogy festitek ki igy
a makkettet mert nekem a festés nagyon nem megy <#szomoru1>

Jagi
azért mondtam, hogy óvatosan, és minimál csiszolással meg lehet úszni 😊

vagy marófejjel 😊
tû nem jó, összecseszi a mûanyagot, aztán lehet csiszolni

Jagi
vagy felmelegített gombostûhegyével a geller effektet (csak azzal rohadt óvatosan kell<#idiota>)

Jagi
0,2-0,3 mm-es furóval csináltam anno a Churchillemre 😊

DJ Skyline
lesz-lesz!^.^

ja, messzirõl <#vigyor5>

jah, gyári selejtek 😄
esetleg golyónyomokat is csinálhatsz rá, úgy már látszana a meghibásodás oka is 😊

DJ Skyline
biztos voltak kivételek!😊

kbx
Attól még jól néz ki!!

I don\'t wanna war, I just wanna peace! Yeee come on!

kbx
Nem rossz, de a Jeepek elnyûhetettlenek voltak, nem voltjellemzõ rá a meghibásodás!
A Tigrisekre inkább...

nálam is kb 😊
valahogy egyik makettemmel sem vagyok megelégedve

DJ Skyline
nálam inkább azt lehetne számolni,hogy hány szép makettem van,nem azt hogy hány rossz,mert a rosszból van több !😄
na jó ami szar volt azt kidobtam...tehát ami széttört,festetlen,csozé,lemált matricájú,stb,az repült a szemétledobóba...kell a hely,szal amit úgy gondoltam az repült! 😊

DJ Skyline
van egy szar italeri kamionom,az lesz majd a teszt alany

Igen, nem is állítottam az ellenkezõjét. 😊

Seaweed
Szerintem mindenki ront el makettet a "palyafutasa" soran...
😄
Kétbalkezes<#gonosz1>
[Beszél õ, mikor egy shermant full-ra hazavágott <#zavart1>, de ammá' régen vót']

Seaweed
Ugyis elkurod elsore <#gonosz1><#hehe> De nem is baj..mashogy ugyse tanulod meg...csak mondjuk ne egy x tizezerforintos maketten kezd a fujast 😊
DJ Skyline
tegnap sikeresen letörtem a tengó jobb elsõ vízszintes kormánylapátját,ma meg a légvédelmi ágyúról a tárat! :\ hiába nálam a makettezés nem makettezés néhány alkatrész letörése nélkül!😄

Bahh. 😄 Én már szétfújtam volna a pisztollyal mindent 😊
Festéstõl néha én is tartok kicsit, nehogy elrontsam (jellemzõ rám), de határozottan kell hozzákezdeni, aztán np. 😊
Meg gyakorlás gyakorlás gyakorlás...

Seaweed
jolesz<#eljen>
DJ Skyline
sehogy!<#gonosz1> várja a festést,de fosok kipróbálni a szórópisztolyt,félek,hogy elcseszek valamit!😄 na meg még kéne egy sûrített levegõs palack is,amibõl jön a levegõ! az Úbót is lassan kész (bár van még meló),aztán jöhet a festés

Na ez is kircsi ötlet, tigrissel hogy haladsz?

DJ Skyline
áhá,így már értem...az õtlet jó,tetszik!
különben megvan még az a privátod amit írtál a tigrissel kapcs,hogy elhagyatott stb...módosítottam az ötleten,nem a tigris lesz elhagyva,hanem a willys...motorháztetõ nyitva,ezzel közvetítve azt,hogy motorhiba miatt megkellett állni,de jöttek a germánok,és menekülõre kellett fogni a dolgot,stb

#40184 😊

egy tiszt, és egy tizedes menekülésének szomorú vége 😊
A kerekek lerepültek, mikor földet ért ("ugrató"), majd "hason" csúszva közeledett a megállóhoz... Aztán ott "finoman" kiszedték õket a kocsiból, ezt próbáltam is visszaadni, a jócskán felborzolt talajjal, és a lejtett mp-44-el (kocsi mellett).

kbx
Szép!!<#eljen>

kbx
És a nagykerek(az a max 2db) olyan iszonyt árakat kérnek a makettekért, hogy persze hogy ilyen rohadt drágák a boltok!! Ráadásul a nagykerek alig hoznak be maketteket!!

DJ Skyline
és mi a szitu? gondolom kerekek is lesznek rajta,vagy lelopták az éjszaka?😄

köszi 😊
bár ez csak amolyan "gyakorló dioráma" (sár, meg egyéb dolgok...)

DJ Skyline
elég jó lesz,grat!<#eljen><#eljen>

Kb. így fog kinézni. Balelsõ ajtó még fel lesz ragasztva, meg ahol kicsit lekapartam a festéket, ott lesz egy ponyva ragasztási helye.
Az autót még a másik oldalon egybe kell dolgoznom a talajjal, de elfogyott a sulifix :/ Így majd holnap.

Sztem nálunk azért nincs semmi a boltokban mert 1. kevés ember engedheti meg magának ezt a hobbit komoly szinten 2. nem értenek hozzá

"...de várhatóan jövõ hét elsõ felében végre megérkeznek a Dragon termékek."

Hát majd kiderül. 😊