Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Sd.Kfz 251-esem, amin egy 50-es PaK fityeg"
Nyami<#finom>

PrasCo
Én is izomból gondolkodtam a jól bevett gyakorlatomhoz, miszerint nyár = új makett, de... <#shakehead> Se az én zsebemben pénz, se a bolt zsebében makett. Városkámban két éve legalább a játékboltnak volt makett-polca, most már az sincs.
Úgyhogy lehet, inkább "csak" lefestem a meglévõ Tigrisem, vagy az Sd.Kfz 251-esem, amin egy 50-es PaK fityeg. De jobb lenne elõbb szétkapni és kivakarni õket a ganéból.
Seaweed
jovanna kijavitottam mar <#gonosz1>
Glpetyus
<#rolleyes>

Seaweed
Nem tudom mirol beszelsz <#mf2><#hehe>
Glpetyus
pintos ? 😊

PrasCo
Attya'sten... Na, szégyellem össze a pofám. 😄 Rám is annyira Ju-s benyomást tett, de nem mertem szólni, mert inkább hallgatok, mint hülyeséget mondok - és épp az orrkúp miatt, na meg ha legalább egy balkánkereszt rajta fityegne, bátrabban tippeltem volna, de így? 😄
Viszont a festésénél tényleg rendesen be lehettek bombázva a fiúk... ^^
Glpetyus

Mér',én a Victory oldalán lévõ 3 sárga csíkot ecsettel festem,mer' ott egyszerüen nem lehet maszkolni. <#wilting>
Egyébként ezt vagy 4 hónapig fogom csinálni,ha így haladok. <#zavart2>

Seaweed
Pontos tipus: Junkers Ju-88 S-3
89
Ja és a nyomtatóba is beszáradt a színes, azt ezt a képet találtam otthon, a fényképezõ is elég szar, (élõben ezerszer szebb<#vigyor>)
Nembaj készítek egy jó kis hátteret, meg berakok alá vmi földet, hozom a jó kis "szoní" fényképezõt, azt olyan képeket csinálok mint állat <#smile>

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

Seaweed
Nah nemar hogy nem ismersz meg egy Ju-88-ast?!! (Ejszakai felderito lehet (orkupjabol itelve) ezert alig van rajta felsegjelzes...ugyse latja senki a sotetben <#nevetes1>)
Glpetyus
XD !!

Glpetyus
<#vigyor>

PrasCo
Én is tesco gazdsaságosan makettezem, de azért egy bizonyos szinten ecsettel is meg lehet élni, de tényleg kelleni fog hozzá a higító. 😊
Seaweed
Azert a FAQ-ban az ecsettel festest is rendesen kitargyaljak a cikkek. Ajanlom figyelmedbe! (Sajna fotozo FAQ-unk nincs...de talan nem is baj <#gonosz1><#hehe><#papakacsint>)
Glpetyus
Én az elsõ 5-t nem festettem le,legalább 😊
Jesszus,de rég volt,15 éve <#wilting>

PrasCo
Tényleg nem rossz (annak, aki tud makettezni, nem úgy, mint én 😄), de milyen gép ez? Se felségjelzés, se semmi...? 😊
Seaweed
A fritzek jol feladtak a lecket az utokornak..szerintem joelore rohogtek is amarkuba mikor ezt a gepet festettek <#nevetes1>

Foltos-kukacos...ehhe <#gonosz1>
89
köszi mindenkinek<#smile>
Volt egy pár gond vele, pölö: nem illett össze rendesen a test két fele. A jobb kereket bárhogy próbáltam megállítani a helyén, sehogysem sikerült. Festékem van kb 7 fajtám <#vigyor5> Ezekbõl kellett kevergetnem. Nincs nekem pénzem ilyen szórópisztolyra meg a kellékeire, örülök, hogy a modellt meg tudtam venni 😄
Mindegy jó kis idõtöltés volt, gondolkodok mi lesz a következõ, de inkább elõbb ezeket a fontosabb kellékeket kéne beszereznem <#smile>

Seaweed
Jokis dio tema

DJ Skyline
hátizé😄 ..lesz ez még jobb is,de az én elsõ makettem sem volt egy kiállítási darab!😄 sõt én nem is festettem még az elsõ maketteimet...amúgy elsõnek tényleg nem rossz!

Glpetyus
<#zavart1>
Hát...,elsõnek nem annyira rossz 😊

89
a 400 kbyte még nem sok <#vigyor3>

89
"VEZÉRÜNK A BÁTORSÁG, KÍSÉRÕNK A SZERENCSE"

íme, kész volnék életem elsõ makettjével, egy kicsit (nagyon) elkapkodtam (3 nap) Festést simán ecsettel+festékkel(+fogpálcikával) csináltam. Még higítom sem volt, pedig néha jól jött volna. Szóval ez egy eléggé "alacsony-költségvetésû" mû lett <#vigyor0>

Íme a kezdet:
Kép (481.8 K😎

és itt a kész mû....hátulról:
Kép (432.1 K😎

....felülrõl:
Kép (353.0 K😎

német Messerschmitt helyett megcsináltam Magyar Pumának (már amennyire ez annak nevezhetõ <#vigyor0> )
Kép (440.6 K😎

itt a Puma jelvény, amit én készítettem az eredeti matrica átfestésével<#hawaii>
Kép (428.8 K😎

a Puma szembõl támad....a földön<#idiota>
Kép (441.6 K😎

Köszönöm Modellmaker-nek és Dj Skyline-nak a képfeltöltõ oldal címét

DJ Skyline
nincs,de ha lehet akkor max 150kb legyen egy kép,ne fél mega,mert nincs mindenkinek 2 megabites nete!😊 szal ha tudod,akkor PS-ben méretezd át 1024*768-ra,de inkább 800*600-ra,majd mentsd el 150kb-os tartományon belül...800*600-on is ugyanolyan jól látszik az,ami 1024*768-on!😊

modellmaker
nincs. ill. amit a sávszéled elbír 😄

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

89
tudom, ezt már modellmaker is ajánlotta. Itt nincsenek feltételek?

modellmaker
már elmondtam neki #40332-ben hogy oda töltse 😄

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

DJ Skyline
iaro.srv.hu 😊)

89
AKAKIBA!!!! honnan kellett volna tudnom, hogy nem lehet a képfelt*ltés.hu- ról feltöltenem???<#kuss><#falbav> most kezdhetem elölrõl 😄

Glpetyus
szívesen,máskor is 😛

SgtChris
Gondoltam ám, kis hamis, hogy nem kötözködni akarsz :-))) Na mindegy, azért ha van egyéb ötleted, ne tartsd magadba... Hali! Peace! :-)

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

modellmaker
nem fikázni akartam. csak még nem csináltam, nem tom hogy kell és mivel láttam a szöveget gondoltam le van írva. 😄 nyugi én sem németül élek.. 😄

Glpetyus
Ugyanilyen vizen kisérleteztem otthon nemrég 😊

Véss "árkokat" az alapra,és azon meg tud tapadni.

SgtChris
Köszi, így már jobb a lelkemnek. Képzeld elolvastam, lefordították, mert a lakosság azon elhanyagolhatóan kis százalékába tartozok, aki nem bírja német nyelvet anyanyelvi szinten... Szégyellem is magam és minden reggel hamut szórok a fejemre miatta...

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

modellmaker
1. valszeg nem elsõre sikerült neki ilyenre megcsinálni.
2. valszeg le van írva pontosan hogy mit hogyan csinál. ha elolvasod - és meg is érted - valszeg közelebb leszel a megoldáshoz.

SgtChris
Basszus, inkább ezt a képes dolgot hagyom, de a lényeg a linkben úgyis megvan...

SgtChris
Na itt a kép:

SgtChris
Hali mindenkinek! Remélem sikerül betennem a képet, amit kigondoltam. Na szóval van egy félkész Bismarck csatahajóm 1:350-es méretben és valami hasonlóképp szeretném elkészíteni.
Csinált már valaki hasonlót? Az eljárásról az alábbi linket találtam: Modellmarine.de
De próbáltam és gondjaim vannak, mindig feljön a szilikon, mikor eligazítanám a felületen... Lehet, hogy pofon egyszerû a megoldás, csak béna vagyok?? Jó, erre nem feltétlenül várok válaszokat, de segítséget azt igen.... :-)

modellmaker
meg azért milyen rajzokat csinált már hozzá. sztem azt se magától szülte ki. meg ha megvannak az eszközök amikkel le tudja gyártani azokat a dolgokat az ember amik szükségeesek akkor picit könnyebb. gondolok itt a mûgyantára, esztergára, esetleg cnc marás, stb..

Glpetyus
vááá

na, ez tetszik, nagyon.
(meg alatta a macsek is!)

Seaweed

Seaweed

Seaweed

Seaweed
jolesz! (hat igen mindig azon morfondirozok hogy ha az ember tudja mibol legyartani akkor azert nem olyan nehez mintha nem es meg csak fogalma sincs hogy mibol lehet....mert pl a boltok nem tartanak rezlemezt vagy epp alucsovet...csoda ha van sztirol 1-2 fajta...)
modellmaker
ezt látnotok kell.

Ligier JS-11/J.Laffite Argentine GP 1979 1:20 Tamiya
itt

modellmaker
töltsd fel ide

89
hogy tudnám csökkenteni a kép méretét (kbyte)? mert így 500-as képeim vannak és csak 20 kbyte-ost lehet felrakni...

Glpetyus
oppá,sry