69150
-
-
jó képek 
-
alakul a delta már
sajna a kasznihoz még nem kezdtem hozzá
ezt a sok védőelemt az elvázra sajnáltam rá tenni ,eltakarja ezt az érdeskes és szép futóművet:
-
-
-
Upfff vazze :) szép kör^^
karón varnyu látásból meg én is otthon vagyok :) -
-
Seaweed figyelmébe! :-D Épül az Trumpi SA-6. Eddig jutottam...
-
Sonkapapa #47060 Ezeket csak úgy összeszedted netről vagy te csináltad őket?
Egyébként 1/48-asak?Mert szerintem 1/72-öhőz picit nagyok de csak azért kérdezem mert lehet csalóka a kép :) -
-
Carlen #47058 Aha. Köszi a segítséget, megpróbálkozom vele. -
Azok a matricák vizzel oldodnak. Körbe végod be rakod egy pohár vizbe vársz egy kicsit és lehuzod a lapról.
Figyelj viszont arra hogy könnyen szakad. Ha ives felület van vagy nhéz helyek akkor kell lágyitó hozá ezt makett boltba tudsz venni. A másik pedig az hogyha felraktad és sok van belöle vagy ilyesmi és nem vitrinbe tartod a jármüvet lakozd le. Mertha ezt nem teszed amikor törölgetsz vagy ilyesmi könnyen lejön. -
ja jó bocsi tárgytalan elkerülte a figyelmemet pár hsz:)sry -
Carlen #47055 Sziasztok, valaki meg tudja mondani, hogy egy makette hogy kell a matrciákat felragasztani? Megvan mind 1 lapon, meg adtak egy zsírpapirt... Előre is köszi a segítséget. -
milyen bordó ez? -
Hasonló esetem volt, amin csak ámultam. Haver szól h nemjó a gépe. Kapott kölcsön vinyót, 1 hétig volt a gépében, jött a tulaj érte. Igen ám, de a winfos bootolás közben leakadt miután ki lett véve a vinyó. Visszaraktam ment, kivettem megint nem. Mondom ilyen nincs! Áthoztam már a saját 40G-s vinyómat, nézzük azzal. Indul, jó és nélküle? Indul
ezt neked M$
és hogy ne menjen el az oldal nagyon más irányba:
1:6 os Panther, van egy hangja... -

azért a chevy már a tűrhető kategória szélét súrolta. :D
"Azt a Lippisch-t meg minden DMK-snak kötelező ismerni!" Jó hát erről akkor majd mesélsz. :D -
OFF okkulaskent!:
Hoztak hozzam egy notebook-ot "javitasra" (kollegae). Azzal a hibaval hogy nem tud a weblapunkba belepni vele! A hiba ket napja jelentkezett eloszor mobil netrol. De masnap bent a ceges halorol be tudott jelentkezni. Ma hiv hogy ma mar sehogy se tud, de kiprobalta masik gepen, es igazolta amit en 3 gepen 4 oprendszerrel ellenoriztem, hogy a weblaphoz a hozzaferese mukodik, es nincs semmi baja! Ergo 4 gepen 5 kulombozo oprendszerrel alatamasztva hogy nem a weblappal van gond!
Nah csurom-csavarom a gepet ilyen bongeszo olyan bongeszo, tuzfal le, virusirto kikapcs, le stb.. de semmi! Tenyleg nem lep be a weblapba!(mas lapokon, mas rendszerekbe belep "termesztesen") Probalom sajat halorol, mobilnetrol semmi! Nah modom akkor letakarit bongeszok, meg java (java kell belepeshez)...de hiaba ugyanott vagyok! Nah ilyenkor jon hogy "kuva winfos"..es elokapom az amugy is keznel levo valamelyik live linux disztrot! Knoppix 5.1.0 (legujjabb)ami epp a kezem ugyeben van....Boot, beallitasok..es megdobbenes!
A helyzet ugyanaz! Pedig ennek aztan nincs koze mar a winfoshoz! Minden CD-rol fut, vinyohoz hozza se nyul....nekimegyek 1x, 2x, 3x...hajnal kettot irok mar mikor elkezdem levezetni fejben hogy mi lehet...mar "szedem szet" majdnem a notebbokot hogy "ILYEN NINCSEN VAZZE! ez nem lehet meg elmeletben sem...pedig megis...", 5let 5let hatan..hogy netan ha aramtalanitom full a notit...de ujraproba es semmi...nah akkor vezessuk ujra le fejben az egeszet! ...mikor is kezdodott a hiba meg miegyebek..oda lyukadok ki hogy bazze egye fene..ez mar csak hardver hiba lehet vagy esetleg bioshiba hisz ujev van nemreg valtott az gep evet...gyors proba, visszallitom a datumat 2006-ra es lam csoda! Mukodik BELEP a rendszerbe...gyorskurvaanyazas' hogy akkor bizony ez bioshibanak tunik igy elsore....nah modom az lesz meg a szep ha vissza allitom 2007-re az evet es ugyanugy jo lesz...es lam csoda...JO!!!....hat ilyet se lattam pedig lassan 10 eve a szakmaban vagyok, es 17 eve van kozom szamitogepekhez....de ez visz minden hibat eddig, pedig "Lattam mar karon varjut" ahogy szoktak volt mondani!.....keszvagyok! (hogy hogyan alakulhatott ez a hibajelenseg ki nem tudom, de erdemes lenne lerepoltolnom a Fujitsu-Siemens-nek....de sok kedvem nincs irogatni levelet...de ha visszater netan a hiba tuti meglepen hogy dugjak fel maguknak a notebookjukat (meg ha nagy valoszinuseggel nem is a FS gyarotta.....supportot o ad hozza))
ON ..es most megyek aludni mert holnap at kell adnom kolleganak a gepet es megyunk kozosen dolgozni Dombovarra....:
-
dara #47050 Igen, ebben a témában van még hova fejlődnöd... :D
Viszont látnod kellene gyétéef SdKfz. 251-esét, amit bő tíz éve vízfestékkel festett le. Beszarnál mennyire jó lett ahhoz képest. Csak a kis geci nem hozta el kiállítani, pedig messze veri mindegyik cuccát, ami ott volt.
Azt a Lippisch-t meg minden DMK-snak kötelező ismerni! -
na megkerestem.
CobraColors Porsche Arena Red Metallic pisztolyból fújva. a lakkot nem említi. ha van rajta. -
nem a enyimé...
igen a másik, amit megszeretnék tanulni iylen szinten csinálni, az a kaszni festése... -
pisztoJJal v sprayel fuJJtad? milyen márkáJJu festék vot? -
franko cucc -
Nagyon szép... -
szintén! de azért a BMW-t is szeressük! -
Ufffh! Többek között Porsche is buzie vagyok (németből csak az tetszik)
[csorog a nyála] -
[center]Fujimi Porsche 964
-
-

-
Akkor most egálba vagyunk te félreértetted az én hsz-emet én a tiédet.
Peace!
utána nézek a könyveknek -
Nen ertettel meg...azt akartam kifejteni hogy nem vagyok en kiakadva, csak valahogy most igy sikerult eloadnom magam.
Visszaterve a festesre! Festve van es jo festekkel, jo szerszammal (ecset) lehet ugy hogy nem lesz "csikos"... sot! Ezek olyan technikak amiket be kell gyakorolni.
Volt ket konyv, ide alltalam belinkelve, radasul NEM is REGEN! ami pont a koszolasrol szolt! (Advanced Techniques - Painting and Weathering Military Vehicles vol.1-2 cimmel)
-
lehet csíkmentesen is ecsettel festeni. plusz le is van lakkozva. az meg csodákra képes. :)
Seaweed nem akarta leharapni a fejed, mint azt #47034-ben meg is említette, csak most nincs jó passzban. -
ez a fekete izé a kerekek előtt? -
Akkor megnyugtatlak én egyáltalán nem azzal a szándékkal irtam ezt.Egyszerüen az hogy mivel én még a technikát sem ismerem ezért gondoltam hogy ezt már nem lehetne csak ugy ráfesteni, mert azért bármilyen jol is van csinálva észre lehetne venni egy kis csikozást az ecsetnél ha meg pisztollyal csinálta akkor elég macera a maszkolás mert néhol elég éles a határvonal.Eddig bármilyen képet láttam azon csak szárazecseteléssel vagy a panelba befolyatott festékkel koptattak ill. koszoltak,de ilyet még nem láttam.
Esetleg hogy ne haljak meg tudatlanul mutatthatnál pát linket ahol elmagyarázzák mit hogyan vagy ha már az is nehezedre esik akkor csak hogy milyen kulcsszoval kéne nekiálnom a keresésnek.
Ja és bocs hogy egy ártatlan kis csodálkozo kérdésbol ekkora bajt okoztam neked.Pedig a kérdésemböl mindenre gondoltam csak azt nem hogy leszedik a fejem mert rá mertem kérdezni. -
Jah es bocs ha ingerultnek latszok, es megsertenek valakikt, eszem agaban sincsen, csak most valahogy ilyen hangulatom van es csak igy tudtam eloadni a mondokamat
-
"Azt azért szeretném megtudni hogy az ilyen koptatást azt hogyan csinálja mert hogy nem festve van azis biztos"
Biztos?!
Nem tudod hogy kell csinalni de kijelented hogy biztos nem igy meg ugy! Festve van nyugodj bele! Sok szakkonyv is folglalkozik a technikaval, linkeltem is ide par elerhetoseget. Illetve a netes szakportaloko is tobb cikk es meg video is foglalkozik ezzel a technikaval!
Felrertes ne essek, jogos ha azt erzed van egy kis duh a szavaimban, igaz en se tudom megcsinalni ,azaz nem csinaltam meg ilyet, de a technikat ismerem szakirodalombol, cikkekbol, konyvekbol, videokbol. De az egy kicsit bosszant hogy kerek perec kijelented hogy igy vwgy ugy tuti nem de azert szeretned megtudni hogy hogyan keszult de mán de azonnal....bocs de ez kikivankozott belolem!
-
Azt azért szeretném megtudni hogy az ilyen koptatást azt hogyan csinálja mert hogy nem festve van azis biztos.Nekem ugy tűnik mintha szürkével lealapozta volna és utána a sárgát és valahogy visszakotorta az alapozoig.Csak azt nem tudom hogy mivel és hogyan, hogy az alapszin nem sérül ha valami tüvel vagy szikével dolgozna az nagy macera lenne mire az egészen végig megy.Kell lennie egy gyorsabb és egyszerübb megoldásnak. -
A képek:
-
Én is munkálkodtam ma.. Tudjátok van az italerinek a pegazus pótja.Ez a pot van nekem is meg. De ugye a Waberersnek a pótján (ponyváson) nem raklap tartó van hanem csak egy ugynevezett alácsuszás gátló. Na a lényeg én a italeri raklap tartójából ki alakitottam az alácsúszásgátlót. Ugy tettem meg mindezt hogy elöször is oda mentem egy igazi Wabererses géphez és leméregettem a hosszát magasságát stb (igaz a bizti őr a végén elég agresszív volt hogy mi a szart csinálok a kamion mellett) Aztán szépen kivagdostam. Mindjárt csinálok képet és felrakom. -

[ő sose tud majd ilyeneket]