Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DJ RUSH99
nemtudom ezt látta valamelyikõtök?...elég durva<#szomoru1>

csávó megvette scale auto style-ról a motorháztetõt,ilyen szpen ,,passzolt,,:S

és kénytelen volt legyártani fémbõl..

mások hibáából tanul az ember<#idiota>

E30 4ever

Glpetyus
ték ^^

Glpetyus
á,semmi <#hamm>

modellmaker
csak a szokásos 😄

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

roliairsuni
???mi a probléma?

Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is! \"Nem vagyok ittas, csak a kátyúkat kerülgetem!\" Kinyomom a szemed, eltöröm a lábad... aztán mehetsz amerre látsz!

Glpetyus
jaj,jön a roliairsuni :-r

roliairsuni
elhamarkodott hülye kérdés volt

Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is! \"Nem vagyok ittas, csak a kátyúkat kerülgetem!\" Kinyomom a szemed, eltöröm a lábad... aztán mehetsz amerre látsz!

roliairsuni
ok már van vagy 3

válasz:
#41769, 70

DJ Skyline
de! ^.^

bazz, keres -> kinyomtat => örül

roliairsuni
nincs valakinek egy jó képe, amit autómakett fényképezéskor mögé lehetne tartani háttérnek??? pl mint a #41697 -ben a repcsi mögött, a talajt megoldom, de ehhez kéne valami
pls help me

modellmaker
nincs kedvem képeket beszúrni szal csak link:

Grumman Hellcat Mk II

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

modellmaker
nem ez nem az enyém. 😊

roliairsuni
jujj de kemény ezzel a háttérrel, aztakurva, nagyon zsír

Glpetyus
^.^

Glpetyus
<#mf1><#mf2><#action>

ChevyG
😞
azért köszi!!!
Seaweed
Nekem van ilyenem, egy Hasegawa. Ugy kell keresni hogy "scribing tamplate" vagy "template set".
Sok helyen kapni: pl itt, es itt, meg itt, ittis egy, nah meg 1, es meg1 (ilyenem van)....
Magyarorszagon meg el kell felejteni...ennel "kisebb sulyu" makettezesi kellekeket se lehet kapni...
ChevyG
ami a makett faq, "Paneligazítás".-ban van sablon. hol lehet ilyet beszerezni?
DJ RUSH99
szééép<#wow2> ez a tied,ugye?<#smile>

E30 4ever

modellmaker

fistin
hm köszönet :]

Seaweed
Nah igy hogy F-4 igy tudom melyikrol van szo <#beka3>
roliairsuni
szejp

MikX
hát ez az... 😄
Eléggé 😄

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

modellmaker
Tehát fotomaratás.

:-))

Még valami: #25236

modellmaker
váááááááááááá <#puszis> köszi!!!! ez az.

ezt mondjuk jól benéztem... 32-es.. F-4... és még a bögre is fehér... de legalább a feliratok rajta feketék 😄DD

Erre gondolsz? Seaweed hozzászólása (#25239) segítségével leltem rá, még hogy nem emlékszik... 😛

modellmaker
A fémmaratás lényege hogy egy vékony rézlapból kimarják azokat a részeket amik nem kellenek vmilyen maró anyaggal. Ma már erre lézert használnak.

Itt egy példa:

Ez egy M1A1-hez készített rézmaratés. Ezzel a technikával lehet pl a harckocsiknál élethû rácsozatot, kötényezést, stb készíteni. Repülõknél pl HUD keret lehet iylen rézmaratás, mûszerfal, és még sorolhatnám.

A lényeg hogy nagyon apró és részletes)!!!!!)dolgokat készítenek amit mûanyagból a gyártási technológia miatt nem tudnak.

fistin
sry, ezt a maratást elmagyarázná valaki? mi az hogy fotómaratás, meg fémmaratás+egyéb dolgo?!?! <#zavart2>

Seaweed
Hmm...en ilyenre nem emlekszem bocs<#shakehead>
modellmaker
be tudná vki linkelni azt az f-14 építést amiben a csávó saját magának készít el fotomaratott cuccokat? asszem 48-as készlet. vmi olyasmi rémlik még hogy egy kívülrõl fekete bögrében nyomatja a rézmaratást. 😄

fistin
hû lassan elkészülök életem legelsõ makettjével, már csak festék és ecset hiány miatt sem haladok vele 😊 festéket muszáj leszek venni mert nem tudok megfelelõ színt keverni, ecsetet meg szárazecseteléssel megmakkantottam, eszméletlen jó mintásra csináltam az egyenruhát 2 figurának, még 2nek meg kellene csinálni, csak ugyebár ecset 😛

ma pedig belekezdtem a Panzer IVesembe, méghozzá Italeri, és azon kívül, hogy a lánctalp összerakása közben 2 alkatrésznek ki kellett tágítani a lyukát 😄D, ezeken kívül nem volt vele problémám, és azt vettem észre, hogy nem sokan vannak oda ezért a márkáért, sõt valaki még szidja is! lehet csak azért vagyok így vele, mert még dragon elkészítetlen tankot nem láttam, és nem is dolgoztam vele, de ha ennél is jobb, akkor az már tud valamit :]

És ez nekünk, makettezõknek jó, nagyon jó. <#hehe>
Azért kicsit a jobban odafigyelhettek volna, pl lövegpajzs illeszkedése operációt igényel, és a gép seggének a dõlés szöge sem stimmel, ami az AFV-nél pörfekt'.

Seaweed
<#eljen>

Szemmel lathatoan a Dragon tenyleg kitett magaert az AFV-vel folytatott fellanctalpas harcban <#smile>
Kész a löveg. 😊

nagyobb itt (2259x734)

Seaweed

Köszönöm a segítséget!

Seaweed
oo nem ...bambusz papucsban... <#gonosz1>
PTW
meló, meló (UH60L) a széklábak megoldása a legeslegdurvább feladat amivel eddig taláklkoztam, halálos, semmi támaszték 0,5mm-es részen kapcsolódnak a székhez és érintésre lepattanak....8((

roliairsuni
én mindennek bármi is az, alopozó, festék, lakk...stb... minimum 24 órát adok, az a biztos

DJ Skyline
például a futómûvek (gumik,stb),meg az olyan részeket amik matt színûek,de pl a futókat célszerû a lakkozás után feltenni....lakkfüggõ szerintem a száradási idõ,de majd látnif fogod,meg lehet a flakonra is ráírják majd

roliairsuni
énis pzs sarkával szedem le a felesleges vizet, éppenhogy oadaérinted és kész is

roliairsuni
ez kibaszottt kurva gyönyörû

ChevyG work
hütögép kompresszort se arra találták ki!

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

Miért, a kabintetõn kívül még mely részeket lenne ajánlatos kihagyni a lakkozásból? Tényleg fogalmam sincs hogy a kabintetõn kívül még mit kéne kimaszkolnom lakkozás elõtt a gépen.

Mennyi kb a száradási idõ? Negyed, fél, egy óra?
Minek kell több réteg?
Bocs a hülye kérdésekért, de most fogok elõször lakkozni.

DJ Skyline
van száradási ideje! kabintetõt inkább polírozni kell,mint lakkozni szal azt jobb kimaszkolni,meg azt is amit nem akarsz lelakkozni! hogy hány réteg kell? szerintem ez lakkfüggõ,de álltalában 2-3 réteg elég

Még lenne néhány utolsó kérdésem a lakkal kapcsolatban:
Ha a kész makettet lefújom lakkal, akkor elõtte az "üveg" részeket ki kell maszkolnom? Vagy az egésze mehet rá a lakkréteg, úgy ahogy van, pl:a kabintetõre is?
Hány réteg lakkot szokás fújni rá? Vagy simán körbefújja az ember egyszer az egészet és kész is? A lakknak is van száradási ideje?

Köszi a választ! Akkor azt hiszem az a fényest veszem a MiGemhez.
(végül Silver metalra festettem, tisztára úgy néz ki mintha alúminiumból lenne)