Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DJ Skyline
tudom melyik, ugyan olyan van nekem csak Revellben!

hiak! ^^

Kit--Kat
Makettboltban vettem és amúgy nagyon jó. Faller Expert, ilyen vékony fémtû hegye van így szépen finoman lehet adagolni.
A történet igazából úgy szól, hogy, ha kicsit mellé megy és 1 piillanattal késõbb kezdem el letörölni ilyen ragyát csinál a mûanyag testbe ami elég csúnya lesz ezekután.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Glpetyus
<#wow2>
Há' milyen ragasztót használsz?

Kit--Kat
Jaaa én elhitttem😄DD Aha, az a baj, hogy nagyon marja a mûanyagaot a ragasztó, ha mellé folyik kicsi és leakarom törölni visz magával 1 nagy adag kiszedett mûanyagot:/ Na de akkor igyekszem megoldani.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Glpetyus
1-2 milis résre simán jó a makett ragasztó (nem a pill.rag. !) 😊

Glpetyus
😄DDD

Jajj, dehogy, liszt+vizet poénnak szántam! 😊))

Kit--Kat
Úgy döntöttem újból lefújom a Tomcatet, mert kicsit fröcskölt néhol a festékfújó és nem lett egyenletes. Most SOS ki is tömném a kissebb réseket. De ezek a részek nagyon vékonyak 1-2 milisek. Erre azért jó lesz az a liszt+víz?

Glpetyus
nem kell <#gonosz1>

te is megrendelheted<#awink>

Glpetyus
én ? :q
nem nekem kell 😊

Jah és nem is szar márka

Hali! Ez az oldal nagyon olcsó tehát nem biztos hogy szar.Rendeld meg azt annyi.<#smile>

Helcat
Üdv mindenkinek! A segítségeteket szeretném kérni. Pár évvel ezelött abbahagytam a makettezést, de azóta is gyûjtöttem az anyagot az újrakezdéshez. Most egy 'rendes' festékszóró-rendszert szeretnék kiépíteni, amihez a pisztoly és kompresszor már megvan, de a kettõ összekötése komoly nehézséget jelent. Leginkább egy olyan csatlakozóra lenne szükségem, ami a gyorszáras rendszert alakítja át 1/8 -ra, de olyan megoldást is keresek, amivel a régi 'budget' kategóriás pisztolyomat is használhatnám.

Tudnátok esetleg egy olyen szerelvényboltot, ahol ilyen csatlakozókat is árulnak? A makettboltokból a Fabulisban van néhány alkatrész az ACT-tól, de nem olyan, mint ami nekem kell. Ha valaki tudja, hogyan lehet ACT termékeket beszerezni belföldrõl, az is nagy segítség lenne. Máshol nem találtam ilyen szerelvényeket, mindenhol csak az ipari alkalmazáshoz árusítanak.

- Katonák - kezdte Cargill ezredes Yossarian századában gondosan mérlegelt szünetekkel. - Önök amerikai tisztek. Nincs a világon még egy hadsereg, amelynek tisztjei ezt elmondhatnák magukról.

Glpetyus
<#gonosz1>
szerintem inkább az elsõ :/

Jagi
hát én sem, 😊)
de az ára gyanúsan alacsony a méretéhet képest...
2 lehetõség van:

1 azért olcsó mert szar
2 azért olcsó mert olcsó és minõségileg viszonylag...
tehát vagy jó, vagy nem, de akkor is 1/32-es 😊

Glpetyus
Hm,nem is ismerem ezt a gyártót :o

Jagi
Thy, nekem is a linket, szétnéztem kicsit... de minek 😞

<#szeret><#szeret><#szeret><#szeret>
eztet

Sziasztok! Igen tessék Hobbyeasy,Luckymodell

Sziasztok!
Nem tudtok véletlenül króm festékrõl, vagy vmi hasonlóról?
Köszi Elmör hogy utánna néztél a vw-nek!
Tudtok, olyan linkeket adni, amiken maketteket, modelleket lehet rendelni?? A játék-makett és a modellbolton kívül.

Kit--Kat
Akkor valószínüleg beruházok majd 1re.

modellmaker
ér. a gunze cucca mindenképpen.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Kit--Kat
A GMC-m finishben van.

Kit--Kat
Jut eszembe ér annyit az a matrica kifeszítõ folyadék, vagy csak 1 fölöslges beruházás?

vettem pm-t
meg is jött a kedvem a makettezéshez :o

Kit--Kat

Nahh azt hiszem a fõ festéseken túl van a kicsike😊

Kit--Kat
én azt hallottam vannak egészen zseniális kiadásaik is:/
én nagyon igyekezem rajta, de pl vannak ilyen kissebb mélyedések illesztések felett néhány helyen:/

Glpetyus
Naigen,italeri mindig is "melós" készleteket gyártott,és szerintem mindig is azt fog.Ellenben kicsit több ráfordítással jó végeredményt is lehet kapni.

Kit--Kat
aha😊
Sajna nem ez a legszebb kidolgozású Italeri ami valaha elhagyta az üzemet.
Van pár fantasztikusan szép kidolgozás, de pl. a az orrkúp eleje kegyetlen csúnya ragyás lett, csiszolnom kelle negyedórát mire kinézett valahogy.

Glpetyus
Ez most az F-14,ugyi?

Kit--Kat
Amúgy lefújtam már az egészet, azt hittem lefedi majd a festés a réseket, de hát akkor utólag kell valamit alkotnom:/

😊

Glpetyus
Vagy csak igénytelen ? <#zavart1><#gonosz1>

Glpetyus

(aztaaa o.O)

Kit--Kat
Azt hittem nekem is sikerlüni fog, de végül szakaszosan terítette ki a rést, szóval ilyen lyukacsos lett, más részt elég necces is volt mert hihetetlen lágy mûanyag, 1 pillanatnyi idõ van onnan letörölni ahova kifolyt és nem kell, mert különben már marja a felületet:S

hát mert te ilyen super-menyuzs vagy 😉)

Glpetyus
Egyébként én már makettezek egy ideje,de talán ha másfélszer használtam tömítõt 😊
Eddig ragasztóval mindig megtudtam oldani a makett hibáit.
Ugyanakkor diorámákhoz sokszor kellett.

Glpetyus

Kit--Kat
Háth bevallom õszintén ma voltam makettboltban "levegõ" palackért a festékszóróhoz meg 1 ecsetért, de ez kiment a fejembõl, és már nincs kedvem még1x elmenni. Elég messze van😊 De ha ezek az otthoniak ilyen gázak akkor lehet holnap elmegyek megint...

víz+liszt...
de miért nem veszel?
neoflex olcsó

Glpetyus
?
Jó az autósboltban kapható gitt is,ha ez segít.
De pl. a makettragasztót összekevered finom müanyagporral,az is jó (bár ez már elég "olcsó János" módszer)

Kit--Kat
Az lenne a kérdésem, hogy tömítõ anyagot otthon is lehet elõállítani?

Glpetyus
áz,meló :C
Nem volt sok kedvem szabi után bejönni :C

mizu, dolgozol ma is ? :c
vagy más netszámláját gyarapítod? 😊

Glpetyus
<#integet2>

<#integet2>

Glpetyus
hi :c

Glpetyus
<#guluszem1>

gordon 24
Köszönöm szépen.....<#worship>

Downhill!!

Kit--Kat
aha😊