Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ezek az eszközök kb mennyibe lesznek nekem?

DJ Skyline
hát a vitorlások eléggé hardcore makettek, leginkább a kötélzet a sziszi-fuszi meló!
de itt van 2 gyártó:
Revell
Zvezda

õk gyártanak vitorlásokat,meg még van egy pár gyártó,de most nem találtam többet

Jagi
húúú....

-egy jó nagy asztal^^

az alaphoz sztem mindenképp kell:
- néhány csípõfogó(rossz elnevezés nem szeretem, de most más nem jut eszembe)
amivel leválasztod az elemet a keretrõl... (nekem 2 van egy hegyes meg egy lapos)
- tûreszelõk amennyi van... lapos, kör keresztmetszetû, félkör, háromszög stb.
- csiszolópapír (nálam 600-2500-as finomságig van)
ezeknek a sorja eltávolításában nagy szerepük van...
- apró csigafúrók (mert sosem lehet tudni...)
- sniccer, vagy szike vagy ki hogy hívja (ebbõl is jó ha több van)
- csipeszek, minden mennyiségben (anyu örül a manikûrös készletének :))
- tömitõtapasz (putty)
-jah, és ragasztó (spec ragacs külön lehet venni)

ez az összeállításhoz...

festés:
- "desznyóól" xDD egy hely ahol fújhatsz, festhetsz (nem célsterõ fehér bútoron dolgozni :))
- ecsetek sok-sok méretben (nálam 000-tól 2-ig)
- szórópittoly+kompresszor(nem muszály rögtön, majd idõvel, kezdetben úgy is ecset)+ fújókabin (papírdobozból lehet csinálni
- festékek, lakkok

hirtelen ennyi... ha kihagytam valamit úgyis leugatnak a többiek :)...

Jagi
gyerekmegadiorama xDD warhammer asszem :) de a srác feje nagyonnagy^^

Jagi
ha kezdõ vagy sztem ne vitorlással kezdj :)
De ha pénzed (ez sem elhanyagolható) is van rá és szeretnéd megcsinálni ám legyen.
Sztem egyszerûbb elég lenne startnak...

de ha hajó akkor Petyus...

Ja és ha elkezdek ezzel foglakozni, kb mennyi idõ egy hajó elkészítése, milyen eszközöket igényel, stb. Egy szóval hogyan fogjak hozzá??

thx

Sziasztok4

Bele kóstolnék ebbe a makettezõs világba. Amire gondoltam az egy gyönyörû vitorlás hajó. Oldalsó ágyúk, francia csata hajó esetleg, vmi ilyesmi... Szerintetek ez egy teljesen kezdõnek nehéz feladat? Ha picit remeg a kezem:D, és szerintetek nem egy ördö9ngõs dolog, akkor milyet ajánlotok és honnan???

A porréteget dagasztja rajt. <#gonosz1>

Hali. Sky hol tartasz a tengoval?

DJ Skyline
hossz 7cm, hát...ez lassan már egy H0-ás terepasztalra is mehetne! (igaz az 1/87)

ColdFire

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Glpetyus
ááááááááá
húááááá ! (az egyik legszebb hajó,szvsz)

Hát az 1/700-as méretarányhoz sok a 10K :(
(lehet vagy 30 cm...)

Glpetyus
szar :ADS:

Glpetyus
<#integet2>

modellmaker
nám tom. de nem is izgat anniyra hogy most megnézzem. majd holnap. léptem. csacsa <#integet2>

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Glpetyus
<#gonosz1><#action>

modellmaker
nekemmeg meg kéne nyomnom azt a nyamvatt RENDEL gombot =/ (lusta)

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Glpetyus
vajh' ez mekkora lehet?
40 cm hosszú?

modellmaker
:DDD

modellmaker
fúúúáá :CC csak nem ócsó. =/

Glpetyus

Csinálj akkor 1:24-es Nimitz-t .P

Glpetyus
nemrendel-nemrendel

modellmaker
attat nem szeretem =/ most az értés alatt azt is értem hogy lássam mi pontosan hol, hogy van rajta, benne stb. sry ilyen hülye vagyok már. (lehet túlzásba viszem ezt a "valóság kicsinyített mása" dolgot? )

Glpetyus
Glpetyus
Anélkûl is összerakhatsz egyet,hogy értenél hozzá <#gonosz1>

modellmaker
fúúúúú....

modellmaker
hajó tengeralattjáró. :) úgy anblokk ami a vízen van :) ill egyhez egy picit. nagyon picit. a repülõgép-hordozókhoz. :)

DJ Skyline
huá <#gonosz1><#hawaii>

Glpetyus
<#idiota>

Glpetyus
mire gondolsz ? :)

modellmaker
:C azta.

modellmaker
ne mennyé' mán ee' :C

Glpetyus
A kurva .....

1 hónapja nem jártam a J-M.hu-n....hát megint bõvült a választék :C
Van végre Katyusha,ISU-152,BMD-1,BMD-2....

modellmaker
ban plz. :D

DJ Skyline
nem kell nagy tudomány
úszik,merül,torpedó,romboló atakk,szonár,áláááárm,mélységibomba,periszkópmélység
így ennyi :D <#idiota>

modellmaker
de nem értek én ezekhez. :CCCC

modellmaker
ezek csavarok. ill. csatlakozók. pl. benzin vízcsõ stb.

Glpetyus
Mint egy szelepsapka :D

DJ Skyline
és mi ez az "errõl képet adok"?:D

Glpetyus

He,végre van "normális" (ócsó :)) méret a XXI-bû' :o

modellmaker

-(normális)karbon matrica
-fotómaratott rendszámtábla tartó
-errõl képet adok
-Tamiya Epoxy Putty (lilát mert az puhább)

a kép:

Glpetyus
plz,htx :o)

modellmaker
ezen besírtam megint. :D ezért szeretek ide járni :DDDDDDDD

Glpetyus

modellmaker
köszi. :) tavaly nyári alkotás.

Glpetyus
:DDD

modellmaker
thx. <#puszis>

modellmaker
Vonja vissza ezeket a vádakat. (sry majdnem írtam többet) :C

Glpetyus

modellmaker
há-há-há! :D (nincs kedvem megkeresni az ujjal mutogatós szmájlit.)