Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kábé olyan ez, mintha egy kezdõ makettezõ Tamiya fémmaratásos Párduccal kezdené a pályafutását. Drága és felesleges.
A kis revell tug boat jó ötlet. Hajónak hajó ez is, és ezzel is vért fog izzadni. Viszont nem drága, és nem kár érte ha esetleg a szemétbe megy.
Márpedig tanulni kifizetõdõbb olcsóbb alapanyagon.
inkább a kis revell tug boat...lehet így elsõ ránézésre nem nagy kunszt,de kezdõnek szerintem ez is hardcore lehet
http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD

HMCS Snowberry & VIIB U-Boat
HMS Clematis K36
USN WWII S Class Submarine
Amibõl lekvárt lehet fõzni, abból pálinkát is! \"Nem vagyok ittas, csak a kátyúkat kerülgetem!\" Kinyomom a szemed, eltöröm a lábad... aztán mehetsz amerre látsz!
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
Amibõl lekvárt lehet fõzni, abból pálinkát is! \"Nem vagyok ittas, csak a kátyúkat kerülgetem!\" Kinyomom a szemed, eltöröm a lábad... aztán mehetsz amerre látsz!
ui:
Kb 4k ból ki tudnám hozni ezeket, bár nem profi minõségben, de használhatót :)
Puttyt a baumaxban vettem 1150-ért valami extrastrongot... hát hûûbammeg... maradnék a tamiyánál :)
Mivel kezdõ vagy, szórópisztoly felesleges a legelsõ maketthez. Majd ha már összeraktál párat, és úgy érzed ez a Te hobbid akkor érdemes rá beruházni.
Semmiképpen ne vitorlás hajó legyen az elsõ maketted. Nagyon sok munka van vele, ami lehet hogy elsõre nem fog tetszeni. Egy autó vagy repülõ lényegesen kisebb munkát igényel. (többieknek: félreértés ne essék, egy haladó, profi makettezõ elvan azokkal is egy jóideig. ) Sztem érdemes azokkal elkezdeni, még ha a téma nem is érdekel. Rájössz pár dologra, amiket majd hasznosítani tudsz pl. egy vitorláson is ha azok érdekelnek.
végülis a fele beszerezhetõ ezermester vagy szerszám vagy milyen boltban,amit szerintem belehet,oda teszek elé egy *-ot...valószínû ott olcsóbbak ezek,mint a márkás cuccok,pl Revell fogó,nem is beszélve a Tamiyáról :C
*csípõfogó: revell- 2000,-
*tûreszelõk: passz ezek nem tudom mennyibe kerülnek
*csiszolópapír: ezek nem drágák,de nem tudom az árukat
*csigafúró: szintén passz,de ha csak kis lyukakat kell lyukasztgatni,annak megfelel a körzõ is!:D
*sniccer: revell - 1000,- még1 revell 350,-
*csipeszek: passz
paszta: revell 760,-
ragasztó: ebbõl van 3 féle...ecsetes (ezt nem ajánlom), tubusos,és tûs...a tûssel precízebben lehet ragasztgatni,kissebb az esély a pazarlásra,de könnyebben beszárad,viszont egy vékony valamivel ami belefér,azzal hamar lehet orvosolni! meg persze drágább mint a tubusos...tubusos is jó,csak azzal könnyebben lehet pazarolni,viszont a nagyobb testek összeragasztásánál jobb szerintem,mert asszem lassabban köt! revell tubusos 310,- revell ecsetes 420,- revell tûs 790,- (25gr) revell tûs 520,- (12,5gr)
ecsetek: itt tudsz mazsolázni
szórópisztolyok: itt
festékek,lakkok: na most ez változó,mert úgy van,hogy a használati utasítás elején levan írva,hogy milyen színûek kellenek majd! különben van több féle márka:tamiya,revell,humbrol,model master,gunze,stb...itt vannak, 250,- egy tégely...itt meg model master,igaz ezek drágábbak
én még kiegészíteném a listát pillanatragasztóra,pl én Loctite-ot használok,elég jó,gyorsnak kell lenni a ragasztó felvitele után! :))
meg itt van egy revell szett 2090,-ért...de szerszám ügyileg nézz el egy ilyen barkácsboltba,hátha ott olcsóbbak!
Ragasztó: Revell, tûs 750 pénzért vettem legutóbb...
Putty: ára változó 1-2k mennyiségtõl és minõségtõl függõen...
csiszolópapír kb 100-200-300 Ft egy ív...
a festék már kicsit húzósabb... sok szín, és nem kis lóvét otthagyunk festékre (már ha dolgozunk is vele, hogy foGGYon ugye :))
meg nem árt karctû sem, a lecsiszolt, betömített panelvonalak utánarajzolására...
Ezeknek is váztozó az ára, egy kis mákkal találhatsz használhatót vmelyik barkácsáruházban...