Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Teljesen egyetértek, elsõre neméppen jó választás a baromi drága nagy hajó.
Kábé olyan ez, mintha egy kezdõ makettezõ Tamiya fémmaratásos Párduccal kezdené a pályafutását. Drága és felesleges.

A kis revell tug boat jó ötlet. Hajónak hajó ez is, és ezzel is vért fog izzadni. Viszont nem drága, és nem kár érte ha esetleg a szemétbe megy.
Márpedig tanulni kifizetõdõbb olcsóbb alapanyagon.

DJ Skyline
nem akarom lebeszélni róla,csupán rá akarok világítani arra,hogy elsõ makettnek nem biztos,hogy az 5-ös szintû vitorlás lenne a megfelelõ választás! :D
inkább a kis revell tug boat...lehet így elsõ ránézésre nem nagy kunszt,de kezdõnek szerintem ez is hardcore lehet

LSL
Ne beszéljétek le róla, ha egysezr hajót szeretne. Csinálj hajót. De itt szerintem mindenki elsõ makettja a kukában végezte, és nem a polcon.

http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD

modellmaker
az nem az elsõ neki. :)

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Skyline is 1 könnyûvel kezdte(uboot)

modellmaker
ó gecc, abba a vitorlába belepusztulnék.. :C

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Jagi
jjjjjjjjjjjjjjjjjóóóóóóóóóóó!

Az alját esetleg összeraknám :)

DJ Skyline
itt (meg a következõ oldalon) vannak Revell hajók,és megtudod nézni mi van a dobozban,meg ha tudsz németül,akkor el is olvashatod a röpke írást,amit írtak a makettrõl! ^^

DJ Skyline
szerintem próbálkozz egy "gyengébb" hajóval kezdésnek!
Revell Polgári hajók
Revell Hadihajók

Évek óta makettezem, túl vagyok már jónéhány maketten, de egy ilyen hajót nem mernék bevállalni. Finoman szólva nem javasolt, hogy ezzel kezd a modellezõi karrieredet. Arányaiban körülbelül olyan ez, mintha beneveznél a 150 kilós súlyemelgetõ versenyre úgy, hogy 10 kilót sem tudsz megelmelni.

DJ Skyline
1/144 Sweet A6M2b Zero...állat<#wilting>

LSL
Ez nem így mûködik. Makettezésben nincs határidõ. össze lehet rakni 2 nap alatt is, olyan is lesz. Attól függ mennyi idõd, kedved van ezzel foglalkozni. Ha valakinek karácsonyi ajándékként szánod, akkor jól gondold meg. Elsõre biztos nem fogsz olyan szép maketott legyártani, mint ami a képen van. Ha csak nem vagy egy képzõmûvész... Minél tovább dolgozol rajta, minél több részletre térsz ki, minél több dobozon kívüli alkatrésszel toldod meg (gondolok itt valósághûbb kötélre, sajátkészítésû kormánykerék, stb) annál jobban fog kinézni. Az a lényeg, hogy élvezd ezt a pepecselést, mert ha már kész a makett, akkor már nem akkora öröm (nekem legalábbis)

http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD

1-2 óra

Igazából ez fogott meg. Kb mennyi idõt vesz el (naponta max 1-2), elkezdjem ha karácsonyra kész akarok vele lenni?

Nagyon hálás vagyok nektek. Sok emberrel beszéltem már és mindenki azt mondja, hogy ne hajóval kezdjek, hanem inkább egy kisebb autóval ami biztos, hogy kukában végzi. stb. Igaz?

Jagi
Azt tudom, csak azt nem tudtam, hogy 1:96-os O.o

DJ Skyline
fú,találtam pár jóságot modelshipgallery-n! ^^ mindegyik 1/72-es
HMCS Snowberry & VIIB U-Boat
HMS Clematis K36
USN WWII S Class Submarine

roliairsuni
nem, mert revell

Amibõl lekvárt lehet fõzni, abból pálinkát is! \"Nem vagyok ittas, csak a kátyúkat kerülgetem!\" Kinyomom a szemed, eltöröm a lábad... aztán mehetsz amerre látsz!

modellmaker
szar. de alapnak jó. :D

DJ Skyline
és milyen? szar, jó , vagy jó szar?:D

modellmaker
én sajnos igen :CCC

DJ Skyline
nem,de nem is izgat ez a féle Mustang:D nem tetszik

modellmaker
láttad már készen?

DJ Skyline
3900-ért nem csodálom! :D

modellmaker
elég tré egy készlet.

ColdFire

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

I.C.ram
inkább fényezni kéne.
roliairsuni
neeem, mondom a dobozfotó az fullra ez, csak másik kód, tát nem ez a kit

Amibõl lekvárt lehet fõzni, abból pálinkát is! \"Nem vagyok ittas, csak a kátyúkat kerülgetem!\" Kinyomom a szemed, eltöröm a lábad... aztán mehetsz amerre látsz!

DJ Skyline
roliairsuni
ez a dobozfotó, de nem ez a kód

DJ Skyline
nekem ez volt meg

roliairsuni
ez megvan fujimibe, a spéci 3 csíkos sorozat, amibe a legapróbb részletek is ki vannak dolgozva<#hawaii>

roliairsuni
eeeh, a régi álmom grat

fa vagy mûa. mindenikhez más szerszám kell.

modellmaker
:o

Kata
egy ilyennel vagyok félben... :)

[/cserf][/fülünyúl]

modellmaker
akkor mi a probléma :D

Jagi
én sem mondhattam volna szebben :)

ui:
Kb 4k ból ki tudnám hozni ezeket, bár nem profi minõségben, de használhatót :)
Puttyt a baumaxban vettem 1150-ért valami extrastrongot... hát hûûbammeg... maradnék a tamiyánál :)

Jagi
jaaaj, tudtam :P

modellmaker
ha nem tûnt volna fel nincs olyan...

modellmaker
Ne rémítsen meg ez a lista. :) Nagy részük van otthon is. :) pl. nem kell egybõl oldalvágót, tûreszelõ készletet venned. Jó egy sima körömvágó olló is, és körömreszelõ. Ha mélyebben benne leszel a témában, akkor látod, érzed majd, hogy amiket Sky felsorolt olyan eszközök amik nem feltétlenül kellenek. Csupán kényelmesebbé teszik a munkát, mert jobban lehet õket használni, mint a "köröm" cuccokat.

Mivel kezdõ vagy, szórópisztoly felesleges a legelsõ maketthez. Majd ha már összeraktál párat, és úgy érzed ez a Te hobbid akkor érdemes rá beruházni.

modellmaker
Hali!

Semmiképpen ne vitorlás hajó legyen az elsõ maketted. Nagyon sok munka van vele, ami lehet hogy elsõre nem fog tetszeni. Egy autó vagy repülõ lényegesen kisebb munkát igényel. (többieknek: félreértés ne essék, egy haladó, profi makettezõ elvan azokkal is egy jóideig. ) Sztem érdemes azokkal elkezdeni, még ha a téma nem is érdekel. Rájössz pár dologra, amiket majd hasznosítani tudsz pl. egy vitorláson is ha azok érdekelnek.

modellmaker
a kurv* -nyját! :CC

Jagi
Jagi
<#worship>
be kéne tenni ezt az üzit a faqóóba :)

DJ Skyline
1/48 Tamiya P-47

DJ Skyline
na ezzel a listával elvoltam egy darabig, lement közben 3db 7 perces szám! :D

DJ Skyline
nézzük sorban Jagi listáját!:)

végülis a fele beszerezhetõ ezermester vagy szerszám vagy milyen boltban,amit szerintem belehet,oda teszek elé egy *-ot...valószínû ott olcsóbbak ezek,mint a márkás cuccok,pl Revell fogó,nem is beszélve a Tamiyáról :C

*csípõfogó: revell- 2000,-
*tûreszelõk: passz ezek nem tudom mennyibe kerülnek
*csiszolópapír: ezek nem drágák,de nem tudom az árukat
*csigafúró: szintén passz,de ha csak kis lyukakat kell lyukasztgatni,annak megfelel a körzõ is!:D
*sniccer: revell - 1000,- még1 revell 350,-
*csipeszek: passz
paszta: revell 760,-
ragasztó: ebbõl van 3 féle...ecsetes (ezt nem ajánlom), tubusos,és tûs...a tûssel precízebben lehet ragasztgatni,kissebb az esély a pazarlásra,de könnyebben beszárad,viszont egy vékony valamivel ami belefér,azzal hamar lehet orvosolni! meg persze drágább mint a tubusos...tubusos is jó,csak azzal könnyebben lehet pazarolni,viszont a nagyobb testek összeragasztásánál jobb szerintem,mert asszem lassabban köt! revell tubusos 310,- revell ecsetes 420,- revell tûs 790,- (25gr) revell tûs 520,- (12,5gr)

ecsetek: itt tudsz mazsolázni
szórópisztolyok: itt
festékek,lakkok: na most ez változó,mert úgy van,hogy a használati utasítás elején levan írva,hogy milyen színûek kellenek majd! különben van több féle márka:tamiya,revell,humbrol,model master,gunze,stb...itt vannak, 250,- egy tégely...itt meg model master,igaz ezek drágábbak

én még kiegészíteném a listát pillanatragasztóra,pl én Loctite-ot használok,elég jó,gyorsnak kell lenni a ragasztó felvitele után! :))
meg itt van egy revell szett 2090,-ért...de szerszám ügyileg nézz el egy ilyen barkácsboltba,hátha ott olcsóbbak!

Jagi
Nagyrészét meg lehet venni a piacon... (volt KGST, ha van ilyen, iszonyat jó dolgokra lehet rátalálni néha párszáz forintért) a reszelõim és a csipeszek nagy része onnan van.
Ragasztó: Revell, tûs 750 pénzért vettem legutóbb...
Putty: ára változó 1-2k mennyiségtõl és minõségtõl függõen...
csiszolópapír kb 100-200-300 Ft egy ív...
a festék már kicsit húzósabb... sok szín, és nem kis lóvét otthagyunk festékre (már ha dolgozunk is vele, hogy foGGYon ugye :))

meg nem árt karctû sem, a lecsiszolt, betömített panelvonalak utánarajzolására...
Ezeknek is váztozó az ára, egy kis mákkal találhatsz használhatót vmelyik barkácsáruházban...