Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

modellmaker
Kezdõként sztem nem érdemes csúcskategóriás makettel kezdeni. Egy Zvezda tökéletesen megfelel. Az sem annyira rossz már, mint korábban volt. Nagyon sokat fejlõdtek õk is.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

modellmaker
1/32 Academy F/A-18D Hornet

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

magyarvok
http://www.modellposta.hu/ebolt_termekadatok.php?id=17282
Róla mi a véleményed?
(Bár nekem ez a 8700-as ár kicsit sok, hiszen még kell költeni ragasztóra, festékre, ecsetre...)

Igazából egyiket se.
Megmondom miért: Ahogy mások is írták, az általad felsoroltakból csak a Zvezda és a Maquette 1:35-ös méretû, a többi 1:72-es, ami nevetségesen kicsi. Harckocsit vagy más harcjármûvet szvsz csak 1:35 méretarányban érdemes építeni, ami jóval nagyobb az 1:72nél. Az 1:35 sokkal részletesebb és könnyebb vele dolgozni, megaztán nem matchbox méretû
(1:72) cuccot akar az ember építeni, hanem valami látványosat.

Viszont a Zvezda és a Maquette termékei gyenge minõségûek.
Ha jót akarsz, 1:35 ös méretarányban keresd azt a T-34/85-öst, és Tamiya, Academy vagy Dragon gyártótól.

kbx
<#vigyor3> Ja, sokba kerülnek ezek rohadt kütyük!!

I don\'t wanna war, I just wanna peace! Yeee come on!

modellmaker
amúgy Isten pénze nem elég oda. legelõször mikor csak átfutottam úgy nagyjából összepakoltam vagy 100 font értékû cuccot. 😄

modellmaker
nincs rá pénz. ill van de nem szabad elköltenem. 😊

kbx
Ha felállítottad (a kivánságlistád 😄 ), akkor rendelhetünk is valamit!

modellmaker
Hali!

Hiroboy online boltjából.

Nekem a postaköltség £3.23 volt, de ez súly függõ. Ha veszel vmi nehéz cuccot akkor az megdobja picit.

Azóta már megint építgetem a "wishlist"-em. 😊

kbx
Szeva!!

Nagyon bejövös kis csomag, honnan rendelted, nekem is kéne 1-2 cuccot beszereznem!! ja és a posta ktg. menny volt??

Apus
Milyen méretarányra gondoltál? A Revell, a Dragon, a Hät és a két Uni Model az 1:72 es. A Zvezdva és a Maquette viszont 1:35.

Xbox360,Gamecube,Sega Megadrive,Sega Master System,Dreamcast,Ps2,NES,DSi,Snes,Atari Lynx,2600,520St,800XL,C16,C64.

magyarvok
Ismét utánnanézés, boccs, nem voltam pontos, T34/85-ös tank érdekelne.
http://www.modellposta.hu/e_bolt_frameset.php
Nah, innen melyiket ajánlanátok? (már csak a márkán múlik 😊)
Ezek közül:
T-34/85 Revell 2490
T-34/85 Mod.1944 Dragon 3840
T-34/85 Russian Tank Hät 2100
T-34/85 Soviet Main Battle Tank Maquette 4710
T-34/85 Soviet Tank Zvezda 4620
Tank T-34/85 with D5-T Gun Uni Model (UM) 2970
Tank T-34/85 with S-53 Gun Uni Model (UM) 2970

Pontosabban itt ! Bocsi a rossz linkért!

http://crxforum.flix.hu a Hondafórum vagy www.hondaklub.com-HBKM!!!Intel&Nvidia powa!

Hogy ne csak a szám járjon tessék: T-34 a Tamiyától! Ahogy írtam, itt kicsit zsebbenyúlósabb a cucc, de szerintem ebben nem csalódhatsz!

Sok sikert!

http://crxforum.flix.hu a Hondafórum vagy www.hondaklub.com-HBKM!!!Intel&Nvidia powa!

Szerintem keress képet, esetleg neten makettokat és válassz!

Ha sikerül szépen megcsinálni (vagy ne adj Isten nem) akkor is tökmindegy nem? Ha elfogadható áron viszonylag "könnyû" makettot szeretnél, akkor talán Italeri vagy Airfix, esetleg Revell. Ezek a gyártók általában olcsóbban adják a cuccot, de van, hogy olcsó húsnak híg a leve, viszont találkoztam szerencsére az ellenkezõjével is!

Ha tutira akarsz menni, akkor Tamiya makettot veszel. Csak akkor pénzzel is "tutira" kell menned!<#vigyor2>

Apus
Itt egy T-34 es. Mondjuk a Zvezda készleteket annyira nem ismerem, régen elég tré volt, de mostmár lehet, hogy szépeket csinálnak. Az ára miatt mindenképpen ajánlott, mégse 10000 körüli mint egy Dragon készlet. Mondjuk tuti nem is olyan szép 😊
T-34

Xbox360,Gamecube,Sega Megadrive,Sega Master System,Dreamcast,Ps2,NES,DSi,Snes,Atari Lynx,2600,520St,800XL,C16,C64.

gordon 24
Nem tudom makettbe milyen van!!! De a T 34-es az nekem nagyon tetszik..
Elöre!!!! Kitartás!!!

Downhill!!

magyarvok
Ezek közül melyiket ajánlanátok?

magyarvok
Nah, rájöttem hol lehetne utánnanézni milyen tankok voltak akkor:
Van 1 osztálytársam, aki ilyen témákban kész lexikon! 😄
Felhívtam, megkérdeztem tõle, kapásból tudta:
- T 34
- T 54
- ISU 152

PrasCo
Elsõre jó eséllyel nem lesz egy Dürer. De a második szebb lesz, a harmadik annál is szebb... és így tovább. ;]
Na meg a makettezésben épp maga a folyamat, a "szenvedés" a szép, és hogy magának öröme teljék benne az embernek - nem másnak, más kedvére építed.
roliairsuni
nah akkor nem csak az én combomra borulnak fetsékek meg ragasztók 😄

Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is! \"Nem vagyok ittas, csak a kátyúkat kerülgetem!\" Kinyomom a szemed, eltöröm a lábad... aztán mehetsz amerre látsz!

magyarvok
hmmmm, mondjuk 1 tank.
(Kerestem én, de nem találtam meg, igazából nem is tudom hol lehetne utánnanézni: 56-ban milyen tankokkal jöttek?)

Ma nézegettem képeket. Csak én érzem úgy, hogy a festéshez nagyonnagy tehetség kell? Néztem katonákat, hát olyan szépen volt az arca is kifestve...

Apus
Nem érdemes mert valami snapkitet nyomnak a kezedbe. Milyet szeretnél csinálni? Autó, harcjármû, figura, hajó, repcsi?

magyarvok
Hát, mivel ez lenne az elsõ, nem akarok valami ûberbrutállal kezdeni.
Valami egyszerûvel, hogy ráérezzek az ízére 😊
Vagy menjek be a boltba, és kérjek vmi olcsó, egyszerû makettet?

Hát a legegyszerûbb makett már nem makett. 😉
De miért akarod a "legegyszerûbbel" kezdeni? Önbizalom hiány? 😊
Sztem menj, és nyugodtan emelj le a polcról egy olcsóbb, kategoriájában átlagos méretarányú makettet. (Pl. repülõknél ált. 1:48, harckocsi 1:35, autók 1:24, stbstb, persze mindegyik kategoriában vannak más méretek is).

Apus
mármint legegyszerûbb mi? makett?

magyarvok
Nah, én elég új vagyok a témába, sõt, most kezdenék bele 😊
A kérdés: mi a legegyszerûbb?
Tudom, hogy hülye kérdés, meg valakinek ez a könnyebb, valakinek meg az, de úgy általánosságban mi a legkönnyebb?

Glpetyus
ismerem az érzést :c

Jagi
Hopp... az kellemetlen 😊

nekem csak a belsõ combomra cseppent pill.ragacs eltávolítása volt eseménydús:
kislányos sikolyokat hallattam miközben a bõrömmel egyõtt néhány szõrszál is távozott a lábamról^^

Apus
nekem egyszer a gyíkomra az aceton billent rá, avval mostam az ecsetet. boxerben voltam, cifra hangokat hallattam, zuhannyal locsoltam 😄

ColdFire
már csak aza pár emberke kéne oda akik elkötötték a gépezetet 😄

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Glpetyus
<#wow3>

Glpetyus
😄DDD !

Jagi
Aki makettezik (és normálisan) annak minimum egy, de tuti hogy az összes gatyája festékes, ragasztós vagy ki van égetve^^
legdurvább fõtevékenység: világos barna lycra szálas melgítõbõl 4 ml khaki festéket kiszedni. ( a lycra tulajdonsága, hogy szét terül rajta a folyadék) Kb a bal combom végig zöld volt 😊 yeehaaa' álcázófestés! Kb 3 soros mondatokban beszélek ilyenkor, amibõl az "és " + az "az" szalonképes.

roliairsuni
júúúj, az fék banda nagyon bejön

Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is! \"Nem vagyok ittas, csak a kátyúkat kerülgetem!\" Kinyomom a szemed, eltöröm a lábad... aztán mehetsz amerre látsz!

LOL! De hasonló történetem nekem is van, hogy kiborítottam festéket, aztán elment az idõ az összetakarítással és a végén nem lett belõle semmi!<#idiota><#wilting>

modellmaker

Glpetyus
kihalik a topig o.O

Glpetyus

Glpetyus
😄
A gatyáimat én "csak" pillanatragasztóval vágom haza,de azt rendszeresen :c
Pedig alapvetõleg nem vagyok egy béna csávó,vagy mégis? <#idiota>

Apus
ismerõs szitu 😄 múltkor kedvet kaptam a makettezéshez, makett elõ, homoksárga elõ, keverés nagy elánnal, üveg billen, rá a gatyámra meg a padlóra az egész. én 20 percet kurvaanyáztam kb 😄

Glpetyus

Hétvégén végre ráértem egy pár órát makettezni 😊
Elkezdem kipakolni a cuccokat,szerszámokat,makettet elõkészítem,kompresszort összekötöm,stb.
Nyitom ki a festéket,aztán szépen kiöntöm a felét az asztalra,meg a szerszámokra.
10 perc káromkodás,és 30 perc takarítás után szépen elpakoltam mindent a kurva anyjába <#smile>
( <#wilting> )

Jagi

Felsõtartályos akart lenni.

Nem tudom pontosan milyen pisztolyod van, de ha feksõtartályos, akkor nem igazán fogod tudni felkeverni a tartályban. Praktikusabb ha beszerzel egy pár fecskendõt. Ebbe elõször felszívod a hígítót, majd a festéket (értelemszerûen felkeverés után), végül némi levegõt. Aztán összerázod az egészet, majd belenyomod a tartályba.

Az 1:1 pont azt jelenti amit írtál (egy rész hígító, egy rész festék).

dmx
Még nem sajnos ez is egy probléma.

Burn tire, not your soul!

Ja és kifelejtettem a türelmet+kézügyességet! <#vigyor2>
Be is szerezted már a makettet?

Makettragasztó, festékek, ecsetek, csiszolópapír, tömítõ + 1 db autómakett. Ha még csicsázni akarod, akkor kiegészítõk, esetelg matricafeszítõ a nagyobb matricákhoz. Ha meg nem ecsettel szeretnéd festeni, akkor fújó vagy spray. Ja, meg úgyis rájössz, hogy kellenek csipeszek meg hurkapálca meg ilyesmi, ami megkönnyíti a dolgodat munka közben. Hát tessék, jó munkát!

dmx
CSáó! Írja már le please valaki hogy mire van csak feltétlen szükség
hogy megpróbáljak összerakni valami kezdõ 1/24-es autómakettet
(evo V.) most még csak kipróbálás gyanánt

Burn tire, not your soul!

Gondoltam hogy esetleg beszerzem a Modellmaster pisztolyhoz való higítóját. De van még két üveg Revell higítóm, talán az is megteszi majd.

Az 1:1 azt jeleti, hogy fele festék, fele higító?

Tehát felkeverem a festéket, beleöntök egy bizonyos mennyiséget a szórópisztoly tartályába, aztán ugyanannyi higítót töltök hozzá, összekeverem, lezárom és lehet is fújni?