Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gordon 24
Ha kinyitod a dobozt látsz benne egy papirt és sok külön álló táblát.
A külön álló táblán fent az auto.. ezeknek külön betüjelzése van.Minden betüjelzés alatti táblán az alkatrészeknek külön száma van. Ezeket ha a papirt kinyitod megtalálod a rajzok felett..

Na a lényeg kinyitod a papirt az elsõ pontnál megkeresed a számmal és betüvel jelzett darabot majd leveszed a tábláról. Megnézed milyen szinünek kell lennie ezt szintén egy betü jelzi és a betühöz van egy magyarázat hogy az a betü milyen szint takar. Lefested és hozzáragasztod ahoz az alkatrészhez amit egy másik szám és egy betü jelöl. És igy csinálod pontról pontra darabról darabra. És elöbb utóbb felépül.

Amit tanácsolok ne kapkodj. Minden ami nem olyan szinü fess át.Várd meg ami jól átszárad és ugy ragasz.. A Kasztnit fényezd ne eccsettel fesd. Kb ennyi.

Downhill!!

Glpetyus
á,ugyanúgy :/
nem sok idõm van semmire,de amikor lenne,akkor sem csinálgatom :c

Hogy állsz a hajókkal ? :P
:)

Glpetyus
:DDD !

???
Kezd el építeni az összeállítási útmutató alapján.

Sziasztok!

Most vettem egy Hummert (desert patrol), és mivel most van a kezemben elõször makett segítséget kérnék. Szeretnék beszállni ebbe a hobbiba, de azt se tudom hol kezdjem. Vettem festéket, ecsetet, ragasztót, meg mindent ami kell. Hol kezdjem el????

Köszönöm.
Magát a készletet nem ismerem személyesen, szóval a mérethelyességérõl nem tudok nyilatkozni. Egy fénykép alapján meg lehetetlen ezt megítélni. Látni kellene élõben a készletet.

igen,arrol van szó, thx az infót. Tehát szerinted jó a méretezés?
Melyik 251/1? Mert volt belõle egy pár fajta (pl a linkelt Wikipedia oldalon is háromféle van megemlítve). Emellett ugye A, B, C vagy D felépítménnyel? (Ha a Tamiya 35020-ról van szó, akkor a kép alapján C, ami rövidebb a D-nél. A 35151, 35195 viszont D.)

modellmaker
(Y) good!

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

próbáltam, de nem találtam...
Ezt úgy mondják, hogy mûszaki ember milliméterben beszél. Asztalos centiméterben, kõmûves méterben, útépítõ kilométerben (angolszászoknál mérföldben), tengerész tengerimérföldben, csillagász csillagászati egységben vagy fényévben. (És ugye a másik véglet a molekuláris Orlando és anyagmérnök, akik nano- és pikométerben, vagy Angström-ben.)

modellmaker
fú.. egy vagy két kép alapján döntöttél amin ráadásul perspektívikusan látszik. keress a neten inkább vmi re-viewot amiben le van írva, hogy tényleg mérethelyes-e.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

na mind1, thx az infókat, de inkább nem veszem meg a biztonság kedvéér:D
DJ Skyline
lemaradt a smile a végérõl! <#gonosz1><#idiota>

Jagi
<#nemtudom>

DJ Skyline
sõt, 12..bõvebben

hát megnéztem a tamiya.com-on az összerakott képet és kicsit rövidebbnek néz ki mint ahogy kéne. Viszonylag halvány a töritudásom de ha jól tudom kb 8 embernek kéne beleférnie a jármû hátuljába. Az összerakott képen a figurákhoz viszonyitva jó ha 4 belefér.
DJ Skyline
akkor a gyengébbek kedvéért: 165 mm, 60 mm, 50 mm

Jagi
greheheh xDDD

modellmaker
ej fiú! maketteknél én mm-ben számolok! <#idiota>

DJ Skyline
kb 16,5cm hosszúnak, 6cm szélesnek, 5cm magasnak kell lennie! kiszámoltam az eredeti méretek alapján

Jagi
A tamiyától majdem kizárt, miért tûnik kicsinek?

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni h a Tamiya 1:35-ös Sdkfz 251/1-est nem tartjátok kicsit kicsinek? Mintha kicsit el lenne méretezve...
Jagi
Nekem az volt szar amikor combon, meg vállon lõttek, rendesen fájt :)

Random work
Azt álmodtam, hogy vettem egy makettet vagyis venni akartam, de miután
kiválasztottam visszakoztam mert rájöttem mennyire nincs idõm meg pénzem. :(
Amikor felébredtem nagyon rosszul éreztem magam.

Olyan napom volt, amitõl Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Mûkutyától, mûkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

ColdFire

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

ColdFire

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

ColdFire

gordon 24
Jaja, azt én sem fogom, majd valami cégé lesz még nem tudom kié. A volvom az waberers lesz. Ez meg valami más majd kiderül.

Downhill!!

Jagi
És tényleg van :) A matricákat nem raknám fel.

gordon 24
Isten Vagy!!!!!!!! Nagyon szépen köszönöm...

Downhill!!

gordon 24
Állitólag ilyen is van nekik. Igaz még nem néztem utánna de állitólag van. A 400-as szerintem a régebbi kasztnis. Nekem meg ez az uj kéne!!

Downhill!!

Jagi
400-as vagy 420-as sztem van

Elsimerésem, durván jól néz ki!

http://crxforum.flix.hu a Hondafórum vagy www.hondaklub.com-HBKM!!!Intel&Nvidia powa!

gordon 24
Sziasztok!!

Van az Italerinek egy Scania R500-as nevû gépe nem tud valaki róla valamit?
Olyanokra gondolok hogy van-e benne motor meg az alváz egy darabba van-e ilyesmit...

Ja és ha nem tudnátok igy néz ki (persze ez igazi)

Downhill!!

Glpetyus
egyik legjobb gyártó :)

magyarvok
És ez mit takar?
Vagy az baj? Vagy jó?

Jagi
ghehehe <#hehe>

Glpetyus
azért azt ne felejtsd el,hogy a zvezda 1:35-ös hk-ai 90%-ban DRAGON kittek.

Glpetyus
mindegyiket :)

Glpetyus
Figyelj,gondolom van vmi ami tetszik,legyen az akár egy ferrari,vagy egy tirpitz hadihajó...
Na azt vedd meg.

magyarvok
Azért innen linkeltem be, mert itt találtam jó adatbázist.
Természetesen boltban akarom megvenni majd. Holnap el is megyek, és szétnézek :)

modellmaker
igen pl. de Apusnak igaza van. Nem éppen a legmegbízhatóbbak. Menj el egy makettboltba és ott válogass. :) Lehet nem lesz éppen Zvezda T-34/85. :)

Apus
Vedd meg. Csak sztem a modellposta drága. Meg asszem többen panaszkodtak itt már rájuk. Egyszerûbb, ha elsasszézol 1 makettboltba.

Xbox360,Gamecube,Sega Megadrive,Sega Master System,Dreamcast,Ps2,NES,DSi,Snes,Atari Lynx,2600,520St,800XL,C16,C64.

modellmaker
:D mint tesóm... õ is meglátja, "elég jó. szép a fényezés. meg a nõ is elég jó. :D"

a büdös életbe nem fogok tudni ilyenre fényezni egy autót... :C

kbx
Ja zt lattam mar korabban, eleg szep a fenyezes!! Meg a muff is ott van:DD

I don\'t wanna war, I just wanna peace! Yeee come on!

modellmaker

Silvia S15 SpecR Aero