Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az is több mint amit én. ^^

Jagi
jah, én is... mindet :)

Seaweed
Tuknam mint a lopott bicajt by Petyus <#gonosz1>
Jagi
Az Italeri és a Revell is feláltva csinál viszonylag jó és csapnivalóan szar kiteket is... én inkább az italerit venném, de Seaweed tudja sztem melyiket érdemes.
az Airfix meg rend szerint gumi szerû festhetetlen mûanyag fos ha csak abból lenne olyan az bizos hogy inkább nem venném meg, de érdeklõdj más fórumokon is, hátha valamivel okosabbak mint én, mert autóban nyomom (inkább csak nyomnám mert lusta vagyok);)

Jagi
ha nem akarsz "mártogatni" az kemény lesz... festéktõl függ.
Vakamilyen higítóval próbálnám, elõször, de semmiképpen nem nitróval, mert az leszedi a festéket ugyan, de a mûanyaggal együtt xD
ha nem megy sehogy sem én úgy hagynám... a Sziti viszont jó, ha nem megoldható (ahogy írtad, nem akarod úgy csinálni) akkor nincs ötletem...

"Az Airfixen kiadta más?" = Az Airfixen kívül kiadta más?
Hogyan lehet a jó alaposan megszáradt festéket leszedni? A lefolyótisztítóba merítés sajna szóba se jöhet, mert egy OH-6 Cayuse-ról van szó nyílászárók nélkül... És a megszáradt ragasztót?(Revell Contacta Liquid)
Kellene még néhány tanács. 1:72-es Szu-27-est szeretnék, de nem tudodk dönteni az Italeri és a Revell között. Az árkülönbség mindössze egy ezres, de a Revellrõl tudodm,hogy átcsomagolt Hasegawa eléggé túlméretes farokrésszel.
És szeretnék szintén 1:72-ben Kaman SH-2 Seasprite-ot is. Az Airfixen kiadta más?(jóformán már ez is beszerezhetetlen+Airfix)
Elõreis köszi
Kit--Kat
Daytonához szerencsére van:)

\"akkor még bámultam a felnõtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Jagi
Adott kitjei lehet szarok, de vannak jók is pl: efini Rx-7 egész jó, a '88 89-es 3.0 gt supra is türhetõ nekem ezek voltak és nem volt se öntéshiba, se sorja (vagy nagyon kevés) vetemedés nálam 0 volt
A bukó az lehet, hogy motor nem nagyon van benne, és a hátsó tengely általában fémrúd (mondjuk ez zavar), de ettõl függetlenül szépet lehet csinálni belõle

Ui.: ha valakinek van 356-os Porschéja Fujimi az kéne :)

Kit--Kat
Akkor csak makettinfón panaszkodnak rá?!

\"akkor még bámultam a felnõtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Jagi
Pedig nem rossz, nem egy Aoshima, de nekem eddig semmi gondom nem volt a Fujimi kitekkel.

Kit--Kat
Arról nem sok jót hallottam...:(

Glpetyus
<#taps>

Jagi
Megálapításod helyén való :)
de végre rászántam magam, hogy befejezzem

Glpetyus
<#finom>

Glpetyus
jó lesz ez,de mintha fél éve is ugyanitt tartottál volna <#ticking>
Pedig már csak 1-2 napi munka lenne szvsz.

Jagi
Bocs, ha sok lett a kép, de nyami

<#szeret><#hamm><#finom>

Jagi
relative <#idiota><#hehe>
Csak az alapvetõ jóindulat mondatja veled^^ De hát valljuk be innen még bármi lehet, csak az nyugtat meg, hogy eddig nem basztam (még) el :D

Glpetyus
izé...szép <#idiota>
:)

Glpetyus
valamit igen <#gonosz1>

DJ Skyline
Fujimi!

DJ Skyline
szólj ha indulsz, megyek én is! <#idiota><#idiota>

Seaweed
Japan jányka?!...fincsik a japan jánykak <#gonosz1>

Jagi
Thx van a 15g-s meg egy másik aszem Henkel termék szintén strong,
de anno már ezzel kezdtem el és valahogy nem volt kedvem "leverni" az egészet... + ezt könnyû csiszolni^^ bár egy kicsit lehetne rugalmasabb...
mindegy, majd legközelebb

DjSkyline:
jellemzõ^^

Õ az :) kicsit messze lakik (egyszer úgy is elmegyek odáig)
nekem bejön a hangja

Kit--Kat
Whááá!!! NAgyon durva:O
Az 1ik álmom, Kössz!!!
Tudsz valamit a gyártójáról?

DJ Skyline
1. ok
2. ok
3. ok
4. ok
5. képet a csajról
<#idiota><#idiota><#idiota>

Seaweed
Gunze gyart ilyen ketkompnensu epoxy gyurmazos putty direkt ilyen munkakhoz. Miert nem probalod azt ki?! Van Strong es Light verzio.

Jagi
Valami t szeretnék hozzáfûzni:
1. a látszólagos árkok csak a makró miatt árkok, de amúgy is mindegy mert a fater a mult héten kozott kettõfeles vízpapírt (végre kaptam... qrvaritka errefelé)
2. Vocafoneltöltõkártya rlz :) ha jó lesz (sztem jó lesz) a felület, kiáztazom a kerékjárati dobból és csumi^^
3. A szélesítés nem túl széles, pont annyi mint a gyári gumi és a workemotion felnire való gumi szélessége közötti különbség.
4. mostmár csak imátkozni kell hogy a "kicsit nagyobb" felni beférjen.
Bár nem lesz gond, mert a gumi egy hangyányit "peres"-ebb^^
5. Assem szerelmes vagyok, de ez nem tartozik ide<#hehe>

Jagi
eheheh, a csiszolást kihagytam :)

modellmaker
csiszolás után érdemes a Tamiya Finish Compoundjával átmenni rajta.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

DJ Skyline
Kit-Kat, nézd mit találtam neked tök véletlenül, semmi keresés nélkül! :D íme-e

Oks,köszi.<#worship><#worship><#worship>
Seaweed
Ez a harom fajta letezik:

Seaweed
Tamiya Compound

De ez keves szvsz ...ezzel dorzsolheti hetekig mire kilyon a mattulas...elote szvsz csiszolni kell.
Seaweed
csiszol=>egyre finomabb papirral (kb 800-assal ajanlom kezdeni vagy meg finomabbal!vegen mar 2000-essel)=>poliroz pl Tamiya pasztaval=>ujrafest rendesen kimaszkolva maszkoloszallaggal, vagy folyadekkal!
Jagi
háát ez durva...
tanács, anyázás + van valamilyen paszta amivel ki lehet polírozni,
de nem tudom mér a nevét, de a többiek vágják sztem

Sziasztok
Egy Italeri MH-53E-t építek. Lefestettem az átlátszó mûa.-ból készült orrán a szélvédõ keretét, majd 3 nap múlva(nem voltam otthon)láttam hogy oda is folyt a festékbõl, ahova nem kellett volna. Nekiestem visszamosni higítóval, le is szedte, de cserébe fehéres filmszerû réteget csinált rá, ami ronda+nem látszik át.Nem tudom eltávolítani.
Ötlet?
Jagi
oksa, ha haza megyek, lökök párat, cár még nem sok látszik...
az elõbbiekhez képest 2 réteg tapasz 3x csiszolás és annyi, de már alakul^^

modellmaker
Seaweed: Jóak! <#eljen> GAZ meg pláne. <#hawaii>

Jagi: képet ahogy most kinéz! köszi! ^^ <#zavart1>

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Jagi
Ha olyan kedvem lesz, mint a hétvégén, hamarosan rakok be képeket az RX-7 mod-olt kasztniáról...már csak egy két simítás, kicsi tömítés meg csiszolás, alapozás, festés és kész. A kérdés mikor tudok olyan idõt elkapni, hogy a szép sötétkék fényt rát tudjam tenni <#fejvakaras>

Jagi
Ez de nagyon durva már... iszonyat jó<#worship>

Seaweed

Seaweed
GAZ-66 rulez! <#vigyor3>

No, haladtál valamit?! <#ravasz1>

modellmaker

modellmaker
Nem tom hogy a képek linkvédettek-e szal "csak" link...

BMP-2

Seaweed
35-ben meg kiralyabb lenne ;))
Jagi
O.o ilyenem volt 1/72-ben... ebbõl lehetne kihozni egy két dolgot

kbx
Ja, vagyok nagy ritkán<#vigyor> <#wave>

I don\'t wanna war, I just wanna peace! Yeee come on!

gordon 24
Az komoly!!! Igazad van ebbe. De csoda szépek!!!

Downhill!!