69149
-
#67503 "a Mr. Hobby-t választottam, zárójelben volt mellette hogy Gunze, remélem be fog válni"
Ha arra gondolsz, hogy a jó márkájú festéket vetted-e, akkor igen. :)
Itt van a teljes festék paletta. Ahogy írva is vagyon, a Mr. Color szintetikus, a Hobby Color vízbázisú. De úgy látom, te a vizeset vetted. :) Jó festék, nekem bevált.
Utoljára szerkesztette: modellmaker, 2016.07.01. 14:23:27 -
#67502 Köszi! Szerencsére sok cuccom maradt régebbről, de van amiből muszáj megvenni az újat/jobbat. Így is még most jutott eszembe 1-2 dolog amit hozzá kellett volna csapni, de majd legközelebb. -
#67501 Hidd el, másodjára is! :) -
#67500 szép lista :)
-
#67499 szia
Elég silány vacaknak tűnik,így elsőre.
-
#67498 Ma reggelre összeszedtem az első kört. :)
Festékből végül a Mr. Hobby-t választottam, zárójelben volt mellette hogy Gunze, remélem be fog válni. Muszáj lesz újra feltölteni a festékpalettát, mert ami festékeim voltak/vannak azok beszáradtak, nem jók. Főként Citadel (víz alapú) és Humbrol van. Kidobni valószínű csak a Humbrolokat fogom (pedig ebből van vagy 40 színem, de enamel alapú a cucc és mint említettem a legtöbb beszáradt) a Citadeleket megnézem, lehet hogy van még köztük menthető a WH figurákhoz.
Első autónak a "batár Hilux" lett a befutó. :) Régebben is tetszett, remélem nem lesz vele gond.
Jövő hét elejére várom a csomagot, aztán hajrá! -
zsgaby #67497 Én mondjuk csak azért használok Revell-t mert mindenhol kapni. Meg csak ecsettel festek... -
#67496 Köszönöm a választ! -
#67495 Tamiya, gunze, ezek a legjobbak. -
#67494 Nos, YT-on megnéztem ahogy kicsomagolnak egy ilyen márkájú autót és inkább "nope".
Több év kihagyás után újra elkezdem a makettezést, kizárólag autók, esetleg Warhammer figurák.
Ti milyen festéket ajánlotok? Vallejo? AK? Esetleg valami más? (Tamiya-t kicsit drágának tartom, de ha azt mondjátok hogy minőségben sokkal jobb mint a többi akkor az lesz.) Egyenlőre kompresszor nélkül leszek, sprayből viszont mindenképp Tamiya, az már nekem bevált régebben is.
Hmmm... most hirtelen ennyi, szóval a festékkérdés.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
#67493 Sziasztok! A Lindberg márkáról mit tudtok? Vannak egész jó autói, de nem tudom hogy mennyire részletgazdag, stb.
Valakinek valami tapasztalata? Előre is köszi! -
#67492 Pont most kellett volna egy porsche 962 szélvédőjére használnom,hogy ne legyen ocsmány.
-
#67491 Ezt nem tudom. Keress rá a neten, biztos van róla leírás, vagy valahol fórum beszélgetés. -
#67490 na igen,ez velem is előfordult már,pedig nem 500 éves volt a makett -
#67489 köszönöm a segítséget, és a jótanácsokat !
harckocsikhoz nem nagyon kellett az ilyesmi cucc,de autókra annál inkább :)
elöször mindenképpen kipróbálom egy rossz maketten,maradék matricával
átlátszó felületen is használható ? -
zsgaby #67488 Nekem volt olyan (akciós makettem) aminek a matricái tizedmilliméteres foszlányokban áztak le az itatóspapírról. -
#67487 A bekenős, várós cucc nem a Microscale - Micro Liquid Decal Film volt véletlenül? Ugyanolyan kék színű a felirat a flakonon, mint a Micro Setnek. -
#67486 Öreg, régi matricával nem próbáltam. De vastag lakkozásúnál is hatásos volt.
Egy kis hígított lágyító folyadékot cseppentek a felültre, ahova a matrica kerül, a matricát leáztatom a hordozó papírról, de vigyázok, hogy ne ázzon le teljesen. Amikor beleteszem a vízbe, akkor mérettől függően kisebb-nagyobb mértékben összepöndörödik. Akkor kezd jó lenni, amikor elkezd visszasimulni.
Ekkor már át lehet csúsztatni a helyére egy ecset segítségével. Ekkor még simán van alatta annyi folyadék, hogy oda tudod csúsztatgatni a pontos helyére.
Az alatta lévő folyadékot és esetleges levegő buborékokat az ecsettel ki lehet simogatni a matrica alól. Ha már tuti nem kell mozgatni, akkor még egy kis hígított lágyító folyadékkal át lehet kenni.
Nem kell megijedni, baromi módon összerántja a matricát, olyan lesz a felület, mint mikor a vízben kiázik az ujjbegyed. De aztán pár óra múlva szépen kisimul, ráfeszül a felületre, akár görbe felületre is, és beleszívja a matricát a panelvonalakba is.
Nekem nagyon bejön, nagyon megkönnyíti a munkát, sokkal szebb eredményt tudok vele elírni, mint nélküle. -
#67485 én is azt használom,nekem sincs vele gondom. -
#67484 micro set/sol -ról láttam olyan videót,hogy nagyon vastag és öreg matricát bekent vele,pár órát (?) hagyta,az meg olyan szépen ráfeküdt az ívekre /belesimult még a panelvonalakba is.
Ez a gunze cucc is hasonló? -
#67483 Nekem a gunze lágyítója van, az nekem bevált. A klubban mondtak rá egy tippet, hogy hígítva használjam, mert elég masszív anyag. De így is teljesen jól működik.
Ez a zöld matricás Mr. Mark Softer Neo
Utoljára szerkesztette: modellmaker, 2016.06.26. 11:26:35 -
#67482 :)
Segítene valaki abban,hogy melyik matrica lágyító cuccot érdemes megvenni ?
Használt valaki Microscale - Micro Set terméket? -
#67481 Én csak a transpatent tamiya festékeket higítottam eddig zippo-val. Szép lett GT-R. 4 db R34-es skyline-om volt, már csukott szemmel menne... sajna egyik sem válalható már... de egyet tuti összerakok még. Fehér-matt fekete, csüccs meg 20-as arany BBS a terv -
#67480 akríl lakkot nem fogja bántani szerintem.
de akríl lakkra rámehetsz enamellel is,persze nem h-100-al higítva.
talán újat mondok valakinek,de lehet pont innen vettem az ötletet már nem emlékszem : én az olaj alapúakat ZIPPO benzinnel higítom,az nem bántott még idáig semmit.
(de természetesen akríl rétegre használom) harckocsikat is ezzel mosok át,meg panelvonalakat is ezzel folyatok be.
talán a következő autónál már ki merem próbálni :) -
#67479 szerintem nem feltűnő hogy fényes, lehet én is benevezek egyre. Én olyan módszert láttam panelezésre hogy 2k-s lakkra akrillal rá ment, letörölte a felesleget és kész. Na most én ezt azért nem merem bevállalni mert sima akril a lakk is amit használok ,és félek, hogy elb**zná a lakkozást. -
#67478 nem,nincs maratás benne,krómozott öntőkereten voltak a féktárcsák azért csillognak (le kellett volna festeni talán,de valamiért tetszett így)
nincs baja a hátsó keréknek,rendben áll,szerintem talán csak a kép csalhat.
jó készlet,nem kellett semmit faragni,nem lötyög ha az ember összerakja.
Ellenben a hátsó ablakot benyomtam kicsit ahogy megfogtam azért látod úgy,hogy eláll a kerettől. Ezt majd kijavítom,szerencsére nem ragasztottam még egybe az alvázat a kasztnival.
panelezés
én erre most használtam elöször 0.1-es műszaki rajzra árult fekete filcet.
elég jó,bár ezen a képen pont semmi nem látszik belőle :)
hátránya ugye,hogy fényes ez is.
szeretnék venni direkt panezelő tollat,használt olyat már valaki ? Az elvileg matt,ugye ? -
#67477 Szerintem rendben van!
Maratást kapott vagy mitől olyan fényes a féktárcsa (én a subarun egyébként öntapadós alumínium szalagot használtam,és szerintem fogom a többin is használni féktárcsaként ) Szépnek látszik az ablakkeret is.
Kicsit furán áll nekem a hátsó kerék és a hátsó ablak
Más kérdés panelezést ki hogy csinálja? -
#67476 Hát kiálításra nem viszem,de nekem tetszik.
2. autóm.
kicsit poros lett miközbn fotóztam,mert erős szél fújt.
Ja és szar telós kép
Utoljára szerkesztette: Glpetyus, 2016.06.22. 12:51:16 -
#67475 jaja én sem viszem műterembe :D -
#67474 Az enyém is telóval van azért foscsi :) toljad nyugodtan :) -
#67473 Ez is állat -
#67472 Szépek lettek a vasak :)
Én is kész lettem a skyline-al,majd rakok képet,de telefonnal nem akarok,gép meg most nincs :( -
#67471 Azzal is szemeztem ,de maradtam egy sima zárt változatnál :D
-
#67470 Ha a magas Hilux az brutális kit...
-
#67469 A subaru felnijét nem buzerálom már. (az gyári,bár lehet jól mutatna az evo alá szánt fehér Volk TE37)
Az evo alá túl széles , hátul a lengőkar miatt esélytelen is berakni,meg a kerékjárati ívben is szarul mutat egyszerűen kicsi neki a hely(én is 20-assal próbálkoztam),a gyári 17-es felnit inkább saccolnám 16-15-nek. Van régebbről két felni készletem,megnézem azokkal mit mutat.
Az evo után folytatni kellene a 037-est,de most épp egy Hiluxxal szemezek :D -
#67468 Ez se csúnya, a szélvédőért kár... a felni tetszik, ne csinálj vel semmit :)
Sajna az van, hogy a gyári 1:1-es alá bemenne a 20-as felni de ezek alá valamiért mégsem, kerékjárat, palólemet vagy szimplán a kerekek nútjai miatt, itt nincs ET szám :( A 9-es alá is csaka 19-es fért be a 20-as nagy volt, vagyis széles, pedig BBS-t kapott volna.
A kövi projekt szerintem egy Revell Mustang lesz 2005-os A Need For Speed film mintájára kb. Sok benne azeltérés az eredetihez képest ezért döntöttem a custom mellett.. a motor kész szereintem az alváz is, régen kezdtem el aztán dobozoltam, kemény menet lesz :) -
#67467 Elkészült a hibrid:
Szóval ez lett a vámos történetből
Az első ajtó/A oszlopnál vágtam szét a két alanyomat (Egy AO 5ajtós Sti, és egy kínai 1/24-es RC). Egy kicsit elhamarkodott döntés volt,jobban jártam volna ha a hátsó ajtónál illesztem össze őket
Az A oszlopon sokat kellett reszelni, próbáltam kicsit a szélvédőn is dolgozni aminek az eredménye hogy jól összekarmoltam és meg is repedt..... Az oldalablakokat meg szerintem kidobtam véletlenül így "lehúzott" ablakot kapott XD (majd körül nézek a régebbi cuccaim között hátha találok valami visszamaradt ablakot és akkor csinálok egy félig lehúzott profilt hogy kicsit dobjon az összképen.
Előre kap még egy front lip-et ,de azzal kicsit elmaradtam szóval az később jön rá. -
#67466 faja.
Én is nekiugrottam az enyémnek...hát izé elég érdekes a karosszéria.... valahogy nem az igazi. Főleg az ablak keretek,olyan mint valami rossz kínai játékautónak. A kerékjárat is elég kicsi,rendeltem hozzá felniket,de úgy néz ki hogy nem fog aláférni, úgy hogy körül kell még nézni otthon hátha van valami alá ,mert a gyári az elég gyászos -
#67465 Nagyjából összehajítottam a 9-est, hogy kb hogy fog kinézni, a vasalódeszka még nincs rajta...
-
#67464 legközelebb kipróbálom,köszi