69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • modellmaker
    "a Mr. Hobby-t választottam, zárójelben volt mellette hogy Gunze, remélem be fog válni"

Ha arra gondolsz, hogy a jó márkájú festéket vetted-e, akkor igen. :)

Itt van a teljes festék paletta. Ahogy írva is vagyon, a Mr. Color szintetikus, a Hobby Color vízbázisú. De úgy látom, te a vizeset vetted. :) Jó festék, nekem bevált.
    Utoljára szerkesztette: modellmaker, 2016.07.01. 14:23:27
  • cenobite
    Köszi! Szerencsére sok cuccom maradt régebbről, de van amiből muszáj megvenni az újat/jobbat. Így is még most jutott eszembe 1-2 dolog amit hozzá kellett volna csapni, de majd legközelebb.
  • cenobite
    Hidd el, másodjára is! :)
  • Glpetyus
    szép lista :)
  • Glpetyus
    szia
    Elég silány vacaknak tűnik,így elsőre.
  • cenobite
    Ma reggelre összeszedtem az első kört. :)

Festékből végül a Mr. Hobby-t választottam, zárójelben volt mellette hogy Gunze, remélem be fog válni. Muszáj lesz újra feltölteni a festékpalettát, mert ami festékeim voltak/vannak azok beszáradtak, nem jók. Főként Citadel (víz alapú) és Humbrol van. Kidobni valószínű csak a Humbrolokat fogom (pedig ebből van vagy 40 színem, de enamel alapú a cucc és mint említettem a legtöbb beszáradt) a Citadeleket megnézem, lehet hogy van még köztük menthető a WH figurákhoz.

Első autónak a "batár Hilux" lett a befutó. :) Régebben is tetszett, remélem nem lesz vele gond.

Jövő hét elejére várom a csomagot, aztán hajrá!
  • zsgaby
    Én mondjuk csak azért használok Revell-t mert mindenhol kapni. Meg csak ecsettel festek...
  • cenobite
    Köszönöm a választ!
  • McFrost
    Tamiya, gunze, ezek a legjobbak.
  • cenobite
    Nos, YT-on megnéztem ahogy kicsomagolnak egy ilyen márkájú autót és inkább "nope".
    Több év kihagyás után újra elkezdem a makettezést, kizárólag autók, esetleg Warhammer figurák.
    Ti milyen festéket ajánlotok? Vallejo? AK? Esetleg valami más? (Tamiya-t kicsit drágának tartom, de ha azt mondjátok hogy minőségben sokkal jobb mint a többi akkor az lesz.) Egyenlőre kompresszor nélkül leszek, sprayből viszont mindenképp Tamiya, az már nekem bevált régebben is.
    Hmmm... most hirtelen ennyi, szóval a festékkérdés.
    Előre is köszönöm a válaszokat!
  • cenobite
    Sziasztok! A Lindberg márkáról mit tudtok? Vannak egész jó autói, de nem tudom hogy mennyire részletgazdag, stb.
    Valakinek valami tapasztalata? Előre is köszi!
  • Glpetyus
    Pont most kellett volna egy porsche 962 szélvédőjére használnom,hogy ne legyen ocsmány.
  • modellmaker
    Ezt nem tudom. Keress rá a neten, biztos van róla leírás, vagy valahol fórum beszélgetés.
  • Glpetyus
    na igen,ez velem is előfordult már,pedig nem 500 éves volt a makett
  • Glpetyus
    köszönöm a segítséget, és a jótanácsokat !
    harckocsikhoz nem nagyon kellett az ilyesmi cucc,de autókra annál inkább :)
    elöször mindenképpen kipróbálom egy rossz maketten,maradék matricával
    átlátszó felületen is használható ?
  • zsgaby
    Nekem volt olyan (akciós makettem) aminek a matricái tizedmilliméteres foszlányokban áztak le az itatóspapírról.
  • modellmaker
    A bekenős, várós cucc nem a Microscale - Micro Liquid Decal Film volt véletlenül? Ugyanolyan kék színű a felirat a flakonon, mint a Micro Setnek.
  • modellmaker
    Öreg, régi matricával nem próbáltam. De vastag lakkozásúnál is hatásos volt.

Egy kis hígított lágyító folyadékot cseppentek a felültre, ahova a matrica kerül, a matricát leáztatom a hordozó papírról, de vigyázok, hogy ne ázzon le teljesen. Amikor beleteszem a vízbe, akkor mérettől függően kisebb-nagyobb mértékben összepöndörödik. Akkor kezd jó lenni, amikor elkezd visszasimulni.
    Ekkor már át lehet csúsztatni a helyére egy ecset segítségével. Ekkor még simán van alatta annyi folyadék, hogy oda tudod csúsztatgatni a pontos helyére.
    Az alatta lévő folyadékot és esetleges levegő buborékokat az ecsettel ki lehet simogatni a matrica alól. Ha már tuti nem kell mozgatni, akkor még egy kis hígított lágyító folyadékkal át lehet kenni.
    Nem kell megijedni, baromi módon összerántja a matricát, olyan lesz a felület, mint mikor a vízben kiázik az ujjbegyed. De aztán pár óra múlva szépen kisimul, ráfeszül a felületre, akár görbe felületre is, és beleszívja a matricát a panelvonalakba is.

Nekem nagyon bejön, nagyon megkönnyíti a munkát, sokkal szebb eredményt tudok vele elírni, mint nélküle.
  • kemszi2
    én is azt használom,nekem sincs vele gondom.
  • Glpetyus
    micro set/sol -ról láttam olyan videót,hogy nagyon vastag és öreg matricát bekent vele,pár órát (?) hagyta,az meg olyan szépen ráfeküdt az ívekre /belesimult még a panelvonalakba is.
    Ez a gunze cucc is hasonló?
  • modellmaker
    Nekem a gunze lágyítója van, az nekem bevált. A klubban mondtak rá egy tippet, hogy hígítva használjam, mert elég masszív anyag. De így is teljesen jól működik.

Ez a zöld matricás Mr. Mark Softer Neo
    Utoljára szerkesztette: modellmaker, 2016.06.26. 11:26:35
  • Glpetyus
    :)

Segítene valaki abban,hogy melyik matrica lágyító cuccot érdemes megvenni ?
    Használt valaki Microscale - Micro Set terméket?
  • Jagi
    Én csak a transpatent tamiya festékeket higítottam eddig zippo-val. Szép lett GT-R. 4 db R34-es skyline-om volt, már csukott szemmel menne... sajna egyik sem válalható már... de egyet tuti összerakok még. Fehér-matt fekete, csüccs meg 20-as arany BBS a terv
  • Glpetyus
    akríl lakkot nem fogja bántani szerintem.
    de akríl lakkra rámehetsz enamellel is,persze nem h-100-al higítva.

talán újat mondok valakinek,de lehet pont innen vettem az ötletet már nem emlékszem : én az olaj alapúakat ZIPPO benzinnel higítom,az nem bántott még idáig semmit.
    (de természetesen akríl rétegre használom) harckocsikat is ezzel mosok át,meg panelvonalakat is ezzel folyatok be.
    talán a következő autónál már ki merem próbálni :)
  • kemszi2
    szerintem nem feltűnő hogy fényes, lehet én is benevezek egyre. Én olyan módszert láttam panelezésre hogy 2k-s lakkra akrillal rá ment, letörölte a felesleget és kész. Na most én ezt azért nem merem bevállalni mert sima akril a lakk is amit használok ,és félek, hogy elb**zná a lakkozást.
  • Glpetyus
    nem,nincs maratás benne,krómozott öntőkereten voltak a féktárcsák azért csillognak (le kellett volna festeni talán,de valamiért tetszett így)
    nincs baja a hátsó keréknek,rendben áll,szerintem talán csak a kép csalhat.
    jó készlet,nem kellett semmit faragni,nem lötyög ha az ember összerakja.
    Ellenben a hátsó ablakot benyomtam kicsit ahogy megfogtam azért látod úgy,hogy eláll a kerettől. Ezt majd kijavítom,szerencsére nem ragasztottam még egybe az alvázat a kasztnival.

panelezés
    én erre most használtam elöször 0.1-es műszaki rajzra árult fekete filcet.
    elég jó,bár ezen a képen pont semmi nem látszik belőle :)
    hátránya ugye,hogy fényes ez is.
    szeretnék venni direkt panezelő tollat,használt olyat már valaki ? Az elvileg matt,ugye ?
  • kemszi2
    Szerintem rendben van!
    Maratást kapott vagy mitől olyan fényes a féktárcsa (én a subarun egyébként öntapadós alumínium szalagot használtam,és szerintem fogom a többin is használni féktárcsaként ) Szépnek látszik az ablakkeret is.
    Kicsit furán áll nekem a hátsó kerék és a hátsó ablak

Más kérdés panelezést ki hogy csinálja?
  • Glpetyus
    Hát kiálításra nem viszem,de nekem tetszik.
    2. autóm.

kicsit poros lett miközbn fotóztam,mert erős szél fújt.

Ja és szar telós kép

Utoljára szerkesztette: Glpetyus, 2016.06.22. 12:51:16
  • kemszi2
    jaja én sem viszem műterembe :D
  • Jagi
    Az enyém is telóval van azért foscsi :) toljad nyugodtan :)
  • Jagi
    Ez is állat
  • Glpetyus
    Szépek lettek a vasak :)

Én is kész lettem a skyline-al,majd rakok képet,de telefonnal nem akarok,gép meg most nincs :(
  • kemszi2
    Azzal is szemeztem ,de maradtam egy sima zárt változatnál :D
  • Jagi
    Ha a magas Hilux az brutális kit...
  • kemszi2
    A subaru felnijét nem buzerálom már. (az gyári,bár lehet jól mutatna az evo alá szánt fehér Volk TE37)

Az evo alá túl széles , hátul a lengőkar miatt esélytelen is berakni,meg a kerékjárati ívben is szarul mutat egyszerűen kicsi neki a hely(én is 20-assal próbálkoztam),a gyári 17-es felnit inkább saccolnám 16-15-nek. Van régebbről két felni készletem,megnézem azokkal mit mutat.
    Az evo után folytatni kellene a 037-est,de most épp egy Hiluxxal szemezek :D
  • Jagi
    Ez se csúnya, a szélvédőért kár... a felni tetszik, ne csinálj vel semmit :)
    Sajna az van, hogy a gyári 1:1-es alá bemenne a 20-as felni de ezek alá valamiért mégsem, kerékjárat, palólemet vagy szimplán a kerekek nútjai miatt, itt nincs ET szám :( A 9-es alá is csaka 19-es fért be a 20-as nagy volt, vagyis széles, pedig BBS-t kapott volna.
    A kövi projekt szerintem egy Revell Mustang lesz 2005-os A Need For Speed film mintájára kb. Sok benne azeltérés az eredetihez képest ezért döntöttem a custom mellett.. a motor kész szereintem az alváz is, régen kezdtem el aztán dobozoltam, kemény menet lesz :)
  • kemszi2
    Elkészült a hibrid:

Szóval ez lett a vámos történetből
    Az első ajtó/A oszlopnál vágtam szét a két alanyomat (Egy AO 5ajtós Sti, és egy kínai 1/24-es RC). Egy kicsit elhamarkodott döntés volt,jobban jártam volna ha a hátsó ajtónál illesztem össze őket
    Az A oszlopon sokat kellett reszelni, próbáltam kicsit a szélvédőn is dolgozni aminek az eredménye hogy jól összekarmoltam és meg is repedt..... Az oldalablakokat meg szerintem kidobtam véletlenül így "lehúzott" ablakot kapott XD (majd körül nézek a régebbi cuccaim között hátha találok valami visszamaradt ablakot és akkor csinálok egy félig lehúzott profilt hogy kicsit dobjon az összképen.
    Előre kap még egy front lip-et ,de azzal kicsit elmaradtam szóval az később jön rá.
  • kemszi2
    faja.
    Én is nekiugrottam az enyémnek...hát izé elég érdekes a karosszéria.... valahogy nem az igazi. Főleg az ablak keretek,olyan mint valami rossz kínai játékautónak. A kerékjárat is elég kicsi,rendeltem hozzá felniket,de úgy néz ki hogy nem fog aláférni, úgy hogy körül kell még nézni otthon hátha van valami alá ,mert a gyári az elég gyászos
  • Jagi
    Nagyjából összehajítottam a 9-est, hogy kb hogy fog kinézni, a vasalódeszka még nincs rajta...

• Glpetyus
    legközelebb kipróbálom,köszi