69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Glpetyus
    jah,nekem is ezt csinálja most a tamiya szalag.
    Én voltam a hülye mert szabadon tárolom nem rakom be nylonba,poros,koszos a széle kicsit,talán az pont elég neki,hogy ne tapadjon itt ott.
  • McFrost
    Azért ilyen a széle mert a maszkolás alá ment a festék, ott nem tapadt rendesen.
  • Glpetyus
  • xenomooorph
    üdv az uraknak!
    Előbányásztam a régi festékszóróm és illene feltölteni hozzá a festék valamint egyéb eszközöket. Melyik a legjobb webshop itthon? Ahol minden van, elfogadható áron?(Főleg a festék készlet lenne a fontos)
  • kemszi2
    95%-os készültség...a maszkolás megint "recés" lett:(
    Volt olyan tervem hogy megépítem a 7-8-9 es evo családot de inkább lemondok róla. valahogy nem stimmel nekem ez a fujimi készlet. A kerék szett egy 18-as felni ,de mivel nagyon peres gumit adtak hozzá gyárilag ,és nagyon hülyén nézett ki alatta így megkapta a gyári 17es felninek a gumiját :D

Utoljára szerkesztette: kemszi2, 2016.07.12. 21:45:52
  • zsgaby
    Értemén, csak olyan "csiszolatlan rozsdára fest"-ett hatása van a közeli képeken, azért mertem szólni. Egyébként nagyon mutatós darab.
  • kemszi2
    matt színnél szerintem az nem olyan egyszerű
  • zsgaby
    Nem rossz, De túl jó a kamera a fújás miatt "dorozsmás" a zöld. Én beszólnék...polírt követelve.
  • modellmaker
    Találtam.

Porsche 964 RWB Wide Body
  • Glpetyus
    LEGALÁBB 10 versenyautót tudnék most a kosárba tenni :)
    de asszem' egy darabig most c vágányra kell raknom a vásárlási terveim (nyaralás,kocsin lejár a műszaki -és ahhoz kell vennem 4 új nyári gumit),stb..
  • kemszi2
    elővigyázatosságból nem is megyek ilyen oldalakra,de ha kell venni valami festéket akkor borul minden....általában bekerül valami autó is a pakkba "mer nehogymá csak 1-2 festékért fizessek pk-t" .Legalább is ezzel nyugtatom magam :D
  • Glpetyus
    fúúú ne is mond,hetek óta sasolom az ebay-t,hogy mennyi mindent össze tudnék még rendelni :)

és már csak 2 dobozos autóm van,meg vagy 5-6 harckocsi (amikhez most nincs kedvem)
  • Glpetyus
    szerintem 1:24be amúgy is gagyi a króm,nagyon műanyagos.
  • modellmaker
    Ezzel a sok krómmal show car jellege van az egésznek. De ahhoz meg túl snassz, csak a sok krómtól nem lesz az. De neki így tetszik, nincs ezzel semmi baj. :) A gumikról az öntési hibát majd tüntesd el azért. :D
  • kemszi2
    én kicsit rosszabbul állok :D
    7doboz van érintetlenül+ kettő megkezdve még régebbről.... meg most épül a 037
    (és még így is azt nézem én is, mit rendeljek meg, nagyon sok autó van még amiből feltétlenül szeretnék építeni egyet :D )
  • cenobite
    Ez a "beraktározva" dolog jó. :) Én is hasonlóan működök. Szinte még ki sincs bontva a Hilux, de már nézem a következő rendelnivalót.

A videojátékokkal vagyok így. Ott van vagy 25 cím, amit még el sem indítottam, de most is egy olyan játékkal játszom amit már 3-szor végigvittem.
    Utoljára szerkesztette: cenobite, 2016.07.08. 15:05:02
  • kemszi2
    Kíváncsi vagyok rá.
    Nekem a surf változat van beraktározva, TS-56 Brilliant Orange színt rendeltem hozzá
    Én sem hagynám a sok krómot,nem igazán rajongok érte,csak egy minimálisat bír el a szemem :D
    Utoljára szerkesztette: kemszi2, 2016.07.08. 14:34:43
  • cenobite
    A héten megjött a Hilux pakkom, jövő héten szabadságon leszek, úgyhogy kezdődik majd a móka. Most tervezem az esetleges módosításokat, színvariációkat. Találtam egy YT video-t egy ugyanolyan gépről mint az enyém. Itt tudjátok megnézni.

Nektek mi a véleményetek arról, hogy szinte minden "króm"-ot úgy hagyott a gépen? Különösen az alsó részek nem túl realisztikusak szerintem (3 perc körül kezdődik a bemutatása). Minden-minden, még a laprugók is csillognak mint a salamon töke.

Én úgy tervezem, hogy a többféle fémszínű festékemből fogom az alját festeni, majd utána a részleteket kidolgozni (kis koszolás, wash, stb...)
  • lackoka25
    köszi!
  • Random_
    Nagyon adja!
  • lackoka25
    Köszi!
  • Glpetyus
    szép építés !
  • lackoka25
    Hali! következő projektem egy su-152 építést befejeztem jöhet a festés
  • cenobite
    Tárgytalan, találtam.
  • cenobite
    Tudnátok ajánlani egy jó minőségű fényes lakkot, ami létezik spray kivitelben? Ja és egy helyet ahonnan tudnék is rendelni (most csak hazai üzlet jöhet szóba). Előre is köszönöm!
  • zsgaby
    Én úgy 30 éve még gyerekkoromban fújtam neolux-al (vagy a haverja az a P betűs kék flakonos most nem ugrik be) egy még szovjet tu-134 makettet ezüstre. Soha egy festés sem lett olyan egyenletes mint az, de ez csak a véletlen műve, vagy kezdők szerencséje.
  • kemszi2
    Vigyázni kell velük,nagyon megtudják marni a felületet /én prisma color-t és dupli color-t használok/ Alapozót is ilyet használok a padlólemezre ,beltér cuccaira. Inkább több vékony réteget kell felvinni távolabbról,mint pl egy rendes tamiya spraynél.
  • cenobite
    Igaz, hogy ez nem makett, hanem egy 1:24-es fém Maisto modell. Én itt fogtam, bementem az Obi-ba és ott vettem egy normál metálkék akril spray-t. Szerintem a végeredmény nem lett rossz. A modellt elég hamar el is vitték vaterán. :) Kíváncsi vagyok műanyagon mennyire lenne jó egy -nem metál- festékszórós fújás.
    Valamelyik régebbi "úgysemleszkéssosem" darabnál szerintem kipróbálom majd. Ja, róla van szó:

Amúgy én az összes cuccot egy helyről (modellfutar.hu) rendeltem. Elég sok cucc van náluk, legalábbis ami nekem hirtelen kellett az minden volt.
    A héten pedig csinálok egy állapotfelmérést a régi festékekről, bemosókról, remélem találok még használható darabokat.

• modellmaker
    Ilyenem van nekem is! Na, legközelebb ki is próbálom. Köszi a tippet!
  • Glpetyus
    ha nem baj,másét linkelem,így gyorsabb mint nekem előbányászni,feltölteni,stb. :
    link

Utoljára szerkesztette: Glpetyus, 2016.07.03. 11:20:13
  • modellmaker
    Erről tudnál mutatni egy képet? Mármint magáról az eszközről.
    Utoljára szerkesztette: modellmaker, 2016.07.03. 09:54:52
  • Glpetyus
    nem tudom,van amelyik tízen éves és semmi baja,de van ami felbontás után 2 héttel már hártyás a tetején.
    visszazáráshoz konkrétan egy satu szerű cuccot használok,úgy rányomja,mint ahogy újkorában van.
  • zsgaby
    Hát én azt mondom azokat az 5ml-es fémdobozokat nehéz visszazárni de nem lehetetlen. Pláne ha kerül a szélére festék, már nem fog vízszintesen csukódni, ezáltal levegőt kap. Nekem pár csepp higító segíteni szokott. Egyetlen humbrolom döglött meg, valami ezüst, na az csomós lett mintha folyékony maszkolót öntöttek volna bele.
  • soo277
    köszi,akkor marad ausztria,ott legalább lehet turkálni,csak az árak sajna jóval drágább
  • McFrost
    Hazai kínálat elég gyér, még onlájn is rendelgetős a történet......az áraik is el vannak szállva. Az automakett.hu egy jó bolt pl. De inkább ebay.
  • soo277
    Sziasztok, mivel ,hogy Győrben már nincs semmilyen bolt,szeretném megkérdezni,online hol tudnék ,rendelni makettet(tank),
    köszi üdv
  • modellmaker
  • McFrost
    Gunzét Csitei Bélától érdemes venni: http://dreamkit.hu/
  • Glpetyus
    engem most az AK színei idegesítettek fel.
    híg fos (jó persze ez azért hogy egyből lehessen fújni,ez ok.),száradás után is ragad + ronda félfényesre száradt (matt nato black)
    de fasza hogy vettem belőle 8 különböző szinnel,remélem mind ilyen

én azon agyaltam,hogy egy barátomnak autófesték boltja van,megkérdezte,mértnem onnan szerzem be a színeket.
    nyílván nem a metált,hisz annak túl nagy a szemcsemérete. De alapszíneket simán lehetne használni,azt száradás után elég nehéz leszedni + tökéltesen polírozható.

Amúgy nekem idáig a tamiya meg érdekes mód a humbrol színei jönnek be a legjobban.Utóbbi olyan keményre köt mint egy autófesték.
    Ellenben az összes humbrol - revell festékem beszárad még mielött a fele elfogyna. És nem értem miért. Van olyan ami 10 évet állt,kinyitom és 2 hét alatt bedöglik.

Sajna a gunzét még nem próbáltam.
  • cenobite
    Köszi! A link ment a könyvjelzőkhöz.