Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

m1garand
A 212 helyett jó 213? Nekem az van.

makett.tk

m1garand
Monumentális darab. Nem volt gond a készlettel, építéssel?

makett.tk

m1garand
Mi az enamelek száma?
Nekem így is nagyon tetszik!

makett.tk

Glpetyus
az utolsó alkatrész is a helyén az ágyún :)
A kép az nem tudom hogy lett ilyen botrányszar,de mindegy sok látnivaló még nincs úgyse rajta.
Ma megkapja az alapszínt,de képet már csak a végén mutatok :)

Glpetyus
gyönyörű

McFrost
Revell enamel: fa a nyelek színe és téglavörös a bakelit markolatok. A fémes rész meg ez a lejjebb mutatott mr.hobby polírozható fém. Majd még koptatom/koszolom őket.

Nem tudom, lehet hogy nem szedték le, de a háború vége felé, ők még ugye úgy voltak vele, hogy nem a vége felé járnak, eléggé rendszerezték a festést, és már a gyárban színre fújták a vasat, egy-egy minta szerint, ami persze nem jelentett 100%-os hasonlóságot. Én így látványosabbra csinálom, jobban vissza adja a részleteket, szerintem.

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

m1garand
Nagyon szépek a szerszámok! Mik ezek a színek pontosan?
A szerszámokra nem fújták rá a kamót?

Utoljára szerkesztette: m1garand, 2015.08.20. 21:59:58

makett.tk

McFrost
Alapszínek a kéziszerszámokon:

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Előre is sry...
//www.youtube.com/embed/8pL-M-gqinQ
<#zavart1><#vigyor>

Glpetyus
<#guluszem1>

m1garand
Régen csak ez volt.
Az AK-nak is van most több metalja.
//www.youtube.com/embed/JBLLLZUjvLo
De az Alkladot szeretik a repülősök.

makett.tk

m1garand
Ez nem is hasonlít a németre. Ezt még le lehet gyártani sk.

makett.tk

McFrost
Ezt teszteltem tegnap, gyorsan szárad és keményen tapad, marha jó fémes lesz polírozás után:

//www.youtube.com/embed/tt1sb7WC_MM

McFrost
Magyar gépeken hasonló volt ráhúzva az antenna tövére:

m1garand
Mire gondolsz?

makett.tk

McFrost
És miért kell pont ilyen? Miért nem csinálsz gumiharangosat?

m1garand
Normál tankhoz egy jár, abnormális maus-hoz kettő kell XD

makett.tk

McFrost
Nincs olyan készleted otthon, amiben kettő van?

m1garand
Vennem kell ilyet a Maus-hoz, még az antenna foglalt se volt a kit-ben, de a lyukat bezzeg előre megcsinálták:
http://www.rbmodel.com/picture.php?dir=35A15

makett.tk

McFrost
Majdnem elfelejtettem a kötényt lefújni a továbblépés előtt :D

m1garand
A teszt példányt próbálom megközelíteni.
Javítottál az átszóródáson? Mi változott?
Utoljára szerkesztette: m1garand, 2015.08.06. 20:35:34

makett.tk

McFrost
Túl a mintán:

Random_
Ha az ezekre fordított energiát Tigrisekre vagy Párducokra költötték volna...

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

McFrost
Hatalmas dög, nem lett volna életképes a harctéren, akármilyen brutál a páncélja.
Festési terv? Mivel what if, lehetne magyar.

m1garand
Alapozva:

makett.tk

m1garand
A festése kifejezetten ronda volt. Talán egy dióban mutat majd jól a mérete miatt.
Valami ilyesmit:

makett.tk

McFrost
Örülök, hogy tolod az ipart, azt hittem leálltál. Óriási monstrum ez, várom, hogy mennyire teszed izgalmassá!

Köszi, tököltem is vele rendesen, már a kötényzetet fújom.
Ez egy saját "találmány", mert ezeket a torony nélküli maketteket nehezen forgattam, meg állandóan letapiztam a festéket róluk, így gyártottam egy ilyet. Sima önfúró lemezcsavar, fúrok a makett aljára egy 3-as furatot, ezt meg belecsavarom. A végén csak az marad, nem látszik és így akár a diora is lehet csavarozni...

m1garand
Gyönyörű ez a kamo!
Mi ez a tartó szerkezet, amin festesz?

makett.tk

m1garand
Haladtam a Maus-al, fürdetés előtt van a "kicsike":
Képek

makett.tk

McFrost
Helyére raktam a dolgokat, végleges:

Glpetyus
igen,remélem így is marad végig... :)

Glpetyus
jobb is lett így,hogy kevesebb a sárga ! <#eljen>

Jeffjohnson
<#eljen> gondolom élvezet az építése is.

McFrost
Átdolgoztam a mintát, tanácsra, első réteg:

Jagi
Na ez kemény!

Glpetyus
azt hiszem p.szürke lesz végülis.
nagyon rákattantam az ágyúkra,kár hogy viszonylag kicsi a felhozatal.
Mondjuk a Takom új ágyúi tetszenek,hamarosan lesz Flak 40-esük is.
link

m1garand
Szia! Szép darab!

makett.tk

McFrost
Brutál!

Glpetyus
Sziasztok :)
Tegnapi haladás. Nem tudom mennyire jön át képen,de monumentális darab.Még egy félszer akkora mint az Ural amit a múltkor csináltam (pedig az se kicsi)

Glpetyus
nos,hát azthiszem nekem sem lenne szabad többet vennem,max ha eladok valamit a makettinfón...
hétfőtől 2 hét szabi,addig még csinálom.Már a kép készítése óta is sokat haladtam,felkerültek a kerekek,összeállítottam az ágyúcsövet.

Jeffjohnson
Jól néz ki, jó választás én is szemezgettem egy ilyennel nemrég de van itthon elég bontatlan doboz makett. Inkább nekiállok a sok félkész közül 1-nek.
Dobjál róla képeket rendszeresen. Kíváncsian várom milyen lesz a végeredmény én páncélszürkére festeném de talán a sárgán jobban mutatnak a kopások koszolások.

Glpetyus

Hali !
folytatom egy nemrég félbehagyott építésemet.
Jó "kis" makett,haladós,sorja szinte 0,ellenben kilökő nyomok a lehető leghülyébb helyen vannak.De élvezem az építést nagyon,csak még nem tudom eldönteni páncélszürke vagy sárga legyen-e?
(mobilos kép)

McFrost
Köszi!

Glpetyus
de szép a kamo
az én pisztolyommal ilyet nem lehet fújni <#bdead>

Tökéletes!

McFrost
Tamiya nato zöld és barna, meg dark yellow, fakítva flashel és fehérrel. Nagyon bejött a tamiya, ha lehet ezentúl csak azt használom.
Túl erős lett az átszóródás, közelebbről sokkal jobban látszódott, ezt javítottam.
Ma elkészültem vele, ilyen lett, visszaködöltem még a foltok közepét:

m1garand
Szia!
Szép a vonalvezetés. Milyen színek ezek? Kicsit szóródik, de az igazibbá teszi a fújást.

makett.tk

Jagi
Nekem 270ZG van hasonló mit amit linkeltel.Az is Fujimi,DE az új kitjeik között vannak egész vállalhatóak. L24-es sorhatos motorral adták szép részletes. Az Aoshimától meg egyaltán nem kell félni nálam top3.

McFrost
Első rétegek:

Glpetyus
de szép
ehhez hasonló felépítménnyel kiadott az icm egy ZIL 131-est LINK
Ezt szeretném majd páromtól jól megkapni,ha meg nem akkor kénytelen leszek megvenni,egy MAZ 537-el együtt :)
nagyon tetszenek mostanában a ruszki monstrumok