69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Glpetyus
    nem tudom,érzésem szerint ha nem cseszem el,akkor is picit narancsos lett volna.
    ez a csiszolgatás meg nekem a halálom,MINDIG lejön a szélénél a festék,akármennyire vagyok óvatos (valszeg béna vagyok :D)
  • Glpetyus
    nagyon tetszik,hasegawa ugye ? Az övek a készlethez vannak ?
  • modellmaker
    "nincs olyan lakk amit úgy fel lehet fújni,hogy ne kelljen utána visszacsiszolni?"

Több vékony réteg 2k? Korábban linkelgettem egy youtube csatornát. Neki van lakkozós tutorialja is.
  • McFrost
    Köszi!
  • kemszi2
    k***va jól néz ki :D
  • kemszi2
    köszi!

A matricázását viszont nem kívánom az ellenségeimnek sem :D
  • McFrost
    Hosszabb kihagyás után folytatás. Pz.L/70 kezelő:

Összkép:

• zsgaby
    Ez nagyonjó! Grat!
  • kemszi2

közelről már nem igazán jó a telefon :D
    (egy kicsit világosabb szín kellett volna a "kárpitos" részekre)
    Utoljára szerkesztette: kemszi2, 2016.08.17. 13:07:57
  • Glpetyus
    nagyon szép,de lőj egy közelebbit a beltérről :)
  • kemszi2
    Nálam most ez készül:

kapott egy szett rendes aszfalt felni szettet, ehhez kicsit meg kellett ültetni. +pár extra kábelt a beltérben, a középső poroltónál,váltónál, és a műszerfalon. Ja és van hozzá a gyárin kívül még egy adag maratás amivel szépen meg lehet csinálni majd a rácsokat
  • Glpetyus
    nincs olyan lakk amit úgy fel lehet fújni,hogy ne kelljen utána visszacsiszolni?
    mostmár egy csomó csodaszer van,de elvétve találok csak valamit róluk a youtube-n.
    néztem pl ezt.
    meg ezt is.

de szerintem ezek csak sima 2K lakkok jobban felhigítva.
    Utoljára szerkesztette: Glpetyus, 2016.08.16. 16:50:11
  • kemszi2
    na igen a "kapkodás" :D
    én is gyorsan akartam fújni az 5 ajtós subarut, annak is ez lett a vége ,szerencsére az elég könnyen lejött áztatás nélkül is(nem volt alapozva)
  • Glpetyus
    én is szitit használam,bár mostanában nem,mert 1. nem kell,2 nem látok a boltban.
    igen,ha lenyugodtam,megpróbálom a csizolást,meg az újrakarcolást. (csak a mocitetőnél kell)

Revell akríl ferrari piros + 2k akríl lakk.
    A hiba ott volt,hogy nem hagytam eleget száradni a lakkrétegeket. Amúgy tükörfényes lett volna. :(
    Utoljára szerkesztette: Glpetyus, 2016.08.16. 16:26:09
  • kemszi2
    Hátha menthetetlen akkor nincs sok veszíteni való. Egyébként lefolyótisztítóból én sziti-t használtam eddig ,többnyire sikeres volt,a műanyagot egyszer sem marta meg,viszont nem minden festéknél volt hatásos,és több napig is állt a cuccban.
    A csiszolás mint ahogy írtad is a legfőbb gond hogy elveszted a részleteket,bár a panel vonalakat ha elég vastag a műanyag újra lehet "karcolni".
    Nem biztos hogy le kell menni vissza a műanyagig.A nagyját lecsiszolni ,azután átfújni mondjuk egy "töltő alapozóval" (filler). Azzal szerintem ki lehet hozni a "ráncokat".
    Milyen festékek kaptak össze amúgy?
  • Glpetyus
    az még nem lenne rossz ötlet.
    de a régebbi próbálkozásaim elég felemásként sikerültek.
    volt hogy megmarta a müanyagot is a lefolyótisztitó.
    fékolajjal meg nem jártam szerencsével.
  • kemszi2
    áztatás?
  • Glpetyus
    Úgy elbasztam az enzo ferrarit.mint még évek óta semmit ... :(
    ráfújtam akríl lakkot a piros színre,a 3. rétegig tök szép volt,aztán összerántotta az egészet..
    Ez meg ugye kőkeményre szárad...

elkezdtem visszacsiszolni,de reménytelen.Eltünnek az illesztések,osztások is

• lackoka25
    Köszi :) nyár van inkább strandolok :)
  • Glpetyus
    nagyon szép,bár lassan készül
  • lackoka25

alapszín ,olajos átmosás pötttyözéses technika, befolyatás!
  • gordon 24
    Hm elég tuti ez utolsó pár oldal. :-) Nagyon szépek az autók gratula.

Én egy repülőt szeretnék majd építeni most. (a380) tud valaki valamit arról, melyik makett kit faja, nem nagyon szopatós?
  • cenobite
    köszönöm a válaszokat!
  • McFrost
    Valamelyik lefolyó tisztító leszedi.
  • kemszi2
    szi-ti lefolyótisztító
  • cenobite
    Kérdés tárgytalan. Felba**tam magam annyira hogy rendeltem egy új Hiluxot. A mostani is jo lesz valamire.
  • cenobite
    Sziasztok! Mivel tundám a teljes kasztni festését eltávolitani? Az alapozás gyönyörű lett, de festéskor szöszök és egyebek miatt már kétszer fújtam újra. Elfogyott a festék, ugyhogy most ha lehet 0-ról inditanam ujra mas szinnel ami még van. De amilyen ideg vagyok most, lehet hogy rátenyerelek az egészre aztán kuka.
    Elöre is köszi a választ!
  • Glpetyus
  • cenobite
    Igen, több dolgot én is onnan "lestem". :)
  • modellmaker
    Jaja, meg tök jó dolgokat használ, el lehet lesni, hogy mit érdemes vásárolni.
  • cenobite
    Ez egy nagyon jó YT csatorna, több videot is megnéztem már és nagyon hasznos dolgokat lehet ellesni belőle.
  • modellmaker
    Hát bazmeg, inkább nem mondok semmit. :D Ennél az is jobb lett volna, ha nem töltesz fel képet. :D
  • 11Hunter11
    Sziasztok,

Eladó egy Evolution 2 in 1, ha esetleg valakit érdekelhet. 2 db makettet festettem vele, patika állapotú. Sajnos nincsen időm ennek a hobbinak élni, így megválnék tőle.
    Kérlek, ezen a mail-en érdeklődj: [email protected]
    Képeket, tel számot tudok küldeni, Veszprém-Budapest vonalon megtekinthető, posta játszik. 35.000 ropogós magyar Forintért vihető.

Bocs az OFF-ért. :)
    Utoljára szerkesztette: 11Hunter11, 2016.07.18. 21:43:13
  • Glpetyus
    én az utóbbit szoktam
    lényeg hogy ha olaj alapú a kasztni színe,akkor vízes festékkel festem,és fordítva.
    így ha elkúrom könnyebben vissza lehet mosni.

közben meg revell Enzo készülge nálam:
    elég jó makett,pedig nem szeretem a revell-t. Ellenben kissé sorjás itt-ott.
    (mobilos kép,abból is egy ritka szarul sikerült darab)

• kemszi2
    két verzión gondolkodom még, ill. egyet már ki is próbáltam, a subarun (azon egész jól is sikerült) ott a festés előtt kifestettem az ablak kereteket és az ablakot maszkoltam le ,és csak aztán fújtam színre. Az a baj az ecsettel festéssel hogy sok festéket viszek fel és az megül a szalag szélénél jobban mint a többi helyen és egy kis "gátat" csinál....
    a másik verzió amin gondolkodok hogy "befolyatom" a festéket a résbe és utána szabad kézzel festem meg a maradékot maszkoló nélkül
  • modellmaker
    Ezen a videón meg azt magyarázza, hogy hogy érdemes kimaszkolni az ablakkeretet, ha pisztollyal akarod festeni.

• modellmaker
    Ebben a videóban 4:35-től bontja le a maszkolást. Mondjuk ő megvárta míg megszárad. Látható egy másik hasznos trükk is. A keretek körül egy 1-2mm széles maszkolószalag csík van csak, azt rá tudja úgy simítani, hogy nagyon kevés aláfolyás jöhessen létre. Plusz ami létrejön, azt egy fogpiszkálóval le is szedni. Ez látható a videóban is.

Utoljára szerkesztette: modellmaker, 2016.07.17. 11:25:39
  • modellmaker
    Mert ezeken a helyeken nem is fog sose rendesen tapadni a maszkoló. Annyit tudsz segíteni rajta, hogy még teljes száradás előtt leszeded a maszkolót, és ami aláfolyt, azt egy fogpiszkáló hegyével óvatosan "lekaparod".
  • modellmaker
    Jah, a közeli képeken látszik, hogy kicsit vastag lett a festés. Ha majd a kövi biztos jobban sikerül neki. :)
  • McFrost
    Mert sokan elkövetjük azt a hibát, hogy ugye a gyári szélével indítunk, mert ugye az elvileg egyenes, de ott az van amit mondasz: gyűrött, koszos, nyúzott.