Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
Gyógyszertárit, vagy jó valmilyen másik is?
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
-Tömítés is lehet, mindekettõ, mármint a gumi meg a teflon is. Na valyon hol kapok ilyet...??? oO
-A dûzni nem tömít rendesen, így a dûzniháznál visszajut a levegõ... :C NA ezt viszont nem tudom hogyan kellene orvosolni. Van vmi olyan cucc, mint a teflon tömítõs szalag, csak folyékony kiadásban?
1. a dûzni el van tömõdve, repedt, vagy deformálódott - új dûzni van benne szal ez jó. amikor a tût visszahúzom és szabad a dûzni akkor is buborékol.
2. (ezt angolul közben alul látjátok majd a rajzon hogy mi micsoda) needle (tû) is not fitted to nozzle cap (2) and needle cap (1) - na ezt értelmezzétek mert nem bírom felfogni, hogy ha bele van csavarva rendesen akkor, hogy lehet "is not fitted" 😄 a 2 alkatrész a lényege az egész pisztolynak, azzon van egy lyuk, ahová beillik a dûzni és a dûzni mellett kiáramló levegõ viszi magával a festéket a tartályból.
3. nézze meg a dûznit egy nagyítóval és igazítsa meg ha vmi rendelleneset tapasztal - köszi, de milyen a rendellenes? 😄 elsõre minden ok a dûzni helyzetével...
a képen lévõ 5, 6 tömítések. elég régiek már. az 5-t tuti ki kellene cserélni, a 6-os egy teflon tömítés, nem hiszem hogy annak bármi köze lenne hozzá.
elképzelhetõ, hogy a régi tömítés miatt jut vissza a levegõ a tartályba?
nekem a kifestés egyenként ecsettel és ennyi 😄
És ez EGY makettnek az EMLÉKEZETESEBB elbaszásai.
Dettó! Persze elõfordul, hogy szépen összecsomagolom az aktuális makettet, elteszem és nemnagyon érzek késztetést, hogy elõvegyem. Ja, és ahányszor meglátom a dobozát valahol, rögtön görcsberándul a gyomrom...
<#wave>#wave>
Azonkívûl nem kell a kész keret méreteihez igazodnom,ami ugye nem elhanyagolható szempont 😊
(meg nem is készülök diorámákat késziteni,nincs hely :C )
Jaj,nem is mondtam,voltam tegnap baumax-ban,és kivételesen nem felejtettem el megnézni a képkereteket -dioráma alapnak ugyebár.
Ehh,vagy szépen megugrottak az árak,vagy nem tudom,de a kb. 15x20-asok olyan jó 1800-2000 ft-ba fájtak.
Ami már méretes -valóban diorámának nevezhetõ- kompozició alapjának is megfelelõ lett volna -kb 40x50-es,na az volt 6K.
😮
Meg amúgy a csipeszbõl milyen kurva gyorsan kirobban már a cucc! oO
Türelmem nekem nem csak itt van, bár volt már rá példa, hogy jó akkor ezt MOST abbahagyom és kimegyek fátvágni... :| Meg ilyen esetekre tartok a gépen vmi észnélkülgyilkolós játékot. 😄
És mért van az,hogy ha elkészitem az új alkatrészt,rögtön meglesz az eredeti ?
Mért van az,hogy ha megtalálom -fél óra térdelve keresgélés után- a cuccot,akkor rögtön elhagyok egy másikat ?
...
<#zavart2>#zavart2>
Sokan dicsérték meg már a maketteimet,és mindenki hozzátette,hogy el sem tudják képzelni,hogy ilyenkor mi kerit a hatalmába,honnan ez a türelem 😊
Érdekes,hogy az életbe meg 1 perc alatt úgy fel tud vki / vmi idegesíteni,hogy leütöm / szétverem.
De makettet még NEM basztam a falhoz.
Még. <#vigyor1>#vigyor1>
Az alkatrésezk meg még véletlenül sem az asztalod köré pattanak el. Orbitális pálya alap és jó esetben olyan helyre kerül, ahol egy évben nem csak egyszer jársz. 😉
Azt még érdekességnek elmondom,hogy nálam nagyon világos szinû parketta van.Ennek ellenére 10-bõl 9 alkatrészt nem találok meg -.-
Nálam sem ez a módi,de van amikor egyszerüen nem megy a makettezés.
Csak kár,hogy akkor veszem mindig észre,amikor már "eksön van" ....oszt akkor már késõ,repkednek a kis mütyürök.
Így a helyes:
"lyan kemény mint a rosseb + 10 perc alatt köti meg az évek óta használt Loctite."
😄
Nyugi, én minden makettemmel így jártam/járok/fogok járni...<#nyes>#nyes>
Igen, jól látod, így a végére sikerült megcáfolnom az elsõ mondatomat. 😄
Szétb*sz az ideg a T-54-tõl.
Vagy letörök valamit,vagy elhagyok egy alkatrészt,..aztán ha megvan,letöröm...
+ ilyen hülye müanyagot,olyan kemény mint a rosseb,10 perc alatt köti meg az évek óta használt Loctite.

vol.2

vol.1