69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • gordon 24
    Én ecsettel maszatolok :-) Szóval azért az látszik rajta nem kicsit sajna. Hát jahh van különbség. Mondjuk Én sosem tartottam magam jónak ebben, csak szeretem :-)
  • Glpetyus
    hm ? :)
    persze,ezen már minden készre van festve,az alu színnel megszenvedtem,mert előszór túl fényes lett át kellett fújnom.
  • gordon 24
    Hát ez szép :-) Fényezed gondolom mindenét ugye? Asszem nem viszem ki a fényre a motort :-))
  • kemszi2
    beteg jószág :D
  • Glpetyus
    Heló !

Elkezdtem építeni pár napja egy 1:12 tamiya Tyrrell P34-et (hatkerekü szörnyeteg)
    Egyik kedvenc versenyautóm,a makett meg no comment,fantasztikus pedig öreg készlet már.
    jelenlegi állapot kb 3-4 nap építés után:
    A két tengely közt van egy vizszintes áthidaló amiből kijön mégegy függőleges összekötő valami.Na az áthidalón látható sorját már kijavítottam,ez a lényeg :D

• gordon 24
    :-) oks.... :-) köszi.
  • Glpetyus
    te most velem akarsz versenyezni,hogy ki készíti a legszarabb fotókat ? :)

...szépnek tűnik :)
    vidd ki fényre oszt' tegyél fel jobb képet
  • zsgaby
    Ez ugyanaz mint a SW sorozatnál volt. Én csak a Csillagrombolót szerettem volna, sehol sem lehetett kapni, de van lépegetőm, x szárnyúm, és linóleumflakonom. Csak amit szerettem volna azt nem kaptam sehol.
  • gordon 24
    Igen ez igaz, és azért mert annak van kb kézzel fogható ára, amihez tudod hasonlítani az újságost. És azt nem igazán hiszem, hogy ebben ez benne lesz. Ugyanis viszonylag nehéz hozzácsomagolni az újsághoz :-)

Szóval több mint valószínű, hogy az itt is vásárlós. Hacsak nem fog a 100 számból 90 szám egy 5x30 centis fa darabot tartalmazni amit ha összeállítasz lesz belőle egy asztal :-)))))
  • Kata
    Nagyon úgy tűnt, mert csak mozdonyok és kocsik árairól beszéltetek és az még messze nem terepasztal ami a cél lenne.

@gumikacsa: ha olcsóbban ki tudsz hozni egy akkora terepasztalt, a végén írd már össze részletesen és publikáld légyszi. Nagyon kíváncsi lennék rá.
  • gordon 24
    Kész :-) : Norifumi Abe 2001 Yamaha Yzr 500 Motogp gép.. Még van hozzá pali is, az még készül :-)

• McFrost
    A munka folyik :)

• gumikacsa
    Huhhh... A dolgot közelítsük meg onnan, hogy építsünk egy hasonló méretű asztalt, mint amit a végén az újság ad (az asztalt nem tartalmazza 230000Ft-ért). Megkockáztatom, hogy még teljesen új cuccokból is olcsóbban kijön. Spórolós módszerrel, börzén böngészve, házilag megoldva ami megoldható, pedig akár kevesebb mint a feléből, és nem is lesz hitvány a minősége.
    Nincs terepasztalom, vasútmodellekkel is nemrég kezdtem foglalkozni, de mikor megjelent, elgondolkoztam, hogy építek egyet, bizonyítandó, hogy olcsóbban kijön.

Az első számból vettem 3 darabot, mondván, a gyereknek jó lesz. Sajnos még a sima egyenes szakaszon sem ment el a 3 vagon gond nélkül (van kerékhiba (műanyag szar, öntési hibás), állandóan szétakad). A sínek anyaga elég rossz minőségű, hamar rozsdásodni fog, szerintem nem érdemes asztalba építeni. A 2. számot is megvettem, nem tanulva az elsőből, a váltó szintén hibás, rettenetes rossz minőségű.
  • gordon 24
    Köszi.. Eddig ezt nem tudtuk.. :-)
  • Kata
    Az, hogy veszel egy mozdonyt meg pár kocsit még nem terepasztal. Kell egy tonna vágány, váltok, jelzők, vezérlők, tápegységek, automatizálási kiegészítők, plusz maga az egész terepasztal: váz, terepanyagok, növények, festékek, több liter ragasztó, épületek, járművek, mindenféle bizbasz kiegészítő... Egy kisebb méretű terepasztal sem nagyon jön ki 500-600 ezer alatt, még ha nagyon spórolsz is mindenen. Egy normális felszereltségű, minőségibb holmikból összerakott közepes méretű asztal (kb. 160-200 széles, 240-280 hosszú) már simán 1-1.5 milla ha tényleg mindent beleszámoltok. Árak a miheztartás végett itt.
  • gordon 24
    Világos amit írsz, de kicsit igy erzem elbeszélünk egymás mellett. Én annyit mondtam, hogy ennyiért egy piko vonatot kapsz. És ez igaz. Most nem teher vonatról beszélünk hanem személy szállítóról azok meg azért 8000 ezer alatt nem igeb vannak, de a mávos (amit én raknék egy asztalra) az kb 15000ft. Egy vonatra kell kb 4-5 vagon az ugye min 60000ft. Ehhez veszel egy mozdonyt legyen csak 80000ft akkor már 140 nél járaz.

Nyilvan nem azt mondom, hogy egy 2 méter x 1 métrres asztalra kell ilyet venni. Meg az is tudom, hogy 50000fz ért kapsz de olcsóbban is van kb 30 ert pikobol sínnel vagonnal irányítóval stb- vel is vonat.

A lényeg a lényeg én sem fogom ezt összerakni. Megvettem a gyerekeknek akik egyébként az egyik vagont már kivégezték kb :-) szóval nagyjából nekem itt be is fejeződik a dolog :-) majd ha lesz egy szép házam és fölösleges 500-600 ezrem majd csinálok egy király asztalt. De elöbb lóg a bilibe a kezem szerintem :-)
  • jocking
    MÁV-os digitális hangos M62 az egyik legdrágább magyar vonatkozású mozdony, amit kapni lehet, az 85 ezer, annál csak olcsóbb van. Fölösleges megvenni a legdrágább mozdonyt. Vagonból 15 ezer az már a tetejének számít, plusz általában a személyvagonok drágábbak, tehervagon már 3-4 ezer között van újonnan. Ráadásul lehet használtat is kapni, az meg csak tovább nyomja az árakat.

De egyébként egy olyan kaliberű (méretű, jellegű, funkciójú) pályára, ami végül kisül ebből az újságos vacakból, nem való egy ilyen kaliberű szerelvény.
    "Ráadásul azért a 200-ért amennyibe ez kerül, simán kihozható egy hasonló méretű és komplexitású piko elemekből épített asztal. "
    Szép mávos mozdony összehozásának igényekor meg nem vagy előrébb az újságos vacakkal sem, mert ott is orosz mintájúak a szerelvények.

(De egyébként mozdonyt+vagonokat nem szokás csak úgy magukban venni, ha nulláról építesz terepasztalt, inkább kezdőkészletet szoktak ilyenkor beszerezni, sokkal jobban megéri.)
    Mozdonyok
    Kezdőkészletek
    Utoljára szerkesztette: jocking, 2016.09.10. 17:30:01
  • McFrost
    Igen, ez is jogos.
  • gordon 24
    Igen, de az meg nem játszik, mert az első szám ugye elérhető mindenhol a másodikat megtalálni sem fogod. Legyártanak x ezer darab első példányt. Ezt elkapkodják hamar (ebből meg is van a pénzük amit akartak) majd egy-egy ember előfizet azoknak kiküldik összerakja. De ők arra mennek, hogy az első 490-ft-s vegyék meg minnél többen.
  • gordon 24
    Piko kompett vonatról beszéltem. Tehát mondjuk egy mozdony és ehhez egy 4-5 vagon. Egy vagon kb 15000ft. Meg veszel 60-ért egy mozdonyt. De ha pl Mávos faja mozdonyt akarsz az 100-110 ezer forint. Tehát ha egy szép mávos vonatot össze akarsz tenni az nagyjából 160000-170000 ft.
    Erre gondoltam.

Ez kb 240000 ft lesz amire a végére érsz.
  • McFrost
    Ezek az újságsorozatok a lehúzásról szólnak, mivel azt lovagolják meg, hogy az embereknek nincs pénzük egyben megvenni egy-egy hobbicuccot, pedig nagyon szeretnék, ezért részletekben csepegtetik.
  • jocking
    "Persze ha a pikot nézed ott ennyibe egy vonat kerül, de azért az olyan is."

Mennyibe? A 34900-ra gondolsz, vagy a 200 ezerre? Mert 200-ért csak nagyon fullos-fullos mozdonyok vannak, általában limitált kiadások. A "normál" mozdonyok ott is 20-40 között mozognak. Ráadásul azért a 200-ért amennyibe ez kerül, simán kihozható egy hasonló méretű és komplexitású piko elemekből épített asztal.
    Az index vasútmodellezős fórumán is szó volt erről a kiadványról, ott linkeltek is be a mozdonyról egy elemzést. Műanyag kínai tákolmány az egész, 20 dekával könnyebb, mint egy azonos típusú (M62) Roco mozdony.
    Persze a Piko mozdonyokból is vannak különböző árkategóriák, a 10 ezer ft-os "MyTrain" mozdonyok egyértelműen gyerekjátékok, de pl. a 20-ért kapható Br 218 már komolyabb cucc. Meg is lepődtem, amikor először fogtam ilyet a kezembe, hogy mennyire robusztus, az "alváz"-uk is egy egy tömbből kiesztergált fém váz.
  • gordon 24
    Én megvettem, Adnak hozzá egy sínt és ugye a vagon.Nem egy huhh a minősége, de ahhoz képest hogy 490 elég szép.

Viszont.

az első szám 490.
    A második szán 1290
    onnantól 1990.

És 100 szám van. Tehát több mint 200 ezer huf amire kész lesz. És ebben, nincs benne a mozdony illetve a vezérlő.

Az plusz 34900ft.

Én azért vettem meg egyébként mert a srácoknak tologatni jó:-) De ismertem már ezt a dolgot volt már F1 es ferrari is ilyenből. Kegyetlen drága lesz amire a végére érsz. Jah és nem is egy nagy pukk.

Persze ha a pikot nézed ott ennyibe egy vonat kerül, de azért az olyan is.

Egyébként, ha nem találsz akkor tudok adni linket illetve a megrendeléshez dolgokat. Mert megrendelhető előfizetéssel, és akkor küldik Neked nem kell rohangálni az újságosokhoz.
    Utoljára szerkesztette: gordon 24, 2016.09.09. 16:12:12
  • Pipör
    Üdv! Lehet nem ide való, de nem tudna valaki esetleg segíteni nekem hogy felkutassam a vasútmodellezés első számát?
  • Glpetyus
  • McFrost
    Készülnek a pofák:

Utoljára szerkesztette: McFrost, 2016.09.08. 17:54:13
  • Glpetyus
    alkalmi vétel !
  • jocking
    "Kézzel készült,kézzel festett gyönyörű makett eladó.
    1991-ben készült,kiállítási darab!"

- Gyönyörű: a szépség relatív, na de ennyire?
    - Kiállítási darab: végülis lehet kiállítási, ha valamit elviszel egy kiállításra, az onnantól már kiállítási darab (akár kiröhögteted vele magad, akár nem)
  • McFrost
    Akkor én mennyit kérhetnék, vagy innét bárki? Az arcom alá hullt....
  • jocking
    Most mi a gond? Méretarány nincs ott, lehet, hogy 1:1. Akkor meg simán megéri. :D
  • kemszi2
    Miért nem jó üzlet?:D
  • soo277
    Ez most komoly?!?!?!
  • Glpetyus
    A KÉP :D
  • Glpetyus
    Heló :)

Tudom,mobilos,meg poros,de most nincs jobb. 95%-ban kész.
    A kukától /megtaposástól mentettem ki az elcseszett fényezés után.
    Igen,matt gun metal.Élőben azért szerintem szebb.
  • Glpetyus
  • McFrost
    Az összkép:

• McFrost
    Összeállt a motoros, még finomításra szorul.

• McFrost
    Motoros:

• Glpetyus
    A kettő nem ugyanaz,a Trumpeter egy makett,nagyon jól kidolgozott,az újságost nem tudom hova tenni,van 1-2 fura dolog rajta,de annyira nem vagyok otthon t34-ben.
    De még akkor sem venném meg ha 50 számra lenne bontva,nemhogy 120-ra...
  • modellmaker
    Ez nem az.