69149
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • kemszi2
    Elővettem egy még az év elején elkezdett készletet ,be kellene már fejezni
    Lancia 037

saját rugók,kábelezés
  • kemszi2
    elkészültek:
    Hilux:

Bubu:

• kemszi2
    az a része nem gáz, pl Glpetyus is ajánlott rá egy filcet amit lehet kapni (fabercastell 0.1-es),de ezt most festékkel csináltam. igazából csak egy jó lakkozás kell alá, és híg festék.
    a maszkolással sokkal több bajom van. Egyébként ezt most nem is maszkoltam, simán kihúztam a mélyedéseket a "gumiknál" mint az ajtónál feketével és aztán kézzel lefestettem az szigetelést.
  • gordon 24
    Meg ugye azok a dolgok, hogy tényleg olyan mintha nyitható lenne az ajtaja és az stb. Ezek kis apró hülyeségek, de ettől olyan, hogy huhh. Én így nem tudom megcsinálni, és ha ránézel ordít róla, hogy pl nem nyitható, mert egybe van stb. Mondjuk én nem is vagyok prog.. még amatör sem :-) Lelkes próbálkozó :-)
  • Glpetyus
    gyönyörüüüü !
  • kemszi2
    köszi élőben még jobb a színe
    tamiya mica blue az alap és kék lakkal fújtam meg :D
  • gordon 24
    Szép :-))
  • kemszi2
  • kemszi2
  • Glpetyus
    hajrá-hajrá :)
  • kemszi2
    visszatértem :D

A hilux surf is alakul,már a fényezőben van :D
  • jocking
    Meg Jaguar E-type, Alfasud, Alfetta, Audi 100, Kacsa, NSU RO80, DKW Junior, egy csomó Lotus... Sőt, még valamelyik Oltcitban is volt így.
  • kemszi2
    fa**a lehet rajta féktárcsát/betétet cserélni :D
  • Glpetyus
    Helyén a blokk :)

• Glpetyus
    na igen,inkább hátul volt mint elől :D
    amúgy ha valakit még érdekel e korszak F1 technikája,2013ban volt egy film Laudáról, RUSH címmel,elég jól sikerült darab. (bennevan a 6 kerekü is :))
  • Glpetyus
  • gordon 24
    Ez egy brutál gép volt az tuti.. Mondjuk sokra nem mentek vele, de azért jó és jó kis színfolt volt a mezőnyben :-)
  • kemszi2
    egy üvegbúra hogy ne porosodjon :D
  • kemszi2
    ezzel csökkentették a rugózatlan tömeget.
    széria autóknál is előfordult pl ha jól tudom a 75-ös alfánál:
    KÉP
    Utoljára szerkesztette: kemszi2, 2016.09.30. 09:28:03
  • Glpetyus
    azon gondolkodok,vajon mi lehet még hátra? :D
  • Glpetyus
    röviden : igen,abból jött ki a féltengely,ellentétben a mostaniakkal.
    gondolom a szerkezet nem bírta -volna- ki a nyomatékot,vagy egyszerűen így tartották jónak (az volt :D),elég sok autóban használták ezt a blokkot.A legsikeresebb F1 motorok egyike. Cosworth DFV
    Volt belőle turbós is,amikor elkezdődött a turbó korszak. Kép. Hát mekkora csiga van már rajta bakker ? :D
  • gordon 24
    Nagyon tuti..

Az a 2 tárcsa mit fékezett azon a motoron? A hátsó kerekeit? Ott van bent a fék? (mondjuk lehet az új f1-eseknek is hasonló helyen van..)
  • McFrost
    Nagyon közel a vége:

• McFrost
  • Glpetyus
  • Glpetyus

hi

• Glpetyus
    köszi :)
    igyekszem nem elcseszni,hamár az előző 2 makettem nem sikerült úgy ahogy akartam
  • gordon 24
    Hát ez durva. Nagyon kivi leszek milyen lesz készen. Egyelőre brutál. Gratula..
  • Glpetyus
    nem néz ki rosszul,szerintem kicsit még lehet azon javítani fehérrel :)
  • kemszi2
    komoly lesz
    Nekem most lesz egy kis szünet,másfél hónap kihagyás következik :(
    A delta itt tart:

Sajnos bejött amitől féltem csúnya lett az első ablakkeret. Az a baj gyárilag nem volt ez túl jól megcsinálva és sok helyen olyan volt a "szigetelés" mintha már legalább 3x vissza lett volna csiszolva,nem volt egy éles kontúr ami mentén lehetett volna haladni. Oldalt egész szép lett. (sajnos a másik oldalon 2 kis részen feljött a maszkolóval a matrica is. Lehet volt alatta egy kis levegő...)
  • Glpetyus
    7végi haladás :)

• McFrost
    Nemsokára rögzülnek a főszereplők....

• gordon 24
    EZ nem rossz ötlet.. Most fényeztem újra a téli kerekeit az autónak. :-) az is elég szép lett, szóval nem folyattam szarrá meg ilyesmik. Remélem megtudom majd csinálni. Ha elkezdem (majd egyszer) mutitok képeket. :-)
  • Glpetyus
    legegyszerűbb ha veszel egy fehér (már ha fehér a gép) spay-t. 1000 ft,a jobb 2000.
    3-4 rétegben felfújod,türelmesen VÉKONY rétegekben.2 réteg közt vagy fél órát várva.Szép fényes,matrica is remekül tapad rá.Matrica után meg lelakkozod ugyanígy.Lényeg hogy az első 2-3 réteg mindig csak ködölés legyen.
  • gordon 24
    Hát az nem én vagyok ! :-)) Mindegy nekem így itthonra megfelelnek. Nem sokára szeretnék majd venni egy nagy repcsit. A380, vagy 747. De ilyen giga nagyot! 50-60 centist.. Gyerekek nagy repülő fanok (meg azért én is) legyen mit nézni:-) Mondjuk azt fényezni kellene...
  • Kata
  • Glpetyus
  • McFrost
    Összkép:

Utoljára szerkesztette: McFrost, 2016.09.20. 18:20:14
  • Glpetyus

ismerek olyan embert,különbet fest ecsettel,mint amit én fújok :)
    én még képes vagyok azt is elcseszni.
    jelen esetben is amikor a vázat fújtam,ráköpött egy olyan taknyot a felületre,hogy elrontotta egy órás munkámat..
    (ez is azért volt mert nem megfelelően kevertem a festéket vagy a kupakról beleesett valami száradt darabka /szóval hanyagság..)
  • McFrost
    Majdnem készek, gyufa a főnököm kedvéért, hogy tudjon viszonyítani :D