Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

modellmaker
pro modell egy darabig nem. nincs fõszerkesztõ 😉

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Glpetyus
hehehe,nekem 2 doboz is van a tamiyából 😛
próbálj meg gipszbõl kifaragni,az legalább olcsó,és "gyors" megoldás.

Én meg harckocsira szeretnék rakni homokzsákokat fedezéknek. Az italeri majdnem teljesen egybefröccsöntve adja, a Tamiya szettjét meg nem tom megszerezni... Lehet valamibõl házilagosan csinálni? Kiégethetõ gyurmával próbálkoztam 1X, de nem jött be<#szomoru2> Ja és nem tudja v.ki, hogy mikor jelenik meg a Pro Modell?
Ja, van egy illata...
Glpetyus
hiába is szívnád,asszem már kivonták ezekbõl (meg pl a technokolból is) az agysejtírtó összetevõket 😊

modellmaker
nyugi nem szívom 😄

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Glpetyus
háát..elég játékszerüen néznek ki sztem :I

Glpetyus
*szerintem ez megromlott,vagy nem tudom,nem melékszem,hogy ilyen büdös lett volna O.

Glpetyus
😄
azért csak óvatosan vele.
Én meg találtam otthon humbrol maszkoló folyadékot (elég sûrü),na hogy az milyen áporodott-kicseszett büdõs,jééééézus,én meg úgy letüdõztem,aztakur....,soha ne éreztem ilyet 😄
Képzeld el a legalattomosabb fingszagot + szorozd meg ezerrel,na még az se ér a közelébe.

Sziasztok!

Itt van egy honlap, amelyen az említett fém Revell repülõ makettekrõl vannak nagy felbontás képek:
http://www.htmodel.sk/modely/kovove/kovove_lietadla.htm

Asszem a magyar Revell oldalon olvastam, hogy ezek már kifutó modellek.

modellmaker
ja télleg 😄

modellmaker
tiszta jó cucc ez a nitrohígító 😄 a humbrol modell fillerjét (tömítõ paszta) eddig egy kis Mr.MetalPrimer-el kevertem össze hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Most kiderült, hogy a nitro ezt is oldja, szal nem kell a metal primer ^^

Glpetyus
:C

Glpetyus
jaj de hülye vagyok,hát tudom honnan ismerõs: van egy pár JP ECSETem...áhhá!

modellmaker
<#vigyor5>

nálunk a környéken ilyen nincs 😄

modellmaker
ahh hát most hogy így mondtad megnéztem a tégelyt rendesen. és a kifolyt festék alatt halványan felsejlett egy "Made in Italy by Molak" Meg egy "formulatd especcially for the modeller - j. perkins - london" szal egy angol-olasz festék xD de amúgy molak. így hogy már tudom mivel lehet hagítani egész jó 😄

Glpetyus
háááát a brikóban' kis butuzs !!4 <#idiota>

Glpetyus
az makettfesték gyártó ? Az életben nem hallottam,vagy csak nem ugrik be :o

modellmaker
aha még lehet. sõt még piros technokol is van <#gonosz1>

modellmaker
hol vetted amúgy?

Glpetyus
<#gonosz1>

Glpetyus
lehet még azt kapni ? 😊
15 éve is már régi darabnak számított 😄

Glpetyus
ehh

én vettem régen italeri,vagy milyen szikét,persze direkt makettboltban,1 szike-1 pengével.Hát vagy 1 makett alatt tönkre is vágtam.
10 éve jóval többe került,mint ez az egész sz*r most,ráadásúl minõségre se volt sokkal jobb,mint ez a kínai vacak.
(amúgy ennek a dobozán az van,hogy "hobby-knife set" vagy vmi ilyesmi,ha vki esetleg keresné)
Izléses piros fröcsöntött dobozkában van 😛

modellmaker
még nagyon régen vettem vmi JP festéket... most jöttem rá hogy nitrohígítóval lehet hígítani... <#idiota>

modellmaker
én kérek elnézést! 😄 Majd ha lesz vmi értelmes látszatja, kapol. ^^

["tárd ki a szívedet és engedd be a zenét" <#idiota>]

modellmaker
én olvastam vhol, vmi cikket, hogy csávókám próbálkozott mindenféle ragasztóval aztán a sulifix adta be a legjobban. nekem meg volt itthon egy megmaradt tubus még ált suliból XD

modellmaker
baumax xD

én meg... még pályafutásom elején vettem szike szettet. nem volt drága, megérte az árát. de basszus amilyen pancser vagyok sorra letörtem a pengék hegyeit. :C szal vehetek egy olyan igazi hegyes háromszög alakút, mert olyanom most nincs =/ pedig nagyon sokszor jó lenne.

Glpetyus
képet,mert nem hiszem el,hogy makettezel 😄

Glpetyus
sokan arra esküdtek már "annak idején" is,de jómagam sosem próbáltam.

Glpetyus
!
brikó?
nekem is kellene vagy 2,és holnap mennem is kell oda.
Én 2 hete (már akartam mondani <#miaz> )vettem egy egész frankó "szike" szettet (persze kínai),az egész talán 4-500 ft volt,3 különbözõ méretü alu szike van benne,menetes rögzitéssel lehet cserélni a pengét benne-ez a legjobb-mert a dobozban van vagy 15 fél penge,a simától az ívesen át a kis vésõ formáig minden.És kurva élesek.
A doboza igénytelen,2. kinyitásnál eltört a fröccsöntött zsanér,de ki nem sz*rja le ? 😊

modellmaker
én meg 3 napja tömítem a bronco törzse és a törzs alatti függesztõpontokat tartó kis baszást.... nem baj ha nem érted mirõl van a lényeg, hogy kurva nagy rés volt és nem bírom eltüntetni :C Szal ma délután rákentem vagy fél kiló pasztát xD

modellmaker
Én folyós(!) Sulifixet használtam. Meg több ragasztót, mint homokot. Van cseppmentes Sulifix is de az szar. 😄

Glpetyus
Akarok csinálni egy kis diorámát a zil alá,csak egy kis egyszerü "sivatag darabot" kövekkel,sziklákkal,gyér zöldséggel .
El is kezdtem még vagy 3-4 napja,a nálam klasszikus tapéta ragasztó - homok összeállítással....namost' vagy én lettem menet közben béna (kb 6-8 éve nem csináltam diorámát),vagy a tapéta ragasztók lettek szarok,de :
1. azt tudom,hogy száradás után néha kirepedezik....,de ezen akkora árkok lettek,hogy a befoltozáshoz több anyag kellett,mint az egészhez.
2. a foltozások mellett repedt meg,ha a foltozást betömítettem <#idiota>
3. egy csomó helyen nem tapadt oda a frankón elõkészített 1 centis rétegelt lemezre (mindig ilyet használtam alapnak)
4. amikor "mindent" kijavítottam,az egész szar levált az alapról,mint vmi hosszúkás pizza
<#wilting>
ki is b@sztam a pi*sába...
utána eszembe jutott,hogy mintha az utolsó diorámáimon már Palma ragasztót használtam volna a tap. helyett <#ticking><#miaz>

modellmaker

Múltkorában vettem a B betûs építési és háztartási áruházban csipeszt. Ilyet. Nem volt olcsó, vmi 3-400HUF volt egy darab. Most kellett igazán elõször, a bronco két törzsfél darabját összefogatni. Nincs akkora kezem, hogy három ponton összeszorítsam, szal jöhettek is a csipeszek. Az eredmény: 10000000%-osan megérte az árát! Nem túl erõs, nem túl gyenge, tuti. A plusz királyság benne, hogy a csipesz pofái, ahol szorít, 10*6,7mm-esek, szal viszonylag nagyok. És nem szögben állnak, mint a hagyományos csipeszek esetében, hanem az összeszorított felületre pont merõlegesek! Szal nem akar minden pillanatban kiugrani a "céltárgy" a csipeszbõl. Egy szó, mint száz, vennem kell még ilyen csipeszt. 😊

modellmaker
<#eljen>

Glpetyus
Az már biztos,hogy legalább nem dolgozom ! 😊

modellmaker
Jah, emlékszem.. Na majd kiderül.

Glpetyus
nemtudom <#miaz>
bolyai-ra is látod úgy volt,hogy megyek,aztán csak közbe jött valami :S
Engem 7végén szinte sosem hagynak békén,de már kezdem unni.. <#ticking>

Glpetyus
😄

modellmaker
Amúgy mikor tudod meg, hogy ráérnél-e egyáltalán 17-én?

modellmaker
Az oroszok már a spájzban vannak! <#idiota> aki régóta idejár az úgyis érti <#vigyor1>

Glpetyus
😄
Oda.

gordon 24
De legalább oda irta hogy nem az õvé!

Downhill!!

gordon 24
hát ez egy nagy görénység!Más tollával ékeskedni ugyan már!

Downhill!!

Mindenkinek köszönöm a segítségét és a jótanácsaitokat is. 😊

Lehet, hogy megpróbálkozok majd egy utasszállító összepakolásával. Majd nézelõdök neten. 😊

Üdv:
DJviolin

Glpetyus
Én 1 hete regeltem oda,csak azért,mert a cserebere topikban kerestem pár makettet.

Glpetyus
De én akartam felrakni ma 😄
Nem baj,...nehogy félreértse,aki felrakta.Örülök,ha tetszik neki 😊

modellmaker
hát sztem innen nem sokan járunk oda 😄 mondjuk én a héten voltam párszor, sõt még írtam is(!) de csak a versenyünk miatt

modellmaker
=/ Örülnék neki! 😊

Glpetyus
Valaki felrakta a ZIL-emet a makettinfó "Mi készül éppen?" topikjába <#banplz><#banplz>
Amúgy nem baj.. 😊