Makettezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én pl úgy csinálom,hogy ha van türelmem,fogpiszkálóra,gyufára tûzöm õket,és úgy lefújom (a piszkák másik végét persze hungarocellbe nyomod)
Ha meg olyanom van,akkor felrakom -NEM ragasztom oda- lefújom,aztán leveszem,és kifestem,ha ki kell pl a gumi felületet.
köténylemez rajta lesz? mert ha igen a kutya meg nem mondja, hogy elég koszos-e alatta.
mostmár aztán napi frissítésû in progress képeket várunk! <#vigyor3>#vigyor3>
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
Na még egy utolsó. A kereket külön érdemes lefesteni vagy tegyem fel õket és fújjam le úgy?
MM : htx -.-
egyszerüen fizikai képtelenség,hogy így törjön meg a lánc,ennyi.

Tegnapelõtt összeraktam a kisebb alkatrészeket(kannák ,géppuskák ,stb...) amiket ecsettel festek le.
Ezeket akkor szerintetek külön koszoljam le?
Majd a végsõ lakkréteg felvitelénél már teljesen rakjam össze?
Az alapozó az ugyanolyan festék mint a többi?
És végül azok a fekete foltok amit a szürke alapozóra festett azért van ,hogy valamennyire átüssön a festésen így árnyalva azt?
1:6-os Dora <#zavart1>#zavart1>
nézzétek a láctalpat,...érdekesen viszonyúl az elsõ futógörgõhöz 😊
nem ér hozzá,mégis megtörik,szépen élesen...
ez bizony nagy hiba,egy amúgy egész jó makettnél.
(a lentebb linkelt német fórumból van)
ha béka,nyomj F5-t.
ez most a legújabb trendi',hogy fullra összerakják,aztán festik.Sok oldalon látni így.Csak tudnám mi ebben a jó.
http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD
Az F-15-ös gépen alkalmazott álcázó színek és minták - Papp Levente oldala
szürke alapozó: azért mert ilyet kapott a boltba. általában szürke alapozót szokás haszálni, mert ez elég semleges szín, és teljesen jól kiadja az esetleges hibákat, pl. hol kell még kicsit csiszolni, tömíteni, stb.
Az ecsettel festés lényege, hogy ne akarj elsõnek jó eredményt elérni. Legalább két réteg festékre van szükség. Legjobban egy megfelelõ méretû lapos ecsettel és HÍGÍTOTT festékkel lehet nagy felületet festeni. Nem kell, hogy nagyon híg legyen a festék, csak hígabb, mint ahogy az tégelyben van. Belülrõl kifelé, a szélek felé húzd a festéket.
Tehát elõször csak kend be mindenhol "színnel", majd mikor ez rendesen megszáradt, fesd át egy másik réteggel. Ne húzgáld át az egyszer felkent festéket többször is, mert a 2-3. húzás csak visszamossa amit elsõnek felvittél.
Karácsonyra megkaptam elsõ makettemet,egy Heller F-15 A(😎 Eagle-t.Hiába rágtam muterék fülét,h lehetõleg olyan kittet vegyenek amihez van pl festék,de sajna nem sikerült megérteniük,így most festék után kéne néznem😊
Nagynehezen sikerült kisilabizálni a fekafehár festési útmutatóból h Humbrol 127-es és 128-as Humbrol kell a test 95%-ához.a gond ott kezdõdik h a doboz oldalán a paints rublikában teljesen más kódok vannak:11-27-33-34-53-65-86-90.Ezek mik?Gondolom a sok kis szín egy-egy rakétához,fülkéhez kellenek.De akkor miért nincs a felsorolásban a két "fõszín" a 127 és a 128?
Bocsi,tudom h amatõr a kérdés,de mire vége az ünnepnek,már szeretném elkezdeni csinálgatni elsõ makettem.Segítséget elõre is köszi!
Nos karácsonyra kaptam egy Academy M1A1 Abrams Iraq 2003 makettet.
Rákerestem hátha valaki rakott már össze ilyet és ezt találtam. Sajnos németül nem tudok de a képek alapján felmerült bennem néhány kérdés.
Szerintetek melyik a jobb ha szinte teljesen összerakom (mint ahogy a német srác tette) és úgy festem le vagy az apróbb részeket (géppuska ,pótkerék ,stb..) külön fessem?
A másik miért szürke alapozót használ?
Másodszor pedig az lenne a kérdésem, hogy egy kezdõ makettezõ számára milyen festési módszert és eszközket javasoltok? Az alany egy Peugeot 206 WRC (Heller) ezüst színû <- és itt a gondom! Mert ami ezüst színnel eddig dolgoztam (az is heller festék volt -.-') ecsettel csíkos lett és nem is takart igazán. Honnan lehet egyébként beszerezni festékeket? Milyet érdemes? Elõre is köszi!
-Ha adsz egy puszit kapsz egy szaloncukrot.
Mire akislány:
-És ha leszoplak enyém a zsák?
Kellemes Karácsonyt mindenkinek!

jah,had legyek az elsõ,hogy boldog karácsonyt kívánjak minden makettesnek a topikban <#smile>#smile>
Majd ha nagyon "kézimunkázhatnékom" van,csinálok a BR52-eshez egy dio-t,már elképzeltem: egy híd,alatta nem víz,hanem út,amin meg vmi -német- harjármû halad el.
ó,ha annyi idõm lenne,amennyi nincs....nameg a helykérdés ugye..
Akarok építeni saját anyagokból,saját kútfõbõl egy egyedi makettet,ami vagy egy ûrhajó (olyasmi,mint pl az aliens-bõl a Sulaco,tehát vmi "emberi" ),vagy vmi ûrbázis lenne.
Szeretem a sci-fi-t akár könyvben,fimben,vagy játékban....+ ez már régóta érlelõdik bennem.
Bár most is csak az érlelõdés szintjén van,mert ehhez aztán tényleg kurva sok idõ kellene.
(de legalább így télen mégiscsak több idõm lenne rá)