Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

greg benz
Én pont egy ilyet építek,csak a '03-mas Monte Carlo verziót😊

Pedig egyáltalában nem rosszak a harcjármûvei a Tamiyának, igaz tényleg drága és fõleg az újabb kitjenél vannak jobbak is(pl. a Dragon M1A2 SEP többet ad a Tamiya makettnél kb ua. összegért). A Tamiya makettek viszont maximálisan felhasználóbarátok-egyszerû összerakni, egyértelmû az alkatrészek pozíciója és "hülyeségállóak".
ChevyG
mert g..i drága
modellmaker
"MO-n tamiját nem szabad venni!" miért is?

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

ChevyG
MO-n tamiját nem szabad venni!

autók nekem nem jáccanak (USA...)
csörömpbõl inkább dragon meg trumpi
a 350es hajói joak
modellmaker
matt legyen mindenképpen.

hát egy fokkal jobb, mint a matt.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

ChevyG
matt!
Adam II
Bocs a sok kérdésért csak szeretném a lehetõ legjobban megcsinálni és nem szeretném elbarmolni.

Szerintetek Abrams esetén a legutolsó lakkréteg milyen legyen? Nem szeretném ha fényes lenne mert a harckocsik nem igazán szoktak csillogni?

Még a matricákhoz visszatérve a gyöngyházfényû lakk akkor nem jó?

DJ Skyline
mondjuk az tény, hogy Tamiya kispórolja a motort az autóikból, régebbi készletekben azért még van! viszont amit kapunk az részletes, könnyen összeépíthetõ szerintem! az meg a másik hogy drága, de itthon melyik makett nem drága :C persze vannak jól belõtt cégek itthon, pl az Italeri maketteket normál áron adják! tehát a középkategóriás tankjaikat nem árulják Tamiya szinten! Tamiya harscjármûvek meg jók, csak más cégek (pl Dragon) kezdenek rászokni hogy fémmaratást adnak a harcjármûveikhez (és itt nem 3 alkatrészrõl van szó), és kb annyiba kerül mint egy Tamiya cucc, vagy még olcsóbb is! szóval a Dragon többet ad ugyanannyiért mint a Tamiya!

bár már viszonylag rég vettem / raktam össze makettet, szal kezdek kiesni ebbõl hogy melyik gyártónál mi az újdonság! katalógust sem veszek, bár mondjuk internet mellett minek

ChevyG
tamiját nem szeretem (autóban, sztem nincs arányba az árukkal) gyakran gagyi a motor, nincs alváz, stb (és csak amcsi vasakt építek polgári jármû kategóriában)

HELLER-nek a hajói nagyon jók (fõleg a vitorlások), amióta bejöttek a távolkeletiek, már nem igazán éri meg a harcjármüveikel veszüdnni, de ott is van jónéhány gyöngyszem és kurriózum!

(persze ellenpélda is van)

van 1 heller citroen 15cv-em -az 1etlen nem amcsi vas, de az elég korrekt kis makett!!
DJ Skyline
én inkább a Tamiya kétszázhatosát vettem volna meg😄 nekem meg volt, korrekt készlet! <#eljen>

ChevyG
szal értitek😄😄😄
ChevyG
feldobáltam cuccotide pár cuccot.

ma újból profilt tisztítottam😊

(az árak tartalmazzák a vatera jutalékát -> vaterán kívûl olcsóbb.
több vásárlása esetén flottakedvezmény😊))
ChevyG
a felülete, de nemcsak azért fontos. Ha nem trimmelsz(rendesen), akkor ezzel a módszerrel (90%ban) el lehet tüntetni a fölösleges hordozó felületet

Ajánlom az akril lakokkat!
ChevyG
HELLER Rulez!<#finom>
Adam II
Köszi.
Akkor azt hiszem be kell szereznem fényes lakkot mert az nincs csak matt és gyöngyházfényû (az sem jó erre a célra gondolom).

modellmaker
Ez olyan otrombán ruszki cucc hogy egyszerûen ocsmány! 😄 de mégis kurva nagy! látszik rajta hogy ruszki cucc, és a tajgára lett tervezve. 😄

modellmaker
a FELÜLET. a matt felület göcsörtös, a fényes sima.

Adam II
Amikor adtál tippeket a matricák felhelyezésére azt írtad ,hogy fényes felületre jobban tapad ezért fújjak a makettre vékony réteg fényes lakkot.
Matt lakk akkor gondolom nem jó erre a célra mert matt lenne a felület.
Mi a különbség a két lakk között ,hogy a matrica az egyikre jobban tapad illetve melyiket milyen célra érdemes használni?

Uhhh...
Adam II
Szép.

Toby0501
Nah a Peugeot kikerült a dobozból -.-'

Glpetyus

Ha esetleg vki nem járna a makettinfóra.. 😛

Ez olyan friss,hogy még meleg

Etalon.

Glpetyus
nembaj,még beraksz pár képet a régiekrõl,és kihal a topik 😄

Glpetyus
Te ? <#wow2>
Mióta érdekelnek a ruszki vasak ? <#wow2><#eljen>

Glpetyus
Adam II
Bocs<#idiota>

Szerintem a mostani összerakása még eltart egy darabig nem sietem el a dolgot. Most kicsit türelmesebb vagyok mint 9 évesen és ügyesebb is.

modellmaker
ááááááhhhhh! AKAROM! <#ijedt>

Trumpeter 1:35 MAZ-537 G Petyusnak szinte már kötelezõ<#eljen><#nyes>
ChevyG
<#mf1><#taps><#eljen>
Glpetyus
<#banplz>

Adam II
Nos biztos vagyok benne ,hogy amit most kaptam jobb lesz 😄

Ezt kb. 9 évesen raktam össze és ma megtaláltam mialatt a régi makettjeim között keresgéltem valami után amin gyakorolhatom a fújást és kiváncsi voltam mit szóltok ha azt mondom ez az amit most csinálok.

Glpetyus
hát....lesz ez még jobb is 😄!

Adam II
Kész az M1-es. Mit szóltok hozzá?

Glpetyus
<#bdead>

Glpetyus
Aztán neki esek a BR-52-nek <#zavart1>

Glpetyus

Asszem 7vége tájékán szúrok pár képet,a remélhetõleg akkor már készen lévõ D-30-asról (ugyebár ez volt az MTLB-vel egy pakkban)
Hamar össze lehet dobálni a kicsikét,nagyon látványos,és elég jó készlet,sok "vas" is volt hozzá.Meg van hozzá egy rakatnyi löszer + a ládáik,2x is elég lenne..

Glpetyus
aranyos,nagyon hasonlít a B kadett-re,meg az A-s ascona-ra 😊

modellmaker
Ha úgy lenne fölös 5500 pénzem ahogy nincs tuti ezt rendelném meg:

LINK

modellmaker
Szobában, festõmaszk, nyitott ablak. <#eljen> Télen zárt ablak, nyáron a 701270526°C-ban szintén, ilyenkor megáll a permet a szobában. 😄 De fél nap szellõztetés után kimegy. 😄 Festõdoboz jól jöhet, HA van benne RENDES elszívó. Tapasztalataim szerint LEGALÁBB EGY 12cm-es venti kell neki, vagy 1000rpm-en.. 😄

Glpetyus
hát én szobában fújok.
Még nem kúrtam össze semmit,bár szépen le is takarok az asztalon mindent,és "fölhúzok" egy kartondobozból készült paravánt. + nyitott ablak

Adam II
A fújást hol csináljátok? Nagyon porlaszt ahhoz ,hogy szobában lehessen. Mert mûhelyem sajnos nincs idebent meg nem akarok mindent összefestékezni.

Glpetyus

Glpetyus
<#idiota>

modellmaker

modellmaker
menj innen :|

Glpetyus
<#eljen>

modellmaker
mármint hogy úgy koszoltad-e hogy rajta voltak a görgõk nem külün-külön a testet meg a görgõket.