Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Glpetyus
khmmm.... link :)

PrasCo
(Hoppá! Most ütött be az isteni szikra! Azt hiszem, magyar Pz.38(t)-nek fogom megcsinálni! <#vigyor3> )
Glpetyus
várjuk :)

PrasCo
Amint lesz rá lehetõségem, lökök róla minél értékelhetõbb fényképeket is. :]
Glpetyus
:D
Köszi a beszámolót.
Én amúgy szinte szeretem a melós maketteket.
+ ahogy te is írod,egy "ilyenhez" már szeretni is kell amit csinálsz,és a végén tényleg nagyobb az "érdem".

PrasCo
Moszkvai a gyártó, asszem', ez árulja róla el a legtöbbet. =) Nyolc öntõkeret (1:35), ebbõl négy a futómûé (szemenkénti lánctalp). Találtam rajta pár helyütt komoly beszívódásokat, sorjákat; illetve néhány helyütt "megszökött" pár szegecs (láthatóan nem töltötte ki a szegecs üregét a mûanyag), és ugye a perforált fémháló-imitáció (ami egyelõre még nem tudom, mire jó, ott még nem tartok ^^ ) hol lyukas, hol nem. Ugyanakkor nagyon korrekt árban volt (gyak. egy ötezres), és ez a cseh kis cucc amúgy is a szívem csücske, úgyhogy korrekt vételnek tartom. Hogy mennyire pofás makettet adna ki az összkép, arról csak a többé-kevésbé félkész állapot után tudnék nyilatkozni, de most úgy vélem, hogy egy tapasztalt makettezõ (amilyen én sajnos nem vagyok <#zavart1> ) helyenként "újraszegecseléssel", rengeteg tömítéssel és egyengetéssel (felületi minõség és egyenletesség csapnivaló), illetve esetleg maratott kiegészítéssel színvonalas harckocsit lehet belõle építeni, de amúgy elég munkás egy makett.
Na meg ugye ez azért baromság, mert "tapasztalt makettezõ" melyik szarból nem tud aranyat csinálni? <#nyes> Sõt, az a dicsõség.
modellmaker
HM?

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Glpetyus
<#eljen>
ÉS mi a véleményed a készletrõl?
Még soha nem volt szerencsém a márkához.

Adam II
Ezt átmosás elõtt kell megcsinálni ugye?

Adam II
Köszönöm!

PrasCo
Nnu, mélyen tisztelt totyiktársak, ma megvettem a nyári programomat, hosszú idõ után ismét makettre szállok.<#vigyor5> Bár még mindig odébb van sajnos... <#szomoru1>

Alanger PzKpfw 38(t) Ausf. G., személyes kiskedvencen. =)
Fényképeket sajnos nem tudok szórni a kitrõl, mert itt Bp-n max. a notebook webkamja tudna képet csinálni. <#zavart1>
Glpetyus
Átfújod -átKÖDÖLÖD homokszinnel,az a legegyszerübb

modellmaker
egyik
másik

A második egy lépésrõl-lépésre írás. Nagyon jó. <#eljen>

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

modellmaker
Sokféle technika létezik...

Úgy is lehet, hogy lefújod ezzel a színnel, és ecsettel visszamosod, vagy alapból ecsettel viszed fel, hogy ne legyen annyira egyenletes. De mindjárt keresek neked egy cikket.

Adam II
Mivel érik el ,hogy ilyen homokos legyen a harckocsi? Én nem akarom ennyire behomokozni de például a görgõk gumifelületét nem ártana kicsit.

modellmaker
<#wink>

Glpetyus

<#bdead>

Glpetyus
Szerintem meg is-is.
Én mindkettõt használom.

Oks, köszi!
modellmaker
Átmosni.

Szerintetek mi a jobb módszer "befuttatni" nagyon higított feketével, vagy csak simán átmosni a makettet? (harckocsi)
modellmaker
Matt fekete festékkel, fújva. Kicsit világosított feketével ez egészet, és a legközepét meg full gyári matt feketével átfújni.

Adam II
Élethû kormot ,hogyan lehet csinálni? E

Már nem fontos...
Épít/épített valaki Dragon SS-1C Scud-ot?
Apus
ocsóért vetted, menek a másikért :D

Xbox360,Gamecube,Sega Megadrive,Sega Master System,Dreamcast,Ps2,NES,DSi,Snes,Atari Lynx,2600,520St,800XL,C16,C64.

kemszi2
ez a festék használható maketten is rendesen?mármint eredetileg rc-kre való
Glpetyus
Rozsdával pedig van kezelve,sajnos a képek nem lettek vmi jók :I

Glpetyus
Hát olyan 20 centivel kisebb mint az alapja...sacc/kb

Jól néz ki!<#wink> talán az ágyazatnak adhatnál egy kis rozsdaport+a sin oldala is olyan egyenszínû, bár lehet, hogy a valóságban is ilyen?<#fejvakaras>
Adam II
A mozdony. Ha a talapzat 1 méter akkor gondolom az sem lesz kicsi.

Glpetyus
?

Adam II
Mekkora lesz ez?

Glpetyus
Jaj,kész lett a BR alapja.
Link
Csinálhattam volna egy egyedi alapot is,de az az igazság,hogy akkor már úgyis vmi dioráma lett volna,arra meg sajnos nincs helyem.
Ez így is egy méter hosszú,de legalább keskeny.

3710<#nyes>
Grove4
Olyanra ahol leírják kezdõknek is az alapvetõ fogásokat,elsõsorban haditechnikával kapcsolatos makettek érdekelnek.

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

modellmaker
Vagy rézlemez.

Glpetyus
Dragon készletébe szerencsére egy vastagabb anyagból adják -.-

modellmaker
#51041-bõl idéznÁk. -.-

"vékony sztirol lapból..."

DJ Skyline
és akkor mi jobbat ajánlasz? ^.^

modellmaker
Az szar. :| A pillanatragasztó is alig fogja meg. Tényleg csak végszükség esetére ajánlom.

Adam II
Köszi :D

DJ Skyline
vékony sztirol lapból pl! vagy nem is, van olcsóbb! egy vajas doboz tetejébõl ha kellõen vékony! nézz szét a hûtõben, hátha van valami ilyesmi <#idiota>

Adam II
modellmaker
Ha mutatnál egy képet egy eredetirõl, hogy tudjuk mirõl van, könnyebb lenne. :)

Apus
ehh énmeg mit össze kerestem. hogyé adták?

Xbox360,Gamecube,Sega Megadrive,Sega Master System,Dreamcast,Ps2,NES,DSi,Snes,Atari Lynx,2600,520St,800XL,C16,C64.

Adam II
Szerintetek mibõl csináljam meg a torony frontpáncélzatán lévõ CIP paneleket? Ha simán ráteszem a matricát az teljesen rásimul a dobozban alternatíva ként van öntapadós matrica erre a célra de az nem átláátszó és fura narancssárga színe van.

Nézz be a Móricz Zsigán levõ boltba. Láttam kettõt, otthagytam egyet...<#hehe>
Apus
basszus mit hajtok egy ilyen Tamiya M48A3-ra. Nincs valakinek eladó? :)