Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Francba...
modellmaker
Nem. A picasa web albumból nem lehet ide képet beszúrni...

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Tehát akkor a "kép beszúrása" helyett a "makrók"-ban megadott "kép beszúrása" a jó megoldás? Te hogyan linkelted be?
modellmaker
Hát sejtettem. 😄

Charlie: onnen nem lehet direkt linkelni a képeket.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

modellmaker
Most én teszt, picasaról.

Na mind1, megadom a webalbumom linkjét: klikk Ha valaki tudja, hogyan lehet ilyen albumból képet linkelni a fórumba, az kérem írja meg úgy, mintha egy hülyegyereknek magyarázná<#wink><#nevetes1>
modellmaker
a kép DIREKT elérési útjával próbáld meg. de sztem onnan nem lehet hotlinkelni.

Próba:
modellmaker
Igen, a barkácsáruházakra gondoltam én is, csakhogy ez nem Ámérika.. Itt a baumaxban meg praktikerben csak az nincs ami igazából kéne. :|

PrasCo
Hááát... esetleg barkácsáruházakban nézz körül, mi nyílvesszõnek használjuk fel az 1*1-es léceket, de azokat úgy daraboljuk deszkából. Beszerzel egy fenyõpallót, és alátolod a körfûrésznek. <#zavart1>
modellmaker
Szerintetek lehet valahol venni 2*1 ill 1*1cm-es fa léceket? Lehetõleg vmi puha fából. ^^

modellmaker

PrasCo
Ó, hogy rohadjon meg az összes befõtted! <#gonosz1>
modellmaker
Nekem már nincs több vizsgám. <#hawaii>

(bocs, ezt muszáj voltam. 😄 )

PrasCo
Én holnap matekra megyek... ha a káröröm vigasztal, ismételt javítóvizsgára, és kábé az esélytelenek nyugalmával. Hat kredit, és három ráépülõ tárgy huss...
Adam II
Én türelmes vagyok <#idiota>

Holnap ...ööö... illetve ma megyek fizika vizsgára szóval jobb is ,hogy nem a makettel voltam elfoglalva. Ez az utolsó a többi sikerült de ennek nem adok sok esélyt 😞

PrasCo
A makettezõ erénye a türelem. 8) (Well, még egy közhelyet? 😄)
Nekem még kábé egy negyed évet kell várnom, míg ecsethez jutok. 😄
modellmaker
Lehet nem dolgozott ma. 😊

Adam II
Még mindig ... <#idiota>

modellmaker
KEVERD FEL RENDESEN! Ha nem alkohollal hígítod, akkor desztillált vizet használj. A hígítási arányt meg tapasztald ki, pisztoly és nyomás függõ...

greg benz
Sziasztok!

Vettem Tamiya akril festékeket,akartam volna velük festeni ( természetesen pisztolyból) de problémák adódtak vele... x-2 fényes fehér festékrõl van szó..ha nem higítottam alig jött ki a stukkerbõl és ronda felületet adott,ráadásul matt lett a FÉNYES festék miután megszáradt,ha beleraktam 1-2 csepp vizet akkor meg már szanaszét folyt... utána megpróbáltam alkohollal higítani,így már kicsivel jobb volt de továbbra is matt és nem igazán sima,szép felületet kaptam.. valaki egy kicsit fel tudna sötétíteni akril festékek használatáról?😊 majdnem 3 éve makettezek de most használok elõször akrilt😛

modellmaker
Pont oda lehet csak olyan kis méretût. :|

ChevyG
ragd a saját galeriba
modellmaker
Töltsd fel vmi ingyenes képtárhelyre.

Kész az M60-as! Holnap csinálok róla pár képet, bár nem tom, hogy fogok beleférni a 20k-s max képméretbe... Örömömben elõvettem a Paladint is, megkapta a 2. réteg festéket, hááááát<#fejvakaras>. Az biztos, hogy többet nem festek sivatagi sárgára sötétzöld makettet...<#szomoru2><#levele>
Apus
Osztom. Ráadásul elõszerettel potyog le a makettrõl. Én simán alákenek ecsettel 1 kis lakkot, na attól ottmarad 😊

Xbox360,Gamecube,Sega Megadrive,Sega Master System,Dreamcast,Ps2,NES,DSi,Snes,Atari Lynx,2600,520St,800XL,C16,C64.

Adam II
Várok...<#whatever>

modellmaker
Yep. <#eljen> De kíváncs vagyok Petyus mit mond rá. 😊 Várd meg õt is.

Adam II
Értem. Tehát ráteszem a matricát aztán matt lakkal fújjam le. Majd az átmosás után megint matt lakkot fújjak rá?

modellmaker
A matrica nem lesz koszos. -> Szarul néz ki, hogy mindenhol tiszta kosz, de a matrica helyén patyolat tiszta.

Adam II
Az lesz.
Mi van ha elõbb átmosom aztán fel a matricát majd lakk?

modellmaker
Matrica fel, lelakkoz, átmos, örül. 😊

Adam II
Hogy én mennyire útálom az Academyt azért mert nem képes normális matricákat gyártani. Tökmindegy ,hogy fényes felületre teszem fel vagy mattra nagy mûgonddal akkor is csili-vili mert a matrica felülete csillog de majd az utolsó lakkréteg ezt majd szvsz megoldja de kénytelen leszek felrakni õket az átmosás után mert leázik meg szétszakad ha elkezdem lemosni a temperát. Még jó ,hogy egy régi maketten próbáltam ki olyan matricával amit nem kell használnom.

modellmaker
Köszönöm! ^^

😛

modellmaker
Én ezért hajlok inkább a modern HK-k felé. 😊

PrasCo
Oké, spanyolviasz... akkor marad Tuvalu. 😄

@mm: Np, ízlés dolga. 😄 Csak amikor már sokadik éve csak a Tigris folyik a csapból, az ember elkezd "vonzódni" a konzervek iránt... na meg lehet, hogy nekem sem ez lenne favoritom a könnyûharckocsi-családból, ha nem húztam volna le kismillió csatát vele CMBB-ben. ^^
...no meg a Turán se szebb. 😄
Glpetyus
baszki a Nieuport kiment a fejembõl ! <#zavart1><#wilting>

Glpetyus
A 700-as nekem már túl pici :I
Szeretem a hajókat,de a hk-kat egy fokkal jobban,...ja meg a repcsik...áhh.

ChevyG
bõvültek az eladásra váró maketteim😊
ez a gyüjtemény kb fele😄

ha párat pénzesíteném, akkor felfedezhetném a szoba felderítetlen zugait😄
Glpetyus

(mer megérdemled' ) 😄

ChevyG
én nem makettezek rendszeresen, de gyakran volt olyan, hogy pl kedd este 10kor rámjön, és reggel 6ig tart😄 -pedig másnam munka indúlt 8tól!

...ez az este is ilyen😄
Glpetyus
mert egy kis ... vagy 😄
Én tegnap 19.00-tól 22.00-ig nyomtam,legalább akkor már békén hagynak.
(kibaszott durva állat lesz ez a br-52 <#zavart1> )

ChevyG
Az 1ik fõ profilom a hajók (denagyképû😄)
Csak az õsi (400 és 600) valamint az újabb (350 és 700) méretarányokat gyüjtöm. Az 570es 1 idiota méretarány, ráadásul nem igazán jóak a hajók minõségei.

Tengóknál a 144es a legjobb méreatání sztem.

de vannak egyéb kretén méretarányú maketteim is: 160, 450😄
modellmaker
=/ Nem tudtam mi a jó, mi?

modellmaker
Miért este kilenc órakor jön meg akedvem makettezni fél év után?? 😄

Glpetyus
Nekem tetszik,mindig is tetszett.
Egy CMK készletet adtam (cseréltem) el vmi szarra,azóta is bánom.

Glpetyus
Volt pár 1:600-as hajóm az Airfix-tõl,Heller-tõl,így ismerem nagyjából ezen hajók szinvonalát.
(Jézus,most jut eszembe,hogy van valahol egy majdnem bontatlan 1:570-es Queen Mary-m a revelltõl <#wilting>)

modellmaker
De egy albaszott kis vmi ez. =/

Bocs Pras, de nekem nagyon nem jön be. 😄

ChevyG
Nagyon nem hjármú, de nekem ez:
alanger aurora

Semmik köze az oroszoknak hozzá, kb a 60as években készûlt õsrégi HELLER kitt.
Nekem 1 kb 20-30éves nétvelen orosz késdzletbõl van meg (másodszor).