Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DJ Skyline
lol, Tamiya makett, és hogy néz már ki a motor :|

greg benz
nyami<#ravasz1>

Hali!
Eladó egy bontott Fujimi 928-as Porsche 4500 ft ért
és egy D1 Grand Prix -es szériából egy APEX d1 project fd3s
aoshima driftgép 5500 ft ért.
Kérésre fotót küldök emilben.
Átvehetõk Berényben
[email protected]
Köszönöm

kemszi2
megfelel a háttér?<#bee1>
Glpetyus
jó,már megvan,nem semmi.
Azt hittem,hogy csak az an-225-ös tudja vinni

Glpetyus
fú,ez nagyon dúrva
ezt a részét nem vágom...abból a hengerbõl indították a buran-t,vagy mi a.. ?

Elõszöris:azta7+a8át
Lefestettem az Abrams láncait, most csak a görgõk pereme van hátra+az egész átmosása-porozása. Egész szépen egybenmarad a lánctalp, a két végénél fogva emelgettem ide-oda és nem ment szét...igaz, hogy hajlani se nagyon akar, remélem nem lesze vele gond.
modellmaker
Tapasztalat elõzõ félév végérõl.. 😄😄

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Glpetyus
csak hiszed,hogy lesz 😄
több mint 1 hónapig nem volt idõm a mozdonyra,hát már a por is belepte,amikor múlthéten nekiültem végre <#wilting>
Szerencsére a neheze már megvan,ugyanis végeztem a festéssel,megkapta a terepszint.
Így már "csak" az van hátra,hogy felrakom a maradék alkatrészt (ez kb 100 db -hasraütve ) ami akadályozott volna a fújásban,aztán koszolás,átmosás,egyéb faszságok.
Szóval örülök,ha a hónapban elkészül...de jobban belegondolva nem sok esélyt adok neki. (pl. jövõ héten TUTI,hogy nem tudok leülni elé...) :C

modellmaker
Hm.. Keresd meg a neten vhol hogy hány tagból áll az eredetin a lánctalp. Ugyanannyinak elégnek kell lennie magic track esetén a maketten is. vagy másik megoldás, hogy 80-80-tagtól elkezded nézegetni, mikor ér már össze. 😄

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Én a KV-2-es zsákmányolt példányát szereztem be. De azzal nem lesz gond, valszeg a gumi lánctalpat használom inkább...
Egy zacsiban van/volt az összes. Ez már csak azért is érdekes, mert az összeálítási szerint van H és K jelû is, ehhez képest ugyanolyan mindegyik, még a (márlecsiszolt) illesztõcsapok is ugyanott vannak mindegyiken (legalábbis azon a 70-70 szemen amit már összepattintottam). Számot egyáltalán nem ír, különben is elég hanyag az összeállítási, jópár dologra neked kell rájönnöd, ráadásul még a felhasználandó alkatrész számára is rosszul hivatkozik párszor!
Glpetyus
jaj,hirtelen összekevertem a trumpeter KV-1-essel,azt nézegettem vmelyik nap,hogy a belsõ felén van némi "felesleg" <#falbav>

A kis illesztõcsapokra gondolsz? Nem, szépen le van csiszolva az összes<#nyes>
modellmaker
Utállak titeket. :| Kurva ZH-k. :| Nem baj, már csak egy hét, utána vizsgaidõszak, akkor már lesz idõm makettezni 😄

modellmaker
Nem volt külön csomagolva a két oldal? Hú akkor lehet nem úgy van ahogy mondtam. Angol leírás van hozzá? Ha nincs akkor keressgess számok után 😄
vmi 100 körüli szemnek kell lennie/oldal.

Glpetyus
lehet,hogy még ebben a hónapban elkészül 😊

Glpetyus
+ ugye,nem felejted el minden darabról lecsiszolni az öntési nyomot ? <#zavart1>

Nem csodálom, hidd el<#hehe> Játszál csak a Br-eddel kedvedre<#eljen>
Oks, akkor igazságosan elosztom a két fél között. Köszi
Glpetyus
dragon m1a1 aim?
még nem mertem hozzá nyúlni 😄

modellmaker
Asszem Magic Track-bõl pont annyit adnak, amennyi kell, de nem tenném fel rá a farkam. 😄

Igen, elõször állítsd össze az egészet, de ne zárd össze, azt majd csak a végszerelésnél.

<#help>
Lassan készen áll az Abrams a lánctalp feltételére. Az összeállítási nem jelzi, hány láncszembõl áll oldalanként. Akkor most az összeset használjam fel? A másik gond, hogy nem tudom, hogyan rakjam fel...pattintsam össze az egészet és úgy próbáljam ráfûzni a görgõkre? Az a baj hogy nagy a súlya így egyben, nemigazán akar egyben maradni... még soha nem használtam "Magic Track"-et, sõt szemenkénti lánctalpat se.
gordon 24
Jaja én is ezt mondanám (beszartál a matricáktól😄DDDD)

Hát mondjuk az sokkal fontosabb! Jól teszed!

Downhill!!

modellmaker
Nem, mert rájöttem, hogy ha most makettet veszek, akkor nem tudok elmenni a haverokkal nyaralni. <#vigyor3>

gordon 24
Nem parázok! De hogy ezt a matricát te se rakod rá az tutti!😄

Na az fasza lesz veszek olyat jövõhéten, aztán kifujom. Az a legegyszerübb, szerintem.. Mondjuk maszkolni kell rendesen, de majd meglátjuk.. Hála istennek 2db kaszni van.. Megcsinálom a régin a fujást, aztán ha sikerül akkor az lesz az uj auton..

Megrendelted?

Downhill!!

modellmaker
Ne parázz már ennyire. :| Fogj egy nagy darab régi matricát ami már nem kell, vagdosd szét, aztán azon gyakorolj összeilleszteni.

A Tamiya szalagjánál véknyabbat nem hiszem, hogy találsz Mo-n...

gordon 24
Na még mindig ezen a szaron vagyok fent akadva!!

Mi lenne ha kifújnám?? Tudtok ajánlani valami irtó vékony maszkoló szalagot hogy ne legyen nagy a szintkülönbség?

Nem lesz kis meló, de szerintem azzal faszán meg lehetne csinálni.. Levágom a matricákról a cikk cakot és akkor nem gond a lökös matricázás stb. A festék ugyis befogja..

Downhill!!

gordon 24
Na megvan!! Töltsd le ha szeretnéd! Mg mindenki! Használjátok egészséggel😄rfactor

Downhill!!

már úgy értem a Tamiya makettek esetében
Az 1:35-ös harcjármûvek árazásánál viszont "kicsit" túlzásba estek sajnos...
Megint kezdõdik a rémálom...Német sötétsárgát akartam festeni, Revell 16-ost kicsit sötétnek találtam, kevertem hozzá sárgát 10:1 arányban. Szép lett, úgy besárgolt mint Yellow Leo<#hehe> Hamár a festésnél tartunk; a II.vh.-s szovjet lõszereknek milyen színû volt a feje?
greg benz
Oké,köszi😊

gordon 24
Na beraktam rfactorba! Ha Nogrippen vissza igazolnak a moderatorok hogy ok! Akkor adom a linket majd! Nem az én automat tettem fel! Van belõle egy JTCC Versio. Mivel az én nevemmel nem osztom meg senkivel!

Downhill!!

modellmaker
Köszi!

modellmaker
Ráuszítom havert, hogy ne legyen postaköltség. 😄

Glpetyus
😊

gordon 24
Hát versenygépet akarok épiteni belõle mindenképp..

Van a régi arról leszedtem a matricákat, majd lefestem feketére aztán az ugy is marad..
De az ujból mindenképpen valami brutál festésû versenygép lesz!

Downhill!!

gordon 24
Nem drága és még van is! Ha gondolod a jaték maket oldalon ,vagy magában az üzletben vedd meg! 4770ft.. Te debreceni vagy asszem rendeld meg neten! GLS futár kiviszi!link

Downhill!!

modellmaker
Gordon! Ha félsz tõle add el nekem az egész kitet! <#vigyor3>

greg benz
Szerintem ha jót akarsz felejtsd el a matricáját úgy ahogy van.. Végsõsoron utcait is csinálhatsz belõle,vmi ilyesmit😊

gordon 24
Jaja arról!

Hát én is ettõl tartok😄

Semmi elképzelésem nincs arról hogy lesz ennek a matricának olyan formája😄

Downhill!!

A JACCS Accord (Tamiya 24180)-ról beszéltek? A Modell és Makett 1997/5 számában van róla egy cikk. A szerzõ szerint a matrica:"rendkívül merev, semmilyen lágyítófolyadék nem puhítja!"(persze miután felrakta a matricát, akkor jött rá szegény...) Õ festette a színeket, csak a kék farkasfogat használta fel...hát nem 5 perc alatt maszkolta ki...
gordon 24
Szerintem át lehetne de nem tudom hogy. Szerintem csak egy ini-filét kellene irni. Mert én töltöttem le rf-hez skineket a dds-filék(amik a festést tartalmazzák ugyan ezek.. Tehát elvileg.. )

Downhill!!

greg benz
Ez jól néz ki,de itt nem is olyan buzik a színek😊 Rfactorba át lehet ezt a skint pakolni valahogy?

gordon 24
Jahh lehet azt kéne😄 Csak ahhoz meg sok matrica kellene. Igaz lehet megcsinálnák.. És azt baromi egyszerü lenne megcsinálni. Kifujni a feketét zöldet stb.. És csak matricázni!

Downhill!!

gordon 24
Nekem nagyon tetszik😄 Megcsináltam race 07-hez is😄
Ilyen ni:

Mondjuk ezt egyszerübb volt megcsinálni😄

Downhill!!

greg benz
Én inkább csinálnék egy castrolosat😊 Igaz,hogy kell hozzá csináltatni pár Castrol matricát,de sztem megéri..mindenesetre nekem ez a foszõd verzió nem jön be,és még nehéz is matricázni<#buck>

Hajrá Petyus, hajrá...