Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Glpetyus
ejha
mibõl van ez,vmi öntapadós cucc az alapja?

greg benz
Köszi:) Hát izé..hamar munka ritkán jó:D

Haladtam megint kicsit,kevlározgattam/ok

kemszi2
hátnem kapkodja el annyi szent:) majd ha kialakul jó lesz
Glpetyus
elég lassan haladgat :)
<#eljen>
várom,hogy kész legyen,mindent szeretek ami rally

greg benz
Hali! Haladgat a 205-ös:)

Jeffjohnson
végre nem csak autókat lehet itt látni szép képek

modellmaker
hû ez elég jó. <#eljen>

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

DJ Skyline
japó verzió nincs? :)

pár éve én is ennek a forumnak a hatására kezdtem el makettezni. Azota jelentösen megcsappant a forgalom sajnos, pedig jó lenne, ha úgy pörögne mint régen:(

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Lunki88
Áá csak megfájdul a szívem ezeket a képeket nézegetve, de asszem 4év után újra kedvet kaptam a makettezéshez. :)

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

ez a Sikorsky minden változatban gyönyörû:)

Lunki88
Na ez durva. :o Elsõ ránézésre azt hittem igazi fényképet látok.:D

Mark007
Igen, ezt megtaláltam, de itt nincs :(
Írok nekik, remélem kapok valamit..:)
Esetleg ha lenne valaki, aki megépitette, és betudná scannelni nekem..

itt találsz Revell utmutatókat, de én nem láttam azt, amire neked van szükséged.
A tanácsom az lenne, hogy írj nekik egy emailt és kérd meg, hogy ha lehet küldjék el (tesóm vesztett el még régebben egy Uh-1 Huey útmutatót, akkor még nem volt meg az általam linkelt gyüjtemény és elküldte neki a Revell postán)

Mark007
köszi:)

Még egy kérés.. Nem tud valaki egy helyet, ahol vannak revell makettet tervrajzai? Még régen kaptam egy Locomotive Br 41-est, félbehagytam. Most elõvettem, de sajnos a leirását nem találom :( Egy ideig eljutottam nélküle, de elakadtam.

kemszi2
hát a szélvédõ úgy nézz ki mint amit egy 5éves gyerek összekarcolt,de amúgy jó:D
greg benz
Fujimi:)

lol, én inkább az eredetit sajnálom:D
Egyébként minden elég élethü rajta, kivéve a szélvédöt, az valahogy igy kell kinézzen:

modellmaker
hehh :D Azért remélem nem Tamiya volt. :D

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

<#wow1><#wow2>

Mark007
Megtudhatom, hogy milyen gyártmányú Impreza? :) Elég részletesnek tûnik..

jól néz ki, grat:)

Glpetyus
<#eljen>

gordon 24
:D jahh.. Lehet.. Már csak a fizum kéne..

Downhill!!

gordon 24
Köszönöm srácok!!

Downhill!!

DJ Skyline
mutatós <#eljen> probléma nélkül menni fog a merci is :D

Toby0501
Na ez nem csúnya!!!<#wow1> Grat!

greg benz
Nah,nagyon fasza lett! Gratula:)

gordon 24
Sziasztok! Elkészült a nagy mû!:D Jövõhéten lakkozni kell aztán összerakni:D

Szóval:

Downhill!!

<#taps> Köszi a segítséget, megpróbálom valami hasonló módszerrel, kivéve a mintát, mert az nincs ehhez az öskövülethez:D

A victory-t szerintem max. külföldrõl lehet már beszerezni, a pk-be viszont bele se merek gondolni, sõt nagy a vszínûsége, hogy meg is vámoltatnák.

Kata
38ezer nem 35, és a Constitution nekem is megvan, kötélzetébõl van hátra még sok és kész. Én nem láttam, szal ha lát valaki, egy linkkel megdobhatna, megköszönném. :)

#52097: Ha a készletben nem volt készen, akkor általában van róla mellékelve egy ábra, ahol egyfajta "szabásminta" van lerajzolva méretarányosan az összes ilyen hágcsóról. Erõsebb rajzlapra vagy kartonra átmásolod, kicsit bevagdalod a papír szélét ahol a függõleges szálak kiérnek. Összecsomózol az egyik végén annyi cérnát, ahány ilyen függõleges szál fut, és a kartonpapír bevágásaiba illeszted. Így kifeszíted a papírra az összes szálat, ráadásul a megfelelõ szögekben. Ezután már csak kis fonótanfolyam: rövidebb szálakkal megcsinálod a hágcsófokokat. Bal szélsõ szálon fél csomóval kezded, és haladsz jobbra mindegyiken egy fél csomót kötve. Ha nem túl jó a kézügyességed, akkor a félcsomó helyett csak simán körbehurkolod egyszer. Mindkét esetnél kis csepp pillanatragasztót nyomsz a csatlakozásokra. És voilá. Arra ügyelj, hogy a függõleges szálaknál lent is, fent is hagyd hosszabbra õket, hogy a hajóra is fel tudd kötözni majd.
A végén a felesleges lógványokat levágod és kész is a mû. :)

[/cserf][/fülünyúl]

Még egy kérdés: a kötéllétrákat hogy csináltad meg???
A függõleges köteleket felkötötted és a vízszinteseket pedig pillanatragasztóval illesztetted rá, vagy valami más módszer?:D
Az a gondom, hogy egyelõre nagyon nem tudom használni makettezéshez a pillanatragasztót, túlságosan hozzászoktam a revell tûhöz, és ezt a sz.rt nem tudom adagolni:P<#falbav><#gonosz3>

Makettinfon láttam anno, de tudnod kell, hogy ha találsz is, nem lesz olcsó. Ha jol emlékszem 35000-ért árulták. Én akkor már inkább egy 1:96-os Constitutiont, vagy Revell-monogram Cutty Sarkot vennék.:)D

modellmaker
Na! Nem itt ismerkedni. :D

greg benz
Az egyik bátyámé,nem az enyém:D

greg benz
Köszi srácok:) Igen,ez egy impreza:)

Glpetyus
<#puszi><#integet2>

Kata
Én a heller 1/100-as victoryját vadászom már fél éve.

[/cserf][/fülünyúl]

Glpetyus
<#idiota>

modellmaker
eh =/

Glpetyus
Amíg szar volt az idõ a múlthéten,festegettem egy figurát,ennyi..
BR-t kéne folytatni.. :I

Glpetyus
nézek ki a fejembõl :)

gordon 24
Ez igen!!

Grat.. Ez egy imprezza? Jol nézem?:D

Downhill!!

modellmaker
Petyus, te mit csinálsz most?