Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

greg benz
Emberek a Tamiya az nem "tamija" és "tamya" könyörgöm

gordon 24
Jó értem...
A tamya elég jó cég ezen kár vitázni..
Ha nem szereted az autoit amiket gyártanak ez egy jó érv..
De az hogy egy revellel egy szinten említed szerintem sértõ a Tamyára nézve..
Én nem csak az amerikai vasakat csípem.. Bejönnek a japán, európai autok is.. És szerintem ezek gyártásába igen csak a Tamya viszsi a primet..
Ugy ahogy a Kamionoknál az Italeri..

De hülyeség ezen vitázni..

Downhill!!

ChevyG
150 féle nem tamija😊
ChevyG
nálam eleve nincs 1 tamija autó sem ami érdekel:S

pedig van itthon kb 150 féle
gordon 24
Hát ok.. Te tudod😄 Nekem a Tamya jobban bejön..
De hát izlések és pofonok..

Downhill!!

Glpetyus
<#pias>

ChevyG
én most is egy revellt építek, tamija se lenne jobb...

az AMT szélsõséges, átlagos készlete viszonylag kevés van, csak Q-jó és Q-szar

üdv
modellmaker
<#vigyor4>

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Glpetyus
Ja tényleg,nem tudom mit néztem tegnap <#idiota>

greg benz
de annyira nem sárga,legyen inkább tört fehér😄😄D

greg benz
Nem tüntettem el,sajnos sárga az😊

Glpetyus
hogy tüntetted el a sárgaságot a rajtszám körül? 😮

kemszi2
majdne, azt írtam,hogy jó lesz!aztán megláttam hogy ez a te mûved<#mf1>
greg benz
Kezd összeállni a dög<#hawaii>

kemszi2
valami hasonlót szeretnék én is,mert pl a visszapillantók rendszeres áldozatai a portalanításoknak XD
gordon 24
Szia!😄

Jó persze vannak nekik is botlásaik.. De én a Revelt, nem tartom sokra.. Hajóik igen szépek stb.. De az autok hát.....

Szóval inkább Italeri Tamya Fujimi márkák jönnek be.. (igaz ezen a 4-en kívül többivel nem volt szerencsém!

Jah de az Amt-vel.. Na arról meg nem akarok beszélni mert ideges leszek😄DD

Downhill!!

ChevyG
Szeva Pajti!

azzal kiegészíteném, hogy inkább felhasználó barát. a részletességtõl sok készlete közelebb áll a bburago-hoz mint egy átlag revellhez.

üdv!
Mark007
Hát, nem boltból lesz, e-bay-rõl. 3000 Ft, még a duplájáért sem kapok Mo-n Tamiya Subarut.

Köszi, én is így gondoltam, Tamiya nagy márka 😊 Végülis valakinek le kell tesztelni, mennyire részletes... 😊

gordon 24
Nekem igy van megoldva..: Most a kamionokat fényképeztem ugyan, de láthatdo hogy több üveg polc van benne, és elötte egy üveg ajtó (most nyitva van)
És ez az egész kb 160centi magas és 80 centi széles.

Downhill!!

gordon 24
Az hogy tamya garancia arra hogy egy igazán jó maketett veszel.. Szerintem a Legnagyobb makett márka és ezzel a érvel nem vagyok egyedül..

Az hogy az a kit pont milyen sajnos nem tudom.. de a boltba kinyithatod nézz bele.

Biztos nem roszz!

Downhill!!

Mark007
Sziasztok!
Megint én.. 😊
Valaki tud valami infót errõl:?
TAMIYA 1/24 SUBARU IMPREZA WRC 2002 24259

Vagy Tamiya, szóval annyira rossz nem lehet?

kemszi2
tudom,szerettem is volna már az egyik szekrényemet beüvegeztetni,csak egyik ismerõsünk sem vállalta el aki ilyennel foglalkozik.most 1 sima vitrinen gondolkozom
gordon 24
Zsirok! Gratula..

De csinálj nekik valami zárt szekrényt mert igy tönkre mennek.

Downhill!!

gordon 24
😄 THX

Hát szerintem minimum 2 hét vagy lehet több.. A festések miatt, meg lakkozni kell a kasztnit is.. Utánna azt is összekell rakni.. Hát van még vele meló..
Most ez van kész amit látsz, meg a kasztni matricázása.. Szóval ja😄

Downhill!!

kemszi2
jóljól.még csak egy.de nem sokára gyarapodik a terveim szerint
Lunki88
Jól látom, ott figyel egy Lancia Delta? 😄
Lunki88
Adja nagyon. <#eljen> Kb. mikor lesz kész? 😄
kemszi2
az eddigiek:
kemszi2
na majd csinálok képet róla XD bár azért kezdõknek tökéletes.és ha sikerült kipofoznom még jó lehet
gordon 24
😄
Magyarul szar😄 Hát ez sincs sok anyagból sajna. Mert azért lehetett volna ezt még bonyolitani, de ahhoz képest jó..
Sajnálom hogy nincs motor benne.
A belsõ terében is csak kevesebb cucc van.. Igaz ez egy tura autó.. Az igazis sincs túl bonyolitva.. Inkább a Sully csökkentés a lényeg😄

Downhill!!

kemszi2
na szóval az a humbroll leginkább heller<#idiota>
kemszi2
ja XD 10-20 darabból összevan rakva.nekem az elsõ olyan volt pug 206 wrc.már a "bontóban" van.éppen egy wrc cc készül belõle😄
gordon 24
Azt nem is ismerem😄 Jókat gyártanak azok is??

Downhill!!

kemszi2
humbrollra tippeltem volna<#hehe><#idiota>
gordon 24
THX!!

Hát Tamya! Ez a szó mindent elmond róla..

Downhill!!

kemszi2
csak magamat tudom ismételni:jól néz ki!
de úgy látom a maga a makett is elég jó kis kit
gordon 24
Sziasztok!

Nagyából kész a hasi😄

Downhill!!

Glpetyus
egyébként lakkoztam még a múltkor egy figurát,fogom a jól bevált humbrol matt lakkot,felhigítom,felfújom a felületre,erre száradás után egy fehér "szar" lett az egészbõl,fõleg a mélyebben ülõ részek úgy néztek ki,mintha fehérrel befolyattam volna...-Igen,káromkodtam,nem kicsit,viszont annál választékosabban,és kellõ hosszan-
szerencsére "csak" a fejét tettem tönkre...
(végülis lakkbenzines átmosás segített,a lakk lejött,az akríllal festet "arc" megmaradt)
Nem tudom mi volt a probléma,de azóta is jelentkezett egyszer,bár akkor már óvatosabb voltam,így kárt nem okozott.
Én a lakkbenzinre gyanakszom,de azért furcsálom,mert jópár éve ezt a márkát használom..

Glpetyus
😄DD
hülye 😊

modellmaker

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Glpetyus
modellméker kolléga jól mondja

modellmaker
Több, vékony réteg lakk.

Na, elsõ lakkozásom tapasztalatai:
Kábé 65-35% arányban higítottam (a 35 a higító). Egyes helyeken roncsolta a festést, más helyeken, amit két rétegben is lefestettem, rendben volt.(tehát ebbõl rájöttem hogy minden egyes helyre minimum két réteg festés kell) Viszont a végére eltömítette a szórópisztolyt.
<#smile>
Tehát akkor a megoldás több réteg festés, nagyobb higítás?

modellmaker
Nana, ne vedd készpénznek amit írtam a hígításról. ÉN kb ilyen arányban hígítom. Próbálgasd. Ha ecsettel festesz akkor sûrûbb kell legyen. Ha pisztolyból fújod, akkor jó ha híg.

Ha alatta is enamel - ezt hígítod hígítóval (nem acryl - ezt hígítod vízzel) festék van akkor vigyázni kell, nehogy sok legyen a hagító és megmarja az alapszínt.

Adagolj ki egy kis lakkot, tegyél hozzá hígítót, (mondjuk 2:1 arányban) próbáld ki vmin, hogy rendesen terül-e, ha tré akkor még hígítsd. De ne ess át a ló másik oldalára.

Ez csak leírva ilyen bonyi. 😄

Kösz a segítésget! Tehát felkeverni és 1:1 arányban higítani.
A belerakott higító nem fogja megsérteni a festést, amire ráfújom a keveréket?

modellmaker
Felkeverni. De nagyon jól. Ha nem kevered fel rendesen, akkor foltos lesz.

Oké. Lakkal kell valamit elõtte csinálni? Ömgyújtóval melegíteni, felkeveni, összerázni? Mintha valami leülepedett réteg lenne az alján az üvegnek.

modellmaker
Igen, hígítani kell. Én sokkal jobban szoktam hígítani, mint a festéket, kb 1:1 arányban, és inkább több vékony réteget viszek fel. (Ez azért már eléggé utolsó munkafázis, nem célszerû ilyenkor elrontani. 😄)

Lehet, hogy hülye kérdés:
MM matt lakkal akarom lefújni a makettet, szórópisztollyal.
A lakkot ugyanúgy szükségeszerû higítani fújás elõtt, mint a festéket?
Ha igen, milyen arányban kell?

modellmaker
Jól van.