Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

modellmaker
Az echte original Humbrol festékek jók voltak, csak már nem nagyon lehet kapni.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

kemszi2
a humbuk az nagyon szar,nem takar normálisan és lassan szárad
kemszi2
revell
Adam II
Humbrol vagy Revell festék a jobb?

DJ Skyline
jah <#falbav> olyan rég maketteztem már hogy kezdem elfelejteni a dolgokat, lassan egy pattintós Revell kitet sem fogok tudni összerakni <#idiota>

kemszi2
nah csak sikerült a megrendelés:) bár engem már úgy is ezután a japan vmi után "szolgálnak" ki
Tele van apró szemcsékkel.

Adam II
Erre gondoltam. Fogkrémmel? Mik vannak:D Az hogyan políroz?

Köszi a tippeket.

modellmaker
Ha a sorjára, mint öntési hibára gondolsz ami végigfut a kabintetõn, akkor azt le tudod csiszolni. Utána meg nagyon finom csiszolópapírral és vmi polírozó cuccal (pl fogkrém) fel kell polírozni, hogy újra fényes és átlátszó legyen.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

modellmaker
Sima zöld festékkel az életben el nem érsz olyan hatást, mint egy Clear (ez az amire te is gondoltál) festékkel.

Próbáld ki a Humbrol lakkjait. Na azok tényleg szarok. Valódi fényes és valódi matt lakkjuk nincs (csak úgy hívják), a felvitt cucc még 7-8 hónap után is ragad...

Alkeszfilccel.

DJ Skyline
1. hát vannak speckó festékek erre, de úgy tudom hogyha kellõképp felhigítod, akkor elérsz egy olyan állagot amit ha felkensz a plexire akkor kellõképp átlátszó lesz a festék

2. mármint úgy hogy egy nagyobb és egy kisebb rész?

gondolom akkor leakarod csukni a kabintetõt, mekkora az eltérés a 2 rész között?

Adam II
Két kélrdés:

Hogy kell a HUD-ot úgy bezöldesíteni ,hogy azért átlátszó is maradjon??

A plexit két drabból rakták össze és így hosszában egy vékony forrasztási csík megy végig. Ezt ,hogy tûntethetném el?

kemszi2
áhh még csak 1 biztonségi övet fûztem be a Deltán,de már idegösszomlást kaptam:D
DJ Skyline
remélem linkvédettek ha igen sikítsatok ^^

DJ Skyline
szerintem sima tömítõpaszta

Adam II
Fene a képekbe.
Itt le kell görgentni kicsit és a függõleges vezérsík alatti kiálló részt ilyen anyaggal korrigálja.

Adam II
Én is EU-sat kerestem de nincs:(
Apropó "heggesztés".
Mi a neve annak az anyagnak amit ilyen egyedi dolgok kialakítására használnak? Fehér és olyan mint a gyurma.

Errõl lenne szó:

Grove4
De irigyellek benneteket,hogy ilyen szép maketteket készítettek,régebben én is maketteztem(igaz nagyon nagyon amatõr módon,nem voltam olyan jó benne na...,és ezt sajnálom,meg azt is hogy nem gyakoroltam eleget)most meg megpróbálnám újból,de nincs nagyon rá se pénzem,se idõm,de majd szerintem újrakezdem.Engem egyébként unokatesóm vitt bele,õ nagyon jól makettezett.Na csak ezt akartam és gratula a mûveitekhez<#worship><#taps><#eljen>

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

DJ Skyline
Hasegawa felhozatala. gondolkozom még ki gyárt figurákat ilyen témában

DJ Skyline
Hasegawa gyárt egy ilyet, de ez US cucc, neked meg EU pilóta kéne. bár lehet belõle biztos EU pilótát hegeszteni :)

DJ Skyline
találtam 1-2 érdekességet, bár nem warez topik, de azért jól jöhet még 1-2 embernek :)
Revell Airbrush in model building
Expert Model Craft - Airbrush Painting Techniques
Courses Painting Figures step-by-step

Adam II
Csak azt nem tudom honnan szerzek bele pilótát. Tudtok olyan készletet amiben van?

Adam II
Tudom. Majd jól körbenézem meg csinálok fotókat referenciának (mondjuk van belõle bõven).

repülõnapon megnézheted élõben:)

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

DJ Skyline
tetszik a szõnyeg :D majd képeket az építésrõl ^.^

Adam II
Megérkezett<#gonosz1>

DJ Skyline
az elsõ az egy Tigris tank, gondolom home made. hát, vagy mert nincs kész, vagy mert szemlélteti a méreteket, részleteket. szerintem utóbbi

Adam II
Az elsõ az mi?
Egy apró tank ha minden igaz de miért nincs kifestve vagy összerakva?

DJ Skyline
<#pardon1><#zavart1>

<#ijedt>

greg benz
Én hiszek neked:) Mindenesetre én azóta próbáltam már pár lakkot,és mind közül az MM volt a leg hitványabb.. Én most Mr Super Clear-t használok,olyan gyönyörû fényt ad mint az álom,és nem sárgul,matricákat nem bántja! Már a második 100Ml-es palackot használom belõle:)

m1garand
figyu így próbáljátok meg a képet berakni

Kicsinyített BBCode (ráattintva megnyílik), sorban lévõ kódot kell ide simán beilleszteni

http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/index.php

makett.tk

Adam II
Holnap jön a Eurofighter, már alig várom<#crazya>

modellmaker
(Y) Király! Bár a full matt fekete felni nekem nem jön be. De így ezekrõl a képekrõl csak ezt látom negatívumként.

kemszi2
a rengeteg mérnöki munkámnak,és a szerelõcsapatomnak köszönhetõen kész a delta ültetése teljesen.már szét is szedtem holnap ha lesz idõm elkezdem festegetni:D

Adam II
Tudom csak épp a sárgaságról volt szó erre sárgabéka.

Végre kész lett a Mitsubishi, kommentárt kérek!
modellmaker
XD

Az SG balfaszságáról nem én tehetek...

Én viszont 17 év tapasztalat után azt mondom, hogy bizony tényleg nem sárgul. Ha megfelelõen van felhordva (akár ecsettel, akár pisztollyal), akkor gyakorlatilag színtelen.

Tudod ez is olyan, mint a víz: színtelen, de nagy tömegben kék. Ez meg színtelen, de nagy tömegben sárga.

Egyébként 10-15 éve még a jelenleg kaphatónál jóval sárgább volt a Testors lakk, és már azzal is lehetett sárgulás nélkül, színtelenül dolgozni. Csak nagyon vékony rétegben kell felhordani (a képen levõ UH-1B teljes mértékben ecsettel lett festve).

Adam II
SÁRGAbéka LOLOLOLOL<#idiota>

greg benz
Én nem lennék ebben olyan biztos:P

Például nemtudom hogyan lehet egy olyan lakk jó,ami eleve sárga<#buck>

Szóval nem a lakk szar, hanem user error, ha sárgul. (Tisztára, mint a Vista...)

modellmaker
Mondtam már, hogy te normálisan csináltad, azé' nem sárgult be. :D

Ha a kép nem látszana.

Dögöljek meg, de ez még 13 év távlatából sem sárgább, mint amilyen a matricalapon volt...

A por viszont friss.

greg benz
lol<#buck>