Makettezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ghost rider
Sziasztok

Lenne egy olyan kérdésem, hogy a festékszórókhoz kell kompresszor?Ha igen mindegyikhez?

modellmaker
Nem még.

Charlie linkjét nézegetem. Elég durva! <#eljen>

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Hááát...lehet, hogy tévedtem! A Modellversiumon kb.54 Eurót adnak meg árként. Legalább látványos<#hehe> találtam róla képeket:
katt
katt2
Jó nagy vas, bár kicsit sokat kérnek érte<#wink>
Törölt felhasználó
Köszönöm a válaszokat.
Vettem egy tubussal amit ajánlott egy eladó kb. féléve mostanra teljesen használhatatlan lett 😞(
Glpetyus
1-2 hét,és kész a BR <#vigyor>

Glpetyus
http://www.trumpeter-china.com/war513/products/en_message.asp?id=509#

ezt akarom,nagyon.
vagy ezt már mondtam?
infón árult vki,asszem 14-16 ezeré <#zavart2>

A beépítettje is messze felûlmúlja a kompaktokét. Szóval csak akaraterõ kérdése lenne a kompaktokba is normális vakut rakni, normális vezérléssel...

modellmaker
A tiedre lehet VAKU-t tenni, ami a kompaktokba van azt nem nevezném vakunak. 😄

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Nem kell kivinni ennyi miatt az udvarra, csak kell egy normális vaku. Persze ami a kompaktgépekbe kerül, az minden, csak nem normális. Én nagyobbat villantok egy hagymás babos karfiolos káposztafõzelék után...

Egyébként szépen alakul.

Óccsó tömítõanyagnak meg ott a Neoflex.

Adam II

Adam II
Majd kiviszem az udvarra mert benn le van húzva a redõny ,hogy ne süssön be a nap és ne süljek meg.

modellmaker
😊 Pedig ez 48-as! Gondold el 72-ben milyen pici! Jó lett amúgy! <#eljen>

Legközelebb kicsit világosabb is lehetne a kép. 😊

Adam II
Eddig jutottam. Kis vackok elég nehéz festeni õket.

baaka
Köszönöm a tanácsokat!!Hát igen most kezdenék vele komolyabban foglalkozni! Eddig csak kezdõbb maketteket csináltam amit csak ragasztani kellet!Ettõl a festéstõl vagyok egy kicsit parába!Remélem ha álproblémám akad vagy tanácsra lenne szükségem remélem szívesen fordulhatok hozzátok....😄

modellmaker
Mr Hobby White Putty - Ez a Gunze tömítõje. Meg humbrol Model Filler-em volt, de az elfogyott.

DJ Skyline
én ilyet

de használtam már Italeri félét is

nekem a Tamiya jobban bejött

Törölt felhasználó
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem milyen tömítõanyagot használtok a rések kitöltésére?
modellmaker
Jaja. 😄

DJ Skyline
azért elsõ maketthez nem kell iparnegyedet létesítenie 😄 legalábbis baaka szavaiból úgy jön le hogy nem épp a 10-dik makettje lesz

modellmaker
Meg fúróhegyek, lyukasztók, különbözõ vastagságú mûanyag és réz/alumínium lemezek, különbözõ átmérõjû injekciós tûk és drótok, tömítõpaszták, szigetelõ szalag, vmi marószerszám, drótvágó, fogók, rögzítõ csipeszek, tolómérõ, stb, stb.. 😊 Rendet kéne tenni az asztalomon. 😄😄

Adam II
Revell esetében a doboz oldalán fel van tüntetve milyen festék szükséges (Pl.: 91 Steel) mivel nem kell felbontaniuk így az e-boltok is általában kiírják ezeket a terméknél ,ezek után csak meg kell venned/rendelned a megfelelõ jelzésû festéket. Aztán az összerakási útmutatóban meg le van írva milyet hol kell használni illetve ha a színeket keverni kell azt is megadja milyen arányban.

Más gyártóknál már változó a helyzet, néha csak az útmutatóban van leírva milyen festék szükséges ,valószínûleg nem Revell gyártmányút adnak meg hanem sajátot és néha nem is adnak meg konkrét márkát csak azt írják oda ,hogy teszem azt 'világos szürke'. Italerinél nem tudom már ,hogy van. Hígító mindenképp kel az ecsetek kimosásához és a festékszóró tisztításához. Illetve lakkok is kellenek.

Festeni festhetsz ecsettel vagy festékszóróval. Festékszóróhoz kell egy kompresszor. Általában nem olcsók de egy rossz hûtõé is megteszi ami olcsóbb vagy ingyen van ha esetleg akad egy a háznál.

Ragasztóból sok féle van szerintem nincs sok eltérés köztük de én
ilyet ajánlok (csak ne felejtsd el jól lezárni) de ha tubusosat veszel akkor ne közvetlenül a ragasztandó felületre nyomd ki mert a tubusból nehezen lehet adagolni és nem szép egy csupa ragacs makett inkább egy fogpiszklóra tégy egy kevest majd kend rá a makettre.

Egyéb eszközök amikre szükség lehet:
Szike vagy borotva ,különféle finomságú csiszolópapírok ,reszelõk a sorják eltûntetésére ,csipesz a kis alkatrészekhez és egy jó segítõkész társaság aki jó tippeket ad😊

Adam II
Az elsõ Eurofighterem nekem is Italeri volt és nem vagyok elragadtatva tõle most ,hogy a Revellen dolgozom. Nem valami kidolgozott az az Italeri.

modellmaker
Ha egy kithez adnak festéket, meg ilyeneket, azt külön odaírják. Ehhez nincs semmi, csak maga a makett.

baaka
Köszi!És azt honnan tudhatom meg hogy mi kell hozzá?

modellmaker
Igen ez egy Italeri készlet és azért.

baaka
Sziasztok!EZ miért ilyen olcsó??azért mert nem revell?

Nem kevergetni kell, hanem amikor centrifugáz a mosógép rá kell tenni (elõtte elég egy kicsit meglazítani a mutrát). Persze az A+ energiakategóriás 350RPM-es centrifugájú mosógépek erre sem alkalmasak, ahogy centrifugálásra sem... Hajdu Energomat/Energolux rulez.

Adam II
Lehet. Megkérdezem a Haditechnikai topicban ott biztos tudják.

modellmaker

modellmaker
Egy kérdés. A Eurofighter pilóták nem amerikai hajózóban repülnek?

Adam II
Fogok kérdezni is és képeket is mutatok majd. Nagyon köszönöm a sok tippet és segítséget!

Találtam EU-s pilótát egy régi Harrier makettemben kicsit preparálni kell a kezét lábát ,hogy megfelelõ pózban legyen meg újra kell festenem de jó lesz.

modellmaker
Ha vmi kérdésed van továbbra is állunk rendelkezésedre. Meg képet is tehetsz a munkafázisokról. 😊

modellmaker
<#eljen>

Adam II
Nah sikerült a polírozás😄

A Colgate Total Whitening csodákra képes!!!<#eljen>

Ja, bírom, mikor úgy letapad a sûrûje, hogy inkább meghajlik a keverõpálca, mintsem megmocccanjon<#eplus2>
modellmaker
Azt passzolom. Kell lennie sima P számnak is.

Adam II
baaka
#52693 : köszi ja és még egy kérdés ha megkérdezhetem honnan rendelte?
#52694 :köszi_)

Adam II
Az én csiszolópapírjaim hátulján a finomságot másképp jelzik pl.: PS11.
Az minek felel meg?

Hecker007
azt állt külön meg kell venni hozzá

Adam II
Külön kell rendelni.

baaka
Szia!Adnak hozzá festéket meg ragasztót vagy asz külön kell rendelni?

modellmaker
1000, 1200, 1500, 2000 így sorba, aztán jöhet a fogkrém. Egy finom pamut rongyra tegyél belõle és kezd el polírozni, mint mikor csiszolsz.

kemszi2
a gunze meg ba modellmasterfestékeit szerretem viszont.legalábbis eddig
*jól

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

sztem a Humbroll jó fed (persze , ha legalább kap 3 réteget), de a matt festékek tényleg nagyon besürüsödnek. Én multkor akartam vmit festeni, egy bontatlan dobozból, hát egy fél órám ráment, annyira összeállt az egész:S

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Ízlések és pofonok...szerintem pont a Humbrol a jobb minõségû, legalábbis ecsetre; ha jól higítod, akkor nagyon könnyû vele dolgozni. A Revell sokkal sûrûbb és nem terül olyan jól; könnyen túlhigítod. Persze a Revell ritkán ülepszik le, a Humbrol meg néha nagyon "kemény" felkeverést igényel...
Adam II
Ok lecsiszoltam. Most sorja helyett csunya homályos csík van szeretném ha újra átlátszó lenne.
Milyen finomságú csiszolópapírt használjak a polírozáshoz és a fogkrémet hova kell tenni, hogyan kell ezt csinálni?

kemszi2
szerintem nekem olyannal már nem volt dolgom.az egyik ezüst festékük elfogadható dea többivel nagyon utálok dolgozni